Anbefaling fra Solrød Bibliotek: Det sidste barn

17. september 2018

Det bedste jeg ved, er at læse en bog der er så god at man ikke KAN ligge den fra sig. "Det sidste barn" stjal min nattesøvn en ganske almindelig tirsdag nat.

Men trætheden næste dag opvejes til fulde at en læseoplevelse, hvor man virkelig er til stede i personernes liv og føler man tager del i de utroligt spændende begivenheder.

Det sidste barn er en krimi, der foregår i sydstaterne i nutidens USA. Vi følger den 13-årige dreng Johnny Merrimon, hvis tvillingesøster er forsvundet og politimanden Clyde Lafayette Hunt.

Kriminalassistent Hunt, der i sin tid blev sat til at opklare sagen om Johnnys søster, kan ikke slippe sagen, og tanken om den forsvundne pige og hendes sønderknuste familie nager ham dag og nat.


Johnny vil ikke opgive håbet om at finde sin søster og har startet sin egen efterforskning. Samtidig er han udfordret på hjemmefronten. Hans far forlod familien kort tid efter søsterens forsvinden

Moderen har en ny kæreste som banker hende og har gjort hende afhængig af piller. Han bedste og eneste ven er den handicappede søn af den lokale politimand, Jack som også hjælper ham med efterforskningen. Beskrivelsen af de 2 drenges venskab er hjertegribende.

Politimanden holder et beskyttende og vågent øje med Johnny og forsøger at få ham til at stoppe sin farefulde efterforskning. Da endnu en ung pige pludselig forsvinder, står det hurtigt klart, at Johnnys selvbestaltede eftersøgning gennem det forgangne år har givet ham en viden, som end ikke politiet har.

Jeg troede flere gange jeg havde regnet plottet ud, men hver gang fik handlingen en ny overraskende drejning og vi introduceres til nye personer som tilføjer handlingen nye twist.

Bl.a. møder vi den sorte mand Freemantle, som er letteret retarderet. Han har siddet i fængsel for vold og flakker nu forvirret rundt i skovene med en stor sort boks på slæb. Han er en oplagt mistænkt til mordene, men intet er som det ser ud til og der er hændelser i både hans og Johnnys fortid, som fletter deres skæbner sammen.

Alle disse triste skæbner krydser hinanden og til sidst i bogen bindes en sløjfe på historien, der viser os at alle personerne har en eller anden del i tvillingesøsterens forsvinden.

Bogen er fantastisk spændende, sproget er smukt og flydende, personerne er beskrevet på hjertegribende men realistisk måde, plottet er vildt spændende og en varm tung og trist sydstatsstemning emmer ud af den.

Findes også som e-bog på e-Reolen

Af Pia Jepsen, Solrød Bibliotek


Flere artikler

Ny indbrudsgruppe i Midt- og Vestsjælland går målrettet efter indbrudstyve

14-02-2019
Midt- og Vestsjællands Politi har pr. 1. februar 2019 etableret en kredsdækkende indbrudsgruppe.

KÆMPE bogsalg på Solrød Bibliotek

14-02-2019
Vi har ryddet grundigt op - især i voksen faglitteratur. Kom og gør et kup!

100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14-02-2019
Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Kom til opstartsmøde for iværksættere og mød unge Tobias Thomas

14-02-2019
Overvejer du at leve af din hobby eller en god forretningsidé? Men ved du ikke, hvad der skal til for at komme godt og hurtigt fra start som iværksætter? Så kan du på et opstartsmøde for nye iværksættere få svar på alle dine spørgsmål og møde andre ligesindede. Du møder også Tobias Thomas, der på få år har formået at etablere sig som en ung iværksætter med fotos, video og markedsføring på sociale medier. Han modtog i 2017 årets iværksætterpris og deler ud af sine erfaringer med at lykkes som selvstændig.

Lille dansk bryghus flytter fra Køge til Greve for at vækste

14-02-2019
Nyetablerede virksomheder i Greve Kommune skaber i stigende omfang private fuldtidsjob. Det gavner den erhvervsøkonomiske udvikling i kommunen. Fra 2014 til 2017 skabte iværksættervirksomheder i gennemsnit 2,1 fuldtidsværk. Det viser en ny vækstanalyse fra IRISGROUP. Det lille bryghus Alefarm Brewing med fem medarbejdere er en af de nye iværksættervirksomheder, der lige er flyttet til Greve for at få mere plads til at vækste.

Solrød Rundt Løbet 2019

11-02-2019
For tredje år i træk inviterer Solrød Center – i samarbejde med Solrød Atletik & Motion – alle friske solrødder til årets hyggeligste løb: SOLRØD RUNDT LØBET.

Solrød gymnastik til opvisning i Vallensbæk

11-02-2019
Solrød Gymnastik var i weekenden til deres første opvisning, Vestegnens Gymnastikdag.

Førstehjælp til bil kørekort marts 2019 - Kørekort til 17. årige

11-02-2019
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Workshop – lav din egen magibog

11-02-2019
En god start på en lang karriere som okkult praktiker. Her kan du lave din egen magibog. Vi sørger for læder til indbinding, forskelligt pynt og stads og papir til siderne og viser dig forskellige måder at få dem til at se gule og gamle ud.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

11-02-2019
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online