Borgere på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes på vej til livet og et job

21. september 2017

I udkanten af Håndværkerbyen i Greve, side om side med en automobilforhandler og et tømrer- og snedkerfirma, ligger virksomheden MATCHgruppen. I modsætning til håndværkerne i Greves ældste industriområde, arbejder MATCHgruppen ikke med mørtel og mursten men med mind-set og mennesker, der har brug for hjælp til at komme tilbage til livet og et job. Det blev Greves borgmester og Greves erhvervs- og turistchef orienteret om, da de for nylig aflagde besøg hos MATCH-gruppen som et led i Greve kommunes vækstpolitik.

MATCHgruppens fornemste mission er at gøre en forskel for mennesker, der med tiden er kommet langt væk fra arbejdsmarkedet af den ene eller anden grund. Fælles for disse mennesker er, at de har brug for professionel hjælp til at komme godt videre i livet. De kan ikke ved egen hjælp eller med støtte fra deres personlige netværk komme ud af den fastlåste situation, som fx en kriminel løbebane, et alkoholmisbrug, en psykisk lidelse eller fysisk sygdom har sat dem i. 

Inde bag de gule murstensmure i Håndværkerbyen løser MATCHgruppens 22 medarbejderne opgaver i dialog med forskellige jobcentre. MATCHgruppens egen evaluering viser, at mere end to ud af tre er i gang med en uddannelse eller har fået tættere tilknytning til arbejdsmarkedet. 


- Vores succeskriterie er at møde det enkelte menneske lige der, hvor personen er, når vi kommer ind i billedet. Vi arbejder med mennesker, der er ude i forskellige problemer, som de ikke kan overskue, håndtere og løse selv. De befinder sig ofte i en kultur og et miljø, hvor de ikke får motivation, inspiration og opbakning til at bryde med fx en social arv, en kriminel adfærd eller et misbrug af rusmidler, fortæller Carsten Sørensen, der sammen med Per Skytte er grundlægger og leder af MATCHgruppen. 

Han lægger ikke skjul på, at det kan være et langt, sejt træk at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i et job, fx utilpassede unge, krigsveteraner eller kvinder af anden etnisk baggrund som aldrig er blevet integreret, fordi de har gået hjemme i en lang årrække. 

- Vi går altid efter at tilrettelægge skræddersyede forløb, der matcher den enkelte borger og virksomhed i et tæt samarbejde med en sagsbehandler. Kompleksiteten i borgernes udfordringer gør, at vi har udviklet en tværfaglig praksis, som kan rumme alle opgaver i forhold til den enkelte borgers situation og barrierer. Vi inddrager ofte fx både fysioterapeuter, socialrådgivere, psykoterapeuter, kostvejledere, stresscoaches og konfliktmæglere, understreger Carsten Sørensen.  

 

Vil drikke kaffe med virksomheder med socialt ansvar
Carsten Sørensen og hans medarbejdere tager gerne et kaffemøde med virksomheder, der har lyst til at tage et socialt ansvar og samarbejde med MATCHgruppen om at støtte borgere i at finde vej til selvforsørgelse.

- Når man som virksomhed åbner døren for et samarbejde med os om at hjælpe en borger på vej til selvforsørgelse bare 10 timer eller 30 timer om ugen, fx gennem en læreplads eller et praktikforløb, vil vi håndholde den enkelte borger i forløbet og bl.a. tilpasse antallet af timer og udfordringer, så det matcher borgerens ressourcer og kompetencer, slutter Carsten Sørensen.

Kilde: Erhvervscentret Greve


Flere artikler

Parkeringspladsen ved Solrød Tennis Klub

14-12-2017
På mandag den 18. december påbegynder Solrød Kommune en midlertidig renovering af P-pladsen ved tennisklubben.

Juleværksted & live julemusik i Solrød Center på søndag

14-12-2017
Vi byder indenfor i vores populære Juleværksted. Solrød FC sælger juletræer ved Strandvejstorvet og De Bøjede Søm spiller hyggelig julemusik i Centergaden.

Er du UngSolrøds nye lektiehjælper?

14-12-2017
Har du lyst til at være med til at give de unge et rigt og udviklende fritidsliv, og kunne du tænke dig at bruge et par timer om ugen i samvær med unge fra 7. – 9. klasse?

REKORDMANGE BØRNEFAMILIER I REGION SJÆLLAND SØGER JULEHJÆLP HOS MØDREHJÆLPEN

14-12-2017
Antallet af ansøgninger om julehjælp fra Mødrehjælpen er allerede 20 procent højere end sidste år. "Vi har brug for økonomisk opbakning, så vi kan hjælpe flere," siger direktør.

Bibliotekets åbningstider jul - nytår

14-12-2017
Biblioteket har åbent for selvbetjent bibliotek hver dag kl. 7.00 - 22.00 undtagen d. 31. december, hvor der lukkes helt kl. 15.00.

Brugte brudekjoler skal lokke rige asiatiske brudepar til Danmark

14-12-2017
Lea Kaliszan, der i marts 2017 åbnede butikken Brides by Kaliszan i Jersie, har med et 12-tal til eksamen i uddannelsen ´Iværksætteri i praksis´ fået mod på at forfølge sin drøm om at udleje brugte brudekjoler ikke bare til danskerne men også til unge, rige asiatiske brude.

Spændende lørdag i Solrød Center

11-12-2017
Lørdag 16. december byder Solrød Center på juleboder, Palle Pirat Juleshow, Hestevogn og Juleværksted.

Musikalske krydser i valgkampen

11-12-2017
Valget er overstået. Alligevel blev der sat krydser, da Ældre Sagen i Solrød for nylig havde besøg af den TV-aktuelle musikquiz "Syng Med & Tip et Hit". Klaus Strand-Holm fra bandet Klaus & Servants fik sammen med fru Karin et veloplagt publikum til at synge og sætte krydser, da showet kom forbi Solrød Centret.

1105 SOLRØD-HUSSTANDE BRUGER HAVEN SOM POSTHUS I JULEN

11-12-2017
Sidste år købte 53 pct. af sjællænderne julegaver online, men forventningen er, at endnu flere vil gøre det i år. Mens julehandlen på nettet boomer, har mange Solrød- og Havdrup-borgere gjort det ekstra nemt for sig selv at modtage julepakkerne.

Stort tillykke til 11 gazeller fra Greve – heraf er syv nye på gazellelisten

11-12-2017
11 virksomheder fra Greve Kommune er at finde i Dagbladet Børsens liste over årets gazeller. Heraf er syv helt nye Grevegazeller. En af de virksomheder, der for første gang har fået en gazelle, er det danske telemarketinghus Lead Telemarketing ApS, som ligger med udsigt over vandet og bådene i Greve Marina.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online