Forfatteraften på Solrød Bibliotek

10. september 2018

Mandag den 1. oktober besøger forfatter Signe Langtved Pallisgaard Solrød Bibliotek for at tale om sin nye roman "Alle de liv" - en roman om liv og død.

Efter den anmelderroste debut ” Et andet sted” fra 2014 følger Pallisgaard op med en lige så inderlig og intens fortælling i romanen ”Alle de liv”.


Denne gang er afsættet dog virkelighed, idet Palligaard har spundet sin fiktion over det sørgelige faktum, at hendes nære veninde siden barndommen har haft den dødelige diagnose ALS og formentlig kun har få år tilbage at leve i.


I dagbogsromanen, som Emilie skriver fra deres fælles road trip i USA, følger vi Emilie, der er forfatter, og hendes veninde Solveig, der har fået konstateret ALS. 


Første dagbogsnote er således skrevet i San Francisco, og her ridses bogens præmis op, da Solveig siger til Emilie: ”Ved du, hvad det værste er ved at skulle herfra? Det værste er, at jeg ikke ved, hvad der ville være sket. Hvordan resten af mit liv ville være blevet. Drengene, hvad med dem – hvordan bliver deres liv? Du er forfatter. Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket? Bare et par brudstykker.”


Herefter flettes brudstykker af Solveigs liv ind som henholdsvis 45-årig, 48-årig, 52-årig og så videre op til 100 år. Alle de liv Solveig kunne have haft.


Rejsen er dog den bærende historie, og her får læseren ikke bare et blik ind i det at leve med en dødelig sygdom, men også i de konflikter, der trods sygdommen alligevel eksisterer mellem veninderne. En stor del af dramaet ligger netop i de ambivalente følelser, der opstår i spændingsfeltet mellem sygdom og almindeligt liv.


Signe Langtved Pallisgaard fortæller medrivende om sin roman og om at skrive den i foredraget på Solrød Bibliotek mandag d. 1. oktober kl. 19. En stærk historie om kærlighed, livsvilje, venskab og sorg.


Som sædvanligt kan du læse mere og købe billet på solbib.dk


Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Skolebørn danser solen sort i Solrød Strand

20-09-2018
Solrød Strands børn skal twiste, groove og breake

Videnscafé med Else Haugaard-Hansen

20-09-2018
Livets tilfældigheder – anekdoter fra et spændende liv i Solrød Kommune

Oktoberfest med Sussi & Leo i Solrød Center

20-09-2018
Find din indre tyroler frem og kom til festlig Oktoberfest i Solrød Center, fredag d. 5. oktober i telt ved Rund Scene!

Efterårsudstilling på Solrød Bibliotek

20-09-2018
Et sikkert efterårstegn indtræffer, når Solrød Kunstforening afholder sin årlige oktoberudstilling på Solrød Bibliotek.

Yoga med UngSolrød

20-09-2018
Har du også lyst til at prøve yoga, og samtidig få en stærk og smidig krop? På dette yoga-hold er der plads til alle – og ikke nok med at du vil få en tonet krop, så vil du lære at tackle nervøsitet når du f.eks. skal til eksamen.

Farverig fredag - Lav dit eget puslespil

20-09-2018
Solrød Bibliotek har købt en bunke blanke puslespil, som er helt klar til at du kan tegne lige præcis dét motiv, du helst vil lægge. Du får dit eget puslespil med hjem, når vi er færdige.

Nyt salgskontor i Greve er ideelt for Max Manus A/S

20-09-2018
Max Manus A/S, der er Skandinaviens førende udbyder af kvalitetsløsninger inden for talegenkendelse og diktering målrettet sundhedssektoren i Norge, Sverige og Danmark, har åbnet et salgskontor i ErhvervsCentret i Greve. Her har Søren Gershøj, der er firmaets nye sælger på Sjælland, fået indrettet sig i et lyst kontor med udsigt til grønne marker i et af Greves attraktive erhvervsområder tæt på Køge Bugt motorvejen, København og lufthavnen. Nu glæder han sig til at få hilst på flere af naboerne i ErhvervsCentret og lære flere lokale virksomheder på Sjælland at kende inden for hospitalsverdenen.

Septembertur i Greve Skov

17-09-2018
Greve Skov søndag d. 23/9 kl. 13.00!

Knallertkørekort - november 2018

17-09-2018
Vil du køre på knallert når du fylder 15 år, så skal du have et knallertkørekort – og det fås kun her i UngSolrød.

Anbefaling fra Solrød Bibliotek: Det sidste barn

17-09-2018
Det bedste jeg ved, er at læse en bog der er så god at man ikke KAN ligge den fra sig. "Det sidste barn" stjal min nattesøvn en ganske almindelig tirsdag nat.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online