K og R: Solrød Musikskole har brug for et løft

7. september 2017

Musikskolen på den politiske dagsorden

 
Den lokale kommunale musikskole i Solrød har over de senere år oplevet et faldende medlemstal, og det får nu to partier til at sætte musikskolen på den politiske dagsorden op til de kommende budgetforhandlinger i Solrød Kommune.
 
”Vi kan konstatere, at aktiviteten på musikskolen desværre er nedadgående, og det er vi ærgerlige over. Vi vil derfor tage ønsket om et øget fokus med til budgetforhandlingerne, og så vil vi prøve at skaffe flertal for at afsætte nogle midler, så kommunens tre folkeskoler får mulighed for at indgå i tættere samarbejde med musikskolen, hvilket forhåbentligt kan generere lidt ekstra motivation for de potentielle elever,” udtaler de to byrådsmedlemmer Morten Scheelsbeck (Konservative) og Bo Nygaard Larsen (Radikale) i en fælles udtalelse.

 
 
Musik er også dannelse
I Solrød Kommune arbejdes der i øjeblikket på en såkaldt dannelsesstrategi på skoleområdet, så byens elever får et øget fokus på og kendskab til dannelse, og fra konservativ og radikal side henviser man til, at musik også bør regnes med i dannelsen af kommunens unge:
 
”Musik er også dannelse og har været det i århundreder. Musik er med til at forme os som mennesker, og det giver os et indblik i forskellige grene af historien, som man ikke nødvendigvis ellers kommer i berøring med,” understreger Bo Nygaard Larsen (R). Morten Scheelsbeck (K) supplerer:
 
”Vi ser det som en oplagt opgave for fællesskabet at sikre, at der er sunde og berigende aktiviteter for alle slags unge – også for dem, der måske ikke spiller fodbold eller badminton – og her kan musikundervisning bidrage til både en indholdsrig fritid og til videreførelsen af vores fælles dannelse. Derfor arbejder vi videre med dette.”
 
Forhandlingerne om næste års budget for Solrød Kommune går i gang her i september og kører over den næste måneds tid.Flere artikler

Regionen tager samfundsansvar

19-02-2018
Region Sjælland tager en aktiv rolle i erhvervs- og vækstudviklingen ved at sikre, at der er ordentlige arbejdsvilkår på regionens arbejdspladser, herunder også sygehusbyggepladser.

Der er intet der er gratis i offentlig forvaltning

13-02-2018
Intet er gratis, ej heller i offentlig forvaltning

Kølelifte til døde børn

12-02-2018
Jeg ser gerne at alle vores fødeafdelinger får anskaffet kølelifte

Pendlerparkering i SolrødCenter

07-02-2018
Måske P-tids begrænsning på 3 timer så kunder har P-plads når vi skal til at handle i Centeret.

Regionen mangler læger!

05-02-2018
Vi mangler læger i Region Sjælland nu

Sundhedsplatformen skal holdes i hånden

29-01-2018
Sundhedsplatformen er et IT-system, som sikrer ensartede behandlingsforløb og skaber mere lighed i sundhedsvæsenet. Ved få klik iværksættes den fulde pakke af indsatser, der skal til – lige fra at få taget blodprøver og booket operation til at få sikret opfølgende behandling.

Hvor mange gange må man bryde loven?

22-01-2018
I den forgangne uge var vi igen vidende til en minister, der erkendte at have brudt loven uden at det får konsekvenser.

Tilsandet

15-01-2018
"Regeringen er kommet frem til den konklusion, at hvis vi skal have en god start på 2018, så skal vi hellere fokusere på de ting, vi kan blive enige om". Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i det seneste pressemøde. Det er indtil videre fjerde gang, at forhandlingerne om en skattereform er blevet udsat.

Ud af ghettoerne

08-01-2018
Jeg er enig i Poul Nyrup Rasmussens citat fra år 2000:" Det er et reelt problem, hvis danske familier i deres egen opgang, i deres eget kvarter, i deres egen by, oplever at de kommer i mindretal, at børnene får problemer i skolen – at de så at sige bliver ofre for en ghettodannelse".

Region Sjælland dør af hjertestop

20-11-2017
De seneste tal fra Dansk Hjertestopregister viser, at Region Sjælland er bundskraber når det gælder overlevelse af et hjertestop i forhold til de andre regioner; kun 6 procent af patienter i Region Sjælland med hjertestop overlever, mens tallet for de øvrige regioner er 12–14%.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online