Forfatteraften på Solrød Bibliotek

10. september 2018

Mandag den 1. oktober besøger forfatter Signe Langtved Pallisgaard Solrød Bibliotek for at tale om sin nye roman "Alle de liv" - en roman om liv og død.

Efter den anmelderroste debut ” Et andet sted” fra 2014 følger Pallisgaard op med en lige så inderlig og intens fortælling i romanen ”Alle de liv”.


Denne gang er afsættet dog virkelighed, idet Palligaard har spundet sin fiktion over det sørgelige faktum, at hendes nære veninde siden barndommen har haft den dødelige diagnose ALS og formentlig kun har få år tilbage at leve i.


I dagbogsromanen, som Emilie skriver fra deres fælles road trip i USA, følger vi Emilie, der er forfatter, og hendes veninde Solveig, der har fået konstateret ALS. 


Første dagbogsnote er således skrevet i San Francisco, og her ridses bogens præmis op, da Solveig siger til Emilie: ”Ved du, hvad det værste er ved at skulle herfra? Det værste er, at jeg ikke ved, hvad der ville være sket. Hvordan resten af mit liv ville være blevet. Drengene, hvad med dem – hvordan bliver deres liv? Du er forfatter. Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket? Bare et par brudstykker.”


Herefter flettes brudstykker af Solveigs liv ind som henholdsvis 45-årig, 48-årig, 52-årig og så videre op til 100 år. Alle de liv Solveig kunne have haft.


Rejsen er dog den bærende historie, og her får læseren ikke bare et blik ind i det at leve med en dødelig sygdom, men også i de konflikter, der trods sygdommen alligevel eksisterer mellem veninderne. En stor del af dramaet ligger netop i de ambivalente følelser, der opstår i spændingsfeltet mellem sygdom og almindeligt liv.


Signe Langtved Pallisgaard fortæller medrivende om sin roman og om at skrive den i foredraget på Solrød Bibliotek mandag d. 1. oktober kl. 19. En stærk historie om kærlighed, livsvilje, venskab og sorg.


Som sædvanligt kan du læse mere og købe billet på solbib.dk


Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

”Hva´ skal vi med kunsten?

17-01-2019
Arrangement på Solrød Bibliotek

Foredragsaften om "Fake news" med journalist Thomas Ubbesen

17-01-2019
Donald Trump og med ham millioner af almindelige amerikanere og millioner af andre dødelige er dødtrætte af det: Fake news!

Videnscafé med Stine Klarskov

17-01-2019
Coach Stine Klarskov vil i denne videnscafé medbringe begejstring og styrke til, at du selv kan finde frem til din egen indre viljestyrke.

ErhvervsCentret er klædt på til at bruge hjertestarter

17-01-2019
ErhvervsCentret fik for to et halvt år siden en hjertestarter. Den befinder sig i stueetagen til højre for receptionen. Heldigvis har den aldrig været i brug. Men den er tilgængelig for alle i ErhvervsCentret og lokalområdet i åbningstiden. Nu har en gruppe medarbejderne og lejere i ErhvervsCentret været på gratis hjerteredderkursus for at få opfrisket, hvordan de skal bruge hjertestarteren, hvis uheldet en dag er ude.

Har du styr på IT-sikkerheden i din virksomhed?

17-01-2019
Hvordan ser trusselbilledet for IT-kriminalitet ud mod danske virksomheder, og hvad kan du selv gøre for at sikre dig og din virksomhed mod angreb fra IT-kriminelle? Og hvad gør du, hvis uheldet er ude, og det er din virksomhed, der bliver det næste offer? Alt det kan du blive klogere på ved at deltage i en workshop om IT-sikkerhed i Erhvervscentret i Greve.

Ny dansk litteratur

14-01-2019
De nye bøger kommer hurtigt til at gemme sig blandt alle de andre på hylderne, så her er tips og inspiration til dig, der gerne vil følge med i tendenserne i dansk litteratur og opdage nye spændende forfattere.

Godnat og sov godt

14-01-2019
Er der noget hyggeligere end at blive puttet under dynen og få en godnathistorie?

Sæt retning for uddannelse og karriere

14-01-2019
Året er skudt godt i gang, og mange unge skal til at vælge deres ungdomsuddannelse. Luften summede med spørgsmål og gode råd, da Køge Handelsskole åbnede dørene til Åbent hus for nysgerrige unge og deres forældre.

Kom til netværksbar med Jesper Brok-Jørgensen bag Happy Helper

14-01-2019
Hvad fik en ung far til at starte egen virksomhed og oprette en portal til at formidle rengøringshjælp til private? Den gode idé og 48 millioner i samlet kapitalrejsning resulterede i, at han som den yngste dansker nogensinde kunne børsnotere virksomheden Happy Helper efter kun to års drift i samarbejde med to andre familiefædre. Mød iværksætteren Jesper Brok-Jørgensen, hør hans iværksættereventyr og få en snak med andre erhvervsdrivende i ErhvervsCentret.

Fredningsevent i Solrød Strandpark

10-01-2019
Fredninger er for alle – for evigt!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online