Ponyen Baloo bragte grin og glæde frem på Christians Have

16. juli 2018

Hvem siger, at heste ikke hører hjemme på et plejecenter? I hvert fald ikke beboerne på Christians Have, som torsdag jublede over et fornemt besøg af ponyen Baloo.

Det står næppe i ergoterapeuten Cecilie Rendsborg jobbeskrivelse, at hun skal tage en pony med på arbejde. Ikke desto mindre var det det, hun gjorde torsdag eftermiddag, hvor Shetlandsponyen Baloo blev centrum for mange kærlige klap og gulerødder ad libitum på Christians Have.

Cecilie Rendsborg bruger nemlig meget tid på sine heste i sin fritid, så det virkede oplagt for den unge ergoterapeut og personalet på Christians Have at give beboerne en ekstra oplevelse, hvis det kunne lade sig gøre.


”Det har stor betydning for vores ældre, at de får nogle fælles oplevelser, de kan snakke om ved middagsbordet. Det gør en stor forskel for dem i deres hverdag,” siger Cecilie Rendsborg.

Med lidt hjælp fra Cecilies far og en pige fra stalden lykkedes det så torsdag at få Baloo kørt ud foran plejecentret. Godt 15 beboerne trissede hastigt ud til hesten, og hele vejen rundt vagte Baloo begejstring. Nogle krammede hesten, andre klappede den – og så var der dem, der foretrak at kigge på.

Aktivitetsmedarbejder Gitte Skov kom ud med en skål fuld af gulerødder, som de, der ville, kunne fodre Baloo med. Han var vild med idéen og ventede kun nødigt på, at de ældre bød sig til med en gulerod.


Det havde beboere og personale meget sjov ud. Mens nogle fodrede ham med den største naturlighed, blev andre lidt forskrækkede og smed guleroden fra sig, når Baloo blev lidt ivrig. Det fik både beboerne selv og alle andre til at bryde ud i grin – for farlig var han bestemt ikke.

Til gengæld var han tyk, mente beboerne. Det gentog de flere gange, og alle var rørende enige; sød men tyk. Dermed var det nok godt, at den 16-årige pony ikke forstod menneskesprog og kun fik al glæden og kærligheden at mærke.

Balou havde dog mere kærlighed i sigte, for efter noget tid skulle han videre rundt og hilse på de andre beboere, som ikke selv havde begivet sig ud til indgangen. Han var tilmed helt ind i stuen hos en ældre herre, og nogle mente, han da sagtens kunne få lov at bo i haven.


Selvom dét nok ikke kommer at ske lige det samme, så var glæden og begejstringen så stor, at Cecilie allerede nu overvejer et gensyn på et senere tidspunkt.

”Når de tager sådan imod det, får man jo endnu mere lyst til at finde på ekstraordinære ting, der kan give vores ældre en usædvanlig oplevelse. De var meget glade for ham, og Baloo håndterede også situationen rigtig godt, selvom han ikke er vant til at være blandt rollatorer og kørestole. Så det er nok ikke sidste gang, han har været på besøg,” siger Cecilie Rendsborg.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Jazzsalmekoncert med Hans Anker Jørgensen

18-10-2018
Jersie Sognehus inviterer til jazzsalmekoncert med Hans Anker Jørgensen, søndag d. 28. oktober kl. 16:00.

Solrød Bibliotek anbefaler: Stadig savnet

18-10-2018
En utroligt spændende krimi om en kvinde der kidnappes og holdes indespærret i et helt år.

Modeshow i Solrød Center

18-10-2018
Har du styr på din efterårsgarderobe? Eller trænger du til inspiration til dit næste køb? Så kom til modeshow på Solrød Gymnasium, som afvikles i samarbejde mellem Solrød Center og Rotary Solrød.

Aleris Omsorg skifter ejer til Ambea

18-10-2018
Aleris Omsorg, der til dagligt drifter den private del af Plejecenter Christians Have, har fået ny ejer.

Spil Dansk Ugen

18-10-2018
Uge 44 er musiklivets festuge landet over – og selvfølgelig også i Solrød Kommune, hvor der ugen igennem kommer til at være et hav af arrangementer og aktiviteter med udgangspunkt i dansk musik og den danske sangskat.

Musikalsk foredrag om John Mogensen

18-10-2018
Onsdag d. 7. november kl. 19 inviterer Solrød Bibliotek til foredrag om en af Danmarks største musikpersonligheder.

Greve-Solrød Taxi går til Dantaxi 4x48

17-10-2018
Fra årsskiftet bliver Greve-Solrød Taxi til Dantaxi 4x48

Stor international jazzstjerne gæster Køge! Er du til jazz- og swingmusik så bliver det ikke bedre.

17-10-2018
Den svenske jazzdronning Gunhild Carling kommer til Køge lørdag d.27.oktober på Teaterbygningen.

Årsmøde i Danmarks Naturfredningsforening i Solrød

15-10-2018
Invitation til at deltage i årsmødet

Bredt politisk samarbejde er en mærkesag for Venstre i Solrød

15-10-2018
I Solrød værner vi om en historisk tradition: Det samarbejdende byråd. Det brede samarbejde er til glæde for borgere, foreninger, virksomheder og de 1.700 ansatte i kommunen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online