Gymnasieelever skabte rammerne for ny ungdomsfestival

21. september 2017

Gymnasiets elever arrangerede festival for Solrøds ungdom

En gruppe gymnasieelever stod i spidsen for et nyt projekt, der havde til formål at bringe ungdommen tættere sammen i Solrød på tværs af etnicitet og samtidig øge kendskabet til Kilen og dets muligheder.


 
Hawaiikæder, festivalsstole og pavillioner var en del af udsmykningen, da en gruppe af gymnasiets elever arrangerede festival for Solrøds ungdom.
Forud for festivallen lå mange timers arbejde i alt fra at arrangere og træffe beslutninger til at tegne logoer, promovere begivenheden og orientere nabolaget.
 
Efter flere møder faldt beslutningen på at lave en endagsfestival i Kilen, der skulle skabe associationer til camp-stemningen på Roskilde Festival - med spil, lækker musik og selvfølgelig madboder.


 
Derfor skulle der i løbet ad dagen være en DJ, der kunne sørge for en afslappet stemning med plads til at kunne skråle med ind i mellem. Hen ad aftenen skulle livebands komme og sparke mere gang i festen, inden festivallen lukkede ned klokken 21 af hensyn til de omkringliggende naboer.
 
Med scene, kunstnere og omgivelser på plads, var det derfor prikken om i’et, da det lykkedes eleverne at lokke den lokale kebab-mand til at sælge billige kebab’er under eventet. Dermed havde de unge stort set realiseret alle drømmene.


 
Fredag den 15. september kulminerede så flere måneders forberedelser. De unge kom med masser af energi og pyntede Kilen op, og det var tydeligt, at de tog både ejerskab og ansvar for, at dagen ville blive en succes. Navnet på festivallen blev KIK-festival, hvor KIK var en sammensmeltning af ordene ’Koncert i Kilen’.


 
I løbet af festivallen kiggede omkring 100 unge forbi Kilen, og det lykkedes langt hen af vejen at skabe den stemning, man havde håbet på. De unge havde dog forventet en større opbakning, men generelt var de tilfredse med hele setup’et, som da også var helt i top!
 
Som skulderklap for det flotte engagement modtager de unge et frivilligbevis, som de kan bruge til at søge jobs og uddannelser efter gymnasiet.
 
Foruden de unge var festivallen et samarbejde mellem UngSolrød og Integrationsgruppen i Solrød med støtte fra Kultur & Fritid og Tuborgfondet.

Kilde: Solrød KommuneFlere artikler

Modeshow i Solrød 26. oktober

19-10-2017
Har du styr på din efterårsgarderobe? Eller trænger du til at få inspiration til dit næste køb? Så kom til modeshow på Solrød Gymnasium, som afvikles i samarbejde mellem Solrød Center og Rotary Solrød.

Mød youtuberen Benjamin Jønsson

19-10-2017
Lørdag d. 4. november kl. 11 er der foredrag med youtuberen Benjamin Jønsson på Solrød Bibliotek og mulighed for "meet and greet".

Vandstanden stiger - Kystkommunen Solrød udsat

19-10-2017
Vidste I, at FN´s klimapanel har beregnet en vandstandsstigning på op til to meter inden år 2100, hvis iskappen på Antarktis knækker? Og at flere af Danmarks kystkommuner, der er udsatte ved en sådan vandstandsstigning, enten ikke har taget forbehold for det, eller har undervurderet konsekvenserne af disse i deres klimatilpasningsplaner?

Hvad siger du?

19-10-2017
John Wennerwald, Greve og Solrøds lokale kandidat til regionsrådsvalget i Region Sjælland og byrådsvalget i Solrød Kommune, har været på gaden hele uge 42 i forbindelse med det kommende valg.

VENSTRE I SOLRØD MØDTE BORGERNE I HAVDRUP OG SOLRØD

19-10-2017
Med et helt frisk budget 2018-2021 i Solrød Kommune med masser af gode Venstreaftryk i ryggen og et dejligt vejr, gik Venstre i Solrød ud i DIT OG MIT SOLRØD lørdag for at snakke med borgerne i Havdrup og Solrød Center.

Er opdragelse nødvendig?

19-10-2017
Kom til et inspirerende foredrag tirsdag den 7. november kl. 19 på Solrød Bibliotek om moderne børneopdragelse, med en af landets førende eksperter på området: John Aasted Halse, børnepsykolog og tidligere formand for Børns Vilkår.

BØRNEVALG 2017

19-10-2017
Demokratiet bobler, valgfeberen stiger, og på Solrød Børnebibliotek er et stærkt hold af kandidater klar til årets Børnevalg i november. Navnene på listen udgør samlet et rigtig stærkt felt med en bred afspejling af børnenes litterære favoritter.

Børneteater - MUSTAFAS KIOSK

19-10-2017
En forestilling der leveres med det tempo, vi kender fra bogen, krydret med højt humør og en uhøjtidelig stemning, som især de yngste tilskuere straks fanger. Målgruppe 4-10 år.

Farverig fredag - Workshop - LYGTEVÆRKSTED

19-10-2017
Fredag 27. oktober, kan du kl. 15:00 til 16:30 lave flotte lygteposer på Solrød Bibliotek.

FIFA 18 turnering (8.-9.klasse)

16-10-2017
Er du den bedste til FIFA18? Går du i 8. - 9. klasse, så tilmeld dig efterårets turnering, hvor der er mulighed for at vinde gode præmier!.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online