Allehelgen i Jersie Kirke

1. november 2018

De fleste blade er gået af træerne, det er november, og mørket har taget pusten fra lyset. Dermed er scenen sat til allehelgensdag – dagen, hvor vi mindes vores kære afdøde. Dagen falder altid på den første søndag i november, i år den 4., og i Jersie Kirke vil den traditionen tro blive markeret ved en andagt klokken 17:00.

»På allehelgensdag bliver vi tvunget til at acceptere døden og den forskel, den gør for os mennesker. Det er en dag, hvor vi kan mindes den indflydelse de døde har haft på vores liv. Den forskel de har gjort for os, der lever her og nu,« siger sognepræst Christina Inés Wandel.

Sammen med kirkens anden præst, Hanne Elisabeth Schmidt, vil hun stå for andagten. 

»Det bliver en andagt i stilhedens tegn. Kirkegængerne kommer alene for at mindes dem, de har mistet, og derfor rammer vi deres sorg ind med ord og musik,« siger Christina Inés Wandel.Orgel og saxofon

For musikken står organist Jolanta Gottwald og saxofonist Per Hillebrandt Engholm. 

»Kirkemusikken har en større betydning, end vi umiddelbart bilder os ind. Uanset om man er flittig kirkegænger eller nærmest aldrig kommer i kirken, sidder kirkemusikkens særlige tone dybt i os. Det gælder ikke mindst de klassiske salmer, som også her ved allehelgen giver trøst og opmuntring,« siger Christina Inés Wandel. 

Efter andagten bliver der båret levende lys ud på kirkegården. 

»Allehelgensdag er ikke kun de dødes dag. Den er også de levendes dag. For kærligheden overvinder alt. Kærlighed holder aldrig op, heller ikke selv om vi mister dem vi elsker. Det er budskabet denne dag,« siger Christina Inés Wandel.

Tekst og foto Bo Nygaard Larsen

Kilde: Jersie-skensved.dk


Flere artikler

Hjælp med at gøre verden klimaklar

14-02-2019
Folkekirkens Nødhjælp kaster næstekærligheden på klimaet til den årlige sogneindsamling søndag den 10. marts. Som indsamler kan du klæde verden på til klimaforandringerne.

Fastelavn i sognehuset på ny måde

14-02-2019
Fastelavnsfesten i Havdrup Sognehus søndag den 3. marts begynder kl. 10 ligesom byens anden fastelavnsfest, så man skal vælge. Konceptet er lidt anderledes i år, belært af sidste års store fremmøde. Det betyder, at hoveddøren lukkes kl. 10, så kom i god tid.

Nu er det tid til konfirmandindskrivning

07-02-2019
Skal dit barn i 8. klasse efter sommerferien og vil han/hun gerne konfirmeres i foråret 2020? Så er det nu og frem til den 28. marts, at der er tilmelding, hvis I bor i Karlstrup, Jersie-Kr. Skensved eller Solrød sogne.

Jytte Abildstrøm fortæller på HavdrupNatten

31-01-2019
Havdrup Kirke holder sin årlige kulturaften for hele familien fredag den 1. februar kl. 18-ca. 21.

Babysalmesang i Havdrup - Nyt hold starter

28-01-2019
Babysalmesang stimulerer dit lille barns sanser og glæde ved musik i samvær med mor eller far.

Hvad betyder banneret?

24-01-2019
Når du kører forbi kirken eller sognehuset, hænger der et banner, der gør opmærksom på HavdrupNatten den 1. februar kl. 18-21. Har du set det?

Jersie Kirkes Juniorkor tager nu imod nye medlemmer

24-01-2019
»Det er sjovt at synge, og det styrker ens sociale kompetencer.« Sådan lyder det fra Birgith L. Larsen, der er kirke- og musikmedarbejder ved Jersie Kirke. Efter et længere tilløb har hun nu etableret Jersie Kirkes Juniorkor for alle børn fra 3. til 7. klassetrin.

Kom til årets første kaffekoncert

24-01-2019
Søndag den 27. januar kl. 14:30-16:00 spiller Bente Kure og Leif Ernstsen til den første af årets kaffekoncerter i Solrød Strandkirke.

Kyndelmissegudstjeneste i Solrød Strandkirke

21-01-2019
Traditionen tro afholder sognepræst Charlotte Gravesen, sammen med gospelkoret Joyful Noise, Kyndelmissegudstjeneste mandag den 4. februar kl. 19:30 i Solrød Strandkirke.

HavdrupNatten 2019

17-01-2019
HavdrupNatten byder på bål-mad, bar med øl, vin, kaffe og kage, oplæsning af eventyr for både børn og voksne, samt koncert med Winfield Church Band.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online