Hjælp Røde Kors med at hjælpe – meld dig som indsamler 1. oktober

11. september 2017

søndag den 1. oktober samler Røde Kors ind

Røde Kors samler ind søndag den 1. oktober og indsamlere går rundt på ruter i Solrød og Greve med de hvide indsamlingsbøsser med det røde kors på. Indsamlingen er med til at skaffe penge, så Røde Kors kan hjælpe de steder i verden, hvor katastrofer rammer.

Sidste år gik 86 borgere i Solrød og Greve som indsamlere på trods af dårligt vejr, men på nuværende tidspunkt er der færre, der har meldt sig. Røde Kors opfordrer derfor flere til at komme med som indsamlere.

”Der er brug for hjælp mange steder i verden. Både når det gælder hjælp til ofrene for krigs- og hungerkatastrofer, men også til at hjælpe mennesker, der er ramt af naturkatastrofer som ved de voldsomme tornadoer i Caribien og ved oversvømmelser som i Bangladesh. Hver eneste, der giver en hånd med og samler ind, gør derfor en kæmpe forskel,” siger indsamlingsleder Torben Mogensen fra Røde Kors Solrød-Greve.


I alt er der behov for 150 indsamlere til lige så mange ruter. Sidste år blev der samlet 112.000 kroner ind i Solrød og Greve.

På landsplan blev der indsamlet over 19 millioner kroner. Pengene gik til ofre for krigen i Syrien, så Røde Kors kunne hjælpe med mad, rent drikkevand og husly. Røde Kors hjalp for pengene også med at genbosætte flygtninge fra Irak i de byer, de kommer fra samt til at hjælpe de hundredtusinder af syge børn og voksne, der er ramt af kolera i Yemen.

En rute tager to til tre timer, og indsamlere kan få en rute, der passer dem bedst. Det kan være i det kvarter, man bor eller et andet sted, man ønsker at samle ind.

”Mange får nogle gode timer ud af det og tager eksempelvis sine børn eller et barnebarn med. Man hygger sig og folk er rigtig glade for at give et bidrag, når vi ringer på, fortæller Torben Mogensen.


Man melder sig som indsamler hos Torben Mogensen på tlf. 23 61 23 77, i Røde Kors-butikkerne, på Røde Kors' hjemmeside www.rodekors.dk eller på telefon 70 10 00 00.

Indsamlingen foregår søndag den 1. oktober fra klokken 11 til 14.


Flere artikler

Kan vi stole på Rigspolitiet?

18-06-2018
Grundloven er gentagne gange blevet brudt

Urtetur i Karlstrup Mose

18-06-2018
Tag med på urtetur på jagt efter et udsnit af efterårets spiselige urter. Du vil få inspiration og forslag til simpel men lækker tilberedning af urterne.

Fyraftens Fredag – Waterline

18-06-2018
Solrød Center byder på endnu en festlig Fyraftens Fredag d. 22. juni, hvor bandet Waterline kommer og spiller.

Stadig afbrændingsforbud i Solrød

18-06-2018
Solrød Kommune har bedt os gøre opmærksom på afbrændingsforbuddet, herunder at det ikke er tilladt at bygge bål på stranden mens forbuddet er i kraft.

Hollandske KRANENDONK er i vækst og udvider det danske softwareteam i Greve

18-06-2018
Verdens førende svejserobotfirma KRANENDONK, der får udviklet al software til styring af højteknologiske industrirobotter fra et kontor i ErhvervsCentret i Greve, er i vækst og ekspanderer kraftigt. Derfor søger firmaet nu to softwareudviklere til det danske team. Robotterne anvendes af skibsværfter og andre stålproducenter til svejsning, skæring, montering og fræsning eksempelvis i Japan, USA, Singapore, Frankrig og Italien. Men hvorfor er det lige, at verdens førende svejserobotfirma får udviklet al software i Danmark, og hvordan trives virksomhedens medarbejdere i ErhvervsCentret i Greve?

Pas på falske festivals-billetter

14-06-2018
Leder du efter en billet til en af sommerens udsolgte festivaler eksempelvis Roskilde Festival? Så vær opmærksom på, at der bliver solgt falske billetter.

Dimission for studenterne

14-06-2018
Den 29. juni holdes den samlede dimission for alle afgangshold på STX og HF. Det sker kl. 10-12 i Solrød Idrætscenter, hvorefter eleverne samler sig glade og stolte ved rådhuset og springvandet.

FIFA 18 turnering for 1.-3. klasser

14-06-2018
Er du den bedste til FIFA18? Går du i 1.- 3. klasse, så tilmeld dig sommerens PS4 Pro turnering på biblioteket.

App til biblioteket

14-06-2018
Solrød Bibliotek har fået en app med et brugervenligt design. Med dén på mobilen eller tabletten har du altid dit bibliotek lige ved hånden.

Lederrollen er universel

11-06-2018
Hvad virker ens på store byggeprojekter og i tandlægeklinikken? Ledelse er umiddelbart svaret. Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome, som henholdsvis er klinikassistentchef på tandklinikken Schiffs i Slagelse og elektriker og formand i Kemp & Lauritzen i Albertslund, går begge på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online