Borgere på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes på vej til livet og et job

21. september 2017

I udkanten af Håndværkerbyen i Greve, side om side med en automobilforhandler og et tømrer- og snedkerfirma, ligger virksomheden MATCHgruppen. I modsætning til håndværkerne i Greves ældste industriområde, arbejder MATCHgruppen ikke med mørtel og mursten men med mind-set og mennesker, der har brug for hjælp til at komme tilbage til livet og et job. Det blev Greves borgmester og Greves erhvervs- og turistchef orienteret om, da de for nylig aflagde besøg hos MATCH-gruppen som et led i Greve kommunes vækstpolitik.

MATCHgruppens fornemste mission er at gøre en forskel for mennesker, der med tiden er kommet langt væk fra arbejdsmarkedet af den ene eller anden grund. Fælles for disse mennesker er, at de har brug for professionel hjælp til at komme godt videre i livet. De kan ikke ved egen hjælp eller med støtte fra deres personlige netværk komme ud af den fastlåste situation, som fx en kriminel løbebane, et alkoholmisbrug, en psykisk lidelse eller fysisk sygdom har sat dem i. 

Inde bag de gule murstensmure i Håndværkerbyen løser MATCHgruppens 22 medarbejderne opgaver i dialog med forskellige jobcentre. MATCHgruppens egen evaluering viser, at mere end to ud af tre er i gang med en uddannelse eller har fået tættere tilknytning til arbejdsmarkedet. 


- Vores succeskriterie er at møde det enkelte menneske lige der, hvor personen er, når vi kommer ind i billedet. Vi arbejder med mennesker, der er ude i forskellige problemer, som de ikke kan overskue, håndtere og løse selv. De befinder sig ofte i en kultur og et miljø, hvor de ikke får motivation, inspiration og opbakning til at bryde med fx en social arv, en kriminel adfærd eller et misbrug af rusmidler, fortæller Carsten Sørensen, der sammen med Per Skytte er grundlægger og leder af MATCHgruppen. 

Han lægger ikke skjul på, at det kan være et langt, sejt træk at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i et job, fx utilpassede unge, krigsveteraner eller kvinder af anden etnisk baggrund som aldrig er blevet integreret, fordi de har gået hjemme i en lang årrække. 

- Vi går altid efter at tilrettelægge skræddersyede forløb, der matcher den enkelte borger og virksomhed i et tæt samarbejde med en sagsbehandler. Kompleksiteten i borgernes udfordringer gør, at vi har udviklet en tværfaglig praksis, som kan rumme alle opgaver i forhold til den enkelte borgers situation og barrierer. Vi inddrager ofte fx både fysioterapeuter, socialrådgivere, psykoterapeuter, kostvejledere, stresscoaches og konfliktmæglere, understreger Carsten Sørensen.  

 

Vil drikke kaffe med virksomheder med socialt ansvar
Carsten Sørensen og hans medarbejdere tager gerne et kaffemøde med virksomheder, der har lyst til at tage et socialt ansvar og samarbejde med MATCHgruppen om at støtte borgere i at finde vej til selvforsørgelse.

- Når man som virksomhed åbner døren for et samarbejde med os om at hjælpe en borger på vej til selvforsørgelse bare 10 timer eller 30 timer om ugen, fx gennem en læreplads eller et praktikforløb, vil vi håndholde den enkelte borger i forløbet og bl.a. tilpasse antallet af timer og udfordringer, så det matcher borgerens ressourcer og kompetencer, slutter Carsten Sørensen.

Kilde: Erhvervscentret Greve


Flere artikler

Rekordmange danskere deler deres ferieoplevelser på sociale medier

19-07-2018
Fire ud af ti danskere laver opdateringer på sociale medier, når de er på ferie

Cirkus Baldoni præsenterer DANISH DYNAMITE

19-07-2018
Cirkus Baldoni er atter på vej

Fredagstræf med underholdning

19-07-2018
Salen i Jersie Sognehus venter på at blive indtaget af Fredagstræf, fredag den 27. juli kl. 17:00 til 21:00.

Sjov Sommer - Modellervoks med plantefarver - 0.-3. klasse

19-07-2018
I workshoppen her kan du lære at lave din egen modellervoks med plantefarve. Først skal farverne laves af planter og grønsager, og bagefter laves selve modellervoksen. Til sidst bliver der tid til at slippe fantasien løs og bygge og lege med den hjemmelavede modellervoks. Alle deltagere får en opskrift med hjem.

Gokart og motorlære med UngSolrød

19-07-2018
Er du vild med at køre Gokart og ka´ du li´ at have en skiftenøgle i hånden? Så er dette hold lige noget for dig!

Tag rejseguiden med i lommen

19-07-2018
Lån rejsebøger på eReolen og eReolen Global.

Ponyen Baloo bragte grin og glæde frem på Christians Have

16-07-2018
Hvem siger, at heste ikke hører hjemme på et plejecenter? I hvert fald ikke beboerne på Christians Have, som torsdag jublede over et fornemt besøg af ponyen Baloo.

En lille måned til Seebach Jam i Solrød Center

12-07-2018
Seebach Jam kommer og spiller til den næste Festlige Fyraftens Fredag i Solrød Center 10. august.

Filmværkstedet hos UngSolrød

12-07-2018
Har du en god idé til en film? Er du god til at skrive historier? Elsker du at se film, og er interesseret i, hvordan man laver dem? Er du interesseret i hvordan man planlægger, optager og redigerer film? – Så er du landet det rette sted.

Sjov Sommer - FIFA 18 turnering på biblioteket

12-07-2018
Er du den bedste i Solrød til FIFA18? Så tilmeld dig sommerens PS4 Pro turnering på biblioteket.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online