Lutter gøgl og glæde til Munkekærskolens SFO-festival

10. september 2018

Børnene grinte og pjattede, mens SFO- og klubleder blev bevæget over at se resultatet af det store engagement og arbejde, der var lagt i at gøre fredagens SFO-festival til en succes.

Popcorn, ansigtsmaling og det helt store sceneshow. Fredag var der SFO-festival på Munkekærskolen, og dér manglede der ikke noget!

Det skal der selvfølgelig heller ikke, når man samler 600 SFO- og klubbørn til en fest i børnehøjde, så der var langt mange kræfter i at afvikle dagen, fortæller SFO- og klubleder Dan Kirkegaard:

”Det er meget bevægende at være en del af den her dag. Vi er mange nye, så den er ikke bare kørt hjem på rutinen. Vi skylder en stor tak til alle der har hjulpet både fra SFO’en, klubben og skolen - og selvfølgelig også forældrene, som har bagt kager i massevis.”


Og kager var der virkelig i massevis. Kanalsnegle, chokoladekager, drømmerkager. Bordet bugnede med svampede og glaserede kager, og i takt med, at forældrene troppede efter arbejde, blev kagerne kun flere og flere.

Ligesom kagerne blev der også kun flere og flere og teltet med ansigtsmaling. Børnene var vilde for at få malet flotte figurer på kinderne, og når én blev færdig, bredte der sig et anerkendende ”wow” ved synet.

Udbruddene var af mere eftertænksom karakter i ’sanse-teltet’, hvor børnene kunne dufte til ’hemmelige’ dufte, blindsmage, føle på ting med bind for øjnene og nulre farven frem tryllemel.

Intet slog dog udbruddene foran scenen. Målt på lydfrekvensen kunne man næsten blive i tvivl, om Justin Bieber var kommet til Solrød, men der var i virkeligheden tale om vaskeægte opbakning til de modige børn, der havde trænet på danse i ugevis.  


Måske hele skolen næste år

Rundt om i boderne hjalp nogle af 9. klasserne til, da deres valgfag i dagens anledning bestod i at give en hånd med til festivallen. De gik til opgaven med stor vilje, og drengene i æble- og pæreboden levede sig helt ind i det at være æble og pæresælger.

”Æbler og pærer, så bliver det ikke sværere!” råbte de.

”Der er noget om snakken, æbler er godt for nakken!”

Samtidig var de gode til at vise omsorg for de mindre, og de tog ansvar for, at børnene havde den bedst mulige dag.


Det gode fællesskab på tværs af klassetrin satte gang i tankerne hos både Dan Kirkegaard og skoleleder Carsten Hansen.

”Det varmer mit SFO-festivalshjerte at opleve samspillet og fællesskabet. Vi tænker, at det kunne være vildt spændende at udvide festivallen til hele skolen næste år, for det virker til, at alle nyder denne dag,” fortæller Carsten Hansen, der havde taget en tjans som pølsevender i dagens anledning.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Udskiftning af stibroer omlægger skolestier

12-11-2018
De to stibroer over Solrød Bæk skal skiftes ud. Vi opfordrer til, at man følger de gule omkørselsskilte.

Kommunen skifter to stibroer over Solrød Bæk

08-11-2018
På stierne mellem Solrød Center og Uglegårdsskolen, findes to stibroer over Solrød Bæk, som skal udskiftes.

Søg tilskud til natur- og friluftsprojekter 2019

08-11-2018
Ansøgningsfristen er den 14. december 2018. Alle borgere inkl. lokale foreninger har mulighed for at søge. Tilskuddet gives efter naturbeskyttelsesloven, og har til formål at inspirere og motivere til arbejdet med natur- og friluftsprojekter.

Frivilligprisen 2018 trak glædestårer og klapsavler

08-11-2018
Mandagens Frivillighedsaften hylder alle dem, der yder en helt særlig indsats i Solrød Kommune. Ved samme lejlighed blev Frivilligprisen 2018 overrakt i et rørende øjeblik.

Borgmester mødes med Region Sjælland: Kæmper for at beholde populær busrute

01-11-2018
Borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, er uforstående over for Region Sjællands planer om at nedlægge bus 120 mellem Karlslunde og Køge. Hele 430.000 passagerer vil blive berørt af busnedlæggelsen.

Klimasikring medfører vejarbejde på Tværvej

29-10-2018
Fra midten af oktober og frem til april er der vejarbejde på Tværvej, da området skal klimasikres.

Ny Babycafé skal forsøde barselslivet i Solrød Kommune

25-10-2018
En helt ny babycafé er ét ud af en række nye initiativer, der skal åbne Aktivitets- og Frivilligcentret op for en bredere målgruppe.

Havdrup-elever har bygget deres egen træterrasse

25-10-2018
8. C på Havdrup Skole har med egne hænder bygget en stor flot træterrasse som en del af pilotprojektet Kloge Hænder. Projektet, som på sigt skal udrulles til hele landet, er et samarbejde mellem Havdrup Skole, Jyske Bank, Cabi og den lokale håndværksvirksomhed Egon Olsen & Søn og har til formål at få skoleelevernes øjne op for erhvervsuddannelserne.

Tilskud til forskønnelse af grønne områder m.m.

18-10-2018
Du kan nu søge om støtte til forskønnelse af grønne områder, legepladser og fællesarealer i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online