Translokation på Køge Handelsgymnasium

2. juli 2018

Translokation afholdt i Ravnsborghallen lørdag den 30. juni

Køge Handelsgymnasium åbnede traditionen tro dørene til translokation i Ravnsborghallen lørdag den 30. juni, hvor 360 glade studenter og deres familier kunne tage plads og lade sig fejre. Dagen var fuld af traditioner, lykønskninger samt legatoverrækkelse fra erhvervslivet.

Formand for Køge Handelsskoles bestyrelse Søren Eltorp bød velkommen til dimittenderne og deres familier, og efterfølgende tog Henrik Kureer ordet som konferencier for dagens festlige program, som rummede fællessang, translokationstaler, underholdning i form af musik og SuperQuiz.

Skolens direktør Tim Christensen gav de nybagte studenter gode råd med på deres videre vej:”
Velkommen til jer og jeres forældre og pårørende. Jeg ønsker jer hjertelig tillykke med jeres eksamen. Det er dejligt at se jer – festklædte og glade – med et fælles varemærke for kvalitet på hovedet – en studenterhue med blåt bånd,” begyndte Tim Christensen.

”Det har været fantastisk at være vidne til jeres huepåsættelse de seneste par uger og opleve, hvordan jeres familier og venner har ventet på at fejre jer med flasker og hjemmebag, jordbær dyppet i chokolade. Skolen har emmet af god stemning og glade studenter. Jeg er overbevist om, at jeres forældre og familie er meget stolte af jer, nu hvor I kan kalde jer for student og står på dørtærsklen til nye og spændende udfordringer.”

”Nu står I for alvor over for den helt store beslutning om, hvor I vil hen i livet. Det er en svær beslutning at tage – særligt når der vægter høje forventninger fra samfundet, forældre og familie på jeres skuldre. I er vigtige brikker i fremtidens velfærdsamfund – det er derfor vigtigt, at I finder jeres plads i samfundet. I skal ud i en verden, hvor overskud og ressourcer er vendt til prioritering  af ressourcer. Samtidig får I en kæmpe global udfordring. Vores virkelighed stiller nye krav til jeres evne til at navigere og tolke de voldsomt mange informationer, der er tilgængelige – samt de mange forskelligheder, I møder. Men det rummer også uanede muligheder for at være med til at præge den fremtid I er på vej ind i. Der findes mange muligheder og derfor er det godt at være rustet med et godt selvværd og gode beslutningsevner – når man i stigende grad selv skal skabe sine vilkår og muligheder,” sagde Tim Christensen.

”Husk at de kvalifikationer, som vi har bibragt jer de tre forløbne år, først udvikler sig til virkelige kompetencer og færdigheder, når I tager dem i brug og de bliver sat i spil med mellemmenneskelige relationer og de organisationer, kulturer og sammenhænge, I skal indgå i.
Men drøm, ønsk – grib visionerne – hold fast og mest af alt vær dig selv. Lær at turde fortjene heldet og lykken – et godt liv. Jeg ønsker jer hjertelig tillykke med eksamen – og held og lykke med beslutningerne, identiteten og fremtiden!”, sagde Tim Christensen.

Efter talen stod skolens band for underholdningen. Konferencier Henrik Kureer havde nu skiftet mikrofonen ud med altsax og spillede nogle fængende numre sammen med skolebandet primært bestående af tidligere elever.

Så blev det Handelsgymnasiums uddannelsesrektor Henrik Flyge’s tur til at lykønske studenterne med at komme i mål: ”Kære studenter, kære forældre og kære lærere. Jeg har set frem til at stå foran jer studenter i dag. Det er så livsbekræftende at se de mange flotte huer, at se jer alle glade og forventningsfulde her i salen. Det er stor dag, hvor I afslutter jeres studentereksamen og I er på vej ud i livet. I er på vej ud mod noget ukendt. (…) Jeres studenterhue er dermed et udtryk for, at I er noget. Det er blåstempling af, at I har lært noget, og at I kan noget, som omverden kan se meningen med. Det skal I og jeres forældre være stolte over.

Det er nu med studenterhuen i hånden, at I skal til at vælge uddannelse? Og hvilken uddannelse vælger I så? I spørger måske jer selv, om I skal jeg vælge den samme uddannelse som jeres forældre? Eller måske som 1. generation i jeres familie med en studentereksamen overvejer I at vælge noget helt andet! En ting er i hvert fald sikkert; jeres forældre ved meget lidt om fremtiden, og de krydsfelter fremtidige jobmuligheder rummer. Brancher dør, brancher og fag forvandles.

Ingen af os havde kunnet forstille os udviklingen f.eks. i det kongelige danske postvæsen i kølvandet på digitaliseringen. Undersøgelser viser faktisk, at I kan forvente at skifte job adskillige gange, og endda helt op til 2-3 uddannelsesmæssige skift i jeres erhvervsmæssige karriere. Så måske handler det om en fleksibel indstilling til livslang læring og en fleksibel indstilling til karriereskift og valg af branche. I står med sikkerhed med den udfordring, hvor I selv skal finde vejen. Det er et valg, I kun selv kan træffe. Og vi håber, at vi på Køge Handelsskole har hjulpet jer lidt på vej. (…). I er i dag nogle andre mennesker, end da I trådte ind ad døren for næsten 3 år siden. I har lært noget om jer selv, I har lært noget om samspillet med andre mennesker. Så kære studenter, jeg mener oprigtigt, at I også er blevet dannet, mens I har gået på Køge Handelsskole.

