Solrød Kommune sender ansvarligt vækst-budget i høring

13. september 2018

Det går godt i Solrød Kommune. Det viser det budgetforslag for 2019-2022, der netop er blevet offentliggjort, hvor Solrød Kommune kan fremvise et ansvarligt budget med fokus på både fremgang og vækst.

”Solrød Kommune er en kommune i vækst, og der er god grund til optimisme. Vi er beriget med en veluddannet og erhvervsaktiv befolkningsgruppe, og det betyder, at vi fortsat har en af landets laveste ledigheder på 2,2 procent. Samtidig kan vi glæde os over, at rigtige mange – især børnefamilier – har ønsket at flytte til vores to nye boligområder i Havdrup Vest og Trylleskov Strand. Det sikrer både kommunen flere skatteindtægter og en mere robust befolkningssammensætning. Vigtigst af alt, så har vi i byrådet lagt en ansvarlig økonomisk linje, der har betydet, at vi har orden i økonomien, og det giver os plads til at investere. Men vækst betyder også, at man skal holde hænderne fast på rattet, så udgifterne ikke løber løbsk” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Helt konkret så bibeholder vi vores nuværende serviceniveau på alle områder og sikrer tryghed, sundhed og værdighed i alle aldre. Vi sætter en hel del flere penge af til fx at få passet børn og sikre, at vi tager os godt af den stigende gruppe af ældre, som har brug for omsorg og pleje. Samtidig sætter vi penge af til et større kvalitetsløft på dagtilbudsområdet, hvor vi bl.a. vil sikre en højere andel af uddannede pædagoger.”


Ud over de ekstra penge, der er sat af til at opretholde serviceniveauet, så er der i budgetforslaget også sat penge af til en omfattende renovering af Havdrup Skole, samt et kvalitetsløft af skolernes inventar. Samtidig bliver der brugt ca. 34 mio. kr. på at udvide flere af kommunens daginstitutioner, så der er plads til alle de nye børn.

”Også vores kultur- og idrætsliv er der økonomi til at prioritere. Der er i budgetforslaget fx sat penge af til flere idrætsfaciliteter ved Solrød Idrætscenter, og samtidig arbejder vi videre med idéen om at omdanne Solrød Bibliotek til et kombineret bibliotek og kulturhus med fleksible rammer for både fællesskabet og den enkelte,” siger Niels Hörup, som også fremhæver en helt ny pulje til faciliteter på stranden i 2020.

I budgetforslaget lægges der op til at fastholde både skatteprocenten, grundskyldspromillen og forsat ingen dækningsafgift, hvilket er en forudsætning for det fremlagte budget.

Hele budgetforslag 2019-2022 kan læses på www.solrod.dk 

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ny sæson: Spark liv i efteråret med UngSolrød

17-09-2018
Masse nye spændende tilbud hos UngSolrød

Solrød Kommune tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer

13-09-2018
Nomineringsvideoer vil i fremtiden være forbudt på alle skoler i Solrød Kommune.

Lutter gøgl og glæde til Munkekærskolens SFO-festival

10-09-2018
Børnene grinte og pjattede, mens SFO- og klubleder blev bevæget over at se resultatet af det store engagement og arbejde, der var lagt i at gøre fredagens SFO-festival til en succes.

Jersie: Fremtidens affaldsordning blev indviet i Villabyerne

06-09-2018
Omkring 200 mennesker mødte torsdag eftermiddag op i Villabyerne til indvielsen af Solrøds fremtidige affaldsordning.

Nu bliver Solrøds opvisningsbane igen klar til kamp

06-09-2018
Den har været gal med drænene omkring opvisningsbanen på Solrød Idrætscenter, men nu har byrådet vedtaget at sætte 2,1 mio. kr. af til at gøre banen kampklar igen.

Danske veteraner og udsendte blev hædret i Solrød

06-09-2018
Med Danmarks veteraner og udsendte i tankerne sendte Borgmester Niels Hörup dannebrog til vejrs og takkede dem og de fremmødte for at bidrage til at gøre verden til et bedre sted.

Solrød-borgmester glæder sig over fremgang i analyse om erhvervsvenlighed

06-09-2018
Solrød Kommune går fem pladser frem til en 41. plads i Dansk Industris analyse af erhvervsvenligheden i kommunerne. Lav ledighed og alt udsolgt af erhvervsbyggegrunde er med til at trække ned i placering.

Midlertidig omlægning af stien bag Vasegården

06-09-2018
Stien bag ved Vasegården omlægges frem til 15. oktober, da en ny stitunnel skal monteres til den kommende støjvold.

Kom og hør om Christians Haves prægtige sansehave

03-09-2018
Har du lyst til at vide mere om den kommende sansehave på Plejecenter Christians Have? Så kom og hør landskabsarkitekt Helle Nebelong præsentere det enestående projekt.

Solrød får ny sygeplejeklinik

30-08-2018
Investeringer for 1,8 mio. kr. skal sikre fortsat høj service og god pleje til Solrød Kommunes ældre.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online