Dans bringer livsglæden frem på Plejecenter Christians Have

19. april 2018

For et halvt år siden begyndte man at danse på Plejecenter Christians Have

Det har været en stor succes, og de ældre er vilde med at svinge træbenet og skråle med på al den gode, gamle musik. I onsdags blev vi budt op til dans.

Der bliver vrikket med hofterne og sunget med af lungernes fulde kraft, når der strømmer både nye og gamle toner ud af anlægget på Plejecenter Christians Have.Hver anden onsdag kan plejecentrets beboere nemlig svinge ind forbi det smukt dekorerede lokale ’Skovpavillionen’ til en time med dans og hyggeligt samvær med de øvrige beboere.

Og hyggeligt er det – både at være med til og kigge på. Dansen gør nemlig noget helt særligt ved os mennesker, fortæller aktivitetsmedarbejder på Christians Have Plejecenter, Gitte Winther Skov:

”Vi kan se, at vores beboere liver helt op. Mange af de gamle sange vækker minder hos de ældre, og de bliver så glade, når de gode gamle klassikere kommer på.”Sunde toner for sjæl og krop
På plejecentret er der hver dag aktiviteter, som beboerne kan være med til, hvis de har lyst. Men faktisk er det kun et halvt års tid siden, at dansen blev til en fast del af aktivitetskalenderen.

Alzheimerforeningen havde nemlig haft stor succes med at danse med demensramte, og det ville man gerne lade sig inspirere af på Christians Have. Tilbuddet skulle dog være for alle plejecentrets beboere.
Initiativet fik hurtigt luft under vingerne, og masser af beboere har helt fra starten af bakket op om dansetimen. Onsdag var 17 beboere mødt op, og derudover var der tre frivillige og en håndfuld af plejepersonalet.

Det er et fint og typisk fremmøde, fortæller Gitte Winther Skov, som glæder sig over opbakningen:
”Det gør mig glad at se de ældre på dansegulvet, fordi de tydeligvis nyder det. De får også rørt kroppen, hvilket også er smadder godt for deres lunge-kapacitet, ja i det hele taget for hele kroppen, og så er der selvfølgelig hele den sociale del i det,” siger Gitter Winther Skov.

Og netop den sociale del kan man se blomstre på dansegulvet. I begyndelsen er det plejere og frivillige, der byder de ældre op til dans, men i løbet af timen begynder beboerne også at byde hinanden op.
Efter en times dans, kun afbrudt af en kort drikkepause, er det tid til at synge en afsluttende fællessang. Og hvilken sang er bedre at slutte af på end Kim Larsens ’Den allersidste dans’?Så tog de hinanden i hænderne, og i et roligt tempo sang de sig igennem Kim Larsen-klassikeren. Herefter sagde beboerne pænt farvel til hinanden og nynnede sig tilbage til de vante omgivelser.

//Solrød KommuneFlere artikler

Tilskud til forskønnelse af grønne områder m.m.

18-10-2018
Du kan nu søge om støtte til forskønnelse af grønne områder, legepladser og fællesarealer i Solrød Kommune.

Indskrivning til skolestart 2019

11-10-2018
Skal dit barn starte i skole i august 2019?

Et enigt byråd har vedtaget Budget 2019-2022 i Solrød Kommune

11-10-2018
Et samlet byråd i Solrød Kommune har nu vedtaget et vækst- og udviklingsorienteret budget med fokus på bæredygtig udvikling af hele kommunen med en ansvarlig økonomisk linje som grundpræmis.

FIFA 19 turnering i efterårsferien

08-10-2018
FIFA 19 turnering i efterårsferien på biblioteket

Hjælp til hjælpemidler i hverdagen

04-10-2018
Seniornetværket i Solrød inviterer

Solrød Kommune genoptager sager om sygedagpenge

04-10-2018
En ny afgørelse ændrer praksis for, hvornår udbetalingen af sygedagpenge må stoppes. Læs mere her.

Ny babycafé i Solrød

01-10-2018
Tirsdag den 9. oktober starter Solrøds nye baby café her i Aktivitets- og frivilligcenteret. Baby caféen er etableret i et samarbejde mellem AFC og Børn og Ungerådgivningen. AFC driver caféen.

Mangler I et øvelokale?

01-10-2018
Solrød Kommunale Musikskole åbner et øvelokale for lokale unge bands. Kom og hør mere på info-møde på Solrød Gl. Skole tirsdag den 9. oktober kl. 20.

Ret dine BBR-oplysninger?

01-10-2018
Hvis du har rettelser eller ændringer til dine BBR-oplysninger, så kan du selv rette dem og indberette dem i den nye selvbetjeningsløsning.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online