Totempælen fra Karlstrup Sognehus flyttes til Kirkens Hus, Trylleskov strand

13. november 2017

Den 2. november blev totempælen, der i flere år har stået bag sognehuset i Karlstrup flyttet ud til Trylleskov Strand.

For mange år siden skulle menighedsrådet fælde nogle af de gamle træer, der stod for nær ved huset og var til fare ved en storm. Menighedsrådet besluttede da, i stedet for at fælde det gamle egetræ, at beskære det, og få foretaget en udsmykning af en trækunstner.


Det lykkedes fint, og totempælen har stået i flere år og skuet ud over haven, men nu er det slut.


I forbindelse med at der bygges nyt sognehus ved Trylleskov Strand, har menighedsrådet besluttet, at totempælen skulle med.
Torsdag morgen kom der så en stor mobilkran samt to artister med en motorsav, og inden der var gået mange minutter, var det gamle egetræ skåret ned ved roden, og med kranen lagt på parkeringspladsen, hvorfra det med lastvogn blev transporteret til Trylleskov alle 111.


Vel ankommen blev kranen rigget til igen, og totempælen blev i flot stil anbragt ved den vestre side af det nye hus, men således, at den er synlig når man kommer ind til hoveddøren. Nu kan den forhåbentlig stå i haven til stor glæde for de mange mennesker, der forventes at besøge det nye hus.


Huset tages i brug i december. Der er ”Kig ind dage” tirsdag den 5. december, onsdag den 6. december og torsdag den 7. december fra kl. 15. 00 – 19.00. Huset er åbent. Der er kaffe på kanden og fra kl. 17.00 suppe at varme sig på. Kom ind og se dig om dit nye hus, mød ansatte, menighedsrådsmedlemmer og måske din nabo.


Flere artikler

Børnekræmmermarked i Solrød Center

21-06-2018
Vi gentager vores meget populære Børnekræmmermarked i Solrød Center. Så ryd ud i skabene og glæd andre, som vil elske det, du ikke kan bruge mere.

Havdrup Fodbold Erhvervsnetværk samler byens erhvervsdrivende

21-06-2018
Havdrup Fodbold Erhvervsnetværk har nu et år på bagen og antallet af medlemmer stiger fortsat.

Solrød Tennis Klub takker XL-Byg i Køge

21-06-2018
Solrød Tennis Klub siger mange tak til XL-Byg for donation af en ny plæneklipper.

UngSolrød former fremtidens unge

21-06-2018
UngSolrød har som en del af et nyt initiativ haft besøg af alle klasselærere og 6. klasses elever i Solrød Kommune til en introdag.

Kan vi stole på Rigspolitiet?

18-06-2018
Grundloven er gentagne gange blevet brudt

Urtetur i Karlstrup Mose

18-06-2018
Tag med på urtetur på jagt efter et udsnit af efterårets spiselige urter. Du vil få inspiration og forslag til simpel men lækker tilberedning af urterne.

Fyraftens Fredag – Waterline

18-06-2018
Solrød Center byder på endnu en festlig Fyraftens Fredag d. 22. juni, hvor bandet Waterline kommer og spiller.

Stadig afbrændingsforbud i Solrød

18-06-2018
Solrød Kommune har bedt os gøre opmærksom på afbrændingsforbuddet, herunder at det ikke er tilladt at bygge bål på stranden mens forbuddet er i kraft.

Hollandske KRANENDONK er i vækst og udvider det danske softwareteam i Greve

18-06-2018
Verdens førende svejserobotfirma KRANENDONK, der får udviklet al software til styring af højteknologiske industrirobotter fra et kontor i ErhvervsCentret i Greve, er i vækst og ekspanderer kraftigt. Derfor søger firmaet nu to softwareudviklere til det danske team. Robotterne anvendes af skibsværfter og andre stålproducenter til svejsning, skæring, montering og fræsning eksempelvis i Japan, USA, Singapore, Frankrig og Italien. Men hvorfor er det lige, at verdens førende svejserobotfirma får udviklet al software i Danmark, og hvordan trives virksomhedens medarbejdere i ErhvervsCentret i Greve?

Pas på falske festivals-billetter

14-06-2018
Leder du efter en billet til en af sommerens udsolgte festivaler eksempelvis Roskilde Festival? Så vær opmærksom på, at der bliver solgt falske billetter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online