Bogen bag (krimi)TV-serien

7. juni 2018

Hvem elsker ikke en god krimi TV-serie? - men de er lidt svære at tage med til stranden. Heldigvis er mange af dem bygget på lige så gode bøger og en god bog kan du godt tage med på stranden. Her kommer en liste til inspiration.

Nederst på siden er indsat endnu flere TV-serier, som biblioteket har på DVD eller Blueray og de bøger de er bygget over.

Men her kommer først et udvalg af gode (krimi) TV-serier, der bygger på bøger (og hvor du kan se dem):

Barnaby - Midsomer Murders
Den hyggelige britiske krimiserie med Kriminalkommisær Barnaby der med sin kriminalassistent opklarer mordgåder i det idylliske Midsomer.
Bygget over en række romaner af forfatteren Caroline Graham
Kan (næsten altid) ses på TV2 eller TV2play og gæsteoptræder også på DR og flere af de norske og svenske kanaler.

Big little lies
Amerikansk krimi-serie, hvor det farlige lurer lige under den pæne overflade. Om en håndfuld smukke og rige husmødre, der enten er på vej til at dø eller selv blive morder. (med Nicole Kidman, Laura Dern og Reese Witherspoon i hovedrollerne)
Bygget over en roman af Liane Moriarty 
Kan ses på HBO Nordic


Bones
Amerikansk krimiserie om den retsmedicinske antropolog Dr. Temperance (Bones) Brennan, hendes videnskabelige team og hendes politi-partner Specialagent Seeley Booth fra FBI
Bygget over en række bøger af canadiske Kathy Reichs
Kan ses på Netflix og Viaplay og af og til på TV3

Bosch
Hård amerikansk politikrimi med Los Angeles detektiven Harry Bosch
Bygget over en række romaner af Michael Connelly
Kan ses på Amazon Prime, Netflix og Viaplay

C B Strike
Britisk krimiserie om den et-benede privatdetektiv Comoran B. Strike og hans smukke og kvikke sekretær/assistent Robin Ellacott
Bygget over en række romaner af Robert Galbraith (Et (voksen)pseudonym for J.K. Rowling forfatteren til Harry Potter bøgerne)
Kan ses på HBO Nordic

Crimes of passion
Svensk romantisk puslespilskrimi der foregår i 1950erne, med den unge smukke litteratur-studerende Puck, der er lidt for interesseret i mordgåder og derfor bliver den sexede kriminalkommissær Christer Wijks hjælper, hvilket hendes kæreste, der også er Christers bedste ven, ikke altid er glad for.
Bygget over en række romaner af Maria Lang
Kan ses på Netflix og Viaplay 

Dexter
Amerikansk krimi-thriller-tv-serie om kriminalteknikeren Dexter Morgan, der arbejder for Miami-Metro Police Department, men også er seriemorder.
Baseret på en række bøger af Jeff Lindsay
Kan ses på Netflix og HBO Nordic

Dicte
Dansk krimiserie om den århusianske journalist Dicte
Baseret på en række bøger af Elsebeth Egholm
Kan ses på Filmstriben, TV2/TV2-play, den kan også lånes som DVD på Biblioteket

Elementary & Sherlock
Begge TV-serier er bygget over Sherlock Holmes bøgerne af Arthur Conan Doyle
Elementary er amerikansk og her er Watson blevet en kvinde. Sherlock er britisk - begge serier er gode og kan anbefales.
Begge serier kan ses på Netflix

Gone
Amerikansk krimiserie der har den unge kvinde Kick i hovedrollen, Kick er tidligere kidnapningsoffer og bliver en del af et FBI-team der leder efter forsvundne mennesker- Teamet ledes af den FBI-agent som fandt Kick efter at hun havde været kidnappet i 8 år.
Serien bygger på Chelsea Cain's roman One Kick, der desværre ikke er oversat til dansk
Gone kan ses på Viaplay

Grantchester
Britisk krimi-serie der foregår i 50erne og handler om Sidney Chambers der er præst i en lille engelsk by, sammen med sin ven politimanden Geordie Keating (spillet af Robson Green) opklarer han forbrydelser.
Serien bygger på "The Grantchester Mysteries", en række romaner skrevet af James Runcie, de er desværre ikke oversat til dansk.
Grantchester kan ses på TV2play og Amazon Prime

