Ponyen Baloo bragte grin og glæde frem på Christians Have

16. juli 2018

Hvem siger, at heste ikke hører hjemme på et plejecenter? I hvert fald ikke beboerne på Christians Have, som torsdag jublede over et fornemt besøg af ponyen Baloo.

Det står næppe i ergoterapeuten Cecilie Rendsborg jobbeskrivelse, at hun skal tage en pony med på arbejde. Ikke desto mindre var det det, hun gjorde torsdag eftermiddag, hvor Shetlandsponyen Baloo blev centrum for mange kærlige klap og gulerødder ad libitum på Christians Have.

Cecilie Rendsborg bruger nemlig meget tid på sine heste i sin fritid, så det virkede oplagt for den unge ergoterapeut og personalet på Christians Have at give beboerne en ekstra oplevelse, hvis det kunne lade sig gøre.


”Det har stor betydning for vores ældre, at de får nogle fælles oplevelser, de kan snakke om ved middagsbordet. Det gør en stor forskel for dem i deres hverdag,” siger Cecilie Rendsborg.

Med lidt hjælp fra Cecilies far og en pige fra stalden lykkedes det så torsdag at få Baloo kørt ud foran plejecentret. Godt 15 beboerne trissede hastigt ud til hesten, og hele vejen rundt vagte Baloo begejstring. Nogle krammede hesten, andre klappede den – og så var der dem, der foretrak at kigge på.

Aktivitetsmedarbejder Gitte Skov kom ud med en skål fuld af gulerødder, som de, der ville, kunne fodre Baloo med. Han var vild med idéen og ventede kun nødigt på, at de ældre bød sig til med en gulerod.


Det havde beboere og personale meget sjov ud. Mens nogle fodrede ham med den største naturlighed, blev andre lidt forskrækkede og smed guleroden fra sig, når Baloo blev lidt ivrig. Det fik både beboerne selv og alle andre til at bryde ud i grin – for farlig var han bestemt ikke.

Til gengæld var han tyk, mente beboerne. Det gentog de flere gange, og alle var rørende enige; sød men tyk. Dermed var det nok godt, at den 16-årige pony ikke forstod menneskesprog og kun fik al glæden og kærligheden at mærke.

Balou havde dog mere kærlighed i sigte, for efter noget tid skulle han videre rundt og hilse på de andre beboere, som ikke selv havde begivet sig ud til indgangen. Han var tilmed helt ind i stuen hos en ældre herre, og nogle mente, han da sagtens kunne få lov at bo i haven.


Selvom dét nok ikke kommer at ske lige det samme, så var glæden og begejstringen så stor, at Cecilie allerede nu overvejer et gensyn på et senere tidspunkt.

”Når de tager sådan imod det, får man jo endnu mere lyst til at finde på ekstraordinære ting, der kan give vores ældre en usædvanlig oplevelse. De var meget glade for ham, og Baloo håndterede også situationen rigtig godt, selvom han ikke er vant til at være blandt rollatorer og kørestole. Så det er nok ikke sidste gang, han har været på besøg,” siger Cecilie Rendsborg.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Åbent Hus 2019 på Solrød Gymnasium

16-08-2018
Solrød Gymnasium holder Åbent Hus i starten af uge 4 kl. 19-21. Her vil du få en smagsprøve på de mange faglige og sociale aktiviteter som du får del af ved at tage en 3-årig stx eller 2-årig hf hos os.

Nyt på hylderne på Solrød Bibliotek

16-08-2018
Her kan du se en oversigt over nye indkøb af materialer på Solrød Bibliotek for både voksne og børn.

Sommerfugle i maven på Solrød Gymnasium

16-08-2018
Det er blevet den tid på året. En ny årgang er budt velkommen på Solrød Gymnasium. Den slags foregår med manerer. Tirsdag d. 14. august 2018 var den røde løber rullet ud og flankeret af en smuk flok 2. og 3. års elever. De stod klar med flag, balloner og dj´s, så hver ny 1. hf´er og 1.g´er fik en varm og festlig entré, når de gik op ad den røde løber. Mange elever havde tydelige sommerfugle i maven, som klædte de forventningsfulde ansigter. For enden af den røde løber stod rektor Bjarne Thams klar med store smil, og da alle havde fundet en plads i kantinen blev skoleåret officielt skudt i gang.

Politiet er klar til ”Skolestart”

13-08-2018
Politiet landet over gennemfører i ugerne 33 og 34 målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart, hvor mange tusinde børn har første skoledag, hvilket betyder at mange små, nye og urutinerede trafikanter bevæger sig rundt i trafikken.

Pigeholdet - et sted for dig og veninderne

13-08-2018
Savner du et sted at hænge ud med veninderne? Så skulle du ta´ og melde dig ind i UngSolrøds nye klub kun for piger!

Brunch og foredrag med Bubber

13-08-2018
I foredraget "Du er dine valg" kan opleves en altid veloplagt og charmerende Bubber, som på mest underholdende vis vil sætte det individuelle menneske i centrum.

Sjællands største transportmesse holder 10 års jubilæum i Greve

13-08-2018
Igen i år afholdes Sjællands transportmesse Transport Øst i Ventrupparken i Greve i lørdag den 1. september og søndag den 2. september 2018. Messen fejrer 10 års jubilæum i år. På messen vil Greves borgmester Pernille Beckmann igen i år åbne transportmessen og besøge de mange udstillere.

Børnekræmmermarked i Solrød Center

09-08-2018
Vi gentager vores meget populære Børnekræmmermarked i Solrød Center, lørdag d. 18. august. Kom ned og gør et kup og find fine ting til fine priser.

Nyt indskolingshus på Sydkystens Privatskole

09-08-2018
Sydkystens Privatskole har skabt økonomisk mulighed for at bygge nye lokaler til eleverne i 0.–4. klasse samt skolens SFO.

Ny skoleleder ansat på Sydkystens Privatskole

09-08-2018
Når elever og medarbejdere vender tilbage til Sydkystens Privatskole efter sommerferien, møder der dem en nyansat skoleleder. Bestyrelsen har efter en længere proces valgt at ansætte René Jørgensen som skoleleder med virkning pr. 1. august.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online