Skoleelever inspirerer Telia

11. september 2017

Et utraditionelt samarbejde mellem Uglegårdsskolen i Solrød og Telia skaber nye muligheder for læring, udvikling og digitalisering. De umiddelbart umage parter har nemlig meget at lære hinanden. Derfor er Telia og Uglegårdsskolen gået sammen om en såkaldt Hackaton med fokus på idé- og videreudvikling af nye digitale koncepter.

”Det er en unik mulighed for vores elever at prøve kræfter med processer og metoder i Telias univers, som jo repræsenterer den verden som er og bliver elevernes virkelighed,” siger Christian Overgaard, der er er lærer på innovationslinien på Uglegårdsskolen og skolens tovholder på samarbejdet.

Eleverne fra Uglegårdsskolen er mellem 13 og 16 år og er vokset op med digitalisering. De skal hele tiden selv definere deres hverdag og deres fremtid. Og det stiller krav til de unge mennesker. Derfor har eleverne brug for konkrete redskaber og metoder til at skabe nye ideer eller omgøre eksisterende ideer.

”Innovative redskaber er en naturlig del af elevernes hverdag i skolen. Samarbejdet med Telia vil give eleverne et ekstra boost til fremtidens skolegang,” fortæller Christian Overgaard.


Udvikling starter i det små
Heller ikke i Telia lægger man skjul på, at der er noget at lære af samarbejdet med eleverne fra Uglegårdsskolen. 

”Vores helt klare formål er at lære af eleverne. De vokset op i en digital tidsalder og har et helt andet syn på mulighederne, end vi har som en etableret spiller på et digitalt marked. Vi har brug for at tænke og arbejde anderledes med nye ideer,” fortæller Trine Jensen, der arbejder med innovation og kundeoplevelser i Telia. Eleverne fra Uglegårdsskolen deltager i en såkaldt Hackaton. Et kort intensivt forløb, hvor man udvikler koncepter, prototyper og videreudvikler på digitale ideer.

”Kigger man på den digitale udvikling over de seneste 5-10 år, så er næsten alle de vigtigste drivere startet i det små. En simpel idé, der har potentialet. Men selve ideen er ikke altid nok, når man for alvor skal ud over rampen. Relativt hurtigt får et såkaldt start-up brug for vejledning eller støtte af den ene eller anden art. Og det kan Telia tilbyde,” siger Trine Jensen.

Det er Telia, der faciliterer elevernes Hackaton, der også har deltagelse af Telia-ansatte, der er med som mentorer, der giver feedback og vejledning, så eleverne kommer videre med deres ideer.

Hackaton løber over to dage; d. 11. og 12. september og 65 elever fra 7. til 9. klasse deltager i hackaton’en.

Der er tre temaer:
1) Fremtidens skole,
2) Social ansvarlighed og
3) Leg med teknologi


Flere artikler

FIFA turnering for 11-14 årige

19-02-2018
Vi skal også i år have kåret vinderen af bibliotekets traditionsrige turnering i FIFA 18 på PS4 pro, for de 11-14 årige.

Voksenkræmmermarked i Solrød Center

15-02-2018
Solrød Center har altid haft stor succes med sit børnekræmmermarked, så nu forsøger vi, om ikke vi kan skabe en lignende succes med et voksenkræmmermarked.

Solrød Gymnasiums spanskelever er gået videre til landsfinalen i Sprogolympiaden "ilcompetition"

15-02-2018
Der har i alt på landsplan deltaget 3000 elever i engelsk, spansk, fransk og tysk. På Solrød Gymnasium deltog alle spanskelever i henholdsvis "gymnasie- og modersmålskategorien".

Fitness med UngSolrød

15-02-2018
Kom i form i et professionelt motionscenter og få et træningsprogram tilpasset netop din krop!

Bøger om stærke piger

15-02-2018
I litteraturen så vel som i virkeligheden findes der heldigvis mange piger, der er modige, stærke og tager ansvar for at redde dem selv.

Tidlig integrationsindsats med bred tilgang batter

15-02-2018
Gennem et år har Køge Kommunes store integrationsprojekt Klar til Fremtiden kørt i samarbejde med CDI, Køge Handelsskole og EUC Sjælland. Torsdag den 8. februar besøgte borgmester Marie Stærke CAMPUS Køge for at se indsatsen med egne øjne.

Din tarm – Din sundhed

15-02-2018
Coach og virksomhedskonsulent Heidi Schønberg vil med udgangspunkt i den tyske mediciner Giulia Enders internationale bestseller "Tarme med charme" fortælle om en sund tarmfloras betydning for vores helbred, mandag d. 5. marts kl.19 på Solrød Bibliotek.

Udstilling på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Sjov udstilling fra Fri-Hobby, som startede med temaet garn, men med flere andre sjove ting.

Kropumulig banko på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Har du helt styr på alle kroppens organer, muskler, knogler og kropsdele

Dario trak fuldt hus

12-02-2018
Dario Campeotto leverede et brag af en optræden


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online