Politiet spotter børn i mistrivsel med nyt it-værktøj

11. oktober 2018

Et nyt IT-værktøj skal hjælpe Midt- og Vestsjællands Politi med at identificere udsatte børn tidligere, så deres vilkår kan forbedres.

Husspektakler, trusler eller vold. Disse sager vil hejse et rødt flag i politiets nye it-værktøj, Socialsøg, som netop nu tages i brug hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

"For nyligt havde vi en sag, hvor beredskabet blev sendt ud til et husspektakel, og hvor der havde været udøvet vold mellem forældrene. Via det nye system, Socialsøg, blev vi opmærksomme på sagen, og vi kunne se, at der bor en teenager i det pågældende hjem,” siger projektansvarlig for Socialsøg i Midt- og Vestsjællands Politi Kristina Rytter. 

Sager som denne er et klokkeklart eksempel på, hvordan Socialsøg kan hjælpe udsatte børn, der kan være i mistrivsel i hjemmet. 

”Vi kan ikke vide med sikkerhed, at pågældende teenager er i mistrivsel, men vi kan fortælle kommunen om vores bekymring for vedkommende, og så er det op til kommunen at reagere,” siger Kristina Rytter. 


Sådan virker det 
Det fungerer altså sådan, at udvalgte oplysninger fra politiets systemer trækkes ud, så politiets nøgleperson for Socialsøg kan sammenholde oplysningerne med lignende sager. Politiet kan på den måde samarbejde med kommunen, så sager om blandt andet husspektakler, misbrug af alkohol og stoffer samt trusler bliver samlet og videregivet til socialforvaltningen.

Grundtanken med Socialsøg er, at hvis myndighederne griber ind tidligere, så får kommunerne mulighed for at gribe hurtigere ind med den rette støtte og hjælp, så færre børn lever i mistrivsel.

”Det her værktøj kan komme til at gøre en kæmpe forskel for udsatte familier i vores politikreds, og det er et klokkeklart eksempel på, hvordan et it-værktøj systematiserer politiets oplysninger, så vi kan bringe denne vigtige viden videre. Oplysningerne kan sammen med kommunens anden viden skabe et helhedsindtryk af familiernes udfordringer, og sådan kan vi spotte børnene hurtigere,” siger Kristina Rytter. 

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man set hos andre politikredse, at værktøjet har givet rigtig gode resultater, og håbet er, at det også her i kredsen kan hjælpe utrolig mange børn.

Projektet startede for alvor op i Midt- og Vestsjællands Politi i starten af oktober, og der har allerede været sager, som har givet anledning til underretninger til kommunen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

15-11-2018
Kl. 08:42 var det sket endnu et uheld, hvor to lastbiler var stødt sammen. En 46-årig mand fra Hårlev kørte i en lastbil ad tilkørselsrampen på tilkørsel 30 Solrød N mod motorvejen, hvor han blev nødt til at fortsætte i nødsporet på grund af tæt trafik på selve motorvejen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

15-11-2018
Kl. 17:01 skete der endnu et uheld på motorvejen i sydgående retning ca. 600 meter før afkørsel Solrød.

Bil blev beslaglagt, Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

12-11-2018
Kl. 19:50 beslaglagde færdselspolitiet en personbil, der blev ført og ejet af en 19-årig mand fra Sorø, idet han kørte for 3. gang indenfor 3 år uden at have erhvervet kørekort.

Mænd på sporet – Tingsryds Alle, Solrød Strand

12-11-2018
Kl. 15:30 fik politiet en henvendelse om, at to danske mænd var set gående ad togskinnerne fra Solrød i retning mod Jersie.

Overraskede indbrudstyve, Vestre Grootsvej, Solrød Strand

08-11-2018
Kl. 09:52 anmeldte en 18-årig mand, at han kort forinden havde ligget og sovet, da han blev vækket af larm fra stuen.

Kørsel uden førerret, Silovej, Karlstrup

08-11-2018
Kl. 09:40 så en politipatrulje en litauisk indregistreret personbil, der holdt med motoren i gang på en rasteplads.

Politiets fokus på spirituskørsel omkring J-dag

08-11-2018
I dagene omkring J-dag den 2. november 2018 gennemførte politiet traditionen tro en landsdækkende målrettet indsats mod spirituskørsel og kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

Mistænkeligt forholdmed udenlandske arbejdere, Nøddehaven og Højagervænget, Solrød

05-11-2018
Kl. 11:28 anmeldte en borger, en 50-årig mand, at han kort forinden på sin bopæl var blevet kontaktet at en engelsktalende mand, klædt i arbejdstøj og refleksvest, der tilbød at udføre tagafrensning på anmelderens hus.

Spirituskørsel, Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

05-11-2018
Kl. 19:45 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 36-årig mand fra København for at lave en rutinemæssig kontrol. Ved standsningen valgte føreren først at flygte fra bilen og løbe ind i et nærliggende skovkrat.

Kørte 163 km/t, Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

05-11-2018
kl. 12:58 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en personbil, der blev ført af en 43-årig mand fra Skævinge.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online