Politiet spotter børn i mistrivsel med nyt it-værktøj

11. oktober 2018

Et nyt IT-værktøj skal hjælpe Midt- og Vestsjællands Politi med at identificere udsatte børn tidligere, så deres vilkår kan forbedres.

Husspektakler, trusler eller vold. Disse sager vil hejse et rødt flag i politiets nye it-værktøj, Socialsøg, som netop nu tages i brug hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

"For nyligt havde vi en sag, hvor beredskabet blev sendt ud til et husspektakel, og hvor der havde været udøvet vold mellem forældrene. Via det nye system, Socialsøg, blev vi opmærksomme på sagen, og vi kunne se, at der bor en teenager i det pågældende hjem,” siger projektansvarlig for Socialsøg i Midt- og Vestsjællands Politi Kristina Rytter. 

Sager som denne er et klokkeklart eksempel på, hvordan Socialsøg kan hjælpe udsatte børn, der kan være i mistrivsel i hjemmet. 

”Vi kan ikke vide med sikkerhed, at pågældende teenager er i mistrivsel, men vi kan fortælle kommunen om vores bekymring for vedkommende, og så er det op til kommunen at reagere,” siger Kristina Rytter. 


Sådan virker det 
Det fungerer altså sådan, at udvalgte oplysninger fra politiets systemer trækkes ud, så politiets nøgleperson for Socialsøg kan sammenholde oplysningerne med lignende sager. Politiet kan på den måde samarbejde med kommunen, så sager om blandt andet husspektakler, misbrug af alkohol og stoffer samt trusler bliver samlet og videregivet til socialforvaltningen.

Grundtanken med Socialsøg er, at hvis myndighederne griber ind tidligere, så får kommunerne mulighed for at gribe hurtigere ind med den rette støtte og hjælp, så færre børn lever i mistrivsel.

”Det her værktøj kan komme til at gøre en kæmpe forskel for udsatte familier i vores politikreds, og det er et klokkeklart eksempel på, hvordan et it-værktøj systematiserer politiets oplysninger, så vi kan bringe denne vigtige viden videre. Oplysningerne kan sammen med kommunens anden viden skabe et helhedsindtryk af familiernes udfordringer, og sådan kan vi spotte børnene hurtigere,” siger Kristina Rytter. 

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man set hos andre politikredse, at værktøjet har givet rigtig gode resultater, og håbet er, at det også her i kredsen kan hjælpe utrolig mange børn.

Projektet startede for alvor op i Midt- og Vestsjællands Politi i starten af oktober, og der har allerede været sager, som har givet anledning til underretninger til kommunen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Narkokørsel – Tåstrupvej/Cementvej, Solrød Strand

17-01-2019
Kl. 17:05 sigtede og anholdt Midt- og Vestsjællands Politi en 23-årig mand fra Lille-Skensved for narkokørsel, da han kørte i en personbil, selvom han havde indtaget euforiserende stoffer.

Brand i gasflasker – Traneholmvej, Jersie

14-01-2019
Kl. 22:13 fik politi og brandvæsen et alarmopkald om brand i et skur/udhus, der lå i tilknytning til en villa.

Hastighedsovertrædelse – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

14-01-2019
Kl. 20:15 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en personbil, der blev målt til at køre 162 km/t på en strækning med hastighedsbegrænsning på 110 km/t.

Kørte narkopåvirket uden kørekort – Tåstrupvej/Cordozavej – Solrød

14-01-2019
Kl. 17:25 standsede en færdselspatrulje en varebil, der blev ført af en 24-årig mand fra Solrød Strand, da de ville kontrollere fører og køretøj.

Hurtige bilister – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand / Greve

14-01-2019
Kl. 18:50 sigtede færdselspolitiet en bilist, der var blevet målt til at køre mindst 155 km/t på motorvejen i nordgående retning, selv om højst tilladte hastighed ved skiltning er 110 km/t.

Uheld ved kødannelse – Køge Bugt Motorvejen v/ Jersie

14-01-2019
Kl. 07:47 skete et færdselsuheld i forbindelse den tætte morgentrafik, hvor der opstod kødannelse.

Færdselsuheld – Roskildevej, Solrød Strand

10-01-2019
Kl. 22:30 opdagede en patrulje, at en bilist netop var forulykket, idet bilisten havde ramt autoværnet på sin højre side under kørslen ad Roskildevej i sydlig retning.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Jersie

10-01-2019
Kl. 06:29 skete der et færdselsuheld på motorvejen i nordgående retning, da flere bilister stødte sammen i myldretidstrafikken.

Falsk anklage i forbindelse med hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

10-01-2019
Juleaftensmorgen lavede en færdselsbetjent en hastighedsmåling af en personbil, der kørte på motorvejen. Målingen viste, at personbilen blev ført med en hastighed på 157 km/t.

Brand i bus – Havdrup Allé, Havdrup

10-01-2019
Kl. 01:29 kørte politi og brandvæsen til brand i en dobbeltdækkerbus, der holdt parkeret på en holde plads.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online