Stor politisk sejr for Socialdemokratiet i Solrød

15. marts 2018

Mandag d. 26. februar besluttede Solrød Byråd, at der skal være særlig opmærksomhed på arbejdsklausuler og sociale klausuler i udbudsmaterialet, når Vej og Park området skal sendes i udbud senere på året.

“Det er en stor politisk sejr for os” fortæller Jonas Ring Madsen fra Socialdemokratiet, der har siddet med i forhandlingerne i økonomi-, teknik og miljøudvalget om det nye udbud af Vej og Park området i Solrød Kommune. Jonas fortsætter; “Vi har sammen med flere andre partier i byrådet længe kæmpet for at få såvel arbejds- som sociale klausuler med i vores udbud af kommunale opgaver. Derfor er vi meget glade og stolte over, at vi i dag kan præsentere et udbudsmateriale, hvor arbejds- og sociale klausuler er en bærende del af de krav, vi stiller til de virksomheder, der ønsker at udføre en opgave for Solrød kommune.”
Økonomi-, teknik og miljøudvalget mødtes d. 26. februar til et ekstraordinært udvalgsmøde, hvor der kun var dette ene punkt på dagsordenen. Linjerne var allerede trukket gevaldigt op på det første udvalgsmøde d. 12. februar, hvor det ikke havde været muligt at nå til enighed om, hvordan udbuddet skulle udformes. Da forhandlingerne på det ekstraordinære møde var overstået, havde Socialdemokratiet fået tilføjet, at der skal være særlig opmærksomhed på de krav om arbejds- og sociale klausuler i udbudsmaterialet, som er udformet i vejledningerne til udbud af kommunale opgave. Tilføjelsen blev senere på aftenen vedtaget af byrådet.
Jonas Ring Madsen uddyber; “Det betyder, at vi kan garantere, at lønmodtageren er sikret danske løn- og ansættelsesmæssige forhold. Hertil har vi sikret, at eventuelle underleverandører er forpligtet på samme vis som hovedleverandøren. Samtidig har vi sikret at leverandøren er forpligtet til at tage lærlinge. Det er vi naturligvis rigtig godt tilfredse med. “


Efter byrådsmødet supplerede den Socialdemokratiske gruppeformand Claus Redder Madsen;

“Socialdemokratiet vil naturligvis gerne takke de partier, der i processen har bakket op om at få klausuler med ind i udbudsmaterialet. Men der skal naturligvis også lyde en tak til alle byrådets partier for at stemme for Socialdemokratiets tilføjelse. Det er glædeligt, at der er en bred forståelse for, at det arbejde der udføres på vegne af Solrød kommune, selvfølgelig skal foregå på ordentlige arbejdsvilkår.”
Flere artikler

”Hva´ skal vi med kunsten?

17-01-2019
Arrangement på Solrød Bibliotek

Foredragsaften om "Fake news" med journalist Thomas Ubbesen

17-01-2019
Donald Trump og med ham millioner af almindelige amerikanere og millioner af andre dødelige er dødtrætte af det: Fake news!

Videnscafé med Stine Klarskov

17-01-2019
Coach Stine Klarskov vil i denne videnscafé medbringe begejstring og styrke til, at du selv kan finde frem til din egen indre viljestyrke.

ErhvervsCentret er klædt på til at bruge hjertestarter

17-01-2019
ErhvervsCentret fik for to et halvt år siden en hjertestarter. Den befinder sig i stueetagen til højre for receptionen. Heldigvis har den aldrig været i brug. Men den er tilgængelig for alle i ErhvervsCentret og lokalområdet i åbningstiden. Nu har en gruppe medarbejderne og lejere i ErhvervsCentret været på gratis hjerteredderkursus for at få opfrisket, hvordan de skal bruge hjertestarteren, hvis uheldet en dag er ude.

Har du styr på IT-sikkerheden i din virksomhed?

17-01-2019
Hvordan ser trusselbilledet for IT-kriminalitet ud mod danske virksomheder, og hvad kan du selv gøre for at sikre dig og din virksomhed mod angreb fra IT-kriminelle? Og hvad gør du, hvis uheldet er ude, og det er din virksomhed, der bliver det næste offer? Alt det kan du blive klogere på ved at deltage i en workshop om IT-sikkerhed i Erhvervscentret i Greve.

Ny dansk litteratur

14-01-2019
De nye bøger kommer hurtigt til at gemme sig blandt alle de andre på hylderne, så her er tips og inspiration til dig, der gerne vil følge med i tendenserne i dansk litteratur og opdage nye spændende forfattere.

Godnat og sov godt

14-01-2019
Er der noget hyggeligere end at blive puttet under dynen og få en godnathistorie?

Sæt retning for uddannelse og karriere

14-01-2019
Året er skudt godt i gang, og mange unge skal til at vælge deres ungdomsuddannelse. Luften summede med spørgsmål og gode råd, da Køge Handelsskole åbnede dørene til Åbent hus for nysgerrige unge og deres forældre.

Kom til netværksbar med Jesper Brok-Jørgensen bag Happy Helper

14-01-2019
Hvad fik en ung far til at starte egen virksomhed og oprette en portal til at formidle rengøringshjælp til private? Den gode idé og 48 millioner i samlet kapitalrejsning resulterede i, at han som den yngste dansker nogensinde kunne børsnotere virksomheden Happy Helper efter kun to års drift i samarbejde med to andre familiefædre. Mød iværksætteren Jesper Brok-Jørgensen, hør hans iværksættereventyr og få en snak med andre erhvervsdrivende i ErhvervsCentret.

Fredningsevent i Solrød Strandpark

10-01-2019
Fredninger er for alle – for evigt!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online