Anbefaling fra Solrød Bibliotek: Det sidste barn

17. september 2018

Det bedste jeg ved, er at læse en bog der er så god at man ikke KAN ligge den fra sig. "Det sidste barn" stjal min nattesøvn en ganske almindelig tirsdag nat.

Men trætheden næste dag opvejes til fulde at en læseoplevelse, hvor man virkelig er til stede i personernes liv og føler man tager del i de utroligt spændende begivenheder.

Det sidste barn er en krimi, der foregår i sydstaterne i nutidens USA. Vi følger den 13-årige dreng Johnny Merrimon, hvis tvillingesøster er forsvundet og politimanden Clyde Lafayette Hunt.

Kriminalassistent Hunt, der i sin tid blev sat til at opklare sagen om Johnnys søster, kan ikke slippe sagen, og tanken om den forsvundne pige og hendes sønderknuste familie nager ham dag og nat.


Johnny vil ikke opgive håbet om at finde sin søster og har startet sin egen efterforskning. Samtidig er han udfordret på hjemmefronten. Hans far forlod familien kort tid efter søsterens forsvinden

Moderen har en ny kæreste som banker hende og har gjort hende afhængig af piller. Han bedste og eneste ven er den handicappede søn af den lokale politimand, Jack som også hjælper ham med efterforskningen. Beskrivelsen af de 2 drenges venskab er hjertegribende.

Politimanden holder et beskyttende og vågent øje med Johnny og forsøger at få ham til at stoppe sin farefulde efterforskning. Da endnu en ung pige pludselig forsvinder, står det hurtigt klart, at Johnnys selvbestaltede eftersøgning gennem det forgangne år har givet ham en viden, som end ikke politiet har.

Jeg troede flere gange jeg havde regnet plottet ud, men hver gang fik handlingen en ny overraskende drejning og vi introduceres til nye personer som tilføjer handlingen nye twist.

Bl.a. møder vi den sorte mand Freemantle, som er letteret retarderet. Han har siddet i fængsel for vold og flakker nu forvirret rundt i skovene med en stor sort boks på slæb. Han er en oplagt mistænkt til mordene, men intet er som det ser ud til og der er hændelser i både hans og Johnnys fortid, som fletter deres skæbner sammen.

Alle disse triste skæbner krydser hinanden og til sidst i bogen bindes en sløjfe på historien, der viser os at alle personerne har en eller anden del i tvillingesøsterens forsvinden.

Bogen er fantastisk spændende, sproget er smukt og flydende, personerne er beskrevet på hjertegribende men realistisk måde, plottet er vildt spændende og en varm tung og trist sydstatsstemning emmer ud af den.

Findes også som e-bog på e-Reolen

Af Pia Jepsen, Solrød Bibliotek


Flere artikler

Jazzsalmekoncert med Hans Anker Jørgensen

18-10-2018
Jersie Sognehus inviterer til jazzsalmekoncert med Hans Anker Jørgensen, søndag d. 28. oktober kl. 16:00.

Solrød Bibliotek anbefaler: Stadig savnet

18-10-2018
En utroligt spændende krimi om en kvinde der kidnappes og holdes indespærret i et helt år.

Modeshow i Solrød Center

18-10-2018
Har du styr på din efterårsgarderobe? Eller trænger du til inspiration til dit næste køb? Så kom til modeshow på Solrød Gymnasium, som afvikles i samarbejde mellem Solrød Center og Rotary Solrød.

Aleris Omsorg skifter ejer til Ambea

18-10-2018
Aleris Omsorg, der til dagligt drifter den private del af Plejecenter Christians Have, har fået ny ejer.

Spil Dansk Ugen

18-10-2018
Uge 44 er musiklivets festuge landet over – og selvfølgelig også i Solrød Kommune, hvor der ugen igennem kommer til at være et hav af arrangementer og aktiviteter med udgangspunkt i dansk musik og den danske sangskat.

Musikalsk foredrag om John Mogensen

18-10-2018
Onsdag d. 7. november kl. 19 inviterer Solrød Bibliotek til foredrag om en af Danmarks største musikpersonligheder.

Greve-Solrød Taxi går til Dantaxi 4x48

17-10-2018
Fra årsskiftet bliver Greve-Solrød Taxi til Dantaxi 4x48

Stor international jazzstjerne gæster Køge! Er du til jazz- og swingmusik så bliver det ikke bedre.

17-10-2018
Den svenske jazzdronning Gunhild Carling kommer til Køge lørdag d.27.oktober på Teaterbygningen.

Årsmøde i Danmarks Naturfredningsforening i Solrød

15-10-2018
Invitation til at deltage i årsmødet

Bredt politisk samarbejde er en mærkesag for Venstre i Solrød

15-10-2018
I Solrød værner vi om en historisk tradition: Det samarbejdende byråd. Det brede samarbejde er til glæde for borgere, foreninger, virksomheder og de 1.700 ansatte i kommunen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online