10 ting du kan lave i sommerferien i Solrød Kommune

5. juli 2018

Ferie, ferie, ferieeee! Slap nu af, du har fri – her er noget, du ka´ li´!

Rigtig mange kan snart nynne med på den velkendte feriemelodi, for sommerferien har ramt Solrød. Derfor har vi lavet en liste med 10 gode idéer til, hvad du og din familie kan tage jer til i ferien her i Solrød Kommune.

1. Slap af på stranden

Med 6 km kyststrækning og udsigt til en varm og solrig sommer er en strandtur naturligvis selvskrevet til ting, man kan tage sig til i sommerferien i Solrød Kommune. Så hop i badetøjet, pak en strandtaske med solcreme, solhat og en god bog, og tag ned forbi en af vores fire badebroer. 


2. Begiv dig ud på ’En voldsom omvej’

Bestig den stejle vold med hjælp fra et reb, hop fra træstub til træstub, og hold balancen i et net af nylonsnor. Mulighederne er mange og sjove, hvis hele familien begiver sig afsted mod motorvejsvolden. Her er nemlig etableret ’En voldsom omvej’, som er en række sjove og udfordrende forhindringer, hvor alle kan være med. En voldsom omvej er en god og aktiv måde at være sammen på. Læs mere her: www.solrod.dk/borger/fritid-og-kultur/idraet-og-motion

3. Sov i shelter under åben himmel  

I bedste into the wild-stil kan hele familien tage en overnatning under åben himmel. I Solrød Kommune findes der nemlig to sheltere, som vil elske at have overnattende gæster. Det ene shelter ligger i Nyskoven, mens det andet shelter ligger ved Kalkgraven på den sydlige side. Kalkgravens shelter skal bookes på forhånd via Naturstyrelsens hjemmeside, mens shelteret i Nyskoven fungerer efter først til mølle-princippet. En tur i shelter er både hyggeligt og meget anderledes end hverdagen – så det er bare om at komme afsted med soveposerne.

4. Tag på opdagelser på Hedebostien

Ved Trylleskoven starter en sti, der tager dig med på en 23 km lang og naturskøn opdagelsesrejse hele vejen til Roskilde. Ruten er spækket med naturoplevelser, historiefortællinger, kulturarv og aktivitetsmuligheder – og der er rigeligt med oplevelser til flere dage! Du kan enten danne dig et overblik hjemmefra på www.hedebosti.dk, eller du kan downloade app’en ’Hedebostien’ til enten iPhone eller Android. Hedebostien giver på en uformel og aktiv måde et fantastisk indblik i lokalområdet og lokalhistorien. Skal I med?

5. Få pulsen op på motionsøerne

Selvom ferie nok mest forbindes med solbænke og fødderne oppe, så vil lægen nok mene, at det er en god idé at få rørt dig lidt i ferien alligevel. Bind løbeskoene, og læg ruten forbi en af vores motionsøer – blandt andet ved holmene og Havdrup Hallen. Så kan du spise endnu flere is med god samvittighed!

6. Tag kampen op på multibanerne

Både i Havdrup og i Solrød er der rig mulighed for at dyste i alt fra fodbold til hockey på vores multibaner. Det nyeste skud på stammen er multibanen i den nye bydel Trylleskov Stand, men også Munkekærskolen og Havdrup Skole har en multibane, man frit kan boltre sig på - når altså SFO’erne ikke bruger dem. Så tag en bold bag på cyklen, og træn, dyst, eller spil for sjovt på en af vores multibaner.

7. Sommerbogen: Læs, anmeld og vælg en populær bog

Har du et barn, der er mellem 6 og 14 år, så er Sommerbogen en alletiders ferieidé. Sommerbogen går ud på, at børnene læser tre bøger hen over sommeren, som de bagefter anmelder og afleverer på biblioteket. Når alle tre bøger er læst og anmeldt, kan børnene vælge mellem en række populære bøger. Sommerbogen er oplagt, når børnene skal have ro og fordybelse på ferien, og det passer perfekt til et afbræk i skyggen.

