Ponyen Baloo bragte grin og glæde frem på Christians Have

16. juli 2018

Hvem siger, at heste ikke hører hjemme på et plejecenter? I hvert fald ikke beboerne på Christians Have, som torsdag jublede over et fornemt besøg af ponyen Baloo.

Det står næppe i ergoterapeuten Cecilie Rendsborg jobbeskrivelse, at hun skal tage en pony med på arbejde. Ikke desto mindre var det det, hun gjorde torsdag eftermiddag, hvor Shetlandsponyen Baloo blev centrum for mange kærlige klap og gulerødder ad libitum på Christians Have.

Cecilie Rendsborg bruger nemlig meget tid på sine heste i sin fritid, så det virkede oplagt for den unge ergoterapeut og personalet på Christians Have at give beboerne en ekstra oplevelse, hvis det kunne lade sig gøre.


”Det har stor betydning for vores ældre, at de får nogle fælles oplevelser, de kan snakke om ved middagsbordet. Det gør en stor forskel for dem i deres hverdag,” siger Cecilie Rendsborg.

Med lidt hjælp fra Cecilies far og en pige fra stalden lykkedes det så torsdag at få Baloo kørt ud foran plejecentret. Godt 15 beboerne trissede hastigt ud til hesten, og hele vejen rundt vagte Baloo begejstring. Nogle krammede hesten, andre klappede den – og så var der dem, der foretrak at kigge på.

Aktivitetsmedarbejder Gitte Skov kom ud med en skål fuld af gulerødder, som de, der ville, kunne fodre Baloo med. Han var vild med idéen og ventede kun nødigt på, at de ældre bød sig til med en gulerod.


Det havde beboere og personale meget sjov ud. Mens nogle fodrede ham med den største naturlighed, blev andre lidt forskrækkede og smed guleroden fra sig, når Baloo blev lidt ivrig. Det fik både beboerne selv og alle andre til at bryde ud i grin – for farlig var han bestemt ikke.

Til gengæld var han tyk, mente beboerne. Det gentog de flere gange, og alle var rørende enige; sød men tyk. Dermed var det nok godt, at den 16-årige pony ikke forstod menneskesprog og kun fik al glæden og kærligheden at mærke.

Balou havde dog mere kærlighed i sigte, for efter noget tid skulle han videre rundt og hilse på de andre beboere, som ikke selv havde begivet sig ud til indgangen. Han var tilmed helt ind i stuen hos en ældre herre, og nogle mente, han da sagtens kunne få lov at bo i haven.


Selvom dét nok ikke kommer at ske lige det samme, så var glæden og begejstringen så stor, at Cecilie allerede nu overvejer et gensyn på et senere tidspunkt.

”Når de tager sådan imod det, får man jo endnu mere lyst til at finde på ekstraordinære ting, der kan give vores ældre en usædvanlig oplevelse. De var meget glade for ham, og Baloo håndterede også situationen rigtig godt, selvom han ikke er vant til at være blandt rollatorer og kørestole. Så det er nok ikke sidste gang, han har været på besøg,” siger Cecilie Rendsborg.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Bamsefabrik, rensdyr, juleboder og show

13-12-2018
Lørdag d. 15. december hygger vi ekstra meget om kunderne i Solrød Center!

Digital julehandel skal hjælpe fattige familier til en god jul

13-12-2018
De danske erhvervsdrivende fortsætter med at bakke op om Julehjælp for fattige familier. MobilePay melder sig nu blandt flere andre af landets store virksomheder, som benytter julehandlen til at hjælpe landets fattigste. Den 29. november samlede en lang række danske erhvervspersonligheder over 11,1 mio. kroner ind til landets fattigste på blot én time, og nu melder MobilePay sig også ind i kampen sammen med store virksomheder som Rema 1000, Elgiganten og Sportmaster.

Luciaoptog i Solrød Center

10-12-2018
Børn fra Munkekær SFO går Luciaoptog gennem centergaden og ender ved biblioteket torsdag 13. december.

Hva´ skal vi med kunsten?

10-12-2018
Kunstanmelder ved bl.a. Jyllandsposten Tom Jørgensen fører os ind i hvad han mener hvad kunst kan og bør gøre ved vores hverdag.

Staples er i vækst efter at være flyttet fra Amager til Greve

10-12-2018
Staples, der er verdens største leverandør af kontorartikler, trives med at have dansk salgskontor i ErhvervsCentret i Greve. Beliggenheden, kontorfællesskabet og servicen i det lokale erhvervshus er perfekt. Flytningen fra Bella Center i april 2017 har givet firmaet en besparelse tæt ved 500.000 kr. årligt og sammenlagt en måneds arbejdstid på ikke at holde i kø, vurderer Jens Brøchner Jensen, der er salgsdirektør hos Staples Denmark og chef for 22 medarbejdere. Firmaet er i kraftig vækst, fortæller han på et virksomhedsbesøg.

Andersen & Martini: Vi vil være Danmarks bedste bilforhandler

10-12-2018
Adm. direktør Peter Hansen har i 10 år siddet bag rattet som ejerleder af bilforhandlerforretningen Andersen og Martini. Han bor privat med fru Hansen og hunden i Hellerup og sætter sig hver morgen ind i sin Opel for at køre til Agenavej 15 i Greve, hvor virksomheden har haft hovedsæde siden 2011. Her har han udvidet forretningen med udstilling, salg og service af eksklusive biler som Ferrari og Cadillac og nye hybridbiler og ikke mindst brugte middelklassebiler til familien Danmark. Hans mål er at forretningen skal være Danmarks bedste bilforhandler og overvejer i øjeblikket at bygge ud for at få plads til flere brugte biler på matriklen. Det fortalte han på et virksomhedsbesøg, hvor hunden Argo snusede nysgerrigt til gæsterne og troligt fulgte i sin herres fodspor.

Ny bog gør skærmtid til fælles tid

10-12-2018
Vil du være kreativ på en computer med dit barn?

Så åbner årets juletræssalg i Solrød Centret

06-12-2018
Køb lokalt og støt Solrød FC

Gratis juleværksted og gaveindpakning

06-12-2018
Hver weekend i december åbner Solrød Center for deres gratis juleværksted.

Handl lokalt og vind gavekort!

06-12-2018
Hele december får du skrabelodder for hvert køb over kr. 200,- i Solrød Center.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online