Jack Taylor
Irsk krimiserie der foregår i Galway om den tidligere politimand Jack Taylor, der nu er privatdetektiv
Serien bygger på en række krimier skrevet af Ken Bruen
Jack Taylor kan ses på Netflix

Sindssygelægen
Seriemorder krimiserie der foregår i New York i 1896, her bliver psykologen Laszlo Kreizler hyret til at hjælpe politiet.
Serien bygger på bogen Sindssygelægen af Caleb Carr
Sindssygelægen kan ses på Netflix

Vera
Britisk krimiserie, med kriminalkommisær Vera Stanhope fra Northumberland. Hun er en ældre, tyk og temmelig besværlig kvinde. Men med høje opklaringsprocenter og et godt hjerte.
Bygger på en række krimier af Ann Cleeves
Vera kan ses på DR

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Kom og støt Solrød Fodbold og årgang 2007

15-11-2018
Solrød Fodbold sælger igen juletræer i Solrød Centret på torvet ved Café A

Robotfinale i Thailand

15-11-2018
Eleverne Sabrina Zimmerman Pedersen og Magnus Koefoed fra Solrød Gymnasium vandt i år den nationale robotkonkurrence: World Robot Oplympia (WRO) og skal nu repræsentere Danmark ved den internationale finale i Chiang Mai, Thailand. Projektet, som de skal præsentere, er en løsningsmodel til FN´s 2. verdensmål: Zero Hunger.

Julemarked i Solrød Landsby

15-11-2018
Igen i år, d. 2. december kl. 10-15, danner det gamle traditionsrige forsamlingshus i Solrød Landsby rammen, når Solrød Landsbylaug byder indenfor til julemarked.

Få en boblende start som iværksætter og mød Champagne For Alle

15-11-2018
På næste opstartsmøde for nye iværksættere får du en boblende fornemmelse i kroppen, hvis du møder op for at finde ud af, hvad der skal til for at kickstarte din nye tilværelse. Du får tips og tricks til at lykkes med de første vigtige trin i opstartsfasen, ligesom du kan udveksle erfaringer med andre ligesindede. Du får også historien om, hvordan en hovedkulds forelskelse i champagne blev til en idé om at sælge de perlende bobler til alle via private champagnesmagninger, opslag på Facebookside og en webshop. Idéen blev til handling. Den tog hurtigt fart og udviklede sig til en lovende forretning på et år.

Mickey Mouse fylder 90 år

15-11-2018
Den 18. november er det præcis 90 år siden, at verden første gang stiftede bekendtskab med Mickey Mouse. Det var i tegnefilmen Steamboat Willie, som samtidig blev Walt Disneys helt store gennembrud. I anledning af sin runde dag vil den højtelskede mus blive fejret over hele verden, og danske fans kan glæde sig til hele tre udgivelser i anledning af den runde dag.

Kunst og leg fra JSG Fonden til Jersie Strands børn

15-11-2018
Birgit Friis bestyrelsesmedlem af JSG Fonden fortæller solrodnyt.dk om Fondens sidste nye aktiviteter og donationer.

Strikkecafé på Solrød Bibliotek

12-11-2018
Kom og bliv inspireret og få/giv gode tips til andre strikkeglade.

Farverig Fredag - Julegaveværksted - Workshop

12-11-2018
Fredag d. 23. november omdannes børnebiblioteket til et hyggeligt julegaveværksted. Her hører vi julemusik for børn og spiser pebernødder, mens vi producerer flotte hjemmelavede julegaver. Personalet står som altid klar med gode ideer, inspiration og hjælp, så du kan få styr på julegaverne til hele familien.

Solrød Gymnasium har 40 års jubilæum

12-11-2018
I 1978 blev fundamentet til Solrød Gymnasium lagt. Siden har vi nydt at gøre det vi gør bedst: Uddanne elever til modigt, klogt og myndigt at navigere i en global, finuerlig og forunderlig verden.

Casper var skoletræt men fik som EGU-elev både uddannelse og fast job

12-11-2018
19-årige Casper Nielsen er glad for at have fået en praktisk uddannelse og et fast job hos Dansk Køle Service ApS. Da han gik ud af 9. klasse, var han træt af at gå i skole og havde svært ved at komme op om morgenen. I dag har han fået styr på sit liv takket være Erhvervs Grund Uddannelsen (EGU) og et praktikforløb hos Dansk Køle Service ApS. Det fortalte han, da Greves borgmester og erhvervschef for nylig var på virksomhedsbesøg.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online