Hjælp Røde Kors med at hjælpe – meld dig som indsamler 1. oktober

11. september 2017

søndag den 1. oktober samler Røde Kors ind

Røde Kors samler ind søndag den 1. oktober og indsamlere går rundt på ruter i Solrød og Greve med de hvide indsamlingsbøsser med det røde kors på. Indsamlingen er med til at skaffe penge, så Røde Kors kan hjælpe de steder i verden, hvor katastrofer rammer.

Sidste år gik 86 borgere i Solrød og Greve som indsamlere på trods af dårligt vejr, men på nuværende tidspunkt er der færre, der har meldt sig. Røde Kors opfordrer derfor flere til at komme med som indsamlere.

”Der er brug for hjælp mange steder i verden. Både når det gælder hjælp til ofrene for krigs- og hungerkatastrofer, men også til at hjælpe mennesker, der er ramt af naturkatastrofer som ved de voldsomme tornadoer i Caribien og ved oversvømmelser som i Bangladesh. Hver eneste, der giver en hånd med og samler ind, gør derfor en kæmpe forskel,” siger indsamlingsleder Torben Mogensen fra Røde Kors Solrød-Greve.


I alt er der behov for 150 indsamlere til lige så mange ruter. Sidste år blev der samlet 112.000 kroner ind i Solrød og Greve.

På landsplan blev der indsamlet over 19 millioner kroner. Pengene gik til ofre for krigen i Syrien, så Røde Kors kunne hjælpe med mad, rent drikkevand og husly. Røde Kors hjalp for pengene også med at genbosætte flygtninge fra Irak i de byer, de kommer fra samt til at hjælpe de hundredtusinder af syge børn og voksne, der er ramt af kolera i Yemen.

En rute tager to til tre timer, og indsamlere kan få en rute, der passer dem bedst. Det kan være i det kvarter, man bor eller et andet sted, man ønsker at samle ind.

”Mange får nogle gode timer ud af det og tager eksempelvis sine børn eller et barnebarn med. Man hygger sig og folk er rigtig glade for at give et bidrag, når vi ringer på, fortæller Torben Mogensen.


Man melder sig som indsamler hos Torben Mogensen på tlf. 23 61 23 77, i Røde Kors-butikkerne, på Røde Kors' hjemmeside www.rodekors.dk eller på telefon 70 10 00 00.

Indsamlingen foregår søndag den 1. oktober fra klokken 11 til 14.


Flere artikler

Kummunevalg Solrød Kommune - mens vi venter

21-11-2017
OPDATERES LØBENDE 21/11 2017

Vi holder hackerne ude

20-11-2017
En storstilet kampagne er i gang, så vi kan holde hackerne ude. En ny kampagne sætter spot på, hvordan vi som forbrugere selv kan gøre noget for at undgå hackning.

Dyreværnsenheden hos Midt- og Vestsjællands Politi kåret som Årets dyreven 2017

20-11-2017
Fredag eftermiddag modtog Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreværnsenhed prisen som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse.

JULETRÆ – GLÖGG OG KAKAO VED VINKELHUSET

20-11-2017
Lagkagehuset og Smeralda glæder sig til at byde børn og voksne velkommen i Vinkelhuset på Solrød Strandvej 66.

Helt nye muligheder for politisk samtale i Solrød

20-11-2017
Siden foråret har Solrøds borgmester Niels Hörup været på gader og stræder for at tale politik med borgerne.

Valg i øjenhøjde

20-11-2017
Eleverne i Elevrådet og debatklubben på Køge Handelsgymnasium tog initiativ til vælger- og debatmøde i øjenhøjde. Ungdomsboliger, offentlig transport, uddannelsesmuligheder, fritidsliv og væresteder var på dagorden. Én ting kunne de unge politikere være 100 pct. enige i: Brug din stemme – og stem ungt!

Data og AI former fremtiden

16-11-2017
Det er svært at spå om fremtiden, men det er umiddelbart det Steffen Witterseh Rasmussen gør i sit arbejde hos Microsoft. Han besøgte Køge Handelsgymnasium for at fortælle om sin karriere, siden han blev student fra innovationsretningen fra selvsamme sted i 2014.

Den ikoniske Coca-Cola julelastbil kommer til Havdrup

16-11-2017
or første gang i seks år kommer den ikoniske Coca-Cola julelastbil igen til Danmark for at sprede juleglæde. Havdrup er et af de udvalgte steder, som den verdenskendte rød-hvide julelastbil besøger på sin vej gennem Danmark. Det sker ved SuperBrugsen på Skovvej 3 den 17. december kl. 10-16, hvor alle inviteres til at komme og nyde iskold Coca-Cola i et hyggeligt og nostalgisk juleunivers.

Autoreservedelsforretning inviterede borgmesteren på rundvisning

16-11-2017
Solrødvirksomheden Brdr. Lambertsen ApS inviterede borgmester Niels Hörup til en tur rundt i virksomhedens 1000 m² store domicil, og samtidig blev der snakket om vækst og udvikling.

Borgmester Niels Hörup (V) mødte stor spørgelyst på vælgermødet i Jersie

16-11-2017
Det var en veloplagt borgmester Niels Hörup, som var til vælgermøde i Jersie forsamlingshus, hvor der var en stor spørgelyst omkring udviklingen i landsbyerne. Niels Hörup fik lejlighed til at fortælle om Venstres vision for DIT OG MIT SOLRØD, hvor der netop er lagt vægt på udviklingen i landsbyerne i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online