8. Kast dig ud i den nye svævebane

Der er fuld fart frem på den helt nye svævebane på Munkekærskolen! 40 meter lang og 6 meter høj – og så er det bare om at kaste sig ud og holde fast! Børnene er vilde med den nye svævebane – og det kan vi dælme godt forstå. Et oplagt besøg værd i ferien, der giver sus i maven og smil på læben. Det kræver dog en lille smule planlægning, da SFO’ens børn bruger svævebanen i dagtimerne. Men hvem har ikke brug for en flyvetur på en varm sommeraften?

9. Tag på udflugt i vores naturskønne områder

Gå på jagt efter fortidens fossiler i Kalkgraven, nyd det kuperede terræn i Nyskoven, eller byg huler i de dybe skove i Trylleskoven. Mulighederne er mange, for rundt om i kommunen er der masser af dejlig natur. Også de fredede områder ved Staunings Ø og Havdrup Mose er et besøg værd – særligt hvis man interesserer sig for det mangfoldige fugleliv, man finder begge steder. Så tag ud, og få jord, kalk og snavs under neglene i vores skønne natur.

10. Lad dig overraske af en bogorm   

Hvis du gerne vil læse en spændende bog, hvorfor så ikke starte spændingen endnu tidligere? På Solrød Bibliotek kan du få en overraskelsespose med god sommerlæsning, som vores skønne bibliotekarer pakker til dig. Du skal blot fortælle lidt om dine interesser og vupti – så går bogormene i gang med at sammensætte den helt rette ferielæsning til dig. Send en mail til solbib.voksen@solrod.dk, og fortæl om din alder og den type bog, du gerne vil læse, f.eks. krimi, historiske romaner eller underholdende strandlæsning. Du er også velkommen til at uddybe mere – fx med forfatter, temaer eller andet. Når posen er pakket, får du en mail, og så er det bare om at hente bøgerne inden for en uge. Rigtig god læselyst!

… Og rigtig dejlig ferie!

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Her er 6 gode sommerbøger

19-07-2018
Mangler du inspiration til sommerlæsningen, så kommer her bibliotekarens bud på 6 gode og meget forskellige bøger.

Nu er det slut med ulovlig parkering på Silovej

16-07-2018
Ulovligt parkede biler på Silovej skaber trafikale problemer for vejens erhvervsdrivende. Derfor har Solrød Kommune givet grønt lys til, at vejlauget tilknytter et privat vagtfirma.

Biavler vækkede børnenes nysgerrighed

12-07-2018
Selvom det er ferie, kan man sagtens stadig lære nye ting. Det kunne to drenge fra Solrød skrive under på efter nogle hyggelige og lærerige timer hos biavleren i Karlstrup.

Nerf-krigerne havde det tunge skyts fremme i Havdrup

09-07-2018
Kugler og pile fløj om ørerne i Havdrup Hallen

Forlænget byggesagsbehandlingstid

05-07-2018
Solrød Kommune oplever for tiden et ekstraordinært stort antal byggeansøgninger til opførelse af nyt byggeri eller ændringer til BBR (Bygnings- og Boligregistreret). Byggeteamet arbejder stærkt, men kan desværre ikke holde kadencen og sagsbehandle indenfor for Byrådets servicemål, som du kan se her. Det er administrationens vurdering, at sagsbehandlingstiden mindst er en måned længere, end hvad servicemålene angiver.a

Nu starter forvandlingen af Havdrup Bymidte

05-07-2018
Nu starter arbejdet op, der skal forvandle Havdrup Bymidte til et attraktivt byrum med plads til udfoldelse og leg for både ældre og unge.

Forstas skal passe vores veje og grønne områder

05-07-2018
Solrød Kommune har netop underskrevet en kontrakt med Forstas A/S, som har vundet udbuddet på vej- og parkområdet.

Borgere: Solrød er et dejligt sted at leve og bo

28-06-2018
I februar fik alle kommunens borgere over 18 år mulighed for at give deres meninger til kende i en tilfredshedsundersøgelse. Nu er svarene kommet, og det er opløftende læsning.

Lokalt erhvervsliv giver Solrød Kommune topkarakter

25-06-2018
Servicen er i top, og det er let at komme i kontakt med Solrød Kommune, sådan lyder konklusionen på en undersøgelse af samarbejdet mellem det lokale erhvervsliv og Solrød Kommune.

Borgere: Solrød er et dejligt sted at leve og bo

21-06-2018
Tilfredshedsundersøgelse - Nu er svarene kommet


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online