Forstas skal passe vores veje og grønne områder

5. juli 2018

Solrød Kommune har netop underskrevet en kontrakt med Forstas A/S, som har vundet udbuddet på vej- og parkområdet.

Når vejene skal ryddes for sne, buskene klippes, og græsset skal slås, vil det i fremtiden være entreprenøren Forstas A/S, der kommer til at udføre arbejdet.

Det står fast nu, hvor både Forstas A/S og Solrød Kommune har sat den endelige underskrift på kontrakten, som betyder, at Solrød Kommune skrifter entreprenør på vej- og parkområdet.

Årsagen til skiftet er dog helt fredsommelig. Den nuværende kontrakt med OK Nygaard udløber ved udgangen af september, og opgaven kom derfor i udbud. Her bød i alt fire virksomheder ind på opgaven, og heraf kom Forstas A/S med det bedste bud med en høj faglig kvalitet, der samtidig holder sig inden for rammen på et prisloft sat af Solrød Kommune på 11 mio. kr. årligt.


Udbuddet var sat sammen på en ganske særlig måde således, at der udover den almindelige drift på vej- og parkområdet også skulle bydes ind på, hvordan man ville løfte opgaven med at forskønne henholdsvis Cementvej, Havdrup Nyskov og Solrød Strandvej inden for den økonomisk fastsatte ramme. Samtidig med at der i udbuddet også skulle være plads til en såkaldt ”klippekortsordning”, som giver Solrød Kommune mulighed for udvikling og forskønnelse af kommunen.

Løsningerne til forskønnelse af de tre konkrete projekter samt muligheden for en klippekortsordning har vægtet højt i valget af den fremtidige samarbejdspartner, og her slog Forstas A/S tydeligt ud med høj kvalitet i opgaveløsningerne. Kontrakten mellem Solrød Kommune og Forstas A/S løber i 5 år med mulighed for en yderligere forlængelse på 3 år, og borgmester Niels Hörup ser frem til at tage fat på samarbejdet:

”Vi glæder os til at samarbejde med Forstas, og vi har stor tiltro til, at de vil løfte opgaven rigtig godt. Forstas drifter i forvejen vej- og parkområdet i andre kommuner og hos staten, så vi er rolige omkring skiftet og glæder os til at skifte bekendtskab med Forstas,” siger Niels Hörup.

Borgmesteren er dog godt er klar over, at et skifte på så stort et område lige skal løbes i gang.

”Forstas skal lære os og kommunen at kende, og det tager naturligvis lidt tid at starte et samarbejde som dette op. Men Forstas er en stor og professionel virksomhed, så vi har fuld tiltro til, at det kommer til at gå godt,” siger Niels Hörup.

Også hos Forstas glæder man sig til det nye samarbejde.

”Vi ser utrolig meget frem til at tage fat på vores samarbejde med Solrød Kommune. Det var et spændende og anderledes udbud, og det er en interessant kontrakt, vi nu har skrevet under på,” siger Flemming Kjeldgaard, der er udviklingsdirektør i Forstas A/S.

Frem til 1. oktober er det fortsat entreprenør OK Nygaard, som tager sig kærligt af drift og vedligeholdelse på vej- og parkområdet, og borgmester Niels Hörup sender en stor tak afsted til den mangeårige samarbejdspartner.

”Jeg vil gerne takke OK Nygaard for det gode samarbejde gennem de seneste 5 år. Vores kontrakt lød på 3 år med mulighed for forlængelse, og vi var ikke i tvivl om, at samarbejdet skulle forlænges til alle 5 år. Der var selvfølgelig bump på vejen, men de er blevet løst gennem et godt og konstruktivt samarbejde, så vi har meget at takke OK Nygaard for,” siger Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ny sæson: Spark liv i efteråret med UngSolrød

17-09-2018
Masse nye spændende tilbud hos UngSolrød

Solrød Kommune tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer

13-09-2018
Nomineringsvideoer vil i fremtiden være forbudt på alle skoler i Solrød Kommune.

Solrød Kommune sender ansvarligt vækst-budget i høring

13-09-2018
Det går godt i Solrød Kommune. Det viser det budgetforslag for 2019-2022, der netop er blevet offentliggjort, hvor Solrød Kommune kan fremvise et ansvarligt budget med fokus på både fremgang og vækst.

Lutter gøgl og glæde til Munkekærskolens SFO-festival

10-09-2018
Børnene grinte og pjattede, mens SFO- og klubleder blev bevæget over at se resultatet af det store engagement og arbejde, der var lagt i at gøre fredagens SFO-festival til en succes.

Jersie: Fremtidens affaldsordning blev indviet i Villabyerne

06-09-2018
Omkring 200 mennesker mødte torsdag eftermiddag op i Villabyerne til indvielsen af Solrøds fremtidige affaldsordning.

Nu bliver Solrøds opvisningsbane igen klar til kamp

06-09-2018
Den har været gal med drænene omkring opvisningsbanen på Solrød Idrætscenter, men nu har byrådet vedtaget at sætte 2,1 mio. kr. af til at gøre banen kampklar igen.

Danske veteraner og udsendte blev hædret i Solrød

06-09-2018
Med Danmarks veteraner og udsendte i tankerne sendte Borgmester Niels Hörup dannebrog til vejrs og takkede dem og de fremmødte for at bidrage til at gøre verden til et bedre sted.

Solrød-borgmester glæder sig over fremgang i analyse om erhvervsvenlighed

06-09-2018
Solrød Kommune går fem pladser frem til en 41. plads i Dansk Industris analyse af erhvervsvenligheden i kommunerne. Lav ledighed og alt udsolgt af erhvervsbyggegrunde er med til at trække ned i placering.

Midlertidig omlægning af stien bag Vasegården

06-09-2018
Stien bag ved Vasegården omlægges frem til 15. oktober, da en ny stitunnel skal monteres til den kommende støjvold.

Kom og hør om Christians Haves prægtige sansehave

03-09-2018
Har du lyst til at vide mere om den kommende sansehave på Plejecenter Christians Have? Så kom og hør landskabsarkitekt Helle Nebelong præsentere det enestående projekt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online