Anbefaling fra Solrød Bibliotek: Det sidste barn

17. september 2018

Det bedste jeg ved, er at læse en bog der er så god at man ikke KAN ligge den fra sig. "Det sidste barn" stjal min nattesøvn en ganske almindelig tirsdag nat.

Men trætheden næste dag opvejes til fulde at en læseoplevelse, hvor man virkelig er til stede i personernes liv og føler man tager del i de utroligt spændende begivenheder.

Det sidste barn er en krimi, der foregår i sydstaterne i nutidens USA. Vi følger den 13-årige dreng Johnny Merrimon, hvis tvillingesøster er forsvundet og politimanden Clyde Lafayette Hunt.

Kriminalassistent Hunt, der i sin tid blev sat til at opklare sagen om Johnnys søster, kan ikke slippe sagen, og tanken om den forsvundne pige og hendes sønderknuste familie nager ham dag og nat.


Johnny vil ikke opgive håbet om at finde sin søster og har startet sin egen efterforskning. Samtidig er han udfordret på hjemmefronten. Hans far forlod familien kort tid efter søsterens forsvinden

Moderen har en ny kæreste som banker hende og har gjort hende afhængig af piller. Han bedste og eneste ven er den handicappede søn af den lokale politimand, Jack som også hjælper ham med efterforskningen. Beskrivelsen af de 2 drenges venskab er hjertegribende.

Politimanden holder et beskyttende og vågent øje med Johnny og forsøger at få ham til at stoppe sin farefulde efterforskning. Da endnu en ung pige pludselig forsvinder, står det hurtigt klart, at Johnnys selvbestaltede eftersøgning gennem det forgangne år har givet ham en viden, som end ikke politiet har.

Jeg troede flere gange jeg havde regnet plottet ud, men hver gang fik handlingen en ny overraskende drejning og vi introduceres til nye personer som tilføjer handlingen nye twist.

Bl.a. møder vi den sorte mand Freemantle, som er letteret retarderet. Han har siddet i fængsel for vold og flakker nu forvirret rundt i skovene med en stor sort boks på slæb. Han er en oplagt mistænkt til mordene, men intet er som det ser ud til og der er hændelser i både hans og Johnnys fortid, som fletter deres skæbner sammen.

Alle disse triste skæbner krydser hinanden og til sidst i bogen bindes en sløjfe på historien, der viser os at alle personerne har en eller anden del i tvillingesøsterens forsvinden.

Bogen er fantastisk spændende, sproget er smukt og flydende, personerne er beskrevet på hjertegribende men realistisk måde, plottet er vildt spændende og en varm tung og trist sydstatsstemning emmer ud af den.

Findes også som e-bog på e-Reolen

Af Pia Jepsen, Solrød Bibliotek


Flere artikler

Bamsefabrik, rensdyr, juleboder og show

13-12-2018
Lørdag d. 15. december hygger vi ekstra meget om kunderne i Solrød Center!

Digital julehandel skal hjælpe fattige familier til en god jul

13-12-2018
De danske erhvervsdrivende fortsætter med at bakke op om Julehjælp for fattige familier. MobilePay melder sig nu blandt flere andre af landets store virksomheder, som benytter julehandlen til at hjælpe landets fattigste. Den 29. november samlede en lang række danske erhvervspersonligheder over 11,1 mio. kroner ind til landets fattigste på blot én time, og nu melder MobilePay sig også ind i kampen sammen med store virksomheder som Rema 1000, Elgiganten og Sportmaster.

Luciaoptog i Solrød Center

10-12-2018
Børn fra Munkekær SFO går Luciaoptog gennem centergaden og ender ved biblioteket torsdag 13. december.

Hva´ skal vi med kunsten?

10-12-2018
Kunstanmelder ved bl.a. Jyllandsposten Tom Jørgensen fører os ind i hvad han mener hvad kunst kan og bør gøre ved vores hverdag.

Staples er i vækst efter at være flyttet fra Amager til Greve

10-12-2018
Staples, der er verdens største leverandør af kontorartikler, trives med at have dansk salgskontor i ErhvervsCentret i Greve. Beliggenheden, kontorfællesskabet og servicen i det lokale erhvervshus er perfekt. Flytningen fra Bella Center i april 2017 har givet firmaet en besparelse tæt ved 500.000 kr. årligt og sammenlagt en måneds arbejdstid på ikke at holde i kø, vurderer Jens Brøchner Jensen, der er salgsdirektør hos Staples Denmark og chef for 22 medarbejdere. Firmaet er i kraftig vækst, fortæller han på et virksomhedsbesøg.

Andersen & Martini: Vi vil være Danmarks bedste bilforhandler

10-12-2018
Adm. direktør Peter Hansen har i 10 år siddet bag rattet som ejerleder af bilforhandlerforretningen Andersen og Martini. Han bor privat med fru Hansen og hunden i Hellerup og sætter sig hver morgen ind i sin Opel for at køre til Agenavej 15 i Greve, hvor virksomheden har haft hovedsæde siden 2011. Her har han udvidet forretningen med udstilling, salg og service af eksklusive biler som Ferrari og Cadillac og nye hybridbiler og ikke mindst brugte middelklassebiler til familien Danmark. Hans mål er at forretningen skal være Danmarks bedste bilforhandler og overvejer i øjeblikket at bygge ud for at få plads til flere brugte biler på matriklen. Det fortalte han på et virksomhedsbesøg, hvor hunden Argo snusede nysgerrigt til gæsterne og troligt fulgte i sin herres fodspor.

Ny bog gør skærmtid til fælles tid

10-12-2018
Vil du være kreativ på en computer med dit barn?

Så åbner årets juletræssalg i Solrød Centret

06-12-2018
Køb lokalt og støt Solrød FC

Gratis juleværksted og gaveindpakning

06-12-2018
Hver weekend i december åbner Solrød Center for deres gratis juleværksted.

Handl lokalt og vind gavekort!

06-12-2018
Hele december får du skrabelodder for hvert køb over kr. 200,- i Solrød Center.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online