Lederrollen er universel

11. juni 2018

Hvad virker ens på store byggeprojekter og i tandlægeklinikken? Ledelse er umiddelbart svaret. Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome, som henholdsvis er klinikassistentchef på tandklinikken Schiffs i Slagelse og elektriker og formand i Kemp & Lauritzen i Albertslund, går begge på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS.

”Jeg havde et ønske om at få værktøjer til min hverdag med ledelse og papirer på mine evner, men umiddelbart synes jeg det var en stor mundfuldt at gå på uddannelse samtidig med at hverdagen med fuldtidsjob, familie og to børn til at fungere. Jeg fandt Den grundlæggende lederuddannelse på AMU-niveau på Kursusentret KHS, som et godt bud på jeg kunne få de basale værktøjer og viden som chef,” siger Kristina Jensen-Mattebjerg og fortsætter: ”Jeg har nu alligevel fået blod på tanden til mere blot efter få gange på den grundlæggende lederuddannelse. Det er spændende at få teori og eksempler på ledelse, som kan direkte anvendes i hverdagen – som styrker mig og gør mig klarere og endnu mere professionel over for mine kollegaer.”

Michael Friis Grome er enig: ”Jeg var egentlig kun på udkig efter et kursus i konflikthåndtering, men jeg blev gjort opmærksom på Den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS. Her var en kombination af ledelse, kommunikation og konflikthåndtering. Umiddelbart var jeg lidt skeptisk, men det viste sig hurtigt, at det var en perfekt kombination: Elementerne går hånd i hånd, og jeg har allerede nu oplevet et løft i min funktion som formand, hvor jeg på projekter har ansvar for vekslende antal af kollegaer – nogle gange fem, ti eller 20 mennesker.


Fælles på tværs og fortrolighed
Både Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome synes at fællesskabet – både fagligt og socialt – på holdet i den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS giver stor værdi – og mening.
”Lærerne er gode til at inddrage eksempler fra kursisternes hverdage – og vi har tid til at drøfte ledelsesdilemmaer, og det er meget tydeligt, at til trods for vi sidder i forskellige jobs i forskellige brancher, så er der store ligheder, når det kommer til ledelse,” siger Kristina Jensen-Mattebjerg, som også har mødt underen over det hjemme på jobbet.
”Det er helt den samme oplevelse, jeg har haft,” siger Michael Friis Grome og fortsætter: ”Det har været utroligt lærerigt at høre om de andres ledelsesudfordringer set op mod den teoretiske pakke, som vi har fået præsenteret af underviserne. Og rummet, vi deler, er fortroligt – og det har været rigtigt rart. Jeg forestiller mig at havde vi siddet 20 mennesker fra den samme virksomhed, så havde vi måske ikke kunne tale helt så åbent om udfordringerne – og dermed havde udbyttet af kurset været lavere. Det har været over al forventning fagligt – og som personlig udvikling – at gå på forløbet.”      

Næste grundlæggende lederuddannelse starter 5. september. 

Læs mere på khskurser.dk eller kontakt studiesekretær Katja Lorentzen 5667 0488 / kml@khs.dk Flere artikler

Skolebørn danser solen sort i Solrød Strand

20-09-2018
Solrød Strands børn skal twiste, groove og breake

Videnscafé med Else Haugaard-Hansen

20-09-2018
Livets tilfældigheder – anekdoter fra et spændende liv i Solrød Kommune

Oktoberfest med Sussi & Leo i Solrød Center

20-09-2018
Find din indre tyroler frem og kom til festlig Oktoberfest i Solrød Center, fredag d. 5. oktober i telt ved Rund Scene!

Efterårsudstilling på Solrød Bibliotek

20-09-2018
Et sikkert efterårstegn indtræffer, når Solrød Kunstforening afholder sin årlige oktoberudstilling på Solrød Bibliotek.

Yoga med UngSolrød

20-09-2018
Har du også lyst til at prøve yoga, og samtidig få en stærk og smidig krop? På dette yoga-hold er der plads til alle – og ikke nok med at du vil få en tonet krop, så vil du lære at tackle nervøsitet når du f.eks. skal til eksamen.

Farverig fredag - Lav dit eget puslespil

20-09-2018
Solrød Bibliotek har købt en bunke blanke puslespil, som er helt klar til at du kan tegne lige præcis dét motiv, du helst vil lægge. Du får dit eget puslespil med hjem, når vi er færdige.

Nyt salgskontor i Greve er ideelt for Max Manus A/S

20-09-2018
Max Manus A/S, der er Skandinaviens førende udbyder af kvalitetsløsninger inden for talegenkendelse og diktering målrettet sundhedssektoren i Norge, Sverige og Danmark, har åbnet et salgskontor i ErhvervsCentret i Greve. Her har Søren Gershøj, der er firmaets nye sælger på Sjælland, fået indrettet sig i et lyst kontor med udsigt til grønne marker i et af Greves attraktive erhvervsområder tæt på Køge Bugt motorvejen, København og lufthavnen. Nu glæder han sig til at få hilst på flere af naboerne i ErhvervsCentret og lære flere lokale virksomheder på Sjælland at kende inden for hospitalsverdenen.

Septembertur i Greve Skov

17-09-2018
Greve Skov søndag d. 23/9 kl. 13.00!

Knallertkørekort - november 2018

17-09-2018
Vil du køre på knallert når du fylder 15 år, så skal du have et knallertkørekort – og det fås kun her i UngSolrød.

Anbefaling fra Solrød Bibliotek: Det sidste barn

17-09-2018
Det bedste jeg ved, er at læse en bog der er så god at man ikke KAN ligge den fra sig. "Det sidste barn" stjal min nattesøvn en ganske almindelig tirsdag nat.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online