K og R: Solrød Musikskole har brug for et løft

7. september 2017

Musikskolen på den politiske dagsorden

 
Den lokale kommunale musikskole i Solrød har over de senere år oplevet et faldende medlemstal, og det får nu to partier til at sætte musikskolen på den politiske dagsorden op til de kommende budgetforhandlinger i Solrød Kommune.
 
”Vi kan konstatere, at aktiviteten på musikskolen desværre er nedadgående, og det er vi ærgerlige over. Vi vil derfor tage ønsket om et øget fokus med til budgetforhandlingerne, og så vil vi prøve at skaffe flertal for at afsætte nogle midler, så kommunens tre folkeskoler får mulighed for at indgå i tættere samarbejde med musikskolen, hvilket forhåbentligt kan generere lidt ekstra motivation for de potentielle elever,” udtaler de to byrådsmedlemmer Morten Scheelsbeck (Konservative) og Bo Nygaard Larsen (Radikale) i en fælles udtalelse.

 
 
Musik er også dannelse
I Solrød Kommune arbejdes der i øjeblikket på en såkaldt dannelsesstrategi på skoleområdet, så byens elever får et øget fokus på og kendskab til dannelse, og fra konservativ og radikal side henviser man til, at musik også bør regnes med i dannelsen af kommunens unge:
 
”Musik er også dannelse og har været det i århundreder. Musik er med til at forme os som mennesker, og det giver os et indblik i forskellige grene af historien, som man ikke nødvendigvis ellers kommer i berøring med,” understreger Bo Nygaard Larsen (R). Morten Scheelsbeck (K) supplerer:
 
”Vi ser det som en oplagt opgave for fællesskabet at sikre, at der er sunde og berigende aktiviteter for alle slags unge – også for dem, der måske ikke spiller fodbold eller badminton – og her kan musikundervisning bidrage til både en indholdsrig fritid og til videreførelsen af vores fælles dannelse. Derfor arbejder vi videre med dette.”
 
Forhandlingerne om næste års budget for Solrød Kommune går i gang her i september og kører over den næste måneds tid.Flere artikler

Hvad siger du?

21-09-2017
John Wennerwald på gaden hele uge 38

Nej til skattelettelser - ja til udvikling

18-09-2017
Pressen skriver, at Liberal Alliance og Grunderejerne er sendt uden for døren i forbindelse med forhandlinger om det kommunale budget for 2018 - Årsagen er at de kræver skattelettelser i 2018.

Der er også brug for unge i byrådet

18-09-2017
Landets byråd består meget ofte af ældre, kedelige, gamle mænd og koner, der bruger alt deres tid på at gøre kommunal politik kedeligt og uinteressant. Derfor er det vigtigt, at vi får noget ungt frisk kød ind i kommunalbestyrelsen.

Solrød Kommune kan og skal udvikles yderligere

14-09-2017
Det kan stadig blive bedre

Finansloven skærer i kommunerne

11-09-2017
8.000 færre fuldtidsstillinger i kommunerne i 2025

Mener unge at kommunalvalget er kedeligt og ligegyldigt?

07-09-2017
Som ung kandidat gør det mig trist at læse, at hele 40 procent af de unge mener, at ord som kedelig eller ligegyldig karakteriser kommunalvalget.

Pensionisterne er glemt

04-09-2017
Regeringens skatteudspil, som blev lanceret i sidste uge, forbigår pensionisterne.

Udbygning plejecenter Chr. Have

31-08-2017
Af Dina Oxfeldt, Venstre

Mener unge, at kommunalvalget er kedeligt og ligegyldigt?

31-08-2017
Oliver Lerbech Petersen, Konservativ kandidat til byrådet

Ønsker danskerne skattelettelser?

28-08-2017
Ja selvfølgelig. Jeg ønsker også at få mere udbetalt hver måned. Men når danskerne erfarer at vores sygehusvæsen mangler midler eller folkeskolen ikke lever op til forventningerne, ja så kan vi godt undvære skattelettelser.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online