Stranden i bymidten

5. marts 2018

Hvad skal der ske på østsiden af Solrød Strandvej mellem de to rundkørsler overfor centret?

Dette spørgsmål, og særligt et konkret arkitekttegnet forslag for grundene Hedevej 2-4, fik mange naboer og andre interessenter til at møde talstærkt op til dialogmøde og en livlig debat på Rådhuset tirsdag den 27. februar.

Solrød Strands Grundejerforenings bestyrelse har siden juni 2017 fulgt det arkitekttegnede forslag tæt og har været i løbende dialog med de involverede parter.


Bestyrelsen holdning er klar: Projektet i det foreslåede format, herunder byggeri med 3 eller 4 etager, er uønsket og uacceptabelt.  Vi ønsker at fremhæve kommunens største aktiv, nemlig den smukke strand, i vores bymidte på Strandvejen. Vi ønsker derfor:

  • At der er sammenhæng mellem center- og strandside, så udtrykket i det nye Strandtorv med vand, marhalm og små træer så vidt muligt også kan genkendes på strandsiden af vejen. I modsætning til høje hvide bygninger, der lukker af for charmen ved de hyggelige villaveje ned mod vandet.
  • At materialerne, der bygges i på strandsiden, primært holdes i naturmaterialer som sort træ og natursten.
  • At der kommer tagryg på husene med plads til smukke gamle træer og fornemmelse af luft og hav.

SSG´s er positiv for arbejdet med at udvikle området mellem rundkørslerne så længe det gøres i pagt med områdets rekreative DNA. SSG er positiv for moderate ændringer af den nuværende lokalplan, med skyldig hensyntagen til de omkringliggende beboere og risikoen for præcedens.

Vores indtryk er, at det konkrete projekt, efter dialogmødet, ikke længere er aktuelt. Billedet er et “Arkitektbillede” af projektet

SSG’s bestyrelse glæder sig til at indgå positivt i en arbejdsgruppe omkring udvikling af et mere poetisk byliv på strandsiden.

Kilde: Solrød Strands Grundejerforening


Flere artikler

Lån af Elcykel til Øtur på Orø

19-03-2018
Hjælp os til en god tur :-) på *Orø

Pigeholdet med UngSolrød

19-03-2018
Savner du et sted at hænge ud med veninderne? Så skulle du ta´ og melde dig ind i den nye klub kun for piger! Der bliver hørt musik, lavet mad, set film, taget på ture, tøsesnakket og alt muligt andet.

Farverig Fredag - Påskeperlepladepynt

19-03-2018
Lad din fantasi få frit løb når vi laver perlepladepynt med de fineste påskemotiver lige til at hænge op på en forårsgren eller i vinduet eller…..pakke ind som gave til en du har kær.

Patchwork udstilling på Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter

19-03-2018
Køge Bugt Quilterne afholder i anledning af 25 års jubilæum udstilling af medlemmernes arbejder lørdag d. 24. og søndag d. 25. marts.

Mere bus til borgerne i Viby og Havdrup

15-03-2018
Snart bliver det nemmere for borgerne i Havdrup, Viby og omegn

Hornsleth kunstudstilling i Solrød Center

15-03-2018
Hornsleth udstiller kunst i Solrød Center 18a, lige over for Superbrugsen, fra torsdag d. 15. til søndag d. 18 marts.

Endnu en SG'er der følger drømmen

15-03-2018
Der er mange måder at være dygtig på, og man behøver ikke deltage i nationale konkurrencer for at være en sej elev på Solrød Gymnasium. Men når nu elever følger drømmen i en grad, der vækker omverdenens opmærksomhed, så skal det også nævnes her.

Bioklubben - filmklub for børn på 8-13 år

15-03-2018
To torsdage om måneden viser børnebiblioteket en sjov eller spændende film for børn på 8-13 år. Kom og tag gerne dine venner med!

Stor politisk sejr for Socialdemokratiet i Solrød

15-03-2018
Mandag d. 26. februar besluttede Solrød Byråd, at der skal være særlig opmærksomhed på arbejdsklausuler og sociale klausuler i udbudsmaterialet, når Vej og Park området skal sendes i udbud senere på året.

Safari LIVE og CLASSIC vender tilbage med stjernespækket line-up i Knuthenborg Safaripark

15-03-2018
Dansk Folkehjælp kan i dag afsløre programmet for Safari LIVE og Safari CLASSIC, som finder sted den 23. og 24. juni 2018 i Knuthenborg Safaripark. Til Safari LIVE kan man glæde sig til Karl William, Christopher og Shaka Loveless, mens Safari CLASSIC byder på Poul Krebs, Ida Corr og Slesvigske Musikkorps.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online