Egon Olsen og Søn A/S er nomineret til flot CSR-pris

6. november 2017

Den lokale tømrer- og snedkervirksomhed Egon Olsen og Søn A/S er indstillet til en anerkendt pris, der hylder de virksomheder, der udviser et særligt socialt ansvar for medarbejdere og lokalsamfund. Champagnen kan meget vel poppe den 7. november hos den lokale tømrer- og snedkervirksomhed, Egon Olsen og Søn A/S. De er nemlig indstillet til CSR People Prize, der hvert år uddeles til en virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for at udvise et socialt ansvar for både medarbejdere og lokalsamfund.

Og socialt ansvar er præcis, hvad Egon Olsen og Søn A/S har taget.

 

Farvel til arbejdsløsheden

 

Lysten til at gøre en forskel i lokalsamfundet blev blandt andet slutningen på 10 års arbejdsløshed for elektrikeren Peter.

 

Peter har diabetes, og for 10 år siden fik han pludselig en følgesygdom, der gør, at hans sener bliver kortere. Han var sidst i 30’erne, da følgesygdommen dukkede op, og pludselig var den almindelige hverdag som elektriker skiftet ud med smerter og arbejdsløshed.  

Peters krop og muskler sagde fra. Han vandrede fra jobprøvning til jobprøvning, men når perioderne var omme, endte det altid i et ’farvel og tak for denne gang’, fordi han ikke kunne udføre arbejdet optimalt.

 

Men så opstod der pludselig en mulighed tidligere på året.

 

Hos Egon Olsen og Søn A/S var man nemlig på udkig efter en elektriker, der blandt andet kunne reparere det værktøj, der var gået i stykker, og som kunne gå til hånde med småopgaver. 

Administrerende direktør Michael Hoff-Møller kontaktede derfor Solrød Kommunes jobcenter for at høre, om der mon var en fra lokalområdet, der kunne være den rette person til opgaven. 

”Vi havde tidligere haft succes med at finde en medarbejder til småjobs gennem jobcentret. Det samarbejde er gået smadder godt, og derfor var det naturligt for os at tage kontakt til Solrød Kommune igen,” fortæller Michael Hoff-Møller, der kort efter gav Peter fast gang på værkstedet.


Indstillet til pris

Det er netop viljen til at tænke medmenneskeligt og lokalt, der gør, at Egon Olsen og Søn A/S i dag er indstillet til den anerkendte CSR People Prize.  

Mere end 100 virksomheder har været indstillet, men Egon Olsen og Søn A/S er blandt de sidste tre virksomheder, der kan modtage prisen. Det har dog aldrig været med en pris for øje, at virksomheden har taget det ansvar, de har.

 

”Egentlig mener vi, at det burde være en selvfølgelighed at kigge rundt i lokalsamfundet og se, hvor man kan gøre en forskel. Så i starten betød det faktisk ikke så meget, men da vi ligesom fik sat os lidt ind i, hvad det handlede om, så boostede det da vores selvværd,” fortæller Michael Hoff-Møller. 

 

CSR People Prize er blevet uddelt hvert år siden 1999 og er dermed en af de mest veletablerede CSR-priser i Danmark. Prisuddelingen foregår den 7. november i Industriens Hus i København.


Flere artikler

FIFA turnering for 11-14 årige

19-02-2018
Vi skal også i år have kåret vinderen af bibliotekets traditionsrige turnering i FIFA 18 på PS4 pro, for de 11-14 årige.

Voksenkræmmermarked i Solrød Center

15-02-2018
Solrød Center har altid haft stor succes med sit børnekræmmermarked, så nu forsøger vi, om ikke vi kan skabe en lignende succes med et voksenkræmmermarked.

Solrød Gymnasiums spanskelever er gået videre til landsfinalen i Sprogolympiaden "ilcompetition"

15-02-2018
Der har i alt på landsplan deltaget 3000 elever i engelsk, spansk, fransk og tysk. På Solrød Gymnasium deltog alle spanskelever i henholdsvis "gymnasie- og modersmålskategorien".

Fitness med UngSolrød

15-02-2018
Kom i form i et professionelt motionscenter og få et træningsprogram tilpasset netop din krop!

Bøger om stærke piger

15-02-2018
I litteraturen så vel som i virkeligheden findes der heldigvis mange piger, der er modige, stærke og tager ansvar for at redde dem selv.

Tidlig integrationsindsats med bred tilgang batter

15-02-2018
Gennem et år har Køge Kommunes store integrationsprojekt Klar til Fremtiden kørt i samarbejde med CDI, Køge Handelsskole og EUC Sjælland. Torsdag den 8. februar besøgte borgmester Marie Stærke CAMPUS Køge for at se indsatsen med egne øjne.

Din tarm – Din sundhed

15-02-2018
Coach og virksomhedskonsulent Heidi Schønberg vil med udgangspunkt i den tyske mediciner Giulia Enders internationale bestseller "Tarme med charme" fortælle om en sund tarmfloras betydning for vores helbred, mandag d. 5. marts kl.19 på Solrød Bibliotek.

Udstilling på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Sjov udstilling fra Fri-Hobby, som startede med temaet garn, men med flere andre sjove ting.

Kropumulig banko på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Har du helt styr på alle kroppens organer, muskler, knogler og kropsdele

Dario trak fuldt hus

12-02-2018
Dario Campeotto leverede et brag af en optræden


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online