Hjælp Røde Kors med at hjælpe – meld dig som indsamler 1. oktober

11. september 2017

søndag den 1. oktober samler Røde Kors ind

Røde Kors samler ind søndag den 1. oktober og indsamlere går rundt på ruter i Solrød og Greve med de hvide indsamlingsbøsser med det røde kors på. Indsamlingen er med til at skaffe penge, så Røde Kors kan hjælpe de steder i verden, hvor katastrofer rammer.

Sidste år gik 86 borgere i Solrød og Greve som indsamlere på trods af dårligt vejr, men på nuværende tidspunkt er der færre, der har meldt sig. Røde Kors opfordrer derfor flere til at komme med som indsamlere.

”Der er brug for hjælp mange steder i verden. Både når det gælder hjælp til ofrene for krigs- og hungerkatastrofer, men også til at hjælpe mennesker, der er ramt af naturkatastrofer som ved de voldsomme tornadoer i Caribien og ved oversvømmelser som i Bangladesh. Hver eneste, der giver en hånd med og samler ind, gør derfor en kæmpe forskel,” siger indsamlingsleder Torben Mogensen fra Røde Kors Solrød-Greve.


I alt er der behov for 150 indsamlere til lige så mange ruter. Sidste år blev der samlet 112.000 kroner ind i Solrød og Greve.

På landsplan blev der indsamlet over 19 millioner kroner. Pengene gik til ofre for krigen i Syrien, så Røde Kors kunne hjælpe med mad, rent drikkevand og husly. Røde Kors hjalp for pengene også med at genbosætte flygtninge fra Irak i de byer, de kommer fra samt til at hjælpe de hundredtusinder af syge børn og voksne, der er ramt af kolera i Yemen.

En rute tager to til tre timer, og indsamlere kan få en rute, der passer dem bedst. Det kan være i det kvarter, man bor eller et andet sted, man ønsker at samle ind.

”Mange får nogle gode timer ud af det og tager eksempelvis sine børn eller et barnebarn med. Man hygger sig og folk er rigtig glade for at give et bidrag, når vi ringer på, fortæller Torben Mogensen.


Man melder sig som indsamler hos Torben Mogensen på tlf. 23 61 23 77, i Røde Kors-butikkerne, på Røde Kors' hjemmeside www.rodekors.dk eller på telefon 70 10 00 00.

Indsamlingen foregår søndag den 1. oktober fra klokken 11 til 14.


Flere artikler

FIFA turnering for 11-14 årige

19-02-2018
Vi skal også i år have kåret vinderen af bibliotekets traditionsrige turnering i FIFA 18 på PS4 pro, for de 11-14 årige.

Voksenkræmmermarked i Solrød Center

15-02-2018
Solrød Center har altid haft stor succes med sit børnekræmmermarked, så nu forsøger vi, om ikke vi kan skabe en lignende succes med et voksenkræmmermarked.

Solrød Gymnasiums spanskelever er gået videre til landsfinalen i Sprogolympiaden "ilcompetition"

15-02-2018
Der har i alt på landsplan deltaget 3000 elever i engelsk, spansk, fransk og tysk. På Solrød Gymnasium deltog alle spanskelever i henholdsvis "gymnasie- og modersmålskategorien".

Fitness med UngSolrød

15-02-2018
Kom i form i et professionelt motionscenter og få et træningsprogram tilpasset netop din krop!

Bøger om stærke piger

15-02-2018
I litteraturen så vel som i virkeligheden findes der heldigvis mange piger, der er modige, stærke og tager ansvar for at redde dem selv.

Tidlig integrationsindsats med bred tilgang batter

15-02-2018
Gennem et år har Køge Kommunes store integrationsprojekt Klar til Fremtiden kørt i samarbejde med CDI, Køge Handelsskole og EUC Sjælland. Torsdag den 8. februar besøgte borgmester Marie Stærke CAMPUS Køge for at se indsatsen med egne øjne.

Din tarm – Din sundhed

15-02-2018
Coach og virksomhedskonsulent Heidi Schønberg vil med udgangspunkt i den tyske mediciner Giulia Enders internationale bestseller "Tarme med charme" fortælle om en sund tarmfloras betydning for vores helbred, mandag d. 5. marts kl.19 på Solrød Bibliotek.

Udstilling på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Sjov udstilling fra Fri-Hobby, som startede med temaet garn, men med flere andre sjove ting.

Kropumulig banko på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Har du helt styr på alle kroppens organer, muskler, knogler og kropsdele

Dario trak fuldt hus

12-02-2018
Dario Campeotto leverede et brag af en optræden


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online