Stranden i bymidten

5. marts 2018

Hvad skal der ske på østsiden af Solrød Strandvej mellem de to rundkørsler overfor centret?

Dette spørgsmål, og særligt et konkret arkitekttegnet forslag for grundene Hedevej 2-4, fik mange naboer og andre interessenter til at møde talstærkt op til dialogmøde og en livlig debat på Rådhuset tirsdag den 27. februar.

Solrød Strands Grundejerforenings bestyrelse har siden juni 2017 fulgt det arkitekttegnede forslag tæt og har været i løbende dialog med de involverede parter.


Bestyrelsen holdning er klar: Projektet i det foreslåede format, herunder byggeri med 3 eller 4 etager, er uønsket og uacceptabelt.  Vi ønsker at fremhæve kommunens største aktiv, nemlig den smukke strand, i vores bymidte på Strandvejen. Vi ønsker derfor:

  • At der er sammenhæng mellem center- og strandside, så udtrykket i det nye Strandtorv med vand, marhalm og små træer så vidt muligt også kan genkendes på strandsiden af vejen. I modsætning til høje hvide bygninger, der lukker af for charmen ved de hyggelige villaveje ned mod vandet.
  • At materialerne, der bygges i på strandsiden, primært holdes i naturmaterialer som sort træ og natursten.
  • At der kommer tagryg på husene med plads til smukke gamle træer og fornemmelse af luft og hav.

SSG´s er positiv for arbejdet med at udvikle området mellem rundkørslerne så længe det gøres i pagt med områdets rekreative DNA. SSG er positiv for moderate ændringer af den nuværende lokalplan, med skyldig hensyntagen til de omkringliggende beboere og risikoen for præcedens.

Vores indtryk er, at det konkrete projekt, efter dialogmødet, ikke længere er aktuelt. Billedet er et “Arkitektbillede” af projektet

SSG’s bestyrelse glæder sig til at indgå positivt i en arbejdsgruppe omkring udvikling af et mere poetisk byliv på strandsiden.

Kilde: Solrød Strands Grundejerforening


Flere artikler

Skolebørn danser solen sort i Solrød Strand

20-09-2018
Solrød Strands børn skal twiste, groove og breake

Videnscafé med Else Haugaard-Hansen

20-09-2018
Livets tilfældigheder – anekdoter fra et spændende liv i Solrød Kommune

Oktoberfest med Sussi & Leo i Solrød Center

20-09-2018
Find din indre tyroler frem og kom til festlig Oktoberfest i Solrød Center, fredag d. 5. oktober i telt ved Rund Scene!

Efterårsudstilling på Solrød Bibliotek

20-09-2018
Et sikkert efterårstegn indtræffer, når Solrød Kunstforening afholder sin årlige oktoberudstilling på Solrød Bibliotek.

Yoga med UngSolrød

20-09-2018
Har du også lyst til at prøve yoga, og samtidig få en stærk og smidig krop? På dette yoga-hold er der plads til alle – og ikke nok med at du vil få en tonet krop, så vil du lære at tackle nervøsitet når du f.eks. skal til eksamen.

Farverig fredag - Lav dit eget puslespil

20-09-2018
Solrød Bibliotek har købt en bunke blanke puslespil, som er helt klar til at du kan tegne lige præcis dét motiv, du helst vil lægge. Du får dit eget puslespil med hjem, når vi er færdige.

Nyt salgskontor i Greve er ideelt for Max Manus A/S

20-09-2018
Max Manus A/S, der er Skandinaviens førende udbyder af kvalitetsløsninger inden for talegenkendelse og diktering målrettet sundhedssektoren i Norge, Sverige og Danmark, har åbnet et salgskontor i ErhvervsCentret i Greve. Her har Søren Gershøj, der er firmaets nye sælger på Sjælland, fået indrettet sig i et lyst kontor med udsigt til grønne marker i et af Greves attraktive erhvervsområder tæt på Køge Bugt motorvejen, København og lufthavnen. Nu glæder han sig til at få hilst på flere af naboerne i ErhvervsCentret og lære flere lokale virksomheder på Sjælland at kende inden for hospitalsverdenen.

Septembertur i Greve Skov

17-09-2018
Greve Skov søndag d. 23/9 kl. 13.00!

Knallertkørekort - november 2018

17-09-2018
Vil du køre på knallert når du fylder 15 år, så skal du have et knallertkørekort – og det fås kun her i UngSolrød.

Anbefaling fra Solrød Bibliotek: Det sidste barn

17-09-2018
Det bedste jeg ved, er at læse en bog der er så god at man ikke KAN ligge den fra sig. "Det sidste barn" stjal min nattesøvn en ganske almindelig tirsdag nat.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online