Solrød Kommune tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer

13. september 2018

Nomineringsvideoer vil i fremtiden være forbudt på alle skoler i Solrød Kommune.

Landet over har elever fra 9. klasse produceret såkaldte nomineringsvideoer i forbindelse med deres afgang fra folkeskolen. Mange af nomineringerne er ganske uskyldige, men nogle er også med seksuelle undertoner.

I Solrød Kommune forholder det sig sådan, at der på to ud af tre skoler har været tradition for at lave disse nomineringsvideoer, og på Munkekærskolen har lærerne medvirket i nogle af videoerne.

På Uglegårdsskolen valgte man sidste år at stoppe nomineringsvideoerne, og af samme årsag var Uglegårdsskolen ikke bekendt med, at eleverne på trods af forbuddet valgte at producere en nomineringsvideo i deres fritid, som siden blev delt på Youtube.


På Munkekærskolen besluttede man umiddelbart efter offentliggørelsen af elevernes videoer i juni måned, at det heller ikke her skal være tilladt at lave nomineringsvideoer i fremtiden.

”Vi er i tæt dialog med skolerne, og vi tager sagen meget alvorligt. Selvfølgelig skal der ikke være nogle seksuelle undertoner mellem elever og lærere – det tager vi meget skarpt afstand fra. Vi vil indskærpe over for både ledere, lærere og elever, at vi tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer, som i fremtiden vil være forbudt på vores skoler,” siger Charlotte Houlberg, direktør i Solrød Kommune. 

Skolelederne har nu fokus på i samarbejde med lærere og elever at sørge for at forhindre, at lignende situationer opstår igen.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17-01-2019
Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.

Ny belægning foran Solrød Idrætscenter

14-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge 3, så skal du benytte indgangen mod nord, da den sydlige indgang er lukket.

Ny aftale mellem Østsjællands Beredskab og Falck

14-01-2019
Østsjællands Beredskab har den 14. januar udsendt nedenstående pressemeddelelse vedrørende en ny 8-årig aftale med Falck om løsningen af brandopgaven i Solrød, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Stevns.

Har du din indre viljestyrke eller er du en sutsko?

10-01-2019
Videnscafe med Stine Klarskov

Østsjællands Beredskab har indgået ny kontrakt med Falck

10-01-2019
Beredskabet i Solrød Kommune kommer i højere grad til at bygge på et effektivt samarbejde mellem flere kommuner, som fortsat sikrer borgernes tryghed og sikkerhed.

Udvidelse af Solrød Biogas A/S

10-01-2019
Solrød Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapport for projektet for udvidelse af Solrød Biogas, Åmarken 6, 4623 Lille Skensved.

Nu kan du søge om at blive nævning og domsmand

10-01-2019
Har du lyst til at være nævning og domsmand, så er det nu, du kan sende en ansøgning af sted.

Nu kommer der ny belægning foran Solrød Idrætscenter

07-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge to, så skal du benytte indgangen mod syd, da den nordlige indgang er lukket.

Borgmesterens nytårshilsen 2018

27-12-2018
Her kan du læse borgmesterens nytårshilsen 2018.

Se hvornår du får hentet affald i 2019

24-12-2018
Nu er tømmekalenderen for 2019 klar på Mit Affald.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online