Få inspiration til at komme godt fra start som iværksætter

9. august 2018

Du behøver ikke være ingeniør eller have en Ph.d. for at få succes med opstart af din egen virksomhed. Men du skal helst have en god idé. Og så er det også oplagt at tage en uddannelse som iværksætter. For det kan kickstarte din tilværelse som selvstændig. Det er budskabet fra co-founder Søren Andersen fra Solrød, der for halvandet år siden etablerede cleantech-virksomheden CLIMAID sammen med makkeren Kenneth Jakobsen. Søren fortæller sin iværksætterhistorie på et opstartsmøde for nye iværksættere på Solrød Rådhus torsdag den 13. september 2018 fra kl. 16.30 til 20.30.

Kom og bliv afklaret med, om du skal gøre alvor af din drøm om at blive iværksætter og få indsigt i, hvordan du kommer godt i gang med at udvikle din forretningsidé og mød samtidig andre ligesindede. Sådan lyder et gratis tilbud for borgere i Greve Kommune og Solrød Kommune fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret i Greve og er til for at hjælpe iværksættere i lokalområdet til succes. 


Til mødet den 13. september vil den 32 årige Søren Andersen fra Solrød, der har stiftet CLIMAID, fortælle om, hvordan han er lykkedes med at få penge fra Innovationsfonden, ansætte et par medarbejdere samt udvikle og sælge et nyudviklet produkt til at måle og styre indeklimaet i bygninger uden brug af store og dyre klimaanlæg. Søren er selv uddannet ingeniør og har en Ph.d. fra DTU. Han har tidligere været ansat som rådgivende ingeniør men valgte for halvandet år siden at sige sit job op og tage en uddannelse som iværksætter i ErhvervsCentret i Greve. 

- Jeg glæder mig til at møde de lokale iværksætterspirer og dele ud af mine erfaringer med at starte egen virksomhed op. Noget af det vigtigste er at få kritisk feedback på din idé og dit produkt og blive skarp på, hvad dine egne behov samt styrker og svagheder er, vurderer Søren. 

Tag en iværksætteruddannelse for at kickstarte din karriere som selvstændig erhvervsdrivende
Søren Andersen håber, at deltagerne i opstartsmødet vil få mange brugbare input, som de kan arbejde videre med i deres opstartsfase. Han vil bl.a. fortælle dem om, hvad det har betydet for ham at tage en uddannelse som iværksætter til at kickstarte en tilværelse som selvstændig.  

- Jeg vidste ikke, hvordan du i praksis bliver iværksætter og fx opretter dig med et CVR-nummer og udvikler på din idé, så den bliver til en forretning, du kan tjene penge på. Ved at tage en iværksætteruddannelse undgår du ”family, friends and fools”, idet du får sparring af kvalificerede folk. Du får konkret og relevant kritik, så du udvikler dig selv, din forretningsidé og dit produkt. Jeg fik øjnene op for, at jeg skulle have mere styr på økonomien. Jeg blev også klogere på, hvordan jeg skulle prissætte produktet. Og jeg fik mod på at komme ud og tale med potentielle kunder, siger Søren.  


Et af de råd, han vil give videre til andre kommende iværksættere, der drømmer om at komme godt fra start som iværksætter, er at finde en forretningspartner og få en arbejdsplads i et fælles kontormiljø med andre ligesindede. 

- Jeg har erkendt, at jeg har brug for at have en hverdag i et inspirerende kontormiljø og have en forretningspartner, som supplerer mig godt. Jeg har brug for mennesker omkring mig. Jeg duer ikke til at sidde derhjemme i stuen og arbejde alene. Det giver så meget drive og inspiration af være flere om at idéudvikle og holde gejsten oppe, udtaler Søren. Han drømmer om at produktet bliver en succes globalt. Men næste skridt er at få en privat investor ind i firmaet. 

Billedtekst: Søren Andersen er i fuld gang med at løbe en tilværelse i gang som selvstændig iværksætter med satsningen på et nyt cleantech-produkt til måling og styring af indeklimaet på arbejdspladser specielt i ældre bygninger. Hans liv som iværksætter blev kickstartet af en uddannelse som iværksætter i ErhvervsCentret, hvor han fik endevendt sin forretningsidé og mod på at udvikle og sælge det nye produkt.  


Program for mødet
Målgruppen for informationsmødet er borgere, der lige har fået en god idé til en ny forretning og alle andre, som måske i længere tid har gået rundt med en iværksætter i maven uden at komme i gang med at udleve drømmen. Møderne er også for alle dem, der allerede har registreret sig med et CVR-nummer og måske også har haft de første kunder. 

