Fem dagsudflugter fra Solrød

6. marts 2018

Oplev det bedste Østdanmark har at tilbyde


Foråret nærmer sig, og har du brug for at komme ud og opleve det bedste Østdanmark har at tilbyde, så inviter din partner, din familie eller dine venner med på en hyggelig udflugt. I nærheden af Solrød findes masser af oplevelser, som bare venter på jer. Her kommer fem forslag, som let kan gøre en almindelig weekenddag til et særligt minde.

Faxe Kalkbrud
42 km syd for Solrød finder du Faxe Kalkbrud, der med sine 1,5 kvadratkilometer er Danmarks største menneskeskabte hul. Her er blevet brudt kalk i århundreder, men for 63 millioner år siden, var her hav og et stort koralrev. Det du oplever i dag i Faxe Kalkbrud er derfor verdens eneste forstenede koralrev. Her er fundet utallige fossiler i kalken af bl.a. hajer, blæksprutter og krabber, og det er oplagt at tage børnene med på fossiljagt. Der opkræves entré til museet, men der er gratis afgang til kalkbruddet.

Vallø Slot
Mindre end 20 km syd for Solrød findes den gamle hovedgård, Vallø Slot. Det imponerende renæssanceslot med voldgrav blev færdigbygget i 1580’erne, og er omgivet af en 15 hektar stor slotspark i engelsk landskabsstil; her er indtil flere søer, sjældne træer og flotte lindealléer. I den gamle hestestald er der indrettet et fint museum, der fortæller den spændende historie om slottet og lokalområdet. Der er offentlig adgang til slotsparken hver dag fra solopgang til solnedgang. Kun et stenkast fra Vallø Slot ligger Vallø Slotskro; en historisk, nyrenoveret bygning, som er omgivet af den skønneste natur. Her serveres lækker, prisvindende mad i fornemme omgivelser, og kroen kan tilbyde en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige.

Lejre
Godt 20 km nordvest for Solrød findes landsbyen Lejre. I dag ser byen ikke ud af meget, men i vikingetiden spillede området omkring Lejre en central rolle, og beviserne findes i de mange arkæologiske fund, der er gjort gennem årene. Her findes bl.a. den 86 meter lange skibssætning, der er den største i Norden og spor efter de imponerende kæmpehaller, der i dag er markeret med lave jordvolde. Et stort trækplaster er også Sagnlandet Lejre, et fornemt oplevelsescenter, der gennem levende historie og arbejdende værksteder giver et unikt indblik i fortiden. Her findes en rekonstrueret jernalderlandsby, en vikingemarkedsplads og et husmandsmiljø fra 1850’erne. Her er også masser af oplevelser for børnene, der kan skyde med bue, hugge i flint og sejle i en udhugget stammebåd.

Har du brug for lidt luft i økonomien til uforglemmelige oplevelser, så klik her og undersøg muligheden for at låne penge nemt og hurtigt.

Stevns Klint
Ca. 40 km sydøst for Solrød, ved Store Heddinge, finder du Stevns Klint. Den 17 km lange og op til 41 meter høje klint blev i 2014 optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og flere steder kan man se sporene af det asteroidenedslag, der medførte, at dinosaurerne uddøde. Udover den flotte og imponerende klintekyst, findes her en kirke, der er faretruende tæt på at drætte i vandet, et koldkrigsmuseum (Stevnsfortet) 18 meter inde i klinten, samt åbne kalkbrud og fiskelejer. Ved Stevns Klint er der lagt op til masser af lærerige oplevelser for både store og små, og badestranden ved Bøgeskov Havn kan passende være den afslappende afslutning på en hyggelig dag.

Vestsjællands Veterantog
Ca. 70 km vest for Solrød findes den lille stationsby, Høng. Her kørte fra 1898 tog på Slagelse-Værslev-banen, men da togdriften blev indstillet (persontransporten i 1971 og godstransporten i 1994) overtog foreningen Vestsjællands Veterantog sporene. I dag er Høng derfor en hyggelig lille tidslomme for togentusiaster og andre interesserede, der gerne vil opleve en togtur som i de gode, gamle dage, og se det smukke vestsjællandske landskab forsvinde forbi med den svimlende fart af 60 - 70 km/t. Veterantoget ser ud som først i 1950’erne, mens vognene stammer fra 20’erne og damplokomotivet fra 1899.

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online