Borgere på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes på vej til livet og et job

21. september 2017

I udkanten af Håndværkerbyen i Greve, side om side med en automobilforhandler og et tømrer- og snedkerfirma, ligger virksomheden MATCHgruppen. I modsætning til håndværkerne i Greves ældste industriområde, arbejder MATCHgruppen ikke med mørtel og mursten men med mind-set og mennesker, der har brug for hjælp til at komme tilbage til livet og et job. Det blev Greves borgmester og Greves erhvervs- og turistchef orienteret om, da de for nylig aflagde besøg hos MATCH-gruppen som et led i Greve kommunes vækstpolitik.

MATCHgruppens fornemste mission er at gøre en forskel for mennesker, der med tiden er kommet langt væk fra arbejdsmarkedet af den ene eller anden grund. Fælles for disse mennesker er, at de har brug for professionel hjælp til at komme godt videre i livet. De kan ikke ved egen hjælp eller med støtte fra deres personlige netværk komme ud af den fastlåste situation, som fx en kriminel løbebane, et alkoholmisbrug, en psykisk lidelse eller fysisk sygdom har sat dem i. 

Inde bag de gule murstensmure i Håndværkerbyen løser MATCHgruppens 22 medarbejderne opgaver i dialog med forskellige jobcentre. MATCHgruppens egen evaluering viser, at mere end to ud af tre er i gang med en uddannelse eller har fået tættere tilknytning til arbejdsmarkedet. 


- Vores succeskriterie er at møde det enkelte menneske lige der, hvor personen er, når vi kommer ind i billedet. Vi arbejder med mennesker, der er ude i forskellige problemer, som de ikke kan overskue, håndtere og løse selv. De befinder sig ofte i en kultur og et miljø, hvor de ikke får motivation, inspiration og opbakning til at bryde med fx en social arv, en kriminel adfærd eller et misbrug af rusmidler, fortæller Carsten Sørensen, der sammen med Per Skytte er grundlægger og leder af MATCHgruppen. 

Han lægger ikke skjul på, at det kan være et langt, sejt træk at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i et job, fx utilpassede unge, krigsveteraner eller kvinder af anden etnisk baggrund som aldrig er blevet integreret, fordi de har gået hjemme i en lang årrække. 

- Vi går altid efter at tilrettelægge skræddersyede forløb, der matcher den enkelte borger og virksomhed i et tæt samarbejde med en sagsbehandler. Kompleksiteten i borgernes udfordringer gør, at vi har udviklet en tværfaglig praksis, som kan rumme alle opgaver i forhold til den enkelte borgers situation og barrierer. Vi inddrager ofte fx både fysioterapeuter, socialrådgivere, psykoterapeuter, kostvejledere, stresscoaches og konfliktmæglere, understreger Carsten Sørensen.  

 

Vil drikke kaffe med virksomheder med socialt ansvar
Carsten Sørensen og hans medarbejdere tager gerne et kaffemøde med virksomheder, der har lyst til at tage et socialt ansvar og samarbejde med MATCHgruppen om at støtte borgere i at finde vej til selvforsørgelse.

- Når man som virksomhed åbner døren for et samarbejde med os om at hjælpe en borger på vej til selvforsørgelse bare 10 timer eller 30 timer om ugen, fx gennem en læreplads eller et praktikforløb, vil vi håndholde den enkelte borger i forløbet og bl.a. tilpasse antallet af timer og udfordringer, så det matcher borgerens ressourcer og kompetencer, slutter Carsten Sørensen.

Kilde: Erhvervscentret Greve


Flere artikler

Lån af Elcykel til Øtur på Orø

19-03-2018
Hjælp os til en god tur :-) på *Orø

Pigeholdet med UngSolrød

19-03-2018
Savner du et sted at hænge ud med veninderne? Så skulle du ta´ og melde dig ind i den nye klub kun for piger! Der bliver hørt musik, lavet mad, set film, taget på ture, tøsesnakket og alt muligt andet.

Farverig Fredag - Påskeperlepladepynt

19-03-2018
Lad din fantasi få frit løb når vi laver perlepladepynt med de fineste påskemotiver lige til at hænge op på en forårsgren eller i vinduet eller…..pakke ind som gave til en du har kær.

Patchwork udstilling på Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter

19-03-2018
Køge Bugt Quilterne afholder i anledning af 25 års jubilæum udstilling af medlemmernes arbejder lørdag d. 24. og søndag d. 25. marts.

Mere bus til borgerne i Viby og Havdrup

15-03-2018
Snart bliver det nemmere for borgerne i Havdrup, Viby og omegn

Hornsleth kunstudstilling i Solrød Center

15-03-2018
Hornsleth udstiller kunst i Solrød Center 18a, lige over for Superbrugsen, fra torsdag d. 15. til søndag d. 18 marts.

Endnu en SG'er der følger drømmen

15-03-2018
Der er mange måder at være dygtig på, og man behøver ikke deltage i nationale konkurrencer for at være en sej elev på Solrød Gymnasium. Men når nu elever følger drømmen i en grad, der vækker omverdenens opmærksomhed, så skal det også nævnes her.

Bioklubben - filmklub for børn på 8-13 år

15-03-2018
To torsdage om måneden viser børnebiblioteket en sjov eller spændende film for børn på 8-13 år. Kom og tag gerne dine venner med!

Stor politisk sejr for Socialdemokratiet i Solrød

15-03-2018
Mandag d. 26. februar besluttede Solrød Byråd, at der skal være særlig opmærksomhed på arbejdsklausuler og sociale klausuler i udbudsmaterialet, når Vej og Park området skal sendes i udbud senere på året.

Safari LIVE og CLASSIC vender tilbage med stjernespækket line-up i Knuthenborg Safaripark

15-03-2018
Dansk Folkehjælp kan i dag afsløre programmet for Safari LIVE og Safari CLASSIC, som finder sted den 23. og 24. juni 2018 i Knuthenborg Safaripark. Til Safari LIVE kan man glæde sig til Karl William, Christopher og Shaka Loveless, mens Safari CLASSIC byder på Poul Krebs, Ida Corr og Slesvigske Musikkorps.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online