Lutter gøgl og glæde til Munkekærskolens SFO-festival

10. september 2018

Børnene grinte og pjattede, mens SFO- og klubleder blev bevæget over at se resultatet af det store engagement og arbejde, der var lagt i at gøre fredagens SFO-festival til en succes.

Popcorn, ansigtsmaling og det helt store sceneshow. Fredag var der SFO-festival på Munkekærskolen, og dér manglede der ikke noget!

Det skal der selvfølgelig heller ikke, når man samler 600 SFO- og klubbørn til en fest i børnehøjde, så der var langt mange kræfter i at afvikle dagen, fortæller SFO- og klubleder Dan Kirkegaard:

”Det er meget bevægende at være en del af den her dag. Vi er mange nye, så den er ikke bare kørt hjem på rutinen. Vi skylder en stor tak til alle der har hjulpet både fra SFO’en, klubben og skolen - og selvfølgelig også forældrene, som har bagt kager i massevis.”


Og kager var der virkelig i massevis. Kanalsnegle, chokoladekager, drømmerkager. Bordet bugnede med svampede og glaserede kager, og i takt med, at forældrene troppede efter arbejde, blev kagerne kun flere og flere.

Ligesom kagerne blev der også kun flere og flere og teltet med ansigtsmaling. Børnene var vilde for at få malet flotte figurer på kinderne, og når én blev færdig, bredte der sig et anerkendende ”wow” ved synet.

Udbruddene var af mere eftertænksom karakter i ’sanse-teltet’, hvor børnene kunne dufte til ’hemmelige’ dufte, blindsmage, føle på ting med bind for øjnene og nulre farven frem tryllemel.

Intet slog dog udbruddene foran scenen. Målt på lydfrekvensen kunne man næsten blive i tvivl, om Justin Bieber var kommet til Solrød, men der var i virkeligheden tale om vaskeægte opbakning til de modige børn, der havde trænet på danse i ugevis.  


Måske hele skolen næste år

Rundt om i boderne hjalp nogle af 9. klasserne til, da deres valgfag i dagens anledning bestod i at give en hånd med til festivallen. De gik til opgaven med stor vilje, og drengene i æble- og pæreboden levede sig helt ind i det at være æble og pæresælger.

”Æbler og pærer, så bliver det ikke sværere!” råbte de.

”Der er noget om snakken, æbler er godt for nakken!”

Samtidig var de gode til at vise omsorg for de mindre, og de tog ansvar for, at børnene havde den bedst mulige dag.


Det gode fællesskab på tværs af klassetrin satte gang i tankerne hos både Dan Kirkegaard og skoleleder Carsten Hansen.

”Det varmer mit SFO-festivalshjerte at opleve samspillet og fællesskabet. Vi tænker, at det kunne være vildt spændende at udvide festivallen til hele skolen næste år, for det virker til, at alle nyder denne dag,” fortæller Carsten Hansen, der havde taget en tjans som pølsevender i dagens anledning.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ny sæson: Spark liv i efteråret med UngSolrød

17-09-2018
Masse nye spændende tilbud hos UngSolrød

Solrød Kommune tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer

13-09-2018
Nomineringsvideoer vil i fremtiden være forbudt på alle skoler i Solrød Kommune.

Solrød Kommune sender ansvarligt vækst-budget i høring

13-09-2018
Det går godt i Solrød Kommune. Det viser det budgetforslag for 2019-2022, der netop er blevet offentliggjort, hvor Solrød Kommune kan fremvise et ansvarligt budget med fokus på både fremgang og vækst.

Jersie: Fremtidens affaldsordning blev indviet i Villabyerne

06-09-2018
Omkring 200 mennesker mødte torsdag eftermiddag op i Villabyerne til indvielsen af Solrøds fremtidige affaldsordning.

Nu bliver Solrøds opvisningsbane igen klar til kamp

06-09-2018
Den har været gal med drænene omkring opvisningsbanen på Solrød Idrætscenter, men nu har byrådet vedtaget at sætte 2,1 mio. kr. af til at gøre banen kampklar igen.

Danske veteraner og udsendte blev hædret i Solrød

06-09-2018
Med Danmarks veteraner og udsendte i tankerne sendte Borgmester Niels Hörup dannebrog til vejrs og takkede dem og de fremmødte for at bidrage til at gøre verden til et bedre sted.

Solrød-borgmester glæder sig over fremgang i analyse om erhvervsvenlighed

06-09-2018
Solrød Kommune går fem pladser frem til en 41. plads i Dansk Industris analyse af erhvervsvenligheden i kommunerne. Lav ledighed og alt udsolgt af erhvervsbyggegrunde er med til at trække ned i placering.

Midlertidig omlægning af stien bag Vasegården

06-09-2018
Stien bag ved Vasegården omlægges frem til 15. oktober, da en ny stitunnel skal monteres til den kommende støjvold.

Kom og hør om Christians Haves prægtige sansehave

03-09-2018
Har du lyst til at vide mere om den kommende sansehave på Plejecenter Christians Have? Så kom og hør landskabsarkitekt Helle Nebelong præsentere det enestående projekt.

Solrød får ny sygeplejeklinik

30-08-2018
Investeringer for 1,8 mio. kr. skal sikre fortsat høj service og god pleje til Solrød Kommunes ældre.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online