Fuldt hus til infomøde om efterskolevalget

7. september 2017

400 interesserede elever for forældre

Der var fuldt hus på Solrød Gymnasium med ca. 400 interesserede elever og forældre, da centerleder for UUV Køge Bugt – Mark Jensen – bød velkommen til infoaftenen. Der bør lyttes, spørges og undersøges inden valget af efterskole, da et år med det hele let kan løbe op i en pris på omkring 100.000 kr. var startudmeldingen.

Kirsten Jeppesen fra de Sjællandske Efterskoler henviste i sit oplæg til ”prisberegneren” på foreningens hjemmeside, hvor forældre kan beregne en nogenlunde præcis pris ud fra efterskolens pris og forældreindkomst.

Ellers var der mange gode råd og vink inden valget. Helt konkret var der præsentation af Tømmerup Fri- og efterskole, Gribskov Efterskole, New Nordic Youth – Efterskolen for iværksætteri, Efterskolen Lindenborg, Næsgård Efterskole, Vordingborgskolen, der er en fri fagskole og sidst Efterskolen Solbakken, hvis tilbud for unge med læse- og skrivevanskeligheder.
Den fælles præsentation var let og underholdende med enten lærere, elever eller forstander på podiet præsenterende en af de 7 efterskoler.

UUV vejlederne Birgitte Hybholt og Kirsten Rubæk Olsen var tilfredse med aftenen og de mange fremmødte, der allerede nu var i gang med at forberede et muligt efterskolevalg. På landsplan stopper ca. 3.000 elever deres efterskoleophold før tid og heraf bliver knap 1.000 elever bortvist.

Ved præsentationen blev det også oplyst, at et efterskoleophold både gav muligheder med også indebar fælles regler og konsekvenser.

Skulle man stoppe et efterskoleophold før tid, var udmeldingen fra UUV vejledningen i Køge Bugt, at verden ikke gik under og at det var vigtigt, at man selv opsøgte vejledningen og fik vendt situationen og sat en ny kurs.


Ungdommens UddannelsesVejledning
Greve - Køge - Solrød - Stevns
Sekretariat: Ølbycenter 53, 1. sal, 4600 Køge
Web: www.uuv.dkFlere artikler

FIFA turnering for 11-14 årige

19-02-2018
Vi skal også i år have kåret vinderen af bibliotekets traditionsrige turnering i FIFA 18 på PS4 pro, for de 11-14 årige.

Voksenkræmmermarked i Solrød Center

15-02-2018
Solrød Center har altid haft stor succes med sit børnekræmmermarked, så nu forsøger vi, om ikke vi kan skabe en lignende succes med et voksenkræmmermarked.

Solrød Gymnasiums spanskelever er gået videre til landsfinalen i Sprogolympiaden "ilcompetition"

15-02-2018
Der har i alt på landsplan deltaget 3000 elever i engelsk, spansk, fransk og tysk. På Solrød Gymnasium deltog alle spanskelever i henholdsvis "gymnasie- og modersmålskategorien".

Fitness med UngSolrød

15-02-2018
Kom i form i et professionelt motionscenter og få et træningsprogram tilpasset netop din krop!

Bøger om stærke piger

15-02-2018
I litteraturen så vel som i virkeligheden findes der heldigvis mange piger, der er modige, stærke og tager ansvar for at redde dem selv.

Tidlig integrationsindsats med bred tilgang batter

15-02-2018
Gennem et år har Køge Kommunes store integrationsprojekt Klar til Fremtiden kørt i samarbejde med CDI, Køge Handelsskole og EUC Sjælland. Torsdag den 8. februar besøgte borgmester Marie Stærke CAMPUS Køge for at se indsatsen med egne øjne.

Din tarm – Din sundhed

15-02-2018
Coach og virksomhedskonsulent Heidi Schønberg vil med udgangspunkt i den tyske mediciner Giulia Enders internationale bestseller "Tarme med charme" fortælle om en sund tarmfloras betydning for vores helbred, mandag d. 5. marts kl.19 på Solrød Bibliotek.

Udstilling på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Sjov udstilling fra Fri-Hobby, som startede med temaet garn, men med flere andre sjove ting.

Kropumulig banko på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Har du helt styr på alle kroppens organer, muskler, knogler og kropsdele

Dario trak fuldt hus

12-02-2018
Dario Campeotto leverede et brag af en optræden


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online