Dans bringer livsglæden frem på Plejecenter Christians Have

19. april 2018

For et halvt år siden begyndte man at danse på Plejecenter Christians Have

Det har været en stor succes, og de ældre er vilde med at svinge træbenet og skråle med på al den gode, gamle musik. I onsdags blev vi budt op til dans.

Der bliver vrikket med hofterne og sunget med af lungernes fulde kraft, når der strømmer både nye og gamle toner ud af anlægget på Plejecenter Christians Have.Hver anden onsdag kan plejecentrets beboere nemlig svinge ind forbi det smukt dekorerede lokale ’Skovpavillionen’ til en time med dans og hyggeligt samvær med de øvrige beboere.

Og hyggeligt er det – både at være med til og kigge på. Dansen gør nemlig noget helt særligt ved os mennesker, fortæller aktivitetsmedarbejder på Christians Have Plejecenter, Gitte Winther Skov:

”Vi kan se, at vores beboere liver helt op. Mange af de gamle sange vækker minder hos de ældre, og de bliver så glade, når de gode gamle klassikere kommer på.”Sunde toner for sjæl og krop
På plejecentret er der hver dag aktiviteter, som beboerne kan være med til, hvis de har lyst. Men faktisk er det kun et halvt års tid siden, at dansen blev til en fast del af aktivitetskalenderen.

Alzheimerforeningen havde nemlig haft stor succes med at danse med demensramte, og det ville man gerne lade sig inspirere af på Christians Have. Tilbuddet skulle dog være for alle plejecentrets beboere.
Initiativet fik hurtigt luft under vingerne, og masser af beboere har helt fra starten af bakket op om dansetimen. Onsdag var 17 beboere mødt op, og derudover var der tre frivillige og en håndfuld af plejepersonalet.

Det er et fint og typisk fremmøde, fortæller Gitte Winther Skov, som glæder sig over opbakningen:
”Det gør mig glad at se de ældre på dansegulvet, fordi de tydeligvis nyder det. De får også rørt kroppen, hvilket også er smadder godt for deres lunge-kapacitet, ja i det hele taget for hele kroppen, og så er der selvfølgelig hele den sociale del i det,” siger Gitter Winther Skov.

Og netop den sociale del kan man se blomstre på dansegulvet. I begyndelsen er det plejere og frivillige, der byder de ældre op til dans, men i løbet af timen begynder beboerne også at byde hinanden op.
Efter en times dans, kun afbrudt af en kort drikkepause, er det tid til at synge en afsluttende fællessang. Og hvilken sang er bedre at slutte af på end Kim Larsens ’Den allersidste dans’?Så tog de hinanden i hænderne, og i et roligt tempo sang de sig igennem Kim Larsen-klassikeren. Herefter sagde beboerne pænt farvel til hinanden og nynnede sig tilbage til de vante omgivelser.

//Solrød KommuneFlere artikler

Afbrændingsfordbuddet er ophævet

16-08-2018
Den seneste tids regnvejr gør, at det nu igen er tilladt af brænde af, man skal dog fortsat udvise agtpågivenhed.

Vær med til at fejre Vandrefestivalens 10 års jubilæum

16-08-2018
Fra den 17. august til den 9. september afholder en række kommuner i Region Sjælland Vandrefestival, og også i Solrød Kommune er der god grund til at finde de gode sko frem.

”Solrøds ugler” fejrede 45-års fødselsdag

16-08-2018
Der var både fødselsdagssang, kagebord og masser af flag og lykønskninger, da Solrøds karakteristiske folkeskole, Uglegårdsskolen, fejrede 45 års fødselsdag.

Kom til en sjov og aktiv dag i Solrød Center

16-08-2018
Der er aktiviteter og underholdning for både store og små, når Solrød Center lørdag den 25. august inviterer til ´Fritid i Solrød´, hvor årets idrætsprismodtagere også bliver hædret.

Badning frarådes på dele af stranden

13-08-2018
Solrød Kommune fraråder badning ved stranden nær Østre Strandvej og Trylleskoven, da de seneste badevandsanalyser viser et forhøjet bakterieniveau.

Hold et frikvarter fra kræften

09-08-2018
Nyt tilbud til kræftramte i Solrød Kommune

Solrød samler kræfterne i nyt jobhus

06-08-2018
Beskæftigelsesindsatsen samles nu i et helt nyt hus, Jobhuset, som skal sikre ledige borgere endnu bedre hjælp tilbage til arbejdsmarkedet.

Vejarbejde på Tåstrupvej

02-08-2018
Der bliver lagt ny asfalt på Tåstrupvej på stykket mellem Solrød Byvej og Vestre Grænsevej i perioden fra den 1.-5. august.

Du kan se Postnord Danmark Rundt live i Solrød på søndag

02-08-2018
Der bliver rig mulighed for at opleve nogle af de store internationale og danske cykelstjerner live, når Postnord Danmark Rundt på søndag går gennem både Jersie, Solrød og Karlstrup.

Fodboldbanerne får førstehjælp i varmen

30-07-2018
Den ekstraordinære varme har udtørret fodboldbanerne i Havdrup og Solrød i en sådan grad, at det er nødvendigt at genoplive, hvis de ikke skal dø.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online