Før og efter indlæggene vil der være mulighed for netværk og yderligere dialog med indlægsholderen og de øvrige deltagere.


16.00 Ankomst og registrering 


16.30 Velkommen til nye iværksættere i Solrød Kommune og Greve Kommune 
v/ Niels Hörup, Borgmester i Solrød Kommune


16.40 Kort præsentationsrunde 
Forbered gerne en kort præsentation af din forretningsidé


17.00 Vigtige overvejelser i den tidlige opstartsfase - findes der en checkliste? 
v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklings- konsulent, Greve-Solrød Erhvervsservice


17.30 Fra Ph.d. projekt til iværksætter med CLIMAID
v/ Søren Andersen, co-founder CLIMAID


18.15 Pause og forfriskning 


18.30 Iværksættervagten åbner - få svar på dine spørgsmål 
Bogføring, skat og moms når du starter op. 
Virksomhedsformer, aftaler og andre juridiske forhold.
Markedsføring af din virksomhed.
Forretningsmodel, produkt og prissætning v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklingskonsulent 

20.30 Tak for i dag

Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er påkrævet via ErhvervsCentrets hjemmeside: erhvervscentret.greve.dk.

Kilde: ErhvervCentret Greve


Flere artikler

Bamsefabrik, rensdyr, juleboder og show

13-12-2018
Lørdag d. 15. december hygger vi ekstra meget om kunderne i Solrød Center!

Digital julehandel skal hjælpe fattige familier til en god jul

13-12-2018
De danske erhvervsdrivende fortsætter med at bakke op om Julehjælp for fattige familier. MobilePay melder sig nu blandt flere andre af landets store virksomheder, som benytter julehandlen til at hjælpe landets fattigste. Den 29. november samlede en lang række danske erhvervspersonligheder over 11,1 mio. kroner ind til landets fattigste på blot én time, og nu melder MobilePay sig også ind i kampen sammen med store virksomheder som Rema 1000, Elgiganten og Sportmaster.

Luciaoptog i Solrød Center

10-12-2018
Børn fra Munkekær SFO går Luciaoptog gennem centergaden og ender ved biblioteket torsdag 13. december.

Hva´ skal vi med kunsten?

10-12-2018
Kunstanmelder ved bl.a. Jyllandsposten Tom Jørgensen fører os ind i hvad han mener hvad kunst kan og bør gøre ved vores hverdag.

Staples er i vækst efter at være flyttet fra Amager til Greve

10-12-2018
Staples, der er verdens største leverandør af kontorartikler, trives med at have dansk salgskontor i ErhvervsCentret i Greve. Beliggenheden, kontorfællesskabet og servicen i det lokale erhvervshus er perfekt. Flytningen fra Bella Center i april 2017 har givet firmaet en besparelse tæt ved 500.000 kr. årligt og sammenlagt en måneds arbejdstid på ikke at holde i kø, vurderer Jens Brøchner Jensen, der er salgsdirektør hos Staples Denmark og chef for 22 medarbejdere. Firmaet er i kraftig vækst, fortæller han på et virksomhedsbesøg.

Andersen & Martini: Vi vil være Danmarks bedste bilforhandler

10-12-2018
Adm. direktør Peter Hansen har i 10 år siddet bag rattet som ejerleder af bilforhandlerforretningen Andersen og Martini. Han bor privat med fru Hansen og hunden i Hellerup og sætter sig hver morgen ind i sin Opel for at køre til Agenavej 15 i Greve, hvor virksomheden har haft hovedsæde siden 2011. Her har han udvidet forretningen med udstilling, salg og service af eksklusive biler som Ferrari og Cadillac og nye hybridbiler og ikke mindst brugte middelklassebiler til familien Danmark. Hans mål er at forretningen skal være Danmarks bedste bilforhandler og overvejer i øjeblikket at bygge ud for at få plads til flere brugte biler på matriklen. Det fortalte han på et virksomhedsbesøg, hvor hunden Argo snusede nysgerrigt til gæsterne og troligt fulgte i sin herres fodspor.

Ny bog gør skærmtid til fælles tid

10-12-2018
Vil du være kreativ på en computer med dit barn?

Så åbner årets juletræssalg i Solrød Centret

06-12-2018
Køb lokalt og støt Solrød FC

Gratis juleværksted og gaveindpakning

06-12-2018
Hver weekend i december åbner Solrød Center for deres gratis juleværksted.

Handl lokalt og vind gavekort!

06-12-2018
Hele december får du skrabelodder for hvert køb over kr. 200,- i Solrød Center.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online