Lederrollen er universel

11. juni 2018

Hvad virker ens på store byggeprojekter og i tandlægeklinikken? Ledelse er umiddelbart svaret. Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome, som henholdsvis er klinikassistentchef på tandklinikken Schiffs i Slagelse og elektriker og formand i Kemp & Lauritzen i Albertslund, går begge på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS.

”Jeg havde et ønske om at få værktøjer til min hverdag med ledelse og papirer på mine evner, men umiddelbart synes jeg det var en stor mundfuldt at gå på uddannelse samtidig med at hverdagen med fuldtidsjob, familie og to børn til at fungere. Jeg fandt Den grundlæggende lederuddannelse på AMU-niveau på Kursusentret KHS, som et godt bud på jeg kunne få de basale værktøjer og viden som chef,” siger Kristina Jensen-Mattebjerg og fortsætter: ”Jeg har nu alligevel fået blod på tanden til mere blot efter få gange på den grundlæggende lederuddannelse. Det er spændende at få teori og eksempler på ledelse, som kan direkte anvendes i hverdagen – som styrker mig og gør mig klarere og endnu mere professionel over for mine kollegaer.”

Michael Friis Grome er enig: ”Jeg var egentlig kun på udkig efter et kursus i konflikthåndtering, men jeg blev gjort opmærksom på Den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS. Her var en kombination af ledelse, kommunikation og konflikthåndtering. Umiddelbart var jeg lidt skeptisk, men det viste sig hurtigt, at det var en perfekt kombination: Elementerne går hånd i hånd, og jeg har allerede nu oplevet et løft i min funktion som formand, hvor jeg på projekter har ansvar for vekslende antal af kollegaer – nogle gange fem, ti eller 20 mennesker.


Fælles på tværs og fortrolighed
Både Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome synes at fællesskabet – både fagligt og socialt – på holdet i den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS giver stor værdi – og mening.
”Lærerne er gode til at inddrage eksempler fra kursisternes hverdage – og vi har tid til at drøfte ledelsesdilemmaer, og det er meget tydeligt, at til trods for vi sidder i forskellige jobs i forskellige brancher, så er der store ligheder, når det kommer til ledelse,” siger Kristina Jensen-Mattebjerg, som også har mødt underen over det hjemme på jobbet.
”Det er helt den samme oplevelse, jeg har haft,” siger Michael Friis Grome og fortsætter: ”Det har været utroligt lærerigt at høre om de andres ledelsesudfordringer set op mod den teoretiske pakke, som vi har fået præsenteret af underviserne. Og rummet, vi deler, er fortroligt – og det har været rigtigt rart. Jeg forestiller mig at havde vi siddet 20 mennesker fra den samme virksomhed, så havde vi måske ikke kunne tale helt så åbent om udfordringerne – og dermed havde udbyttet af kurset været lavere. Det har været over al forventning fagligt – og som personlig udvikling – at gå på forløbet.”      

Næste grundlæggende lederuddannelse starter 5. september. 

Læs mere på khskurser.dk eller kontakt studiesekretær Katja Lorentzen 5667 0488 / kml@khs.dk Flere artikler

Ny indbrudsgruppe i Midt- og Vestsjælland går målrettet efter indbrudstyve

14-02-2019
Midt- og Vestsjællands Politi har pr. 1. februar 2019 etableret en kredsdækkende indbrudsgruppe.

KÆMPE bogsalg på Solrød Bibliotek

14-02-2019
Vi har ryddet grundigt op - især i voksen faglitteratur. Kom og gør et kup!

100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14-02-2019
Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Kom til opstartsmøde for iværksættere og mød unge Tobias Thomas

14-02-2019
Overvejer du at leve af din hobby eller en god forretningsidé? Men ved du ikke, hvad der skal til for at komme godt og hurtigt fra start som iværksætter? Så kan du på et opstartsmøde for nye iværksættere få svar på alle dine spørgsmål og møde andre ligesindede. Du møder også Tobias Thomas, der på få år har formået at etablere sig som en ung iværksætter med fotos, video og markedsføring på sociale medier. Han modtog i 2017 årets iværksætterpris og deler ud af sine erfaringer med at lykkes som selvstændig.

Lille dansk bryghus flytter fra Køge til Greve for at vækste

14-02-2019
Nyetablerede virksomheder i Greve Kommune skaber i stigende omfang private fuldtidsjob. Det gavner den erhvervsøkonomiske udvikling i kommunen. Fra 2014 til 2017 skabte iværksættervirksomheder i gennemsnit 2,1 fuldtidsværk. Det viser en ny vækstanalyse fra IRISGROUP. Det lille bryghus Alefarm Brewing med fem medarbejdere er en af de nye iværksættervirksomheder, der lige er flyttet til Greve for at få mere plads til at vækste.

Solrød Rundt Løbet 2019

11-02-2019
For tredje år i træk inviterer Solrød Center – i samarbejde med Solrød Atletik & Motion – alle friske solrødder til årets hyggeligste løb: SOLRØD RUNDT LØBET.

Solrød gymnastik til opvisning i Vallensbæk

11-02-2019
Solrød Gymnastik var i weekenden til deres første opvisning, Vestegnens Gymnastikdag.

Førstehjælp til bil kørekort marts 2019 - Kørekort til 17. årige

11-02-2019
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Workshop – lav din egen magibog

11-02-2019
En god start på en lang karriere som okkult praktiker. Her kan du lave din egen magibog. Vi sørger for læder til indbinding, forskelligt pynt og stads og papir til siderne og viser dig forskellige måder at få dem til at se gule og gamle ud.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

11-02-2019
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online