Solrød Kommune sender ansvarligt vækst-budget i høring

13. september 2018

Det går godt i Solrød Kommune. Det viser det budgetforslag for 2019-2022, der netop er blevet offentliggjort, hvor Solrød Kommune kan fremvise et ansvarligt budget med fokus på både fremgang og vækst.

”Solrød Kommune er en kommune i vækst, og der er god grund til optimisme. Vi er beriget med en veluddannet og erhvervsaktiv befolkningsgruppe, og det betyder, at vi fortsat har en af landets laveste ledigheder på 2,2 procent. Samtidig kan vi glæde os over, at rigtige mange – især børnefamilier – har ønsket at flytte til vores to nye boligområder i Havdrup Vest og Trylleskov Strand. Det sikrer både kommunen flere skatteindtægter og en mere robust befolkningssammensætning. Vigtigst af alt, så har vi i byrådet lagt en ansvarlig økonomisk linje, der har betydet, at vi har orden i økonomien, og det giver os plads til at investere. Men vækst betyder også, at man skal holde hænderne fast på rattet, så udgifterne ikke løber løbsk” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Helt konkret så bibeholder vi vores nuværende serviceniveau på alle områder og sikrer tryghed, sundhed og værdighed i alle aldre. Vi sætter en hel del flere penge af til fx at få passet børn og sikre, at vi tager os godt af den stigende gruppe af ældre, som har brug for omsorg og pleje. Samtidig sætter vi penge af til et større kvalitetsløft på dagtilbudsområdet, hvor vi bl.a. vil sikre en højere andel af uddannede pædagoger.”


Ud over de ekstra penge, der er sat af til at opretholde serviceniveauet, så er der i budgetforslaget også sat penge af til en omfattende renovering af Havdrup Skole, samt et kvalitetsløft af skolernes inventar. Samtidig bliver der brugt ca. 34 mio. kr. på at udvide flere af kommunens daginstitutioner, så der er plads til alle de nye børn.

”Også vores kultur- og idrætsliv er der økonomi til at prioritere. Der er i budgetforslaget fx sat penge af til flere idrætsfaciliteter ved Solrød Idrætscenter, og samtidig arbejder vi videre med idéen om at omdanne Solrød Bibliotek til et kombineret bibliotek og kulturhus med fleksible rammer for både fællesskabet og den enkelte,” siger Niels Hörup, som også fremhæver en helt ny pulje til faciliteter på stranden i 2020.

I budgetforslaget lægges der op til at fastholde både skatteprocenten, grundskyldspromillen og forsat ingen dækningsafgift, hvilket er en forudsætning for det fremlagte budget.

Hele budgetforslag 2019-2022 kan læses på www.solrod.dk 

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Udskiftning af stibroer omlægger skolestier

12-11-2018
De to stibroer over Solrød Bæk skal skiftes ud. Vi opfordrer til, at man følger de gule omkørselsskilte.

Kommunen skifter to stibroer over Solrød Bæk

08-11-2018
På stierne mellem Solrød Center og Uglegårdsskolen, findes to stibroer over Solrød Bæk, som skal udskiftes.

Søg tilskud til natur- og friluftsprojekter 2019

08-11-2018
Ansøgningsfristen er den 14. december 2018. Alle borgere inkl. lokale foreninger har mulighed for at søge. Tilskuddet gives efter naturbeskyttelsesloven, og har til formål at inspirere og motivere til arbejdet med natur- og friluftsprojekter.

Frivilligprisen 2018 trak glædestårer og klapsavler

08-11-2018
Mandagens Frivillighedsaften hylder alle dem, der yder en helt særlig indsats i Solrød Kommune. Ved samme lejlighed blev Frivilligprisen 2018 overrakt i et rørende øjeblik.

Borgmester mødes med Region Sjælland: Kæmper for at beholde populær busrute

01-11-2018
Borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, er uforstående over for Region Sjællands planer om at nedlægge bus 120 mellem Karlslunde og Køge. Hele 430.000 passagerer vil blive berørt af busnedlæggelsen.

Klimasikring medfører vejarbejde på Tværvej

29-10-2018
Fra midten af oktober og frem til april er der vejarbejde på Tværvej, da området skal klimasikres.

Ny Babycafé skal forsøde barselslivet i Solrød Kommune

25-10-2018
En helt ny babycafé er ét ud af en række nye initiativer, der skal åbne Aktivitets- og Frivilligcentret op for en bredere målgruppe.

Havdrup-elever har bygget deres egen træterrasse

25-10-2018
8. C på Havdrup Skole har med egne hænder bygget en stor flot træterrasse som en del af pilotprojektet Kloge Hænder. Projektet, som på sigt skal udrulles til hele landet, er et samarbejde mellem Havdrup Skole, Jyske Bank, Cabi og den lokale håndværksvirksomhed Egon Olsen & Søn og har til formål at få skoleelevernes øjne op for erhvervsuddannelserne.

Tilskud til forskønnelse af grønne områder m.m.

18-10-2018
Du kan nu søge om støtte til forskønnelse af grønne områder, legepladser og fællesarealer i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online