Forstas skal passe vores veje og grønne områder

5. juli 2018

Solrød Kommune har netop underskrevet en kontrakt med Forstas A/S, som har vundet udbuddet på vej- og parkområdet.

Når vejene skal ryddes for sne, buskene klippes, og græsset skal slås, vil det i fremtiden være entreprenøren Forstas A/S, der kommer til at udføre arbejdet.

Det står fast nu, hvor både Forstas A/S og Solrød Kommune har sat den endelige underskrift på kontrakten, som betyder, at Solrød Kommune skrifter entreprenør på vej- og parkområdet.

Årsagen til skiftet er dog helt fredsommelig. Den nuværende kontrakt med OK Nygaard udløber ved udgangen af september, og opgaven kom derfor i udbud. Her bød i alt fire virksomheder ind på opgaven, og heraf kom Forstas A/S med det bedste bud med en høj faglig kvalitet, der samtidig holder sig inden for rammen på et prisloft sat af Solrød Kommune på 11 mio. kr. årligt.


Udbuddet var sat sammen på en ganske særlig måde således, at der udover den almindelige drift på vej- og parkområdet også skulle bydes ind på, hvordan man ville løfte opgaven med at forskønne henholdsvis Cementvej, Havdrup Nyskov og Solrød Strandvej inden for den økonomisk fastsatte ramme. Samtidig med at der i udbuddet også skulle være plads til en såkaldt ”klippekortsordning”, som giver Solrød Kommune mulighed for udvikling og forskønnelse af kommunen.

Løsningerne til forskønnelse af de tre konkrete projekter samt muligheden for en klippekortsordning har vægtet højt i valget af den fremtidige samarbejdspartner, og her slog Forstas A/S tydeligt ud med høj kvalitet i opgaveløsningerne. Kontrakten mellem Solrød Kommune og Forstas A/S løber i 5 år med mulighed for en yderligere forlængelse på 3 år, og borgmester Niels Hörup ser frem til at tage fat på samarbejdet:

”Vi glæder os til at samarbejde med Forstas, og vi har stor tiltro til, at de vil løfte opgaven rigtig godt. Forstas drifter i forvejen vej- og parkområdet i andre kommuner og hos staten, så vi er rolige omkring skiftet og glæder os til at skifte bekendtskab med Forstas,” siger Niels Hörup.

Borgmesteren er dog godt er klar over, at et skifte på så stort et område lige skal løbes i gang.

”Forstas skal lære os og kommunen at kende, og det tager naturligvis lidt tid at starte et samarbejde som dette op. Men Forstas er en stor og professionel virksomhed, så vi har fuld tiltro til, at det kommer til at gå godt,” siger Niels Hörup.

Også hos Forstas glæder man sig til det nye samarbejde.

”Vi ser utrolig meget frem til at tage fat på vores samarbejde med Solrød Kommune. Det var et spændende og anderledes udbud, og det er en interessant kontrakt, vi nu har skrevet under på,” siger Flemming Kjeldgaard, der er udviklingsdirektør i Forstas A/S.

Frem til 1. oktober er det fortsat entreprenør OK Nygaard, som tager sig kærligt af drift og vedligeholdelse på vej- og parkområdet, og borgmester Niels Hörup sender en stor tak afsted til den mangeårige samarbejdspartner.

”Jeg vil gerne takke OK Nygaard for det gode samarbejde gennem de seneste 5 år. Vores kontrakt lød på 3 år med mulighed for forlængelse, og vi var ikke i tvivl om, at samarbejdet skulle forlænges til alle 5 år. Der var selvfølgelig bump på vejen, men de er blevet løst gennem et godt og konstruktivt samarbejde, så vi har meget at takke OK Nygaard for,” siger Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Her er 6 gode sommerbøger

19-07-2018
Mangler du inspiration til sommerlæsningen, så kommer her bibliotekarens bud på 6 gode og meget forskellige bøger.

Nu er det slut med ulovlig parkering på Silovej

16-07-2018
Ulovligt parkede biler på Silovej skaber trafikale problemer for vejens erhvervsdrivende. Derfor har Solrød Kommune givet grønt lys til, at vejlauget tilknytter et privat vagtfirma.

Biavler vækkede børnenes nysgerrighed

12-07-2018
Selvom det er ferie, kan man sagtens stadig lære nye ting. Det kunne to drenge fra Solrød skrive under på efter nogle hyggelige og lærerige timer hos biavleren i Karlstrup.

Nerf-krigerne havde det tunge skyts fremme i Havdrup

09-07-2018
Kugler og pile fløj om ørerne i Havdrup Hallen

Forlænget byggesagsbehandlingstid

05-07-2018
Solrød Kommune oplever for tiden et ekstraordinært stort antal byggeansøgninger til opførelse af nyt byggeri eller ændringer til BBR (Bygnings- og Boligregistreret). Byggeteamet arbejder stærkt, men kan desværre ikke holde kadencen og sagsbehandle indenfor for Byrådets servicemål, som du kan se her. Det er administrationens vurdering, at sagsbehandlingstiden mindst er en måned længere, end hvad servicemålene angiver.a

10 ting du kan lave i sommerferien i Solrød Kommune

05-07-2018
Ferie, ferie, ferieeee! Slap nu af, du har fri – her er noget, du ka´ li´!

Nu starter forvandlingen af Havdrup Bymidte

05-07-2018
Nu starter arbejdet op, der skal forvandle Havdrup Bymidte til et attraktivt byrum med plads til udfoldelse og leg for både ældre og unge.

Borgere: Solrød er et dejligt sted at leve og bo

28-06-2018
I februar fik alle kommunens borgere over 18 år mulighed for at give deres meninger til kende i en tilfredshedsundersøgelse. Nu er svarene kommet, og det er opløftende læsning.

Lokalt erhvervsliv giver Solrød Kommune topkarakter

25-06-2018
Servicen er i top, og det er let at komme i kontakt med Solrød Kommune, sådan lyder konklusionen på en undersøgelse af samarbejdet mellem det lokale erhvervsliv og Solrød Kommune.

Borgere: Solrød er et dejligt sted at leve og bo

21-06-2018
Tilfredshedsundersøgelse - Nu er svarene kommet


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online