Og dermed er I også blevet til nogen! Samlet kan jeg altså konkludere på jeres vegne, at I er blevet til noget, og at I er på vej til at blive nogen. Jeg tror på, at I unge finder jeres vej i verden uanset, hvor uoverskuelig den er, og uanset hvor uforståelig vilkårene er for tidligere generationer. I er jo midt i tiden, og I ser fremad. I er på vej ud i livet. Og forhåbentlig er I, via jeres pitstop på Køge Handelsskole ”klædt på til livet”. Ansvarlighed er en del af voksenlivet. Det er jeg sikker på, at I har hørt mange gange både fra jeres lærere, og fra jeres forældre. Husk dog, at ansvar ikke er noget, I får. Ansvar er noget, I selv tager! Og her med en studentereksamen i bagagen, ligger der masser af muligheder foran jer. Også her, skal I huske, at muligheder er heller ikke noget, I bare får.
Muligheder er noget, I selv søger!,” lød det fra uddannelsesrektor, Henrik Flyge.

Overrækkelse af eksamensbeviser og legater

Studenterne fik bagefter overrakt deres længe ventede eksamensbevis, og dernæst begyndte den traditionsrige Gallaquiz. 3k havde vundet den store Superquiz for 3. års-klasser i begyndelsen af maj, og nu skulle vinderholdet dyste mod Køge Handelsgymnasiums lærerhold. Eleverne fra 3k dystede mod lærerkollegiet repræsenteret ved underviserne Lykke Rømer og Thomas Bagger. De dystede i spørgsmål om sport, film, underholdning og politik, og studenterne viste sig suveræne i slutspurten og slog lærerholdet.

Inden opstilling til de allersidste klassefotografier blev årets legater uddelt. Legaterne gik til studenter, som underviserne havde indstillet for deres engagement, faglighed, og evne til at skabe et godt sammenhold eller gøre noget enestående i forhold til Køge Handelsgymnasium og Køge Handelsskole. Legat på 3.000 kr. fra Danbolig Solrød/Greve gik til Amalie Jensen, legat på 2.000 kr. fra Spar Nord gik til William Maxen, legat på 2.000 kr. fra Addere Revision gik til Andreas Foss Elsgaard, legat på 2.000 kr. fra CRAMO gik til Mira Kamini Hansen, legat på 2.000 kr. fra CRAMO gik til Marc Poulsen, legat på 1.500 kr. fra PwC gik til Mads Larsen. Legat på 3.000 kr. fra Sparekassen Sjælland til Marie-Louise Lysholm Jønsson for skolens højeste snit. Elevforeningen GEKH


Køge Handelsskoles hovedadresse
Uddannelsesvej 20
4600 Køge
www.khs.dkFlere artikler

Ny indbrudsgruppe i Midt- og Vestsjælland går målrettet efter indbrudstyve

14-02-2019
Midt- og Vestsjællands Politi har pr. 1. februar 2019 etableret en kredsdækkende indbrudsgruppe.

KÆMPE bogsalg på Solrød Bibliotek

14-02-2019
Vi har ryddet grundigt op - især i voksen faglitteratur. Kom og gør et kup!

100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14-02-2019
Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Kom til opstartsmøde for iværksættere og mød unge Tobias Thomas

14-02-2019
Overvejer du at leve af din hobby eller en god forretningsidé? Men ved du ikke, hvad der skal til for at komme godt og hurtigt fra start som iværksætter? Så kan du på et opstartsmøde for nye iværksættere få svar på alle dine spørgsmål og møde andre ligesindede. Du møder også Tobias Thomas, der på få år har formået at etablere sig som en ung iværksætter med fotos, video og markedsføring på sociale medier. Han modtog i 2017 årets iværksætterpris og deler ud af sine erfaringer med at lykkes som selvstændig.

Lille dansk bryghus flytter fra Køge til Greve for at vækste

14-02-2019
Nyetablerede virksomheder i Greve Kommune skaber i stigende omfang private fuldtidsjob. Det gavner den erhvervsøkonomiske udvikling i kommunen. Fra 2014 til 2017 skabte iværksættervirksomheder i gennemsnit 2,1 fuldtidsværk. Det viser en ny vækstanalyse fra IRISGROUP. Det lille bryghus Alefarm Brewing med fem medarbejdere er en af de nye iværksættervirksomheder, der lige er flyttet til Greve for at få mere plads til at vækste.

Solrød Rundt Løbet 2019

11-02-2019
For tredje år i træk inviterer Solrød Center – i samarbejde med Solrød Atletik & Motion – alle friske solrødder til årets hyggeligste løb: SOLRØD RUNDT LØBET.

Solrød gymnastik til opvisning i Vallensbæk

11-02-2019
Solrød Gymnastik var i weekenden til deres første opvisning, Vestegnens Gymnastikdag.

Førstehjælp til bil kørekort marts 2019 - Kørekort til 17. årige

11-02-2019
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Workshop – lav din egen magibog

11-02-2019
En god start på en lang karriere som okkult praktiker. Her kan du lave din egen magibog. Vi sørger for læder til indbinding, forskelligt pynt og stads og papir til siderne og viser dig forskellige måder at få dem til at se gule og gamle ud.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

11-02-2019
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online