Stranden i bymidten

5. marts 2018

Hvad skal der ske på østsiden af Solrød Strandvej mellem de to rundkørsler overfor centret?

Dette spørgsmål, og særligt et konkret arkitekttegnet forslag for grundene Hedevej 2-4, fik mange naboer og andre interessenter til at møde talstærkt op til dialogmøde og en livlig debat på Rådhuset tirsdag den 27. februar.

Solrød Strands Grundejerforenings bestyrelse har siden juni 2017 fulgt det arkitekttegnede forslag tæt og har været i løbende dialog med de involverede parter.


Bestyrelsen holdning er klar: Projektet i det foreslåede format, herunder byggeri med 3 eller 4 etager, er uønsket og uacceptabelt.  Vi ønsker at fremhæve kommunens største aktiv, nemlig den smukke strand, i vores bymidte på Strandvejen. Vi ønsker derfor:

  • At der er sammenhæng mellem center- og strandside, så udtrykket i det nye Strandtorv med vand, marhalm og små træer så vidt muligt også kan genkendes på strandsiden af vejen. I modsætning til høje hvide bygninger, der lukker af for charmen ved de hyggelige villaveje ned mod vandet.
  • At materialerne, der bygges i på strandsiden, primært holdes i naturmaterialer som sort træ og natursten.
  • At der kommer tagryg på husene med plads til smukke gamle træer og fornemmelse af luft og hav.

SSG´s er positiv for arbejdet med at udvikle området mellem rundkørslerne så længe det gøres i pagt med områdets rekreative DNA. SSG er positiv for moderate ændringer af den nuværende lokalplan, med skyldig hensyntagen til de omkringliggende beboere og risikoen for præcedens.

Vores indtryk er, at det konkrete projekt, efter dialogmødet, ikke længere er aktuelt. Billedet er et “Arkitektbillede” af projektet

SSG’s bestyrelse glæder sig til at indgå positivt i en arbejdsgruppe omkring udvikling af et mere poetisk byliv på strandsiden.

Kilde: Solrød Strands Grundejerforening


Flere artikler

Kan vi stole på Rigspolitiet?

18-06-2018
Grundloven er gentagne gange blevet brudt

Urtetur i Karlstrup Mose

18-06-2018
Tag med på urtetur på jagt efter et udsnit af efterårets spiselige urter. Du vil få inspiration og forslag til simpel men lækker tilberedning af urterne.

Fyraftens Fredag – Waterline

18-06-2018
Solrød Center byder på endnu en festlig Fyraftens Fredag d. 22. juni, hvor bandet Waterline kommer og spiller.

Stadig afbrændingsforbud i Solrød

18-06-2018
Solrød Kommune har bedt os gøre opmærksom på afbrændingsforbuddet, herunder at det ikke er tilladt at bygge bål på stranden mens forbuddet er i kraft.

Hollandske KRANENDONK er i vækst og udvider det danske softwareteam i Greve

18-06-2018
Verdens førende svejserobotfirma KRANENDONK, der får udviklet al software til styring af højteknologiske industrirobotter fra et kontor i ErhvervsCentret i Greve, er i vækst og ekspanderer kraftigt. Derfor søger firmaet nu to softwareudviklere til det danske team. Robotterne anvendes af skibsværfter og andre stålproducenter til svejsning, skæring, montering og fræsning eksempelvis i Japan, USA, Singapore, Frankrig og Italien. Men hvorfor er det lige, at verdens førende svejserobotfirma får udviklet al software i Danmark, og hvordan trives virksomhedens medarbejdere i ErhvervsCentret i Greve?

Pas på falske festivals-billetter

14-06-2018
Leder du efter en billet til en af sommerens udsolgte festivaler eksempelvis Roskilde Festival? Så vær opmærksom på, at der bliver solgt falske billetter.

Dimission for studenterne

14-06-2018
Den 29. juni holdes den samlede dimission for alle afgangshold på STX og HF. Det sker kl. 10-12 i Solrød Idrætscenter, hvorefter eleverne samler sig glade og stolte ved rådhuset og springvandet.

FIFA 18 turnering for 1.-3. klasser

14-06-2018
Er du den bedste til FIFA18? Går du i 1.- 3. klasse, så tilmeld dig sommerens PS4 Pro turnering på biblioteket.

App til biblioteket

14-06-2018
Solrød Bibliotek har fået en app med et brugervenligt design. Med dén på mobilen eller tabletten har du altid dit bibliotek lige ved hånden.

Lederrollen er universel

11-06-2018
Hvad virker ens på store byggeprojekter og i tandlægeklinikken? Ledelse er umiddelbart svaret. Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome, som henholdsvis er klinikassistentchef på tandklinikken Schiffs i Slagelse og elektriker og formand i Kemp & Lauritzen i Albertslund, går begge på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online