Husk at holde hunden i snor på stranden om sommeren

12. april 2018

Hunde skal være i snor fra 1/4-30/9 på stranden

Sommeren banker på, og det betyder, at hundeejere fra 1. april til 30. september skal holde hunden snor på stranden.

Ikke alle borgere er lige begejstrede for løse hunde, og mange borgere i Solrød Kommune oplever, at vores firbenede venner løber frit omkring på stranden hele året.

Men faktisk må hunde ikke løbe frit omkring på stranden i sommerhalvåret, som vi netop er gået ind i, og som strækker sig frem til 30. september. Det fremgår af Naturbeskyttelsesloven.

Der er dog forskellige regler alt efter, hvilket område af stranden man lufter hunden i.

Hunden skal være i snor hele året ved Trylleskoven og på de fredede landarealer ved Staunings Ø – mellem Fuglesangsvej i nord og Skensved Å i syd.

I det mellemliggende område mellem Trylleskoven og Fuglesagnsvej skal hundene være i snor i sommerhalvåret. Her er det samtidig vigtigt, at man viser hensyn til badegæster.

Man skal også være opmærksom på, at man slet ikke må have sin hund med på Staunings Ø og Ølsemagle Revle fra 1. april til 31. august. Det skyldes, at der skal tages særlige hensyn til fuglenes yngletid og dyrelivet.

God oplevelse i naturen
Overordnet set skal hunde være i snor i skoven, på udyrkede arealer, i byer og i områder med bymæssig bebyggelse. Uden for byskiltet må hunde være uden snor, men de må ikke løbe løs på anden mands grund.

Selvom hunde er i snor, kan de virke skræmmende på andre mennesker. Vis derfor altid hensyn, så alle får en god oplevelse i naturen.

Kilde: Solrød KommuneFlere artikler

Her er 6 gode sommerbøger

19-07-2018
Mangler du inspiration til sommerlæsningen, så kommer her bibliotekarens bud på 6 gode og meget forskellige bøger.

Nu er det slut med ulovlig parkering på Silovej

16-07-2018
Ulovligt parkede biler på Silovej skaber trafikale problemer for vejens erhvervsdrivende. Derfor har Solrød Kommune givet grønt lys til, at vejlauget tilknytter et privat vagtfirma.

Biavler vækkede børnenes nysgerrighed

12-07-2018
Selvom det er ferie, kan man sagtens stadig lære nye ting. Det kunne to drenge fra Solrød skrive under på efter nogle hyggelige og lærerige timer hos biavleren i Karlstrup.

Nerf-krigerne havde det tunge skyts fremme i Havdrup

09-07-2018
Kugler og pile fløj om ørerne i Havdrup Hallen

Forlænget byggesagsbehandlingstid

05-07-2018
Solrød Kommune oplever for tiden et ekstraordinært stort antal byggeansøgninger til opførelse af nyt byggeri eller ændringer til BBR (Bygnings- og Boligregistreret). Byggeteamet arbejder stærkt, men kan desværre ikke holde kadencen og sagsbehandle indenfor for Byrådets servicemål, som du kan se her. Det er administrationens vurdering, at sagsbehandlingstiden mindst er en måned længere, end hvad servicemålene angiver.a

10 ting du kan lave i sommerferien i Solrød Kommune

05-07-2018
Ferie, ferie, ferieeee! Slap nu af, du har fri – her er noget, du ka´ li´!

Nu starter forvandlingen af Havdrup Bymidte

05-07-2018
Nu starter arbejdet op, der skal forvandle Havdrup Bymidte til et attraktivt byrum med plads til udfoldelse og leg for både ældre og unge.

Forstas skal passe vores veje og grønne områder

05-07-2018
Solrød Kommune har netop underskrevet en kontrakt med Forstas A/S, som har vundet udbuddet på vej- og parkområdet.

Borgere: Solrød er et dejligt sted at leve og bo

28-06-2018
I februar fik alle kommunens borgere over 18 år mulighed for at give deres meninger til kende i en tilfredshedsundersøgelse. Nu er svarene kommet, og det er opløftende læsning.

Lokalt erhvervsliv giver Solrød Kommune topkarakter

25-06-2018
Servicen er i top, og det er let at komme i kontakt med Solrød Kommune, sådan lyder konklusionen på en undersøgelse af samarbejdet mellem det lokale erhvervsliv og Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online