Skoleelever inspirerer Telia

11. september 2017

Et utraditionelt samarbejde mellem Uglegårdsskolen i Solrød og Telia skaber nye muligheder for læring, udvikling og digitalisering. De umiddelbart umage parter har nemlig meget at lære hinanden. Derfor er Telia og Uglegårdsskolen gået sammen om en såkaldt Hackaton med fokus på idé- og videreudvikling af nye digitale koncepter.

”Det er en unik mulighed for vores elever at prøve kræfter med processer og metoder i Telias univers, som jo repræsenterer den verden som er og bliver elevernes virkelighed,” siger Christian Overgaard, der er er lærer på innovationslinien på Uglegårdsskolen og skolens tovholder på samarbejdet.

Eleverne fra Uglegårdsskolen er mellem 13 og 16 år og er vokset op med digitalisering. De skal hele tiden selv definere deres hverdag og deres fremtid. Og det stiller krav til de unge mennesker. Derfor har eleverne brug for konkrete redskaber og metoder til at skabe nye ideer eller omgøre eksisterende ideer.

”Innovative redskaber er en naturlig del af elevernes hverdag i skolen. Samarbejdet med Telia vil give eleverne et ekstra boost til fremtidens skolegang,” fortæller Christian Overgaard.


Udvikling starter i det små
Heller ikke i Telia lægger man skjul på, at der er noget at lære af samarbejdet med eleverne fra Uglegårdsskolen. 

”Vores helt klare formål er at lære af eleverne. De vokset op i en digital tidsalder og har et helt andet syn på mulighederne, end vi har som en etableret spiller på et digitalt marked. Vi har brug for at tænke og arbejde anderledes med nye ideer,” fortæller Trine Jensen, der arbejder med innovation og kundeoplevelser i Telia. Eleverne fra Uglegårdsskolen deltager i en såkaldt Hackaton. Et kort intensivt forløb, hvor man udvikler koncepter, prototyper og videreudvikler på digitale ideer.

”Kigger man på den digitale udvikling over de seneste 5-10 år, så er næsten alle de vigtigste drivere startet i det små. En simpel idé, der har potentialet. Men selve ideen er ikke altid nok, når man for alvor skal ud over rampen. Relativt hurtigt får et såkaldt start-up brug for vejledning eller støtte af den ene eller anden art. Og det kan Telia tilbyde,” siger Trine Jensen.

Det er Telia, der faciliterer elevernes Hackaton, der også har deltagelse af Telia-ansatte, der er med som mentorer, der giver feedback og vejledning, så eleverne kommer videre med deres ideer.

Hackaton løber over to dage; d. 11. og 12. september og 65 elever fra 7. til 9. klasse deltager i hackaton’en.

Der er tre temaer:
1) Fremtidens skole,
2) Social ansvarlighed og
3) Leg med teknologi


Flere artikler

Kan vi stole på Rigspolitiet?

18-06-2018
Grundloven er gentagne gange blevet brudt

Urtetur i Karlstrup Mose

18-06-2018
Tag med på urtetur på jagt efter et udsnit af efterårets spiselige urter. Du vil få inspiration og forslag til simpel men lækker tilberedning af urterne.

Fyraftens Fredag – Waterline

18-06-2018
Solrød Center byder på endnu en festlig Fyraftens Fredag d. 22. juni, hvor bandet Waterline kommer og spiller.

Stadig afbrændingsforbud i Solrød

18-06-2018
Solrød Kommune har bedt os gøre opmærksom på afbrændingsforbuddet, herunder at det ikke er tilladt at bygge bål på stranden mens forbuddet er i kraft.

Hollandske KRANENDONK er i vækst og udvider det danske softwareteam i Greve

18-06-2018
Verdens førende svejserobotfirma KRANENDONK, der får udviklet al software til styring af højteknologiske industrirobotter fra et kontor i ErhvervsCentret i Greve, er i vækst og ekspanderer kraftigt. Derfor søger firmaet nu to softwareudviklere til det danske team. Robotterne anvendes af skibsværfter og andre stålproducenter til svejsning, skæring, montering og fræsning eksempelvis i Japan, USA, Singapore, Frankrig og Italien. Men hvorfor er det lige, at verdens førende svejserobotfirma får udviklet al software i Danmark, og hvordan trives virksomhedens medarbejdere i ErhvervsCentret i Greve?

Pas på falske festivals-billetter

14-06-2018
Leder du efter en billet til en af sommerens udsolgte festivaler eksempelvis Roskilde Festival? Så vær opmærksom på, at der bliver solgt falske billetter.

Dimission for studenterne

14-06-2018
Den 29. juni holdes den samlede dimission for alle afgangshold på STX og HF. Det sker kl. 10-12 i Solrød Idrætscenter, hvorefter eleverne samler sig glade og stolte ved rådhuset og springvandet.

FIFA 18 turnering for 1.-3. klasser

14-06-2018
Er du den bedste til FIFA18? Går du i 1.- 3. klasse, så tilmeld dig sommerens PS4 Pro turnering på biblioteket.

App til biblioteket

14-06-2018
Solrød Bibliotek har fået en app med et brugervenligt design. Med dén på mobilen eller tabletten har du altid dit bibliotek lige ved hånden.

Lederrollen er universel

11-06-2018
Hvad virker ens på store byggeprojekter og i tandlægeklinikken? Ledelse er umiddelbart svaret. Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome, som henholdsvis er klinikassistentchef på tandklinikken Schiffs i Slagelse og elektriker og formand i Kemp & Lauritzen i Albertslund, går begge på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online