Ponyen Baloo bragte grin og glæde frem på Christians Have

16. juli 2018

Hvem siger, at heste ikke hører hjemme på et plejecenter? I hvert fald ikke beboerne på Christians Have, som torsdag jublede over et fornemt besøg af ponyen Baloo.

Det står næppe i ergoterapeuten Cecilie Rendsborg jobbeskrivelse, at hun skal tage en pony med på arbejde. Ikke desto mindre var det det, hun gjorde torsdag eftermiddag, hvor Shetlandsponyen Baloo blev centrum for mange kærlige klap og gulerødder ad libitum på Christians Have.

Cecilie Rendsborg bruger nemlig meget tid på sine heste i sin fritid, så det virkede oplagt for den unge ergoterapeut og personalet på Christians Have at give beboerne en ekstra oplevelse, hvis det kunne lade sig gøre.


”Det har stor betydning for vores ældre, at de får nogle fælles oplevelser, de kan snakke om ved middagsbordet. Det gør en stor forskel for dem i deres hverdag,” siger Cecilie Rendsborg.

Med lidt hjælp fra Cecilies far og en pige fra stalden lykkedes det så torsdag at få Baloo kørt ud foran plejecentret. Godt 15 beboerne trissede hastigt ud til hesten, og hele vejen rundt vagte Baloo begejstring. Nogle krammede hesten, andre klappede den – og så var der dem, der foretrak at kigge på.

Aktivitetsmedarbejder Gitte Skov kom ud med en skål fuld af gulerødder, som de, der ville, kunne fodre Baloo med. Han var vild med idéen og ventede kun nødigt på, at de ældre bød sig til med en gulerod.


Det havde beboere og personale meget sjov ud. Mens nogle fodrede ham med den største naturlighed, blev andre lidt forskrækkede og smed guleroden fra sig, når Baloo blev lidt ivrig. Det fik både beboerne selv og alle andre til at bryde ud i grin – for farlig var han bestemt ikke.

Til gengæld var han tyk, mente beboerne. Det gentog de flere gange, og alle var rørende enige; sød men tyk. Dermed var det nok godt, at den 16-årige pony ikke forstod menneskesprog og kun fik al glæden og kærligheden at mærke.

Balou havde dog mere kærlighed i sigte, for efter noget tid skulle han videre rundt og hilse på de andre beboere, som ikke selv havde begivet sig ud til indgangen. Han var tilmed helt ind i stuen hos en ældre herre, og nogle mente, han da sagtens kunne få lov at bo i haven.


Selvom dét nok ikke kommer at ske lige det samme, så var glæden og begejstringen så stor, at Cecilie allerede nu overvejer et gensyn på et senere tidspunkt.

”Når de tager sådan imod det, får man jo endnu mere lyst til at finde på ekstraordinære ting, der kan give vores ældre en usædvanlig oplevelse. De var meget glade for ham, og Baloo håndterede også situationen rigtig godt, selvom han ikke er vant til at være blandt rollatorer og kørestole. Så det er nok ikke sidste gang, han har været på besøg,” siger Cecilie Rendsborg.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Astrid Krag genvalgt som S-kandidat

25-03-2019
Socialdemokratiet i Solrød, afholdt søndag den 24. marts generalforsamling

ELEVER SKAL SELV GØRE SKOLETOILETTER RENE

25-03-2019
Uhumske skoletoiletter har i en lang årrække været et problem

Vores helt eget lokale shoppenet

25-03-2019
I forbindelse med at Solrød Center har fokus på, at du skal handle lokalt, skal vi have produceret vores helt eget shoppe-stofnet, som du kan bruge når du shopper i Solrød Center. Og du skal bestemme det motiv, der skal være på stofnettene sammen med Solrød Centers logo.

Musikskolen - så meget mere end du tror

25-03-2019
Musikskolen tilbyder undervisning for unge op til 25 år, i alt fra klassisk klaver og sang til ukulele og computer musik produktion.

Tænkepauser - nu som podcast

25-03-2019
Som tænkepauser om genkendelige og vidt forskellige temaer som hjernen, kærlighed og erindring.

New Adult - de svære tyvere

25-03-2019
En genre, der tager over, hvor Young Adult (YA) slipper. YA er ungdomsbøger med fokus på teenageårene. I New Adult er de unge i tyverne, flyttet hjemmefra og prøver at finde sig selv med job og egne og omgivelsernes forventninger.

Farverig Fredag - Hemmelige landkort

25-03-2019
Kom og lav dit eget skattekort, som din oldemor ville have gjort det, da hun sejlede på de syv have. Vi viser hvordan man får papiret til at se gammelt ud og kommer med forslag til dekorationer. Måske kan det være et kort over din baghave eller din skole, men det kan også være helt fri fantasi.

Foredrag om blomsterløg og knolde

25-03-2019
Lars Birck fra Landbohøjskolen vil i sit foredrag fortælle om blomsterløg og knolde, fra de mere almindelige, til de sjældne og specielle.

Kom til Round Table og uddeling af Greve Erhvervspris i Portalen til maj

25-03-2019
For sjette gang inviterer Greve Kommune lokale virksomheder til Round Table i samarbejde med ErhvervsCentret. Ved samme lejlighed er GreveSolrødErhverv, ErhvervsCentret og Greve Kommune vært for uddelingen af Greve Erhvervspris 2018.

Junior NBA er kommet til Solrød

21-03-2019
Stævne i Solrød idrøtscenter fredag den 22/3


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online