Ny bus giver Christians Have-beboere skønne oplevelser

10. maj 2018

Beboerne får nye oplevelser

Oplevelseskontoen fyldes op hos de ældre fra Plejecenter Christians Have. Den nye bus fra i vinters gør det nemlig muligt at give beboerne nye oplevelser.

En tur til Vallø Slotspark, frokost i første række til vandet og duften af havet i næseborene. Det lyder skønt, og det er det også.

Især hvis alderen har sneget sig ind på en, og man ikke længere selv kan tage turen over stok og sten.

Derfor suger beboerne hvert eneste lille indtryk til sig, når personalet på Plejecenter Christians Have jævnligt pakker bussen og kører ud i det blå - og gerne i alt slags vejr.

Tirsdag gik turen til Vallø Slotspark gennem den nyudsprungne allé og herefter til en skøn plads ved vandet i Strøby, hvor bussens døre blev åbnet, så duften og vinden fra havet kunne trænge ind til de ældre.

Det kan nemlig virkelig en anelse uoverkommeligt for de ældre at skulle ud betræde det ujævne græs. I stedet nyder de at sidde tilbagelænet i sædet og beundre udsigten og sanseindtrykkene.

Og når de ældre ikke kan komme til vandet, så må vandet komme til dem. Derfor hentede aktivitetsmedarbejder Gitte Winther Skov et glas med havvand, så de ældre kunne mærke temperaturen og gyse over tanken om en særdeles kølig dukkert. Herefter fik de serveret en hjemmesmurt bolle, inden turen gik hjemad via Køge Torv og landevejene.

Et fantastisk redskab

En tur som denne var netop hele grundtanken, da Plejecenter Christians Have i december fik deres helt egen bus med midler fra værdighedspuljen.

”Vores beboere nyder det simpelthen så meget. De kan komme flere uger efter og sige: Sikke en dejlig tur, vi var på, skal vi snart afsted igen!” fortæller Gitte Winther Skov og uddyber:

”Det handler mest om, at de skal få nogle dejlige oplevelser, følge årets gang, og at de kan genkende ting, som sætter gang i deres minder,” siger hun.

Og det var netop, hvad denne tur gjorde. En ældre dame på turen pegede flere gange ud af vinduet og nævnte, at her havde hun cyklet mange gange. Hun pegede også på hendes hjem i Solrød og tandlægen i Køge.

Da bussen på vej hjem kom forbi Køge Torv, satte alle forandringerne gang i følelserne:

”Jeg kan slet ikke kende det hernede længere. Jeg bliver faktisk helt rørt,” sagde hun. Kort efter pegede hun dog på den nuværende ”Flying Tiger” og fortalte, at der havde hun altså danset, da det dengang hed Landsbyen (senere Ritz).

Da bussen nogle timer senere trillede ind på plejecentret martikel, takkede beboerne høfligt for turen. Nu skulle de mange dejlige oplevelser skylles ned med en kop kaffe og måske en lille morfar.

Det er midler fra værdighedspuljen, der gjorde det muligt for Christians Have at købe bussen. Den blev indviet i december og er blevet brugt flittigt siden.

Solrød KommuneFlere artikler

Havdrup Familieløb 2018

24-05-2018
Successen gentages

Foredrag med musiker Søren Brunsgaard (Bom-Bom) Petersen

24-05-2018
mandag, den 28. maj 2018, kl 19.00 i Jersie Sognehus

NY TUR I DE GRØNNE OMRÅDER I SOLRØD

24-05-2018
Nu gælder det Karlstrup Kalkgrav

Lette serier for børn

24-05-2018
Solrød Bibliotek har masser af gode letlæsningsbøger for de 6 til 10 årige.

Børnene er vores fremtid

24-05-2018
Socialdemokratiet sætter børnene i fokus ved et arrangement lørdag d. 26. maj kl. 10-14 i Solrødcentret.

Strandens Hus

21-05-2018
Projekt Strandens Hus er et kvalificeret forslag til en ny anvendelse af grundene Østre Strandvej 26-30 i Solrød Kommune med respekt for grundenes beliggenhed og historie – samt den specielle atmosfære på disse strandgrunde.

Onsdagsklub i Jersie Sognehus

21-05-2018
Har du et barn der går i 3.-5. klasse, som har lyst til at komme i Jersie Sognehus i noget vi kalder Onsdagsklub, så er de velkomne!

Strammere synsregler

20-05-2018
1/3 flere skal til omsyn – 6 fejl du skal holde øje med

E-sport Fortnite med UngSolrød

17-05-2018
E-sport er for dig, der godt kan lide at game og gerne vil højne dit niveau sammen med andre unge. En professionel coach hjælper jer med at sætte holdet, lægge spilstrategier og følger holdet på LAN og evt. turneringer.

Hør nattergalen synge i Karlstrup Mose

17-05-2018
Traditionen tro kan du sidste torsdag i maj deltage i DN Solrøds nattergaletur til Karlstrup mose. Vores guider fortæller levende om dyr og planter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online