Landsdækkende politikontrol ved skoler

8. januar 2018

I uge 2 vil alle landets politikredse gennemføre færdselskontrol på skolevejene. Det skal gøre vejene mere sikre og være med til at forebygge at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole.

Der køres for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene. Derfor sætter politiet ind med en landsdækkende kontrol på landets skoleveje fra mandag den 8. til og med fredag den 12. januar. Da politiet i samme periode i januar 2017 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4400 bilister sigtet for at køre for stærkt.


"Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker. Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene", siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Under kontrollerne vil politiet også holde øje med om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Politiet vil f.eks. tjekke om børnene taler i håndholdt mobil, mens de cykler, har husket cykellygterne og om de går eller cykler over for rødt.

Tal fra vejdirektoratet viser, at 10 gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Forsøg på bedrageri – Solrød Center, Solrød Strand

18-01-2018
Kl. 12:25 anmeldte personalet i en høreapparatforretning, at en mand tirsdag d. 16/01 kl. ca. 16:30 havde villet bestille en tid til en pårørende, da han under tidsbestillingen blev ringet op af en bekendt, der via sit arbejde som taksator kunne tilbyde billige TV på grund af en vandskade.

Skrigende kvinde på vejen – Blokhusvej, Solrød Strand

18-01-2018
Kl. 23:02 fik politiet flere henvendelse om en skrigende kvinde, der løb forvirret rundt på vejen.

19 personer taget i fogedaktion – Køge, Stevns, Solrød og Greve kommuner

11-01-2018
Flere patruljer fra politistationen i Køge var tidligt på færde onsdag morgen for at banke på dørene hos nogle af de borgere, som ikke havde reageret på en indkaldelse til fogedretten og derfor nu var blevet efterlyst af politiet til fremstilling i fogedretten i Roskilde ved politiets foranstaltning.

Hastighedskontrol – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

08-01-2018
Kl. 20:20 målte færdselspolitiet en polsk bilist til at køre med mindst 189 km/t ad motorvejen i sydlig retning mod højst tilladt 110 km/t. Bag rattet sad en 31-årig mand fra Polen, som i forvejen var efterlyst af København Vestegns politi i anledning af retsmøde i forbindelse med en anden overtrædelse af færdselsloven.

Fyrværkeridel fundet – Christians Torv, Solrød Strand

08-01-2018
Kl. 10:02 rettede en 12-årig dreng fra Solrød Strand henvendelse til politiet, fordi han havde fundet noget, der mindede om en mindre krysantemumbombe.

Fogedaktion – Stevns, Køge, Solrød og Greve

04-01-2018
Hvis du bor i Stevns, Køge, Solrød eller Greve Kommune og er eftersøgt af fogedretten, så er det nu, du skal tage kontakt til fogedretten i Roskilde.

Fortsat behov for indsats mod spirituskørsel

01-01-2018
I perioden fra den 30. november til den 26. december gennemførte politiet de traditionelle "julespritkontroller" i trafikken.

Indbo kastet ud ad vindue – Snedkergangen, Karlslunde

28-12-2017
Kl. 10:26 rykkede politiet ud til en lejlighed, hvorfra der blev smidt indbo ud ad vinduet og ned på en p-plads.

Ild i aviser – Stationspladsen, Havdrup

28-12-2017
Kl. 00:20 rykkede politiet ud til området ved togstationen for at lede efter tre drenge, som havde stået ved en skraldespand, hvorfra der kom flammer op.

OPFØLGNING - Varetægtsfængsling – Vold / trusler / våbenlovgivningen mv. – Hovedgaden, Havdrup

25-12-2017
Den 24-årige mand fra Solrød, som om natten til torsdag d. 21/12-17 blev anholdt for vold og trusler med et skydevåben mod en 26-årig kvinde fra Havdrup, blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for vold, ulovlig tvang, trusler og ulovlig våbenbesiddelse.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online