Translokation på Køge Handelsgymnasium

2. juli 2018

Translokation afholdt i Ravnsborghallen lørdag den 30. juni

Køge Handelsgymnasium åbnede traditionen tro dørene til translokation i Ravnsborghallen lørdag den 30. juni, hvor 360 glade studenter og deres familier kunne tage plads og lade sig fejre. Dagen var fuld af traditioner, lykønskninger samt legatoverrækkelse fra erhvervslivet.

Formand for Køge Handelsskoles bestyrelse Søren Eltorp bød velkommen til dimittenderne og deres familier, og efterfølgende tog Henrik Kureer ordet som konferencier for dagens festlige program, som rummede fællessang, translokationstaler, underholdning i form af musik og SuperQuiz.

Skolens direktør Tim Christensen gav de nybagte studenter gode råd med på deres videre vej:”
Velkommen til jer og jeres forældre og pårørende. Jeg ønsker jer hjertelig tillykke med jeres eksamen. Det er dejligt at se jer – festklædte og glade – med et fælles varemærke for kvalitet på hovedet – en studenterhue med blåt bånd,” begyndte Tim Christensen.

”Det har været fantastisk at være vidne til jeres huepåsættelse de seneste par uger og opleve, hvordan jeres familier og venner har ventet på at fejre jer med flasker og hjemmebag, jordbær dyppet i chokolade. Skolen har emmet af god stemning og glade studenter. Jeg er overbevist om, at jeres forældre og familie er meget stolte af jer, nu hvor I kan kalde jer for student og står på dørtærsklen til nye og spændende udfordringer.”

”Nu står I for alvor over for den helt store beslutning om, hvor I vil hen i livet. Det er en svær beslutning at tage – særligt når der vægter høje forventninger fra samfundet, forældre og familie på jeres skuldre. I er vigtige brikker i fremtidens velfærdsamfund – det er derfor vigtigt, at I finder jeres plads i samfundet. I skal ud i en verden, hvor overskud og ressourcer er vendt til prioritering  af ressourcer. Samtidig får I en kæmpe global udfordring. Vores virkelighed stiller nye krav til jeres evne til at navigere og tolke de voldsomt mange informationer, der er tilgængelige – samt de mange forskelligheder, I møder. Men det rummer også uanede muligheder for at være med til at præge den fremtid I er på vej ind i. Der findes mange muligheder og derfor er det godt at være rustet med et godt selvværd og gode beslutningsevner – når man i stigende grad selv skal skabe sine vilkår og muligheder,” sagde Tim Christensen.

”Husk at de kvalifikationer, som vi har bibragt jer de tre forløbne år, først udvikler sig til virkelige kompetencer og færdigheder, når I tager dem i brug og de bliver sat i spil med mellemmenneskelige relationer og de organisationer, kulturer og sammenhænge, I skal indgå i.
Men drøm, ønsk – grib visionerne – hold fast og mest af alt vær dig selv. Lær at turde fortjene heldet og lykken – et godt liv. Jeg ønsker jer hjertelig tillykke med eksamen – og held og lykke med beslutningerne, identiteten og fremtiden!”, sagde Tim Christensen.

Efter talen stod skolens band for underholdningen. Konferencier Henrik Kureer havde nu skiftet mikrofonen ud med altsax og spillede nogle fængende numre sammen med skolebandet primært bestående af tidligere elever.

Så blev det Handelsgymnasiums uddannelsesrektor Henrik Flyge’s tur til at lykønske studenterne med at komme i mål: ”Kære studenter, kære forældre og kære lærere. Jeg har set frem til at stå foran jer studenter i dag. Det er så livsbekræftende at se de mange flotte huer, at se jer alle glade og forventningsfulde her i salen. Det er stor dag, hvor I afslutter jeres studentereksamen og I er på vej ud i livet. I er på vej ud mod noget ukendt. (…) Jeres studenterhue er dermed et udtryk for, at I er noget. Det er blåstempling af, at I har lært noget, og at I kan noget, som omverden kan se meningen med. Det skal I og jeres forældre være stolte over.

Det er nu med studenterhuen i hånden, at I skal til at vælge uddannelse? Og hvilken uddannelse vælger I så? I spørger måske jer selv, om I skal jeg vælge den samme uddannelse som jeres forældre? Eller måske som 1. generation i jeres familie med en studentereksamen overvejer I at vælge noget helt andet! En ting er i hvert fald sikkert; jeres forældre ved meget lidt om fremtiden, og de krydsfelter fremtidige jobmuligheder rummer. Brancher dør, brancher og fag forvandles.

Ingen af os havde kunnet forstille os udviklingen f.eks. i det kongelige danske postvæsen i kølvandet på digitaliseringen. Undersøgelser viser faktisk, at I kan forvente at skifte job adskillige gange, og endda helt op til 2-3 uddannelsesmæssige skift i jeres erhvervsmæssige karriere. Så måske handler det om en fleksibel indstilling til livslang læring og en fleksibel indstilling til karriereskift og valg af branche. I står med sikkerhed med den udfordring, hvor I selv skal finde vejen. Det er et valg, I kun selv kan træffe. Og vi håber, at vi på Køge Handelsskole har hjulpet jer lidt på vej. (…). I er i dag nogle andre mennesker, end da I trådte ind ad døren for næsten 3 år siden. I har lært noget om jer selv, I har lært noget om samspillet med andre mennesker. Så kære studenter, jeg mener oprigtigt, at I også er blevet dannet, mens I har gået på Køge Handelsskole.

