Solrød Kommune tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer

13. september 2018

Nomineringsvideoer vil i fremtiden være forbudt på alle skoler i Solrød Kommune.

Landet over har elever fra 9. klasse produceret såkaldte nomineringsvideoer i forbindelse med deres afgang fra folkeskolen. Mange af nomineringerne er ganske uskyldige, men nogle er også med seksuelle undertoner.

I Solrød Kommune forholder det sig sådan, at der på to ud af tre skoler har været tradition for at lave disse nomineringsvideoer, og på Munkekærskolen har lærerne medvirket i nogle af videoerne.

På Uglegårdsskolen valgte man sidste år at stoppe nomineringsvideoerne, og af samme årsag var Uglegårdsskolen ikke bekendt med, at eleverne på trods af forbuddet valgte at producere en nomineringsvideo i deres fritid, som siden blev delt på Youtube.


På Munkekærskolen besluttede man umiddelbart efter offentliggørelsen af elevernes videoer i juni måned, at det heller ikke her skal være tilladt at lave nomineringsvideoer i fremtiden.

”Vi er i tæt dialog med skolerne, og vi tager sagen meget alvorligt. Selvfølgelig skal der ikke være nogle seksuelle undertoner mellem elever og lærere – det tager vi meget skarpt afstand fra. Vi vil indskærpe over for både ledere, lærere og elever, at vi tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer, som i fremtiden vil være forbudt på vores skoler,” siger Charlotte Houlberg, direktør i Solrød Kommune. 

Skolelederne har nu fokus på i samarbejde med lærere og elever at sørge for at forhindre, at lignende situationer opstår igen.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ny sæson: Spark liv i efteråret med UngSolrød

17-09-2018
Masse nye spændende tilbud hos UngSolrød

Solrød Kommune sender ansvarligt vækst-budget i høring

13-09-2018
Det går godt i Solrød Kommune. Det viser det budgetforslag for 2019-2022, der netop er blevet offentliggjort, hvor Solrød Kommune kan fremvise et ansvarligt budget med fokus på både fremgang og vækst.

Lutter gøgl og glæde til Munkekærskolens SFO-festival

10-09-2018
Børnene grinte og pjattede, mens SFO- og klubleder blev bevæget over at se resultatet af det store engagement og arbejde, der var lagt i at gøre fredagens SFO-festival til en succes.

Jersie: Fremtidens affaldsordning blev indviet i Villabyerne

06-09-2018
Omkring 200 mennesker mødte torsdag eftermiddag op i Villabyerne til indvielsen af Solrøds fremtidige affaldsordning.

Nu bliver Solrøds opvisningsbane igen klar til kamp

06-09-2018
Den har været gal med drænene omkring opvisningsbanen på Solrød Idrætscenter, men nu har byrådet vedtaget at sætte 2,1 mio. kr. af til at gøre banen kampklar igen.

Danske veteraner og udsendte blev hædret i Solrød

06-09-2018
Med Danmarks veteraner og udsendte i tankerne sendte Borgmester Niels Hörup dannebrog til vejrs og takkede dem og de fremmødte for at bidrage til at gøre verden til et bedre sted.

Solrød-borgmester glæder sig over fremgang i analyse om erhvervsvenlighed

06-09-2018
Solrød Kommune går fem pladser frem til en 41. plads i Dansk Industris analyse af erhvervsvenligheden i kommunerne. Lav ledighed og alt udsolgt af erhvervsbyggegrunde er med til at trække ned i placering.

Midlertidig omlægning af stien bag Vasegården

06-09-2018
Stien bag ved Vasegården omlægges frem til 15. oktober, da en ny stitunnel skal monteres til den kommende støjvold.

Kom og hør om Christians Haves prægtige sansehave

03-09-2018
Har du lyst til at vide mere om den kommende sansehave på Plejecenter Christians Have? Så kom og hør landskabsarkitekt Helle Nebelong præsentere det enestående projekt.

Solrød får ny sygeplejeklinik

30-08-2018
Investeringer for 1,8 mio. kr. skal sikre fortsat høj service og god pleje til Solrød Kommunes ældre.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online