Kontrol af lastbiler til eksamenskørsel i Køge

2. juli 2018

TungvognsCenter Øst (TCØ) under Midt- og Vestsjællands Politi foretog fredag den 29. juni 2018 ved Køge gymnasium kontrol af køretøjer, der var kommet til gymnasiet under translokationen med henblik på kommende kørsel med færdiguddannede elever ("studenterkørsel").

Kontrollen blev foretaget, inden selve kørslen med personer blev begyndt, og politiet konstaterede følgende fejl og mangler: 

  • manglende chaufføruddannelse (ej erhvervet EU-kvalifikationsbevis).
  • 2 tilfælde af overtrædelse af takograf-forordning, idet der var kørt uden diagramark/førerkort fra transportvirksomhedens hjemsted og til skolen. 
  • 1 tilfælde, hvor sæderne ikke var fastgjort til køretøjet.
  • 1 tilfælde, hvor den lovpligtige forsikring, der dækker personskade på de personer, som befordres under eksamenskørslen, ikke var gyldig. 
  • 3 sager, hvor ildslukkerne ikke var tilset inden for det seneste år. I et af forholdene skulle ildslukkeren havde været tilset senest maj måned 2013.
  • 1 tilfælde, hvor der blev kørt eksamenskørsel i et køretøj registreret til veterankørsel (sagen overdrages til SKAT)


Ni køretøjer blev kontrolleret, og politiet fandt fejl/mangler ved fem af disse. Førerne og i visse tilfælde også ejerne af de fejlbehæftede køretøjer kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i form af et bødeforelæg. 

Køretøjerne med fejl/mangler fik kørselsforbud, indtil de var blevet gjort lovlige efter fremskaffelse af ny chauffør med fornøden uddannelsesbevis, fastgørelse af sæderne til køretøjet, fremskaffelse af gyldig og korrekt forsikringspolice samt anskaffelse af nogle nyere ildslukkere.

Midt- og Vestsjællands Politi håber, at eleverne efterfølgende og for nogles vedkommende efter en mindre forsinkelse fik en festlig afslutning på deres uddannelse i forbindelse med den planlagte eksamenskørsel.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Skolebørn danser solen sort i Solrød Strand

20-09-2018
Solrød Strands børn skal twiste, groove og breake

Videnscafé med Else Haugaard-Hansen

20-09-2018
Livets tilfældigheder – anekdoter fra et spændende liv i Solrød Kommune

Oktoberfest med Sussi & Leo i Solrød Center

20-09-2018
Find din indre tyroler frem og kom til festlig Oktoberfest i Solrød Center, fredag d. 5. oktober i telt ved Rund Scene!

Efterårsudstilling på Solrød Bibliotek

20-09-2018
Et sikkert efterårstegn indtræffer, når Solrød Kunstforening afholder sin årlige oktoberudstilling på Solrød Bibliotek.

Yoga med UngSolrød

20-09-2018
Har du også lyst til at prøve yoga, og samtidig få en stærk og smidig krop? På dette yoga-hold er der plads til alle – og ikke nok med at du vil få en tonet krop, så vil du lære at tackle nervøsitet når du f.eks. skal til eksamen.

Farverig fredag - Lav dit eget puslespil

20-09-2018
Solrød Bibliotek har købt en bunke blanke puslespil, som er helt klar til at du kan tegne lige præcis dét motiv, du helst vil lægge. Du får dit eget puslespil med hjem, når vi er færdige.

Nyt salgskontor i Greve er ideelt for Max Manus A/S

20-09-2018
Max Manus A/S, der er Skandinaviens førende udbyder af kvalitetsløsninger inden for talegenkendelse og diktering målrettet sundhedssektoren i Norge, Sverige og Danmark, har åbnet et salgskontor i ErhvervsCentret i Greve. Her har Søren Gershøj, der er firmaets nye sælger på Sjælland, fået indrettet sig i et lyst kontor med udsigt til grønne marker i et af Greves attraktive erhvervsområder tæt på Køge Bugt motorvejen, København og lufthavnen. Nu glæder han sig til at få hilst på flere af naboerne i ErhvervsCentret og lære flere lokale virksomheder på Sjælland at kende inden for hospitalsverdenen.

Septembertur i Greve Skov

17-09-2018
Greve Skov søndag d. 23/9 kl. 13.00!

Knallertkørekort - november 2018

17-09-2018
Vil du køre på knallert når du fylder 15 år, så skal du have et knallertkørekort – og det fås kun her i UngSolrød.

Anbefaling fra Solrød Bibliotek: Det sidste barn

17-09-2018
Det bedste jeg ved, er at læse en bog der er så god at man ikke KAN ligge den fra sig. "Det sidste barn" stjal min nattesøvn en ganske almindelig tirsdag nat.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online