Solrød Biogas fortsætter succesen

9. april 2018

2017 har været et rekordår for Solrød Biogas, som nu kan levere el til næsten 65 procent af husstandene i Solrød Kommune.

Siden Solrød Biogas blev etableret tilbage i 2015, er det kun gået en vej – fremad. Og nu har det unikke biogasanlæg, der er 100 procent ejet af Solrød Kommune, endnu engang sat ny rekord for både el- og varmeproduktionen samt antallet af rundvisninger.

Solrød Biogas kan nu dække 5.826 husstandes el-behov, hvilket svarer til 64,73 pct. af husstandene i Solrød Kommune, og samtidig dække varmeforbruget hos 1.920 typiske husstande. Samlet set medvirker det til en CO2-reduktion på ca. 46.300 tons.


”I Solrød Kommune har vi en af de mest ambitiøse klimaplaner i landet med et mål om at have reduceret kommunens CO2-udledning med 55 procent inden 2025. Vi er allerede godt på vej til at opfylde vores målsætning med god hjælp fra Solrød Biogas, der er en af vores store stoltheder. At biogasanlægget fortsætter sin fremdrift og endnu engang sætter produktionsrekord, er rent ud sagt fantastisk,” siger borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, som samtidig er bestyrelsesformand for Solrød Biogas.

Solrød Biogas er – selv på europæisk plan – unik i sin sammensætning af råmateriale, fordi det som det første anlæg i Danmark er udviklet til at omdanne tang og fedtemøg til bæredygtig energi. Tangen bliver suppleret med restprodukter fra fødevareindustrien og gylle fra landbruget, hvilket samtidig reducerer omkostningerne til bortskaffelse af affald og sikrer bæredygtig næring på markerne.

Den helt særlige sammensætning af råmateriale gør Solrød Biogas til et interessant udflugtsmål for både internationale gæster og danske skoleelever, og også på besøgsområdet har 2017 været et rekordår. Samtidig har Solrød Biogas i samarbejde med Solrød Kommune udviklet et digitalt undervisningskoncept til folkeskolens ældste klasser.

”Hvis vi for alvor skal rykke på klimaområdet i Danmark og fortsætte den grønne omstilling, vi er i gang med, så er det samtidig vigtigt at oplyse og inspirere den yngre generation til at forsætte og tage ansvar for udviklingen inden for grøn energi. Samtidig er vi stolte af, hvis vi kan tjene som inspiration til en klimavenlig udvikling for nogle af alle vores udenlandske gæster. Vi er derfor meget glade for de mange besøg fra både lokale borgere, samarbejdspartnere og udenlandske gæster,” siger Niels Hörup.

Fakta
Rekorderne har været mange hos Solrød Biogas A/S i løbet af 2017. Der i 2017 produceret 23,8 mio. KWh el og 34,7 mio. KWh varme – en stigning på hhv. 17,10 pct. og 14,04 pct. i forhold til 2016.

Solrød Biogas er etableret og drives i tæt samarbejde med CPKelco, VEKS, Chr. Hansen, Solrød Strands Strandrensningslaug og det lokale landbrug.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Tilskud til forskønnelse af grønne områder m.m.

18-10-2018
Du kan nu søge om støtte til forskønnelse af grønne områder, legepladser og fællesarealer i Solrød Kommune.

Indskrivning til skolestart 2019

11-10-2018
Skal dit barn starte i skole i august 2019?

Et enigt byråd har vedtaget Budget 2019-2022 i Solrød Kommune

11-10-2018
Et samlet byråd i Solrød Kommune har nu vedtaget et vækst- og udviklingsorienteret budget med fokus på bæredygtig udvikling af hele kommunen med en ansvarlig økonomisk linje som grundpræmis.

FIFA 19 turnering i efterårsferien

08-10-2018
FIFA 19 turnering i efterårsferien på biblioteket

Hjælp til hjælpemidler i hverdagen

04-10-2018
Seniornetværket i Solrød inviterer

Solrød Kommune genoptager sager om sygedagpenge

04-10-2018
En ny afgørelse ændrer praksis for, hvornår udbetalingen af sygedagpenge må stoppes. Læs mere her.

Ny babycafé i Solrød

01-10-2018
Tirsdag den 9. oktober starter Solrøds nye baby café her i Aktivitets- og frivilligcenteret. Baby caféen er etableret i et samarbejde mellem AFC og Børn og Ungerådgivningen. AFC driver caféen.

Mangler I et øvelokale?

01-10-2018
Solrød Kommunale Musikskole åbner et øvelokale for lokale unge bands. Kom og hør mere på info-møde på Solrød Gl. Skole tirsdag den 9. oktober kl. 20.

Ret dine BBR-oplysninger?

01-10-2018
Hvis du har rettelser eller ændringer til dine BBR-oplysninger, så kan du selv rette dem og indberette dem i den nye selvbetjeningsløsning.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online