Stor politisk sejr for Socialdemokratiet i Solrød

15. marts 2018

Mandag d. 26. februar besluttede Solrød Byråd, at der skal være særlig opmærksomhed på arbejdsklausuler og sociale klausuler i udbudsmaterialet, når Vej og Park området skal sendes i udbud senere på året.

“Det er en stor politisk sejr for os” fortæller Jonas Ring Madsen fra Socialdemokratiet, der har siddet med i forhandlingerne i økonomi-, teknik og miljøudvalget om det nye udbud af Vej og Park området i Solrød Kommune. Jonas fortsætter; “Vi har sammen med flere andre partier i byrådet længe kæmpet for at få såvel arbejds- som sociale klausuler med i vores udbud af kommunale opgaver. Derfor er vi meget glade og stolte over, at vi i dag kan præsentere et udbudsmateriale, hvor arbejds- og sociale klausuler er en bærende del af de krav, vi stiller til de virksomheder, der ønsker at udføre en opgave for Solrød kommune.”
Økonomi-, teknik og miljøudvalget mødtes d. 26. februar til et ekstraordinært udvalgsmøde, hvor der kun var dette ene punkt på dagsordenen. Linjerne var allerede trukket gevaldigt op på det første udvalgsmøde d. 12. februar, hvor det ikke havde været muligt at nå til enighed om, hvordan udbuddet skulle udformes. Da forhandlingerne på det ekstraordinære møde var overstået, havde Socialdemokratiet fået tilføjet, at der skal være særlig opmærksomhed på de krav om arbejds- og sociale klausuler i udbudsmaterialet, som er udformet i vejledningerne til udbud af kommunale opgave. Tilføjelsen blev senere på aftenen vedtaget af byrådet.
Jonas Ring Madsen uddyber; “Det betyder, at vi kan garantere, at lønmodtageren er sikret danske løn- og ansættelsesmæssige forhold. Hertil har vi sikret, at eventuelle underleverandører er forpligtet på samme vis som hovedleverandøren. Samtidig har vi sikret at leverandøren er forpligtet til at tage lærlinge. Det er vi naturligvis rigtig godt tilfredse med. “


Efter byrådsmødet supplerede den Socialdemokratiske gruppeformand Claus Redder Madsen;

“Socialdemokratiet vil naturligvis gerne takke de partier, der i processen har bakket op om at få klausuler med ind i udbudsmaterialet. Men der skal naturligvis også lyde en tak til alle byrådets partier for at stemme for Socialdemokratiets tilføjelse. Det er glædeligt, at der er en bred forståelse for, at det arbejde der udføres på vegne af Solrød kommune, selvfølgelig skal foregå på ordentlige arbejdsvilkår.”
Flere artikler

Rekordmange danskere deler deres ferieoplevelser på sociale medier

19-07-2018
Fire ud af ti danskere laver opdateringer på sociale medier, når de er på ferie

Cirkus Baldoni præsenterer DANISH DYNAMITE

19-07-2018
Cirkus Baldoni er atter på vej

Fredagstræf med underholdning

19-07-2018
Salen i Jersie Sognehus venter på at blive indtaget af Fredagstræf, fredag den 27. juli kl. 17:00 til 21:00.

Sjov Sommer - Modellervoks med plantefarver - 0.-3. klasse

19-07-2018
I workshoppen her kan du lære at lave din egen modellervoks med plantefarve. Først skal farverne laves af planter og grønsager, og bagefter laves selve modellervoksen. Til sidst bliver der tid til at slippe fantasien løs og bygge og lege med den hjemmelavede modellervoks. Alle deltagere får en opskrift med hjem.

Gokart og motorlære med UngSolrød

19-07-2018
Er du vild med at køre Gokart og ka´ du li´ at have en skiftenøgle i hånden? Så er dette hold lige noget for dig!

Tag rejseguiden med i lommen

19-07-2018
Lån rejsebøger på eReolen og eReolen Global.

Ponyen Baloo bragte grin og glæde frem på Christians Have

16-07-2018
Hvem siger, at heste ikke hører hjemme på et plejecenter? I hvert fald ikke beboerne på Christians Have, som torsdag jublede over et fornemt besøg af ponyen Baloo.

En lille måned til Seebach Jam i Solrød Center

12-07-2018
Seebach Jam kommer og spiller til den næste Festlige Fyraftens Fredag i Solrød Center 10. august.

Filmværkstedet hos UngSolrød

12-07-2018
Har du en god idé til en film? Er du god til at skrive historier? Elsker du at se film, og er interesseret i, hvordan man laver dem? Er du interesseret i hvordan man planlægger, optager og redigerer film? – Så er du landet det rette sted.

Sjov Sommer - FIFA 18 turnering på biblioteket

12-07-2018
Er du den bedste i Solrød til FIFA18? Så tilmeld dig sommerens PS4 Pro turnering på biblioteket.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online