Dans bringer livsglæden frem på Plejecenter Christians Have

19. april 2018

For et halvt år siden begyndte man at danse på Plejecenter Christians Have

Det har været en stor succes, og de ældre er vilde med at svinge træbenet og skråle med på al den gode, gamle musik. I onsdags blev vi budt op til dans.

Der bliver vrikket med hofterne og sunget med af lungernes fulde kraft, når der strømmer både nye og gamle toner ud af anlægget på Plejecenter Christians Have.Hver anden onsdag kan plejecentrets beboere nemlig svinge ind forbi det smukt dekorerede lokale ’Skovpavillionen’ til en time med dans og hyggeligt samvær med de øvrige beboere.

Og hyggeligt er det – både at være med til og kigge på. Dansen gør nemlig noget helt særligt ved os mennesker, fortæller aktivitetsmedarbejder på Christians Have Plejecenter, Gitte Winther Skov:

”Vi kan se, at vores beboere liver helt op. Mange af de gamle sange vækker minder hos de ældre, og de bliver så glade, når de gode gamle klassikere kommer på.”Sunde toner for sjæl og krop
På plejecentret er der hver dag aktiviteter, som beboerne kan være med til, hvis de har lyst. Men faktisk er det kun et halvt års tid siden, at dansen blev til en fast del af aktivitetskalenderen.

Alzheimerforeningen havde nemlig haft stor succes med at danse med demensramte, og det ville man gerne lade sig inspirere af på Christians Have. Tilbuddet skulle dog være for alle plejecentrets beboere.
Initiativet fik hurtigt luft under vingerne, og masser af beboere har helt fra starten af bakket op om dansetimen. Onsdag var 17 beboere mødt op, og derudover var der tre frivillige og en håndfuld af plejepersonalet.

Det er et fint og typisk fremmøde, fortæller Gitte Winther Skov, som glæder sig over opbakningen:
”Det gør mig glad at se de ældre på dansegulvet, fordi de tydeligvis nyder det. De får også rørt kroppen, hvilket også er smadder godt for deres lunge-kapacitet, ja i det hele taget for hele kroppen, og så er der selvfølgelig hele den sociale del i det,” siger Gitter Winther Skov.

Og netop den sociale del kan man se blomstre på dansegulvet. I begyndelsen er det plejere og frivillige, der byder de ældre op til dans, men i løbet af timen begynder beboerne også at byde hinanden op.
Efter en times dans, kun afbrudt af en kort drikkepause, er det tid til at synge en afsluttende fællessang. Og hvilken sang er bedre at slutte af på end Kim Larsens ’Den allersidste dans’?Så tog de hinanden i hænderne, og i et roligt tempo sang de sig igennem Kim Larsen-klassikeren. Herefter sagde beboerne pænt farvel til hinanden og nynnede sig tilbage til de vante omgivelser.

//Solrød KommuneFlere artikler

Nu bindes hele Solrød Kommune sammen af cykelstier

17-01-2019
Byrådet i Solrød Kommune har vedtaget af sætte penge af til en 1,5 km cykelsti mellem landsbyerne Kirke Skensved og Naurbjerg.

Ny belægning foran Solrød Idrætscenter

14-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge 3, så skal du benytte indgangen mod nord, da den sydlige indgang er lukket.

Ny aftale mellem Østsjællands Beredskab og Falck

14-01-2019
Østsjællands Beredskab har den 14. januar udsendt nedenstående pressemeddelelse vedrørende en ny 8-årig aftale med Falck om løsningen af brandopgaven i Solrød, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Stevns.

Har du din indre viljestyrke eller er du en sutsko?

10-01-2019
Videnscafe med Stine Klarskov

Østsjællands Beredskab har indgået ny kontrakt med Falck

10-01-2019
Beredskabet i Solrød Kommune kommer i højere grad til at bygge på et effektivt samarbejde mellem flere kommuner, som fortsat sikrer borgernes tryghed og sikkerhed.

Udvidelse af Solrød Biogas A/S

10-01-2019
Solrød Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapport for projektet for udvidelse af Solrød Biogas, Åmarken 6, 4623 Lille Skensved.

Nu kan du søge om at blive nævning og domsmand

10-01-2019
Har du lyst til at være nævning og domsmand, så er det nu, du kan sende en ansøgning af sted.

Nu kommer der ny belægning foran Solrød Idrætscenter

07-01-2019
Hvis du skal ind i Solrød Idrætscenter i uge to, så skal du benytte indgangen mod syd, da den nordlige indgang er lukket.

Borgmesterens nytårshilsen 2018

27-12-2018
Her kan du læse borgmesterens nytårshilsen 2018.

Se hvornår du får hentet affald i 2019

24-12-2018
Nu er tømmekalenderen for 2019 klar på Mit Affald.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online