Borgere på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes på vej til livet og et job

21. september 2017

I udkanten af Håndværkerbyen i Greve, side om side med en automobilforhandler og et tømrer- og snedkerfirma, ligger virksomheden MATCHgruppen. I modsætning til håndværkerne i Greves ældste industriområde, arbejder MATCHgruppen ikke med mørtel og mursten men med mind-set og mennesker, der har brug for hjælp til at komme tilbage til livet og et job. Det blev Greves borgmester og Greves erhvervs- og turistchef orienteret om, da de for nylig aflagde besøg hos MATCH-gruppen som et led i Greve kommunes vækstpolitik.

MATCHgruppens fornemste mission er at gøre en forskel for mennesker, der med tiden er kommet langt væk fra arbejdsmarkedet af den ene eller anden grund. Fælles for disse mennesker er, at de har brug for professionel hjælp til at komme godt videre i livet. De kan ikke ved egen hjælp eller med støtte fra deres personlige netværk komme ud af den fastlåste situation, som fx en kriminel løbebane, et alkoholmisbrug, en psykisk lidelse eller fysisk sygdom har sat dem i. 

Inde bag de gule murstensmure i Håndværkerbyen løser MATCHgruppens 22 medarbejderne opgaver i dialog med forskellige jobcentre. MATCHgruppens egen evaluering viser, at mere end to ud af tre er i gang med en uddannelse eller har fået tættere tilknytning til arbejdsmarkedet. 


- Vores succeskriterie er at møde det enkelte menneske lige der, hvor personen er, når vi kommer ind i billedet. Vi arbejder med mennesker, der er ude i forskellige problemer, som de ikke kan overskue, håndtere og løse selv. De befinder sig ofte i en kultur og et miljø, hvor de ikke får motivation, inspiration og opbakning til at bryde med fx en social arv, en kriminel adfærd eller et misbrug af rusmidler, fortæller Carsten Sørensen, der sammen med Per Skytte er grundlægger og leder af MATCHgruppen. 

Han lægger ikke skjul på, at det kan være et langt, sejt træk at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i et job, fx utilpassede unge, krigsveteraner eller kvinder af anden etnisk baggrund som aldrig er blevet integreret, fordi de har gået hjemme i en lang årrække. 

- Vi går altid efter at tilrettelægge skræddersyede forløb, der matcher den enkelte borger og virksomhed i et tæt samarbejde med en sagsbehandler. Kompleksiteten i borgernes udfordringer gør, at vi har udviklet en tværfaglig praksis, som kan rumme alle opgaver i forhold til den enkelte borgers situation og barrierer. Vi inddrager ofte fx både fysioterapeuter, socialrådgivere, psykoterapeuter, kostvejledere, stresscoaches og konfliktmæglere, understreger Carsten Sørensen.  

 

Vil drikke kaffe med virksomheder med socialt ansvar
Carsten Sørensen og hans medarbejdere tager gerne et kaffemøde med virksomheder, der har lyst til at tage et socialt ansvar og samarbejde med MATCHgruppen om at støtte borgere i at finde vej til selvforsørgelse.

- Når man som virksomhed åbner døren for et samarbejde med os om at hjælpe en borger på vej til selvforsørgelse bare 10 timer eller 30 timer om ugen, fx gennem en læreplads eller et praktikforløb, vil vi håndholde den enkelte borger i forløbet og bl.a. tilpasse antallet af timer og udfordringer, så det matcher borgerens ressourcer og kompetencer, slutter Carsten Sørensen.

Kilde: Erhvervscentret Greve


Flere artikler

Modeshow i Solrød 26. oktober

19-10-2017
Har du styr på din efterårsgarderobe? Eller trænger du til at få inspiration til dit næste køb? Så kom til modeshow på Solrød Gymnasium, som afvikles i samarbejde mellem Solrød Center og Rotary Solrød.

Mød youtuberen Benjamin Jønsson

19-10-2017
Lørdag d. 4. november kl. 11 er der foredrag med youtuberen Benjamin Jønsson på Solrød Bibliotek og mulighed for "meet and greet".

Vandstanden stiger - Kystkommunen Solrød udsat

19-10-2017
Vidste I, at FN´s klimapanel har beregnet en vandstandsstigning på op til to meter inden år 2100, hvis iskappen på Antarktis knækker? Og at flere af Danmarks kystkommuner, der er udsatte ved en sådan vandstandsstigning, enten ikke har taget forbehold for det, eller har undervurderet konsekvenserne af disse i deres klimatilpasningsplaner?

Hvad siger du?

19-10-2017
John Wennerwald, Greve og Solrøds lokale kandidat til regionsrådsvalget i Region Sjælland og byrådsvalget i Solrød Kommune, har været på gaden hele uge 42 i forbindelse med det kommende valg.

VENSTRE I SOLRØD MØDTE BORGERNE I HAVDRUP OG SOLRØD

19-10-2017
Med et helt frisk budget 2018-2021 i Solrød Kommune med masser af gode Venstreaftryk i ryggen og et dejligt vejr, gik Venstre i Solrød ud i DIT OG MIT SOLRØD lørdag for at snakke med borgerne i Havdrup og Solrød Center.

Er opdragelse nødvendig?

19-10-2017
Kom til et inspirerende foredrag tirsdag den 7. november kl. 19 på Solrød Bibliotek om moderne børneopdragelse, med en af landets førende eksperter på området: John Aasted Halse, børnepsykolog og tidligere formand for Børns Vilkår.

BØRNEVALG 2017

19-10-2017
Demokratiet bobler, valgfeberen stiger, og på Solrød Børnebibliotek er et stærkt hold af kandidater klar til årets Børnevalg i november. Navnene på listen udgør samlet et rigtig stærkt felt med en bred afspejling af børnenes litterære favoritter.

Børneteater - MUSTAFAS KIOSK

19-10-2017
En forestilling der leveres med det tempo, vi kender fra bogen, krydret med højt humør og en uhøjtidelig stemning, som især de yngste tilskuere straks fanger. Målgruppe 4-10 år.

Farverig fredag - Workshop - LYGTEVÆRKSTED

19-10-2017
Fredag 27. oktober, kan du kl. 15:00 til 16:30 lave flotte lygteposer på Solrød Bibliotek.

FIFA 18 turnering (8.-9.klasse)

16-10-2017
Er du den bedste til FIFA18? Går du i 8. - 9. klasse, så tilmeld dig efterårets turnering, hvor der er mulighed for at vinde gode præmier!.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online