Egon Olsen og Søn A/S er nomineret til flot CSR-pris

6. november 2017

Den lokale tømrer- og snedkervirksomhed Egon Olsen og Søn A/S er indstillet til en anerkendt pris, der hylder de virksomheder, der udviser et særligt socialt ansvar for medarbejdere og lokalsamfund. Champagnen kan meget vel poppe den 7. november hos den lokale tømrer- og snedkervirksomhed, Egon Olsen og Søn A/S. De er nemlig indstillet til CSR People Prize, der hvert år uddeles til en virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for at udvise et socialt ansvar for både medarbejdere og lokalsamfund.

Og socialt ansvar er præcis, hvad Egon Olsen og Søn A/S har taget.

 

Farvel til arbejdsløsheden

 

Lysten til at gøre en forskel i lokalsamfundet blev blandt andet slutningen på 10 års arbejdsløshed for elektrikeren Peter.

 

Peter har diabetes, og for 10 år siden fik han pludselig en følgesygdom, der gør, at hans sener bliver kortere. Han var sidst i 30’erne, da følgesygdommen dukkede op, og pludselig var den almindelige hverdag som elektriker skiftet ud med smerter og arbejdsløshed.  

Peters krop og muskler sagde fra. Han vandrede fra jobprøvning til jobprøvning, men når perioderne var omme, endte det altid i et ’farvel og tak for denne gang’, fordi han ikke kunne udføre arbejdet optimalt.

 

Men så opstod der pludselig en mulighed tidligere på året.

 

Hos Egon Olsen og Søn A/S var man nemlig på udkig efter en elektriker, der blandt andet kunne reparere det værktøj, der var gået i stykker, og som kunne gå til hånde med småopgaver. 

Administrerende direktør Michael Hoff-Møller kontaktede derfor Solrød Kommunes jobcenter for at høre, om der mon var en fra lokalområdet, der kunne være den rette person til opgaven. 

”Vi havde tidligere haft succes med at finde en medarbejder til småjobs gennem jobcentret. Det samarbejde er gået smadder godt, og derfor var det naturligt for os at tage kontakt til Solrød Kommune igen,” fortæller Michael Hoff-Møller, der kort efter gav Peter fast gang på værkstedet.


Indstillet til pris

Det er netop viljen til at tænke medmenneskeligt og lokalt, der gør, at Egon Olsen og Søn A/S i dag er indstillet til den anerkendte CSR People Prize.  

Mere end 100 virksomheder har været indstillet, men Egon Olsen og Søn A/S er blandt de sidste tre virksomheder, der kan modtage prisen. Det har dog aldrig været med en pris for øje, at virksomheden har taget det ansvar, de har.

 

”Egentlig mener vi, at det burde være en selvfølgelighed at kigge rundt i lokalsamfundet og se, hvor man kan gøre en forskel. Så i starten betød det faktisk ikke så meget, men da vi ligesom fik sat os lidt ind i, hvad det handlede om, så boostede det da vores selvværd,” fortæller Michael Hoff-Møller. 

 

CSR People Prize er blevet uddelt hvert år siden 1999 og er dermed en af de mest veletablerede CSR-priser i Danmark. Prisuddelingen foregår den 7. november i Industriens Hus i København.


Flere artikler

Børnekræmmermarked i Solrød Center

21-06-2018
Vi gentager vores meget populære Børnekræmmermarked i Solrød Center. Så ryd ud i skabene og glæd andre, som vil elske det, du ikke kan bruge mere.

Havdrup Fodbold Erhvervsnetværk samler byens erhvervsdrivende

21-06-2018
Havdrup Fodbold Erhvervsnetværk har nu et år på bagen og antallet af medlemmer stiger fortsat.

Solrød Tennis Klub takker XL-Byg i Køge

21-06-2018
Solrød Tennis Klub siger mange tak til XL-Byg for donation af en ny plæneklipper.

UngSolrød former fremtidens unge

21-06-2018
UngSolrød har som en del af et nyt initiativ haft besøg af alle klasselærere og 6. klasses elever i Solrød Kommune til en introdag.

Kan vi stole på Rigspolitiet?

18-06-2018
Grundloven er gentagne gange blevet brudt

Urtetur i Karlstrup Mose

18-06-2018
Tag med på urtetur på jagt efter et udsnit af efterårets spiselige urter. Du vil få inspiration og forslag til simpel men lækker tilberedning af urterne.

Fyraftens Fredag – Waterline

18-06-2018
Solrød Center byder på endnu en festlig Fyraftens Fredag d. 22. juni, hvor bandet Waterline kommer og spiller.

Stadig afbrændingsforbud i Solrød

18-06-2018
Solrød Kommune har bedt os gøre opmærksom på afbrændingsforbuddet, herunder at det ikke er tilladt at bygge bål på stranden mens forbuddet er i kraft.

Hollandske KRANENDONK er i vækst og udvider det danske softwareteam i Greve

18-06-2018
Verdens førende svejserobotfirma KRANENDONK, der får udviklet al software til styring af højteknologiske industrirobotter fra et kontor i ErhvervsCentret i Greve, er i vækst og ekspanderer kraftigt. Derfor søger firmaet nu to softwareudviklere til det danske team. Robotterne anvendes af skibsværfter og andre stålproducenter til svejsning, skæring, montering og fræsning eksempelvis i Japan, USA, Singapore, Frankrig og Italien. Men hvorfor er det lige, at verdens førende svejserobotfirma får udviklet al software i Danmark, og hvordan trives virksomhedens medarbejdere i ErhvervsCentret i Greve?

Pas på falske festivals-billetter

14-06-2018
Leder du efter en billet til en af sommerens udsolgte festivaler eksempelvis Roskilde Festival? Så vær opmærksom på, at der bliver solgt falske billetter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online