Stranden i bymidten

5. marts 2018

Hvad skal der ske på østsiden af Solrød Strandvej mellem de to rundkørsler overfor centret?

Dette spørgsmål, og særligt et konkret arkitekttegnet forslag for grundene Hedevej 2-4, fik mange naboer og andre interessenter til at møde talstærkt op til dialogmøde og en livlig debat på Rådhuset tirsdag den 27. februar.

Solrød Strands Grundejerforenings bestyrelse har siden juni 2017 fulgt det arkitekttegnede forslag tæt og har været i løbende dialog med de involverede parter.


Bestyrelsen holdning er klar: Projektet i det foreslåede format, herunder byggeri med 3 eller 4 etager, er uønsket og uacceptabelt.  Vi ønsker at fremhæve kommunens største aktiv, nemlig den smukke strand, i vores bymidte på Strandvejen. Vi ønsker derfor:

  • At der er sammenhæng mellem center- og strandside, så udtrykket i det nye Strandtorv med vand, marhalm og små træer så vidt muligt også kan genkendes på strandsiden af vejen. I modsætning til høje hvide bygninger, der lukker af for charmen ved de hyggelige villaveje ned mod vandet.
  • At materialerne, der bygges i på strandsiden, primært holdes i naturmaterialer som sort træ og natursten.
  • At der kommer tagryg på husene med plads til smukke gamle træer og fornemmelse af luft og hav.

SSG´s er positiv for arbejdet med at udvikle området mellem rundkørslerne så længe det gøres i pagt med områdets rekreative DNA. SSG er positiv for moderate ændringer af den nuværende lokalplan, med skyldig hensyntagen til de omkringliggende beboere og risikoen for præcedens.

Vores indtryk er, at det konkrete projekt, efter dialogmødet, ikke længere er aktuelt. Billedet er et “Arkitektbillede” af projektet

SSG’s bestyrelse glæder sig til at indgå positivt i en arbejdsgruppe omkring udvikling af et mere poetisk byliv på strandsiden.

Kilde: Solrød Strands Grundejerforening


Flere artikler

Bamsefabrik, rensdyr, juleboder og show

13-12-2018
Lørdag d. 15. december hygger vi ekstra meget om kunderne i Solrød Center!

Digital julehandel skal hjælpe fattige familier til en god jul

13-12-2018
De danske erhvervsdrivende fortsætter med at bakke op om Julehjælp for fattige familier. MobilePay melder sig nu blandt flere andre af landets store virksomheder, som benytter julehandlen til at hjælpe landets fattigste. Den 29. november samlede en lang række danske erhvervspersonligheder over 11,1 mio. kroner ind til landets fattigste på blot én time, og nu melder MobilePay sig også ind i kampen sammen med store virksomheder som Rema 1000, Elgiganten og Sportmaster.

Luciaoptog i Solrød Center

10-12-2018
Børn fra Munkekær SFO går Luciaoptog gennem centergaden og ender ved biblioteket torsdag 13. december.

Hva´ skal vi med kunsten?

10-12-2018
Kunstanmelder ved bl.a. Jyllandsposten Tom Jørgensen fører os ind i hvad han mener hvad kunst kan og bør gøre ved vores hverdag.

Staples er i vækst efter at være flyttet fra Amager til Greve

10-12-2018
Staples, der er verdens største leverandør af kontorartikler, trives med at have dansk salgskontor i ErhvervsCentret i Greve. Beliggenheden, kontorfællesskabet og servicen i det lokale erhvervshus er perfekt. Flytningen fra Bella Center i april 2017 har givet firmaet en besparelse tæt ved 500.000 kr. årligt og sammenlagt en måneds arbejdstid på ikke at holde i kø, vurderer Jens Brøchner Jensen, der er salgsdirektør hos Staples Denmark og chef for 22 medarbejdere. Firmaet er i kraftig vækst, fortæller han på et virksomhedsbesøg.

Andersen & Martini: Vi vil være Danmarks bedste bilforhandler

10-12-2018
Adm. direktør Peter Hansen har i 10 år siddet bag rattet som ejerleder af bilforhandlerforretningen Andersen og Martini. Han bor privat med fru Hansen og hunden i Hellerup og sætter sig hver morgen ind i sin Opel for at køre til Agenavej 15 i Greve, hvor virksomheden har haft hovedsæde siden 2011. Her har han udvidet forretningen med udstilling, salg og service af eksklusive biler som Ferrari og Cadillac og nye hybridbiler og ikke mindst brugte middelklassebiler til familien Danmark. Hans mål er at forretningen skal være Danmarks bedste bilforhandler og overvejer i øjeblikket at bygge ud for at få plads til flere brugte biler på matriklen. Det fortalte han på et virksomhedsbesøg, hvor hunden Argo snusede nysgerrigt til gæsterne og troligt fulgte i sin herres fodspor.

Ny bog gør skærmtid til fælles tid

10-12-2018
Vil du være kreativ på en computer med dit barn?

Så åbner årets juletræssalg i Solrød Centret

06-12-2018
Køb lokalt og støt Solrød FC

Gratis juleværksted og gaveindpakning

06-12-2018
Hver weekend i december åbner Solrød Center for deres gratis juleværksted.

Handl lokalt og vind gavekort!

06-12-2018
Hele december får du skrabelodder for hvert køb over kr. 200,- i Solrød Center.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online