Solrød Kommune sender ansvarligt vækst-budget i høring

13. september 2018

Det går godt i Solrød Kommune. Det viser det budgetforslag for 2019-2022, der netop er blevet offentliggjort, hvor Solrød Kommune kan fremvise et ansvarligt budget med fokus på både fremgang og vækst.

”Solrød Kommune er en kommune i vækst, og der er god grund til optimisme. Vi er beriget med en veluddannet og erhvervsaktiv befolkningsgruppe, og det betyder, at vi fortsat har en af landets laveste ledigheder på 2,2 procent. Samtidig kan vi glæde os over, at rigtige mange – især børnefamilier – har ønsket at flytte til vores to nye boligområder i Havdrup Vest og Trylleskov Strand. Det sikrer både kommunen flere skatteindtægter og en mere robust befolkningssammensætning. Vigtigst af alt, så har vi i byrådet lagt en ansvarlig økonomisk linje, der har betydet, at vi har orden i økonomien, og det giver os plads til at investere. Men vækst betyder også, at man skal holde hænderne fast på rattet, så udgifterne ikke løber løbsk” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Helt konkret så bibeholder vi vores nuværende serviceniveau på alle områder og sikrer tryghed, sundhed og værdighed i alle aldre. Vi sætter en hel del flere penge af til fx at få passet børn og sikre, at vi tager os godt af den stigende gruppe af ældre, som har brug for omsorg og pleje. Samtidig sætter vi penge af til et større kvalitetsløft på dagtilbudsområdet, hvor vi bl.a. vil sikre en højere andel af uddannede pædagoger.”


Ud over de ekstra penge, der er sat af til at opretholde serviceniveauet, så er der i budgetforslaget også sat penge af til en omfattende renovering af Havdrup Skole, samt et kvalitetsløft af skolernes inventar. Samtidig bliver der brugt ca. 34 mio. kr. på at udvide flere af kommunens daginstitutioner, så der er plads til alle de nye børn.

”Også vores kultur- og idrætsliv er der økonomi til at prioritere. Der er i budgetforslaget fx sat penge af til flere idrætsfaciliteter ved Solrød Idrætscenter, og samtidig arbejder vi videre med idéen om at omdanne Solrød Bibliotek til et kombineret bibliotek og kulturhus med fleksible rammer for både fællesskabet og den enkelte,” siger Niels Hörup, som også fremhæver en helt ny pulje til faciliteter på stranden i 2020.

I budgetforslaget lægges der op til at fastholde både skatteprocenten, grundskyldspromillen og forsat ingen dækningsafgift, hvilket er en forudsætning for det fremlagte budget.

Hele budgetforslag 2019-2022 kan læses på www.solrod.dk 

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17-01-2019
Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.

Ny belægning foran Solrød Idrætscenter

14-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge 3, så skal du benytte indgangen mod nord, da den sydlige indgang er lukket.

Ny aftale mellem Østsjællands Beredskab og Falck

14-01-2019
Østsjællands Beredskab har den 14. januar udsendt nedenstående pressemeddelelse vedrørende en ny 8-årig aftale med Falck om løsningen af brandopgaven i Solrød, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Stevns.

Har du din indre viljestyrke eller er du en sutsko?

10-01-2019
Videnscafe med Stine Klarskov

Østsjællands Beredskab har indgået ny kontrakt med Falck

10-01-2019
Beredskabet i Solrød Kommune kommer i højere grad til at bygge på et effektivt samarbejde mellem flere kommuner, som fortsat sikrer borgernes tryghed og sikkerhed.

Udvidelse af Solrød Biogas A/S

10-01-2019
Solrød Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapport for projektet for udvidelse af Solrød Biogas, Åmarken 6, 4623 Lille Skensved.

Nu kan du søge om at blive nævning og domsmand

10-01-2019
Har du lyst til at være nævning og domsmand, så er det nu, du kan sende en ansøgning af sted.

Nu kommer der ny belægning foran Solrød Idrætscenter

07-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge to, så skal du benytte indgangen mod syd, da den nordlige indgang er lukket.

Borgmesterens nytårshilsen 2018

27-12-2018
Her kan du læse borgmesterens nytårshilsen 2018.

Se hvornår du får hentet affald i 2019

24-12-2018
Nu er tømmekalenderen for 2019 klar på Mit Affald.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online