Forstas skal passe vores veje og grønne områder

5. juli 2018

Solrød Kommune har netop underskrevet en kontrakt med Forstas A/S, som har vundet udbuddet på vej- og parkområdet.

Når vejene skal ryddes for sne, buskene klippes, og græsset skal slås, vil det i fremtiden være entreprenøren Forstas A/S, der kommer til at udføre arbejdet.

Det står fast nu, hvor både Forstas A/S og Solrød Kommune har sat den endelige underskrift på kontrakten, som betyder, at Solrød Kommune skrifter entreprenør på vej- og parkområdet.

Årsagen til skiftet er dog helt fredsommelig. Den nuværende kontrakt med OK Nygaard udløber ved udgangen af september, og opgaven kom derfor i udbud. Her bød i alt fire virksomheder ind på opgaven, og heraf kom Forstas A/S med det bedste bud med en høj faglig kvalitet, der samtidig holder sig inden for rammen på et prisloft sat af Solrød Kommune på 11 mio. kr. årligt.


Udbuddet var sat sammen på en ganske særlig måde således, at der udover den almindelige drift på vej- og parkområdet også skulle bydes ind på, hvordan man ville løfte opgaven med at forskønne henholdsvis Cementvej, Havdrup Nyskov og Solrød Strandvej inden for den økonomisk fastsatte ramme. Samtidig med at der i udbuddet også skulle være plads til en såkaldt ”klippekortsordning”, som giver Solrød Kommune mulighed for udvikling og forskønnelse af kommunen.

Løsningerne til forskønnelse af de tre konkrete projekter samt muligheden for en klippekortsordning har vægtet højt i valget af den fremtidige samarbejdspartner, og her slog Forstas A/S tydeligt ud med høj kvalitet i opgaveløsningerne. Kontrakten mellem Solrød Kommune og Forstas A/S løber i 5 år med mulighed for en yderligere forlængelse på 3 år, og borgmester Niels Hörup ser frem til at tage fat på samarbejdet:

”Vi glæder os til at samarbejde med Forstas, og vi har stor tiltro til, at de vil løfte opgaven rigtig godt. Forstas drifter i forvejen vej- og parkområdet i andre kommuner og hos staten, så vi er rolige omkring skiftet og glæder os til at skifte bekendtskab med Forstas,” siger Niels Hörup.

Borgmesteren er dog godt er klar over, at et skifte på så stort et område lige skal løbes i gang.

”Forstas skal lære os og kommunen at kende, og det tager naturligvis lidt tid at starte et samarbejde som dette op. Men Forstas er en stor og professionel virksomhed, så vi har fuld tiltro til, at det kommer til at gå godt,” siger Niels Hörup.

Også hos Forstas glæder man sig til det nye samarbejde.

”Vi ser utrolig meget frem til at tage fat på vores samarbejde med Solrød Kommune. Det var et spændende og anderledes udbud, og det er en interessant kontrakt, vi nu har skrevet under på,” siger Flemming Kjeldgaard, der er udviklingsdirektør i Forstas A/S.

Frem til 1. oktober er det fortsat entreprenør OK Nygaard, som tager sig kærligt af drift og vedligeholdelse på vej- og parkområdet, og borgmester Niels Hörup sender en stor tak afsted til den mangeårige samarbejdspartner.

”Jeg vil gerne takke OK Nygaard for det gode samarbejde gennem de seneste 5 år. Vores kontrakt lød på 3 år med mulighed for forlængelse, og vi var ikke i tvivl om, at samarbejdet skulle forlænges til alle 5 år. Der var selvfølgelig bump på vejen, men de er blevet løst gennem et godt og konstruktivt samarbejde, så vi har meget at takke OK Nygaard for,” siger Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

5 ting du kan lave i vinterferien i Solrød

14-02-2019
Juhuuuu! Så er det vinterferie i Solrød Kommune, og her kommer 5 gode bud på, hvad man kan lave her i kommunen i ferien.

Solrød er den mest populære bosætningskommune

14-02-2019
Nye tal viser, at Solrød Kommune var den mest populære bosætningskommune i 2018.

Offentliggørelse af ansøgning om revurdering af miljøgodkendelse

07-02-2019
Solrød Kommune skal give offentligheden mulighed for at udtale sig inden vi træffer afgørelse om at meddele revurdering af miljøgodkendelse til Solrød Biogas A/S.

Munkekærskolen og Havdrup Skole skal teste fremtidens fag

07-02-2019
Et nyt og særdeles aktuelt fag er på vej til den danske folkeskole, men først skal det testes på en række danske skoler. Munkekærskolen og Havdrup Skole er to af dem.

Nu kan du blive forpagter med Solrøds bedste udsigt

04-02-2019
Går du med en lille drøm om at drive dit eget sted? Så er der en alletiders mulighed lige nu - og endda med den perfekte udsigt.

Havdrup får sin innovative ønske-daginstitution

28-01-2019
Trods konkurs bibeholdes det eventyrlige daginstitutionsprojekt

Nu får Solrød Kommunes nye sundhedspolitik ben at gå på

28-01-2019
20 indsatser skal styrke borgernes helbred

Solrød tager et skridt nærmere mod en ny erhvervskile

28-01-2019
45 hektar stor erhvervskile er på tegnebrættet

Byrådet sætter skub i planerne om Strandens Hus

28-01-2019
Et imødekommende hus, der skal favne både vandsportsudøvere, vandhunde og alle de andre

KÆMPE bogsalg på biblioteket

24-01-2019
Solrød Bibliotek og Kulturhus holder det største bogsalg nogensinde


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online