Lederrollen er universel

11. juni 2018

Hvad virker ens på store byggeprojekter og i tandlægeklinikken? Ledelse er umiddelbart svaret. Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome, som henholdsvis er klinikassistentchef på tandklinikken Schiffs i Slagelse og elektriker og formand i Kemp & Lauritzen i Albertslund, går begge på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS.

”Jeg havde et ønske om at få værktøjer til min hverdag med ledelse og papirer på mine evner, men umiddelbart synes jeg det var en stor mundfuldt at gå på uddannelse samtidig med at hverdagen med fuldtidsjob, familie og to børn til at fungere. Jeg fandt Den grundlæggende lederuddannelse på AMU-niveau på Kursusentret KHS, som et godt bud på jeg kunne få de basale værktøjer og viden som chef,” siger Kristina Jensen-Mattebjerg og fortsætter: ”Jeg har nu alligevel fået blod på tanden til mere blot efter få gange på den grundlæggende lederuddannelse. Det er spændende at få teori og eksempler på ledelse, som kan direkte anvendes i hverdagen – som styrker mig og gør mig klarere og endnu mere professionel over for mine kollegaer.”

Michael Friis Grome er enig: ”Jeg var egentlig kun på udkig efter et kursus i konflikthåndtering, men jeg blev gjort opmærksom på Den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS. Her var en kombination af ledelse, kommunikation og konflikthåndtering. Umiddelbart var jeg lidt skeptisk, men det viste sig hurtigt, at det var en perfekt kombination: Elementerne går hånd i hånd, og jeg har allerede nu oplevet et løft i min funktion som formand, hvor jeg på projekter har ansvar for vekslende antal af kollegaer – nogle gange fem, ti eller 20 mennesker.


Fælles på tværs og fortrolighed
Både Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome synes at fællesskabet – både fagligt og socialt – på holdet i den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS giver stor værdi – og mening.
”Lærerne er gode til at inddrage eksempler fra kursisternes hverdage – og vi har tid til at drøfte ledelsesdilemmaer, og det er meget tydeligt, at til trods for vi sidder i forskellige jobs i forskellige brancher, så er der store ligheder, når det kommer til ledelse,” siger Kristina Jensen-Mattebjerg, som også har mødt underen over det hjemme på jobbet.
”Det er helt den samme oplevelse, jeg har haft,” siger Michael Friis Grome og fortsætter: ”Det har været utroligt lærerigt at høre om de andres ledelsesudfordringer set op mod den teoretiske pakke, som vi har fået præsenteret af underviserne. Og rummet, vi deler, er fortroligt – og det har været rigtigt rart. Jeg forestiller mig at havde vi siddet 20 mennesker fra den samme virksomhed, så havde vi måske ikke kunne tale helt så åbent om udfordringerne – og dermed havde udbyttet af kurset været lavere. Det har været over al forventning fagligt – og som personlig udvikling – at gå på forløbet.”      

Næste grundlæggende lederuddannelse starter 5. september. 

Læs mere på khskurser.dk eller kontakt studiesekretær Katja Lorentzen 5667 0488 / kml@khs.dk Flere artikler

Børnekræmmermarked i Solrød Center

21-06-2018
Vi gentager vores meget populære Børnekræmmermarked i Solrød Center. Så ryd ud i skabene og glæd andre, som vil elske det, du ikke kan bruge mere.

Havdrup Fodbold Erhvervsnetværk samler byens erhvervsdrivende

21-06-2018
Havdrup Fodbold Erhvervsnetværk har nu et år på bagen og antallet af medlemmer stiger fortsat.

Solrød Tennis Klub takker XL-Byg i Køge

21-06-2018
Solrød Tennis Klub siger mange tak til XL-Byg for donation af en ny plæneklipper.

UngSolrød former fremtidens unge

21-06-2018
UngSolrød har som en del af et nyt initiativ haft besøg af alle klasselærere og 6. klasses elever i Solrød Kommune til en introdag.

Kan vi stole på Rigspolitiet?

18-06-2018
Grundloven er gentagne gange blevet brudt

Urtetur i Karlstrup Mose

18-06-2018
Tag med på urtetur på jagt efter et udsnit af efterårets spiselige urter. Du vil få inspiration og forslag til simpel men lækker tilberedning af urterne.

Fyraftens Fredag – Waterline

18-06-2018
Solrød Center byder på endnu en festlig Fyraftens Fredag d. 22. juni, hvor bandet Waterline kommer og spiller.

Stadig afbrændingsforbud i Solrød

18-06-2018
Solrød Kommune har bedt os gøre opmærksom på afbrændingsforbuddet, herunder at det ikke er tilladt at bygge bål på stranden mens forbuddet er i kraft.

Hollandske KRANENDONK er i vækst og udvider det danske softwareteam i Greve

18-06-2018
Verdens førende svejserobotfirma KRANENDONK, der får udviklet al software til styring af højteknologiske industrirobotter fra et kontor i ErhvervsCentret i Greve, er i vækst og ekspanderer kraftigt. Derfor søger firmaet nu to softwareudviklere til det danske team. Robotterne anvendes af skibsværfter og andre stålproducenter til svejsning, skæring, montering og fræsning eksempelvis i Japan, USA, Singapore, Frankrig og Italien. Men hvorfor er det lige, at verdens førende svejserobotfirma får udviklet al software i Danmark, og hvordan trives virksomhedens medarbejdere i ErhvervsCentret i Greve?

Pas på falske festivals-billetter

14-06-2018
Leder du efter en billet til en af sommerens udsolgte festivaler eksempelvis Roskilde Festival? Så vær opmærksom på, at der bliver solgt falske billetter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online