Og dermed er I også blevet til nogen! Samlet kan jeg altså konkludere på jeres vegne, at I er blevet til noget, og at I er på vej til at blive nogen. Jeg tror på, at I unge finder jeres vej i verden uanset, hvor uoverskuelig den er, og uanset hvor uforståelig vilkårene er for tidligere generationer. I er jo midt i tiden, og I ser fremad. I er på vej ud i livet. Og forhåbentlig er I, via jeres pitstop på Køge Handelsskole ”klædt på til livet”. Ansvarlighed er en del af voksenlivet. Det er jeg sikker på, at I har hørt mange gange både fra jeres lærere, og fra jeres forældre. Husk dog, at ansvar ikke er noget, I får. Ansvar er noget, I selv tager! Og her med en studentereksamen i bagagen, ligger der masser af muligheder foran jer. Også her, skal I huske, at muligheder er heller ikke noget, I bare får.
Muligheder er noget, I selv søger!,” lød det fra uddannelsesrektor, Henrik Flyge.

Overrækkelse af eksamensbeviser og legater

Studenterne fik bagefter overrakt deres længe ventede eksamensbevis, og dernæst begyndte den traditionsrige Gallaquiz. 3k havde vundet den store Superquiz for 3. års-klasser i begyndelsen af maj, og nu skulle vinderholdet dyste mod Køge Handelsgymnasiums lærerhold. Eleverne fra 3k dystede mod lærerkollegiet repræsenteret ved underviserne Lykke Rømer og Thomas Bagger. De dystede i spørgsmål om sport, film, underholdning og politik, og studenterne viste sig suveræne i slutspurten og slog lærerholdet.

Inden opstilling til de allersidste klassefotografier blev årets legater uddelt. Legaterne gik til studenter, som underviserne havde indstillet for deres engagement, faglighed, og evne til at skabe et godt sammenhold eller gøre noget enestående i forhold til Køge Handelsgymnasium og Køge Handelsskole. Legat på 3.000 kr. fra Danbolig Solrød/Greve gik til Amalie Jensen, legat på 2.000 kr. fra Spar Nord gik til William Maxen, legat på 2.000 kr. fra Addere Revision gik til Andreas Foss Elsgaard, legat på 2.000 kr. fra CRAMO gik til Mira Kamini Hansen, legat på 2.000 kr. fra CRAMO gik til Marc Poulsen, legat på 1.500 kr. fra PwC gik til Mads Larsen. Legat på 3.000 kr. fra Sparekassen Sjælland til Marie-Louise Lysholm Jønsson for skolens højeste snit. Elevforeningen GEKH


Køge Handelsskoles hovedadresse
Uddannelsesvej 20
4600 Køge
www.khs.dkFlere artikler

Rekordmange danskere deler deres ferieoplevelser på sociale medier

19-07-2018
Fire ud af ti danskere laver opdateringer på sociale medier, når de er på ferie

Cirkus Baldoni præsenterer DANISH DYNAMITE

19-07-2018
Cirkus Baldoni er atter på vej

Fredagstræf med underholdning

19-07-2018
Salen i Jersie Sognehus venter på at blive indtaget af Fredagstræf, fredag den 27. juli kl. 17:00 til 21:00.

Sjov Sommer - Modellervoks med plantefarver - 0.-3. klasse

19-07-2018
I workshoppen her kan du lære at lave din egen modellervoks med plantefarve. Først skal farverne laves af planter og grønsager, og bagefter laves selve modellervoksen. Til sidst bliver der tid til at slippe fantasien løs og bygge og lege med den hjemmelavede modellervoks. Alle deltagere får en opskrift med hjem.

Gokart og motorlære med UngSolrød

19-07-2018
Er du vild med at køre Gokart og ka´ du li´ at have en skiftenøgle i hånden? Så er dette hold lige noget for dig!

Tag rejseguiden med i lommen

19-07-2018
Lån rejsebøger på eReolen og eReolen Global.

Ponyen Baloo bragte grin og glæde frem på Christians Have

16-07-2018
Hvem siger, at heste ikke hører hjemme på et plejecenter? I hvert fald ikke beboerne på Christians Have, som torsdag jublede over et fornemt besøg af ponyen Baloo.

En lille måned til Seebach Jam i Solrød Center

12-07-2018
Seebach Jam kommer og spiller til den næste Festlige Fyraftens Fredag i Solrød Center 10. august.

Filmværkstedet hos UngSolrød

12-07-2018
Har du en god idé til en film? Er du god til at skrive historier? Elsker du at se film, og er interesseret i, hvordan man laver dem? Er du interesseret i hvordan man planlægger, optager og redigerer film? – Så er du landet det rette sted.

Sjov Sommer - FIFA 18 turnering på biblioteket

12-07-2018
Er du den bedste i Solrød til FIFA18? Så tilmeld dig sommerens PS4 Pro turnering på biblioteket.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online