K og R: Solrød Musikskole har brug for et løft

7. september 2017

Musikskolen på den politiske dagsorden

 
Den lokale kommunale musikskole i Solrød har over de senere år oplevet et faldende medlemstal, og det får nu to partier til at sætte musikskolen på den politiske dagsorden op til de kommende budgetforhandlinger i Solrød Kommune.
 
”Vi kan konstatere, at aktiviteten på musikskolen desværre er nedadgående, og det er vi ærgerlige over. Vi vil derfor tage ønsket om et øget fokus med til budgetforhandlingerne, og så vil vi prøve at skaffe flertal for at afsætte nogle midler, så kommunens tre folkeskoler får mulighed for at indgå i tættere samarbejde med musikskolen, hvilket forhåbentligt kan generere lidt ekstra motivation for de potentielle elever,” udtaler de to byrådsmedlemmer Morten Scheelsbeck (Konservative) og Bo Nygaard Larsen (Radikale) i en fælles udtalelse.

 
 
Musik er også dannelse
I Solrød Kommune arbejdes der i øjeblikket på en såkaldt dannelsesstrategi på skoleområdet, så byens elever får et øget fokus på og kendskab til dannelse, og fra konservativ og radikal side henviser man til, at musik også bør regnes med i dannelsen af kommunens unge:
 
”Musik er også dannelse og har været det i århundreder. Musik er med til at forme os som mennesker, og det giver os et indblik i forskellige grene af historien, som man ikke nødvendigvis ellers kommer i berøring med,” understreger Bo Nygaard Larsen (R). Morten Scheelsbeck (K) supplerer:
 
”Vi ser det som en oplagt opgave for fællesskabet at sikre, at der er sunde og berigende aktiviteter for alle slags unge – også for dem, der måske ikke spiller fodbold eller badminton – og her kan musikundervisning bidrage til både en indholdsrig fritid og til videreførelsen af vores fælles dannelse. Derfor arbejder vi videre med dette.”
 
Forhandlingerne om næste års budget for Solrød Kommune går i gang her i september og kører over den næste måneds tid.Flere artikler

Hele pakken skal medregnes

11-06-2018
Finansministeriets regnemaskine skal inddrage flere parametre, når konsekvenserne af forskellige lovforslag beregnes.

Nu kommer kontrolenheden

04-06-2018
Nu etableres enheden, som skal kontrollere om arbejdsmiljøet er i orden

Danmark opruster med akuthelikopter

28-05-2018
I januar 2019 bliver der indsat en ekstra akutlægehelikopter i Danmark. Regeringen og Dansk Folkeparti har i finanslovsaftalen for 2018 aftalt, at der skal anskaffes en ekstra akutlægehelikopter.

Solrød behøver et kvalitetsløft af børne- og ungeområdet

24-05-2018
De borgerlige har i en lang periode ikke prioriteret børne- og ungeområdet i Solrød Kommune. Det kan for alvor mærkes nu, og kvaliteten i Solrød er i bund. Solrød kan simpelthen ikke levere den kvalitetsstandard i vores daginstitutioner, som man med rette kan forvente som forældre.

Skipper kroen Køge

21-05-2018
Utilgivelig oplevelse

Rammerne bliver sprængt af succes

20-05-2018
Det gode sundhedspersonale i Region Sjælland ønsker at tilbyde det bedste af det bedste for patienterne

Glad Solrødborger

20-05-2018
En god uheldig oplevelse!

Moderniserings-styrelsens dage er talte

14-05-2018
Et godt arbejdsmiljø, så får vi tilfredse medarbejdere

Lægeuddannelse på vej

07-05-2018
Til vinter begynder de første kandidatstuderende på lægeuddannelsen i Region Sjælland, og det er et stort skridt i kampen mod den voksende lægemangel i Region Sjælland.

Vi vil kæmpe for 10Solrød!

03-05-2018
10Solrød skal bevares i nuværende form


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online