Forstas skal passe vores veje og grønne områder

5. juli 2018

Solrød Kommune har netop underskrevet en kontrakt med Forstas A/S, som har vundet udbuddet på vej- og parkområdet.

Når vejene skal ryddes for sne, buskene klippes, og græsset skal slås, vil det i fremtiden være entreprenøren Forstas A/S, der kommer til at udføre arbejdet.

Det står fast nu, hvor både Forstas A/S og Solrød Kommune har sat den endelige underskrift på kontrakten, som betyder, at Solrød Kommune skrifter entreprenør på vej- og parkområdet.

Årsagen til skiftet er dog helt fredsommelig. Den nuværende kontrakt med OK Nygaard udløber ved udgangen af september, og opgaven kom derfor i udbud. Her bød i alt fire virksomheder ind på opgaven, og heraf kom Forstas A/S med det bedste bud med en høj faglig kvalitet, der samtidig holder sig inden for rammen på et prisloft sat af Solrød Kommune på 11 mio. kr. årligt.


Udbuddet var sat sammen på en ganske særlig måde således, at der udover den almindelige drift på vej- og parkområdet også skulle bydes ind på, hvordan man ville løfte opgaven med at forskønne henholdsvis Cementvej, Havdrup Nyskov og Solrød Strandvej inden for den økonomisk fastsatte ramme. Samtidig med at der i udbuddet også skulle være plads til en såkaldt ”klippekortsordning”, som giver Solrød Kommune mulighed for udvikling og forskønnelse af kommunen.

Løsningerne til forskønnelse af de tre konkrete projekter samt muligheden for en klippekortsordning har vægtet højt i valget af den fremtidige samarbejdspartner, og her slog Forstas A/S tydeligt ud med høj kvalitet i opgaveløsningerne. Kontrakten mellem Solrød Kommune og Forstas A/S løber i 5 år med mulighed for en yderligere forlængelse på 3 år, og borgmester Niels Hörup ser frem til at tage fat på samarbejdet:

”Vi glæder os til at samarbejde med Forstas, og vi har stor tiltro til, at de vil løfte opgaven rigtig godt. Forstas drifter i forvejen vej- og parkområdet i andre kommuner og hos staten, så vi er rolige omkring skiftet og glæder os til at skifte bekendtskab med Forstas,” siger Niels Hörup.

Borgmesteren er dog godt er klar over, at et skifte på så stort et område lige skal løbes i gang.

”Forstas skal lære os og kommunen at kende, og det tager naturligvis lidt tid at starte et samarbejde som dette op. Men Forstas er en stor og professionel virksomhed, så vi har fuld tiltro til, at det kommer til at gå godt,” siger Niels Hörup.

Også hos Forstas glæder man sig til det nye samarbejde.

”Vi ser utrolig meget frem til at tage fat på vores samarbejde med Solrød Kommune. Det var et spændende og anderledes udbud, og det er en interessant kontrakt, vi nu har skrevet under på,” siger Flemming Kjeldgaard, der er udviklingsdirektør i Forstas A/S.

Frem til 1. oktober er det fortsat entreprenør OK Nygaard, som tager sig kærligt af drift og vedligeholdelse på vej- og parkområdet, og borgmester Niels Hörup sender en stor tak afsted til den mangeårige samarbejdspartner.

”Jeg vil gerne takke OK Nygaard for det gode samarbejde gennem de seneste 5 år. Vores kontrakt lød på 3 år med mulighed for forlængelse, og vi var ikke i tvivl om, at samarbejdet skulle forlænges til alle 5 år. Der var selvfølgelig bump på vejen, men de er blevet løst gennem et godt og konstruktivt samarbejde, så vi har meget at takke OK Nygaard for,” siger Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Udskiftning af stibroer omlægger skolestier

12-11-2018
De to stibroer over Solrød Bæk skal skiftes ud. Vi opfordrer til, at man følger de gule omkørselsskilte.

Kommunen skifter to stibroer over Solrød Bæk

08-11-2018
På stierne mellem Solrød Center og Uglegårdsskolen, findes to stibroer over Solrød Bæk, som skal udskiftes.

Søg tilskud til natur- og friluftsprojekter 2019

08-11-2018
Ansøgningsfristen er den 14. december 2018. Alle borgere inkl. lokale foreninger har mulighed for at søge. Tilskuddet gives efter naturbeskyttelsesloven, og har til formål at inspirere og motivere til arbejdet med natur- og friluftsprojekter.

Frivilligprisen 2018 trak glædestårer og klapsavler

08-11-2018
Mandagens Frivillighedsaften hylder alle dem, der yder en helt særlig indsats i Solrød Kommune. Ved samme lejlighed blev Frivilligprisen 2018 overrakt i et rørende øjeblik.

Borgmester mødes med Region Sjælland: Kæmper for at beholde populær busrute

01-11-2018
Borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, er uforstående over for Region Sjællands planer om at nedlægge bus 120 mellem Karlslunde og Køge. Hele 430.000 passagerer vil blive berørt af busnedlæggelsen.

Klimasikring medfører vejarbejde på Tværvej

29-10-2018
Fra midten af oktober og frem til april er der vejarbejde på Tværvej, da området skal klimasikres.

Ny Babycafé skal forsøde barselslivet i Solrød Kommune

25-10-2018
En helt ny babycafé er ét ud af en række nye initiativer, der skal åbne Aktivitets- og Frivilligcentret op for en bredere målgruppe.

Havdrup-elever har bygget deres egen træterrasse

25-10-2018
8. C på Havdrup Skole har med egne hænder bygget en stor flot træterrasse som en del af pilotprojektet Kloge Hænder. Projektet, som på sigt skal udrulles til hele landet, er et samarbejde mellem Havdrup Skole, Jyske Bank, Cabi og den lokale håndværksvirksomhed Egon Olsen & Søn og har til formål at få skoleelevernes øjne op for erhvervsuddannelserne.

Tilskud til forskønnelse af grønne områder m.m.

18-10-2018
Du kan nu søge om støtte til forskønnelse af grønne områder, legepladser og fællesarealer i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online