Få inspiration til at komme godt fra start som iværksætter

9. august 2018

Du behøver ikke være ingeniør eller have en Ph.d. for at få succes med opstart af din egen virksomhed. Men du skal helst have en god idé. Og så er det også oplagt at tage en uddannelse som iværksætter. For det kan kickstarte din tilværelse som selvstændig. Det er budskabet fra co-founder Søren Andersen fra Solrød, der for halvandet år siden etablerede cleantech-virksomheden CLIMAID sammen med makkeren Kenneth Jakobsen. Søren fortæller sin iværksætterhistorie på et opstartsmøde for nye iværksættere på Solrød Rådhus torsdag den 13. september 2018 fra kl. 16.30 til 20.30.

Kom og bliv afklaret med, om du skal gøre alvor af din drøm om at blive iværksætter og få indsigt i, hvordan du kommer godt i gang med at udvikle din forretningsidé og mød samtidig andre ligesindede. Sådan lyder et gratis tilbud for borgere i Greve Kommune og Solrød Kommune fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret i Greve og er til for at hjælpe iværksættere i lokalområdet til succes. 


Til mødet den 13. september vil den 32 årige Søren Andersen fra Solrød, der har stiftet CLIMAID, fortælle om, hvordan han er lykkedes med at få penge fra Innovationsfonden, ansætte et par medarbejdere samt udvikle og sælge et nyudviklet produkt til at måle og styre indeklimaet i bygninger uden brug af store og dyre klimaanlæg. Søren er selv uddannet ingeniør og har en Ph.d. fra DTU. Han har tidligere været ansat som rådgivende ingeniør men valgte for halvandet år siden at sige sit job op og tage en uddannelse som iværksætter i ErhvervsCentret i Greve. 

- Jeg glæder mig til at møde de lokale iværksætterspirer og dele ud af mine erfaringer med at starte egen virksomhed op. Noget af det vigtigste er at få kritisk feedback på din idé og dit produkt og blive skarp på, hvad dine egne behov samt styrker og svagheder er, vurderer Søren. 

Tag en iværksætteruddannelse for at kickstarte din karriere som selvstændig erhvervsdrivende
Søren Andersen håber, at deltagerne i opstartsmødet vil få mange brugbare input, som de kan arbejde videre med i deres opstartsfase. Han vil bl.a. fortælle dem om, hvad det har betydet for ham at tage en uddannelse som iværksætter til at kickstarte en tilværelse som selvstændig.  

- Jeg vidste ikke, hvordan du i praksis bliver iværksætter og fx opretter dig med et CVR-nummer og udvikler på din idé, så den bliver til en forretning, du kan tjene penge på. Ved at tage en iværksætteruddannelse undgår du ”family, friends and fools”, idet du får sparring af kvalificerede folk. Du får konkret og relevant kritik, så du udvikler dig selv, din forretningsidé og dit produkt. Jeg fik øjnene op for, at jeg skulle have mere styr på økonomien. Jeg blev også klogere på, hvordan jeg skulle prissætte produktet. Og jeg fik mod på at komme ud og tale med potentielle kunder, siger Søren.  


Et af de råd, han vil give videre til andre kommende iværksættere, der drømmer om at komme godt fra start som iværksætter, er at finde en forretningspartner og få en arbejdsplads i et fælles kontormiljø med andre ligesindede. 

- Jeg har erkendt, at jeg har brug for at have en hverdag i et inspirerende kontormiljø og have en forretningspartner, som supplerer mig godt. Jeg har brug for mennesker omkring mig. Jeg duer ikke til at sidde derhjemme i stuen og arbejde alene. Det giver så meget drive og inspiration af være flere om at idéudvikle og holde gejsten oppe, udtaler Søren. Han drømmer om at produktet bliver en succes globalt. Men næste skridt er at få en privat investor ind i firmaet. 

Billedtekst: Søren Andersen er i fuld gang med at løbe en tilværelse i gang som selvstændig iværksætter med satsningen på et nyt cleantech-produkt til måling og styring af indeklimaet på arbejdspladser specielt i ældre bygninger. Hans liv som iværksætter blev kickstartet af en uddannelse som iværksætter i ErhvervsCentret, hvor han fik endevendt sin forretningsidé og mod på at udvikle og sælge det nye produkt.  


