Lutter gøgl og glæde til Munkekærskolens SFO-festival

10. september 2018

Børnene grinte og pjattede, mens SFO- og klubleder blev bevæget over at se resultatet af det store engagement og arbejde, der var lagt i at gøre fredagens SFO-festival til en succes.

Popcorn, ansigtsmaling og det helt store sceneshow. Fredag var der SFO-festival på Munkekærskolen, og dér manglede der ikke noget!

Det skal der selvfølgelig heller ikke, når man samler 600 SFO- og klubbørn til en fest i børnehøjde, så der var langt mange kræfter i at afvikle dagen, fortæller SFO- og klubleder Dan Kirkegaard:

”Det er meget bevægende at være en del af den her dag. Vi er mange nye, så den er ikke bare kørt hjem på rutinen. Vi skylder en stor tak til alle der har hjulpet både fra SFO’en, klubben og skolen - og selvfølgelig også forældrene, som har bagt kager i massevis.”


Og kager var der virkelig i massevis. Kanalsnegle, chokoladekager, drømmerkager. Bordet bugnede med svampede og glaserede kager, og i takt med, at forældrene troppede efter arbejde, blev kagerne kun flere og flere.

Ligesom kagerne blev der også kun flere og flere og teltet med ansigtsmaling. Børnene var vilde for at få malet flotte figurer på kinderne, og når én blev færdig, bredte der sig et anerkendende ”wow” ved synet.

Udbruddene var af mere eftertænksom karakter i ’sanse-teltet’, hvor børnene kunne dufte til ’hemmelige’ dufte, blindsmage, føle på ting med bind for øjnene og nulre farven frem tryllemel.

Intet slog dog udbruddene foran scenen. Målt på lydfrekvensen kunne man næsten blive i tvivl, om Justin Bieber var kommet til Solrød, men der var i virkeligheden tale om vaskeægte opbakning til de modige børn, der havde trænet på danse i ugevis.  


Måske hele skolen næste år

Rundt om i boderne hjalp nogle af 9. klasserne til, da deres valgfag i dagens anledning bestod i at give en hånd med til festivallen. De gik til opgaven med stor vilje, og drengene i æble- og pæreboden levede sig helt ind i det at være æble og pæresælger.

”Æbler og pærer, så bliver det ikke sværere!” råbte de.

”Der er noget om snakken, æbler er godt for nakken!”

Samtidig var de gode til at vise omsorg for de mindre, og de tog ansvar for, at børnene havde den bedst mulige dag.


Det gode fællesskab på tværs af klassetrin satte gang i tankerne hos både Dan Kirkegaard og skoleleder Carsten Hansen.

”Det varmer mit SFO-festivalshjerte at opleve samspillet og fællesskabet. Vi tænker, at det kunne være vildt spændende at udvide festivallen til hele skolen næste år, for det virker til, at alle nyder denne dag,” fortæller Carsten Hansen, der havde taget en tjans som pølsevender i dagens anledning.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17-01-2019
Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.

Ny belægning foran Solrød Idrætscenter

14-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge 3, så skal du benytte indgangen mod nord, da den sydlige indgang er lukket.

Ny aftale mellem Østsjællands Beredskab og Falck

14-01-2019
Østsjællands Beredskab har den 14. januar udsendt nedenstående pressemeddelelse vedrørende en ny 8-årig aftale med Falck om løsningen af brandopgaven i Solrød, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Stevns.

Har du din indre viljestyrke eller er du en sutsko?

10-01-2019
Videnscafe med Stine Klarskov

Østsjællands Beredskab har indgået ny kontrakt med Falck

10-01-2019
Beredskabet i Solrød Kommune kommer i højere grad til at bygge på et effektivt samarbejde mellem flere kommuner, som fortsat sikrer borgernes tryghed og sikkerhed.

Udvidelse af Solrød Biogas A/S

10-01-2019
Solrød Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapport for projektet for udvidelse af Solrød Biogas, Åmarken 6, 4623 Lille Skensved.

Nu kan du søge om at blive nævning og domsmand

10-01-2019
Har du lyst til at være nævning og domsmand, så er det nu, du kan sende en ansøgning af sted.

Nu kommer der ny belægning foran Solrød Idrætscenter

07-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge to, så skal du benytte indgangen mod syd, da den nordlige indgang er lukket.

Borgmesterens nytårshilsen 2018

27-12-2018
Her kan du læse borgmesterens nytårshilsen 2018.

Se hvornår du får hentet affald i 2019

24-12-2018
Nu er tømmekalenderen for 2019 klar på Mit Affald.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online