Det er for besværligt at komme på arbejde

5. november 2018

Fem meter frem og ikke en centimeter mere

Så sidder man der igen. Fem meter frem og ikke en centimeter mere. Køen foran synes at være endeløs, men på et eller andet tidspunkt må der vel komme bevægelse, så man kan komme videre. Det minder ikke så lidt om den berømte ketchupflaske, der nægter at give en dråbe fra sig, og så lige pludselig giver efter for tyngdeloven og splatter en halv flaske ud over en rød pølse.

Trafikken på Køge Bugt-motorvejen til København om morgenen og hjem igen om eftermiddagen er med et mildt udtryk stressende. Selvfølgelig ville problemet være ingenting, hvis vi allesammen tog toget eller cyklede. Men hvad der er ideelt er sjældent praktisk muligt.
Motorvejen er blevet udvidet, men har det hjulpet? Har det aflastet myldretidstrafikken? Ikke i mærkbar grad.

Indtil videre sidder vi så fast der midt i den voldsomme trafik, hvor der er daglige uheld, der sinker de fortravlede trafikanter yderligere.

Afhængig af, hvilket ben man har fået først ud af sengen om morgenen kan man vælge at tage det som en oplevelse og lære flere facetter om medtrafikanters måde at håndtere irritation på. Nogle trommer irriteret på rattet, nogle benytter den stoppede trafik til lige at klare en telefonsamtale, nogle piller næse, nogle tester om vinduet glider let op og ned mens andre stirrer tomt frem for sig.

Sikke et cirkus
Jeg er i den heldige situation, at i min familie kan vi i reglen få det hele til at gå op i en højere enhed, og det bliver lettere i takt med, at børnene bliver ældre og mere selvhjulpne. Men kors for et cirkus, det ville være, hvis man skulle møde eteller andet sted i København og skulle aflevere et barn i børnehave først.

Man kan jo ikke tage ungen ved ankel og håndled, åbne børnehavens dør, kyle den lille indenfor og spæne væk for at sidde i et par trafikpropper, inden arbejdsdagen starter for at opføre farcen igen bare baglæns sidst på eftermiddagen – altså overtræde hastighedsreglerne, når trafikken ind imellem glider, puste et flyvende tæppe op og svæve væk over trafikpropperne og udenom de skadede køretøjer og nå frem til institutionen 14 sekunder før sidste frist, gribe sit barn, kyle overtøj og støvler ned i en medbragt pose og så ud i bilen, ind i et supermarked efter aftensmad, inden kursen går mod det fredelige hjem, der er rammen om et roligt og trygt familieliv. Og så har jeg slet ikke nævnt opkørte børn, stressede forældre, pasta der brænder på, dyngen, der er efterladt på skrivebordet, som man burde have nået. Noget må gøres

Hvordan problemet skal løses? Det ved jeg ikke, men jeg ved, at det er vældigt stressende at skulle bruge over en time på en tur, der burde tage mindre end en halv time.
Jeg ved godt, at motorvejen er blevet udvidet. Jeg ved det, fordi jeg er en af dem, der har levet med vejarbejde, så vejen knap kunne bruges i en frygtelig lang tid. Om det har hjulpet?

Det er ubærligt at tænke på, at det kunne være værre. Hvis et ekstra spor ikke har været nok, hvorfor i alverden lavede man så ikke to eller tre ekstra spor, når man nu var i gang? Og hvorfor har man ikke fleksible åbningstider i børneinstitutionerne, så både forældre, der møder tidligt og dem, der får senere fri kan få enderne til at hænge sammen uden nervøse tics og rystende hænder?

Jeg synes bestemt, det er noget, vi skal se nærmere på og finde en løsning på.

Brian Mørch
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti.Flere artikler

De fortjener alle de klap, de kan få

12-11-2018
De frivillige fra Christians Have, der fik årets frivillighedspris

Rør blot ikke ved min gamle jul

29-10-2018
Den forbudte steg

Hvad bilder de sig egentlig ind?

22-10-2018
Man hiver sig i de grånende lokker, når man ser, hvad folkevalgte hist og her mener, de kan slippe afsted med

Tanker om et valg

15-10-2018
Valget bliver holdt senest den 17. juni næste år

Lad os sprede væksten

08-10-2018
Mere vækst i Havdrup og Landsbyerne

Lidt har også ret

24-09-2018
Hold da op, hvor har den seneste tid været hektisk

Konventioner er ikke hellige graler

17-09-2018
De er hensigtserklæringer

Det er altså kommunen der ejer vores storskrald

10-09-2018
For kun et par uger siden handlede min klumme om storskrald


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online