Program for mødet
Målgruppen for informationsmødet er borgere, der lige har fået en god idé til en ny forretning og alle andre, som måske i længere tid har gået rundt med en iværksætter i maven uden at komme i gang med at udleve drømmen. Møderne er også for alle dem, der allerede har registreret sig med et CVR-nummer og måske også har haft de første kunder. 

Før og efter indlæggene vil der være mulighed for netværk og yderligere dialog med indlægsholderen og de øvrige deltagere.


16.00 Ankomst og registrering 


16.30 Velkommen til nye iværksættere i Solrød Kommune og Greve Kommune 
v/ Niels Hörup, Borgmester i Solrød Kommune


16.40 Kort præsentationsrunde 
Forbered gerne en kort præsentation af din forretningsidé


17.00 Vigtige overvejelser i den tidlige opstartsfase - findes der en checkliste? 
v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklings- konsulent, Greve-Solrød Erhvervsservice


17.30 Fra Ph.d. projekt til iværksætter med CLIMAID
v/ Søren Andersen, co-founder CLIMAID


18.15 Pause og forfriskning 


18.30 Iværksættervagten åbner - få svar på dine spørgsmål 
Bogføring, skat og moms når du starter op. 
Virksomhedsformer, aftaler og andre juridiske forhold.
Markedsføring af din virksomhed.
Forretningsmodel, produkt og prissætning v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklingskonsulent 

20.30 Tak for i dag

Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er påkrævet via ErhvervsCentrets hjemmeside: erhvervscentret.greve.dk.

Kilde: ErhvervCentret Greve


Flere artikler

Astrid Krag genvalgt som S-kandidat

25-03-2019
Socialdemokratiet i Solrød, afholdt søndag den 24. marts generalforsamling

ELEVER SKAL SELV GØRE SKOLETOILETTER RENE

25-03-2019
Uhumske skoletoiletter har i en lang årrække været et problem

Vores helt eget lokale shoppenet

25-03-2019
I forbindelse med at Solrød Center har fokus på, at du skal handle lokalt, skal vi have produceret vores helt eget shoppe-stofnet, som du kan bruge når du shopper i Solrød Center. Og du skal bestemme det motiv, der skal være på stofnettene sammen med Solrød Centers logo.

Musikskolen - så meget mere end du tror

25-03-2019
Musikskolen tilbyder undervisning for unge op til 25 år, i alt fra klassisk klaver og sang til ukulele og computer musik produktion.

Tænkepauser - nu som podcast

25-03-2019
Som tænkepauser om genkendelige og vidt forskellige temaer som hjernen, kærlighed og erindring.

New Adult - de svære tyvere

25-03-2019
En genre, der tager over, hvor Young Adult (YA) slipper. YA er ungdomsbøger med fokus på teenageårene. I New Adult er de unge i tyverne, flyttet hjemmefra og prøver at finde sig selv med job og egne og omgivelsernes forventninger.

Farverig Fredag - Hemmelige landkort

25-03-2019
Kom og lav dit eget skattekort, som din oldemor ville have gjort det, da hun sejlede på de syv have. Vi viser hvordan man får papiret til at se gammelt ud og kommer med forslag til dekorationer. Måske kan det være et kort over din baghave eller din skole, men det kan også være helt fri fantasi.

Foredrag om blomsterløg og knolde

25-03-2019
Lars Birck fra Landbohøjskolen vil i sit foredrag fortælle om blomsterløg og knolde, fra de mere almindelige, til de sjældne og specielle.

Kom til Round Table og uddeling af Greve Erhvervspris i Portalen til maj

25-03-2019
For sjette gang inviterer Greve Kommune lokale virksomheder til Round Table i samarbejde med ErhvervsCentret. Ved samme lejlighed er GreveSolrødErhverv, ErhvervsCentret og Greve Kommune vært for uddelingen af Greve Erhvervspris 2018.

Junior NBA er kommet til Solrød

21-03-2019
Stævne i Solrød idrøtscenter fredag den 22/3


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online