Kontrol af lastbiler til eksamenskørsel i Køge

2. juli 2018

TungvognsCenter Øst (TCØ) under Midt- og Vestsjællands Politi foretog fredag den 29. juni 2018 ved Køge gymnasium kontrol af køretøjer, der var kommet til gymnasiet under translokationen med henblik på kommende kørsel med færdiguddannede elever ("studenterkørsel").

Kontrollen blev foretaget, inden selve kørslen med personer blev begyndt, og politiet konstaterede følgende fejl og mangler: 

  • manglende chaufføruddannelse (ej erhvervet EU-kvalifikationsbevis).
  • 2 tilfælde af overtrædelse af takograf-forordning, idet der var kørt uden diagramark/førerkort fra transportvirksomhedens hjemsted og til skolen. 
  • 1 tilfælde, hvor sæderne ikke var fastgjort til køretøjet.
  • 1 tilfælde, hvor den lovpligtige forsikring, der dækker personskade på de personer, som befordres under eksamenskørslen, ikke var gyldig. 
  • 3 sager, hvor ildslukkerne ikke var tilset inden for det seneste år. I et af forholdene skulle ildslukkeren havde været tilset senest maj måned 2013.
  • 1 tilfælde, hvor der blev kørt eksamenskørsel i et køretøj registreret til veterankørsel (sagen overdrages til SKAT)


Ni køretøjer blev kontrolleret, og politiet fandt fejl/mangler ved fem af disse. Førerne og i visse tilfælde også ejerne af de fejlbehæftede køretøjer kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i form af et bødeforelæg. 

Køretøjerne med fejl/mangler fik kørselsforbud, indtil de var blevet gjort lovlige efter fremskaffelse af ny chauffør med fornøden uddannelsesbevis, fastgørelse af sæderne til køretøjet, fremskaffelse af gyldig og korrekt forsikringspolice samt anskaffelse af nogle nyere ildslukkere.

Midt- og Vestsjællands Politi håber, at eleverne efterfølgende og for nogles vedkommende efter en mindre forsinkelse fik en festlig afslutning på deres uddannelse i forbindelse med den planlagte eksamenskørsel.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

12-11-2018
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.

Farverig Fredag - Julegaveværksted - Workshop

12-11-2018
Fredag d. 23. november omdannes børnebiblioteket til et hyggeligt julegaveværksted. Her hører vi julemusik for børn og spiser pebernødder, mens vi producerer flotte hjemmelavede julegaver. Personalet står som altid klar med gode ideer, inspiration og hjælp, så du kan få styr på julegaverne til hele familien.

Solrød Gymnasium har 40 års jubilæum

12-11-2018
I 1978 blev fundamentet til Solrød Gymnasium lagt. Siden har vi nydt at gøre det vi gør bedst: Uddanne elever til modigt, klogt og myndigt at navigere i en global, finuerlig og forunderlig verden.

Casper var skoletræt men fik som EGU-elev både uddannelse og fast job

12-11-2018
19-årige Casper Nielsen er glad for at have fået en praktisk uddannelse og et fast job hos Dansk Køle Service ApS. Da han gik ud af 9. klasse, var han træt af at gå i skole og havde svært ved at komme op om morgenen. I dag har han fået styr på sit liv takket være Erhvervs Grund Uddannelsen (EGU) og et praktikforløb hos Dansk Køle Service ApS. Det fortalte han, da Greves borgmester og erhvervschef for nylig var på virksomhedsbesøg.

Uddeling af julehjælp

08-11-2018
Solrød Frikirke vil også i år uddele julepakker til økonomisk trængende

Juletræstænding i Solrød Center

08-11-2018
Når træerne tændes i Solrød Center ved vi, at julen for alvor er i gang og traditionen tro er det borgmester Niels Hörup, som tænder vores tre store juletræer fredag d. 23. november.

Lars Juhl udnævt som æresmedlem

08-11-2018
På generalforsamlingen blev Lars Juhl udnævnt som æresmedlem i Solrød Strand Kajakklub.

Game Party med UngSolrød

08-11-2018
Vi starter arrangementet fredag d. 16. november kl. 18:00 med aftensmad (Pizza). Herefter går vi i gang med at spille.

Løs krydsord på bibliotekets hjemmeside

08-11-2018
Vi elsker ord her på biblioteket og nu kan du også lege med ord på vores hjemmeside. Hver uge er der en ny kryds- og tværs.

Kærlighedens Jul arrangementer på Solrød Bibliotek

08-11-2018
Invitation til børnefamlilier - herunder også forældre som er alene med deres barn-børn, som synes julen er én stor udfordring (særligt økonomiskt) er velkomne til arrangement på Solrød bibliotek, første gang søndag den 18. november kl. 14-16, hvor muligheder og idéér for at skabe én kærlighedens jul for sig og sin familie er i fokus.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online