Forfatteraften på Solrød Bibliotek

10. september 2018

Mandag den 1. oktober besøger forfatter Signe Langtved Pallisgaard Solrød Bibliotek for at tale om sin nye roman "Alle de liv" - en roman om liv og død.

Efter den anmelderroste debut ” Et andet sted” fra 2014 følger Pallisgaard op med en lige så inderlig og intens fortælling i romanen ”Alle de liv”.


Denne gang er afsættet dog virkelighed, idet Palligaard har spundet sin fiktion over det sørgelige faktum, at hendes nære veninde siden barndommen har haft den dødelige diagnose ALS og formentlig kun har få år tilbage at leve i.


I dagbogsromanen, som Emilie skriver fra deres fælles road trip i USA, følger vi Emilie, der er forfatter, og hendes veninde Solveig, der har fået konstateret ALS. 


Første dagbogsnote er således skrevet i San Francisco, og her ridses bogens præmis op, da Solveig siger til Emilie: ”Ved du, hvad det værste er ved at skulle herfra? Det værste er, at jeg ikke ved, hvad der ville være sket. Hvordan resten af mit liv ville være blevet. Drengene, hvad med dem – hvordan bliver deres liv? Du er forfatter. Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket? Bare et par brudstykker.”


Herefter flettes brudstykker af Solveigs liv ind som henholdsvis 45-årig, 48-årig, 52-årig og så videre op til 100 år. Alle de liv Solveig kunne have haft.


Rejsen er dog den bærende historie, og her får læseren ikke bare et blik ind i det at leve med en dødelig sygdom, men også i de konflikter, der trods sygdommen alligevel eksisterer mellem veninderne. En stor del af dramaet ligger netop i de ambivalente følelser, der opstår i spændingsfeltet mellem sygdom og almindeligt liv.


Signe Langtved Pallisgaard fortæller medrivende om sin roman og om at skrive den i foredraget på Solrød Bibliotek mandag d. 1. oktober kl. 19. En stærk historie om kærlighed, livsvilje, venskab og sorg.


Som sædvanligt kan du læse mere og købe billet på solbib.dk


Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

12-11-2018
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.

Farverig Fredag - Julegaveværksted - Workshop

12-11-2018
Fredag d. 23. november omdannes børnebiblioteket til et hyggeligt julegaveværksted. Her hører vi julemusik for børn og spiser pebernødder, mens vi producerer flotte hjemmelavede julegaver. Personalet står som altid klar med gode ideer, inspiration og hjælp, så du kan få styr på julegaverne til hele familien.

Solrød Gymnasium har 40 års jubilæum

12-11-2018
I 1978 blev fundamentet til Solrød Gymnasium lagt. Siden har vi nydt at gøre det vi gør bedst: Uddanne elever til modigt, klogt og myndigt at navigere i en global, finuerlig og forunderlig verden.

Casper var skoletræt men fik som EGU-elev både uddannelse og fast job

12-11-2018
19-årige Casper Nielsen er glad for at have fået en praktisk uddannelse og et fast job hos Dansk Køle Service ApS. Da han gik ud af 9. klasse, var han træt af at gå i skole og havde svært ved at komme op om morgenen. I dag har han fået styr på sit liv takket være Erhvervs Grund Uddannelsen (EGU) og et praktikforløb hos Dansk Køle Service ApS. Det fortalte han, da Greves borgmester og erhvervschef for nylig var på virksomhedsbesøg.

Uddeling af julehjælp

08-11-2018
Solrød Frikirke vil også i år uddele julepakker til økonomisk trængende

Juletræstænding i Solrød Center

08-11-2018
Når træerne tændes i Solrød Center ved vi, at julen for alvor er i gang og traditionen tro er det borgmester Niels Hörup, som tænder vores tre store juletræer fredag d. 23. november.

Lars Juhl udnævt som æresmedlem

08-11-2018
På generalforsamlingen blev Lars Juhl udnævnt som æresmedlem i Solrød Strand Kajakklub.

Game Party med UngSolrød

08-11-2018
Vi starter arrangementet fredag d. 16. november kl. 18:00 med aftensmad (Pizza). Herefter går vi i gang med at spille.

Løs krydsord på bibliotekets hjemmeside

08-11-2018
Vi elsker ord her på biblioteket og nu kan du også lege med ord på vores hjemmeside. Hver uge er der en ny kryds- og tværs.

Kærlighedens Jul arrangementer på Solrød Bibliotek

08-11-2018
Invitation til børnefamlilier - herunder også forældre som er alene med deres barn-børn, som synes julen er én stor udfordring (særligt økonomiskt) er velkomne til arrangement på Solrød bibliotek, første gang søndag den 18. november kl. 14-16, hvor muligheder og idéér for at skabe én kærlighedens jul for sig og sin familie er i fokus.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online