Gymnasieelever skabte rammerne for ny ungdomsfestival

21. september 2017

Gymnasiets elever arrangerede festival for Solrøds ungdom

En gruppe gymnasieelever stod i spidsen for et nyt projekt, der havde til formål at bringe ungdommen tættere sammen i Solrød på tværs af etnicitet og samtidig øge kendskabet til Kilen og dets muligheder.


 
Hawaiikæder, festivalsstole og pavillioner var en del af udsmykningen, da en gruppe af gymnasiets elever arrangerede festival for Solrøds ungdom.
Forud for festivallen lå mange timers arbejde i alt fra at arrangere og træffe beslutninger til at tegne logoer, promovere begivenheden og orientere nabolaget.
 
Efter flere møder faldt beslutningen på at lave en endagsfestival i Kilen, der skulle skabe associationer til camp-stemningen på Roskilde Festival - med spil, lækker musik og selvfølgelig madboder.


 
Derfor skulle der i løbet ad dagen være en DJ, der kunne sørge for en afslappet stemning med plads til at kunne skråle med ind i mellem. Hen ad aftenen skulle livebands komme og sparke mere gang i festen, inden festivallen lukkede ned klokken 21 af hensyn til de omkringliggende naboer.
 
Med scene, kunstnere og omgivelser på plads, var det derfor prikken om i’et, da det lykkedes eleverne at lokke den lokale kebab-mand til at sælge billige kebab’er under eventet. Dermed havde de unge stort set realiseret alle drømmene.


 
Fredag den 15. september kulminerede så flere måneders forberedelser. De unge kom med masser af energi og pyntede Kilen op, og det var tydeligt, at de tog både ejerskab og ansvar for, at dagen ville blive en succes. Navnet på festivallen blev KIK-festival, hvor KIK var en sammensmeltning af ordene ’Koncert i Kilen’.


 
I løbet af festivallen kiggede omkring 100 unge forbi Kilen, og det lykkedes langt hen af vejen at skabe den stemning, man havde håbet på. De unge havde dog forventet en større opbakning, men generelt var de tilfredse med hele setup’et, som da også var helt i top!
 
Som skulderklap for det flotte engagement modtager de unge et frivilligbevis, som de kan bruge til at søge jobs og uddannelser efter gymnasiet.
 
Foruden de unge var festivallen et samarbejde mellem UngSolrød og Integrationsgruppen i Solrød med støtte fra Kultur & Fritid og Tuborgfondet.

Kilde: Solrød KommuneFlere artikler

Rekordmange danskere deler deres ferieoplevelser på sociale medier

19-07-2018
Fire ud af ti danskere laver opdateringer på sociale medier, når de er på ferie

Cirkus Baldoni præsenterer DANISH DYNAMITE

19-07-2018
Cirkus Baldoni er atter på vej

Fredagstræf med underholdning

19-07-2018
Salen i Jersie Sognehus venter på at blive indtaget af Fredagstræf, fredag den 27. juli kl. 17:00 til 21:00.

Sjov Sommer - Modellervoks med plantefarver - 0.-3. klasse

19-07-2018
I workshoppen her kan du lære at lave din egen modellervoks med plantefarve. Først skal farverne laves af planter og grønsager, og bagefter laves selve modellervoksen. Til sidst bliver der tid til at slippe fantasien løs og bygge og lege med den hjemmelavede modellervoks. Alle deltagere får en opskrift med hjem.

Gokart og motorlære med UngSolrød

19-07-2018
Er du vild med at køre Gokart og ka´ du li´ at have en skiftenøgle i hånden? Så er dette hold lige noget for dig!

Tag rejseguiden med i lommen

19-07-2018
Lån rejsebøger på eReolen og eReolen Global.

Ponyen Baloo bragte grin og glæde frem på Christians Have

16-07-2018
Hvem siger, at heste ikke hører hjemme på et plejecenter? I hvert fald ikke beboerne på Christians Have, som torsdag jublede over et fornemt besøg af ponyen Baloo.

En lille måned til Seebach Jam i Solrød Center

12-07-2018
Seebach Jam kommer og spiller til den næste Festlige Fyraftens Fredag i Solrød Center 10. august.

Filmværkstedet hos UngSolrød

12-07-2018
Har du en god idé til en film? Er du god til at skrive historier? Elsker du at se film, og er interesseret i, hvordan man laver dem? Er du interesseret i hvordan man planlægger, optager og redigerer film? – Så er du landet det rette sted.

Sjov Sommer - FIFA 18 turnering på biblioteket

12-07-2018
Er du den bedste i Solrød til FIFA18? Så tilmeld dig sommerens PS4 Pro turnering på biblioteket.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online