Lederrollen er universel

11. juni 2018

Hvad virker ens på store byggeprojekter og i tandlægeklinikken? Ledelse er umiddelbart svaret. Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome, som henholdsvis er klinikassistentchef på tandklinikken Schiffs i Slagelse og elektriker og formand i Kemp & Lauritzen i Albertslund, går begge på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS.

”Jeg havde et ønske om at få værktøjer til min hverdag med ledelse og papirer på mine evner, men umiddelbart synes jeg det var en stor mundfuldt at gå på uddannelse samtidig med at hverdagen med fuldtidsjob, familie og to børn til at fungere. Jeg fandt Den grundlæggende lederuddannelse på AMU-niveau på Kursusentret KHS, som et godt bud på jeg kunne få de basale værktøjer og viden som chef,” siger Kristina Jensen-Mattebjerg og fortsætter: ”Jeg har nu alligevel fået blod på tanden til mere blot efter få gange på den grundlæggende lederuddannelse. Det er spændende at få teori og eksempler på ledelse, som kan direkte anvendes i hverdagen – som styrker mig og gør mig klarere og endnu mere professionel over for mine kollegaer.”

Michael Friis Grome er enig: ”Jeg var egentlig kun på udkig efter et kursus i konflikthåndtering, men jeg blev gjort opmærksom på Den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS. Her var en kombination af ledelse, kommunikation og konflikthåndtering. Umiddelbart var jeg lidt skeptisk, men det viste sig hurtigt, at det var en perfekt kombination: Elementerne går hånd i hånd, og jeg har allerede nu oplevet et løft i min funktion som formand, hvor jeg på projekter har ansvar for vekslende antal af kollegaer – nogle gange fem, ti eller 20 mennesker.


Fælles på tværs og fortrolighed
Både Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome synes at fællesskabet – både fagligt og socialt – på holdet i den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS giver stor værdi – og mening.
”Lærerne er gode til at inddrage eksempler fra kursisternes hverdage – og vi har tid til at drøfte ledelsesdilemmaer, og det er meget tydeligt, at til trods for vi sidder i forskellige jobs i forskellige brancher, så er der store ligheder, når det kommer til ledelse,” siger Kristina Jensen-Mattebjerg, som også har mødt underen over det hjemme på jobbet.
”Det er helt den samme oplevelse, jeg har haft,” siger Michael Friis Grome og fortsætter: ”Det har været utroligt lærerigt at høre om de andres ledelsesudfordringer set op mod den teoretiske pakke, som vi har fået præsenteret af underviserne. Og rummet, vi deler, er fortroligt – og det har været rigtigt rart. Jeg forestiller mig at havde vi siddet 20 mennesker fra den samme virksomhed, så havde vi måske ikke kunne tale helt så åbent om udfordringerne – og dermed havde udbyttet af kurset været lavere. Det har været over al forventning fagligt – og som personlig udvikling – at gå på forløbet.”      

Næste grundlæggende lederuddannelse starter 5. september. 

Læs mere på khskurser.dk eller kontakt studiesekretær Katja Lorentzen 5667 0488 / kml@khs.dk Flere artikler

Kom og støt Solrød Fodbold og årgang 2007

15-11-2018
Solrød Fodbold sælger igen juletræer i Solrød Centret på torvet ved Café A

Robotfinale i Thailand

15-11-2018
Eleverne Sabrina Zimmerman Pedersen og Magnus Koefoed fra Solrød Gymnasium vandt i år den nationale robotkonkurrence: World Robot Oplympia (WRO) og skal nu repræsentere Danmark ved den internationale finale i Chiang Mai, Thailand. Projektet, som de skal præsentere, er en løsningsmodel til FN´s 2. verdensmål: Zero Hunger.

Julemarked i Solrød Landsby

15-11-2018
Igen i år, d. 2. december kl. 10-15, danner det gamle traditionsrige forsamlingshus i Solrød Landsby rammen, når Solrød Landsbylaug byder indenfor til julemarked.

Få en boblende start som iværksætter og mød Champagne For Alle

15-11-2018
På næste opstartsmøde for nye iværksættere får du en boblende fornemmelse i kroppen, hvis du møder op for at finde ud af, hvad der skal til for at kickstarte din nye tilværelse. Du får tips og tricks til at lykkes med de første vigtige trin i opstartsfasen, ligesom du kan udveksle erfaringer med andre ligesindede. Du får også historien om, hvordan en hovedkulds forelskelse i champagne blev til en idé om at sælge de perlende bobler til alle via private champagnesmagninger, opslag på Facebookside og en webshop. Idéen blev til handling. Den tog hurtigt fart og udviklede sig til en lovende forretning på et år.

Mickey Mouse fylder 90 år

15-11-2018
Den 18. november er det præcis 90 år siden, at verden første gang stiftede bekendtskab med Mickey Mouse. Det var i tegnefilmen Steamboat Willie, som samtidig blev Walt Disneys helt store gennembrud. I anledning af sin runde dag vil den højtelskede mus blive fejret over hele verden, og danske fans kan glæde sig til hele tre udgivelser i anledning af den runde dag.

Kunst og leg fra JSG Fonden til Jersie Strands børn

15-11-2018
Birgit Friis bestyrelsesmedlem af JSG Fonden fortæller solrodnyt.dk om Fondens sidste nye aktiviteter og donationer.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

12-11-2018
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.

Farverig Fredag - Julegaveværksted - Workshop

12-11-2018
Fredag d. 23. november omdannes børnebiblioteket til et hyggeligt julegaveværksted. Her hører vi julemusik for børn og spiser pebernødder, mens vi producerer flotte hjemmelavede julegaver. Personalet står som altid klar med gode ideer, inspiration og hjælp, så du kan få styr på julegaverne til hele familien.

Solrød Gymnasium har 40 års jubilæum

12-11-2018
I 1978 blev fundamentet til Solrød Gymnasium lagt. Siden har vi nydt at gøre det vi gør bedst: Uddanne elever til modigt, klogt og myndigt at navigere i en global, finuerlig og forunderlig verden.

Casper var skoletræt men fik som EGU-elev både uddannelse og fast job

12-11-2018
19-årige Casper Nielsen er glad for at have fået en praktisk uddannelse og et fast job hos Dansk Køle Service ApS. Da han gik ud af 9. klasse, var han træt af at gå i skole og havde svært ved at komme op om morgenen. I dag har han fået styr på sit liv takket være Erhvervs Grund Uddannelsen (EGU) og et praktikforløb hos Dansk Køle Service ApS. Det fortalte han, da Greves borgmester og erhvervschef for nylig var på virksomhedsbesøg.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online