Hjælp Røde Kors med at hjælpe – meld dig som indsamler 1. oktober

11. september 2017

søndag den 1. oktober samler Røde Kors ind

Røde Kors samler ind søndag den 1. oktober og indsamlere går rundt på ruter i Solrød og Greve med de hvide indsamlingsbøsser med det røde kors på. Indsamlingen er med til at skaffe penge, så Røde Kors kan hjælpe de steder i verden, hvor katastrofer rammer.

Sidste år gik 86 borgere i Solrød og Greve som indsamlere på trods af dårligt vejr, men på nuværende tidspunkt er der færre, der har meldt sig. Røde Kors opfordrer derfor flere til at komme med som indsamlere.

”Der er brug for hjælp mange steder i verden. Både når det gælder hjælp til ofrene for krigs- og hungerkatastrofer, men også til at hjælpe mennesker, der er ramt af naturkatastrofer som ved de voldsomme tornadoer i Caribien og ved oversvømmelser som i Bangladesh. Hver eneste, der giver en hånd med og samler ind, gør derfor en kæmpe forskel,” siger indsamlingsleder Torben Mogensen fra Røde Kors Solrød-Greve.


I alt er der behov for 150 indsamlere til lige så mange ruter. Sidste år blev der samlet 112.000 kroner ind i Solrød og Greve.

På landsplan blev der indsamlet over 19 millioner kroner. Pengene gik til ofre for krigen i Syrien, så Røde Kors kunne hjælpe med mad, rent drikkevand og husly. Røde Kors hjalp for pengene også med at genbosætte flygtninge fra Irak i de byer, de kommer fra samt til at hjælpe de hundredtusinder af syge børn og voksne, der er ramt af kolera i Yemen.

En rute tager to til tre timer, og indsamlere kan få en rute, der passer dem bedst. Det kan være i det kvarter, man bor eller et andet sted, man ønsker at samle ind.

”Mange får nogle gode timer ud af det og tager eksempelvis sine børn eller et barnebarn med. Man hygger sig og folk er rigtig glade for at give et bidrag, når vi ringer på, fortæller Torben Mogensen.


Man melder sig som indsamler hos Torben Mogensen på tlf. 23 61 23 77, i Røde Kors-butikkerne, på Røde Kors' hjemmeside www.rodekors.dk eller på telefon 70 10 00 00.

Indsamlingen foregår søndag den 1. oktober fra klokken 11 til 14.


Flere artikler

Gymnasieelever skabte rammerne for ny ungdomsfestival

21-09-2017
Gymnasiets elever arrangerede festival for Solrøds ungdom

Biogas-quiz og rundvisning for hele familien

21-09-2017
Solrød Biogas inviterer til Åbent Hus lørdag den 30. september

Vi passer på Solrødsest markante naturperle!

21-09-2017
Komog gør en forskel på søndag den 24/9

Hvorfor bliver så mange par skilt?

21-09-2017
Foredrag med Torben Haugaard, onsdag 4. oktober, kl. 19:30 i Havdrup Sognehus.

Filmklub for børn på 8-13 år

21-09-2017
Torsdag 28. september kl. 15:45 til 17:15, viser børnebiblioteket en sjov eller spændende film for børn på 8-13 år. Kom og tag gerne dine venner med!

Tag et gratis kursus i ESPD og bliv klar til at byde på kommunale udbud

21-09-2017
Hvis du vil byde på offentlige udbud, skal du fremover også udfylde det fælleseuropæiske udbuds-dokument ESPD digitalt og korrekt i forhold til kravene. Torsdag den 12. oktober 2017 fra kl. 8.00-10.00 kan du som lokal virksomhed deltage i en workshop i ESPD i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve.

Kom og få en isvaffel
 og en politisk snak

21-09-2017
Hvad synes du, det nye byråd skal vægte højest? Er det børnepasningen, skolerne, fritiden – eller de ældre?

Borgere på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes på vej til livet og et job

21-09-2017
I udkanten af Håndværkerbyen i Greve, side om side med en automobilforhandler og et tømrer- og snedkerfirma, ligger virksomheden MATCHgruppen. I modsætning til håndværkerne i Greves ældste industriområde, arbejder MATCHgruppen ikke med mørtel og mursten men med mind-set og mennesker, der har brug for hjælp til at komme tilbage til livet og et job. Det blev Greves borgmester og Greves erhvervs- og turistchef orienteret om, da de for nylig aflagde besøg hos MATCH-gruppen som et led i Greve kommunes vækstpolitik.

Kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv

18-09-2017
Foredrag med Lizl Rand, torsdag d. 5. oktober kl.19.00 på Solrød Bibliotek.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online