Fuldt hus til infomøde om efterskolevalget

7. september 2017

400 interesserede elever for forældre

Der var fuldt hus på Solrød Gymnasium med ca. 400 interesserede elever og forældre, da centerleder for UUV Køge Bugt – Mark Jensen – bød velkommen til infoaftenen. Der bør lyttes, spørges og undersøges inden valget af efterskole, da et år med det hele let kan løbe op i en pris på omkring 100.000 kr. var startudmeldingen.

Kirsten Jeppesen fra de Sjællandske Efterskoler henviste i sit oplæg til ”prisberegneren” på foreningens hjemmeside, hvor forældre kan beregne en nogenlunde præcis pris ud fra efterskolens pris og forældreindkomst.

Ellers var der mange gode råd og vink inden valget. Helt konkret var der præsentation af Tømmerup Fri- og efterskole, Gribskov Efterskole, New Nordic Youth – Efterskolen for iværksætteri, Efterskolen Lindenborg, Næsgård Efterskole, Vordingborgskolen, der er en fri fagskole og sidst Efterskolen Solbakken, hvis tilbud for unge med læse- og skrivevanskeligheder.
Den fælles præsentation var let og underholdende med enten lærere, elever eller forstander på podiet præsenterende en af de 7 efterskoler.

UUV vejlederne Birgitte Hybholt og Kirsten Rubæk Olsen var tilfredse med aftenen og de mange fremmødte, der allerede nu var i gang med at forberede et muligt efterskolevalg. På landsplan stopper ca. 3.000 elever deres efterskoleophold før tid og heraf bliver knap 1.000 elever bortvist.

Ved præsentationen blev det også oplyst, at et efterskoleophold både gav muligheder med også indebar fælles regler og konsekvenser.

Skulle man stoppe et efterskoleophold før tid, var udmeldingen fra UUV vejledningen i Køge Bugt, at verden ikke gik under og at det var vigtigt, at man selv opsøgte vejledningen og fik vendt situationen og sat en ny kurs.


Ungdommens UddannelsesVejledning
Greve - Køge - Solrød - Stevns
Sekretariat: Ølbycenter 53, 1. sal, 4600 Køge
Web: www.uuv.dkFlere artikler

Kommunalvalg 2017 - valgresultat

21-11-2017
Nu er alle stemmerne talt op

Kummunevalg Solrød Kommune - mens vi venter

21-11-2017
OPDATERES LØBENDE 21/11 2017

Vi holder hackerne ude

20-11-2017
En storstilet kampagne er i gang, så vi kan holde hackerne ude. En ny kampagne sætter spot på, hvordan vi som forbrugere selv kan gøre noget for at undgå hackning.

Dyreværnsenheden hos Midt- og Vestsjællands Politi kåret som Årets dyreven 2017

20-11-2017
Fredag eftermiddag modtog Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreværnsenhed prisen som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse.

JULETRÆ – GLÖGG OG KAKAO VED VINKELHUSET

20-11-2017
Lagkagehuset og Smeralda glæder sig til at byde børn og voksne velkommen i Vinkelhuset på Solrød Strandvej 66.

Helt nye muligheder for politisk samtale i Solrød

20-11-2017
Siden foråret har Solrøds borgmester Niels Hörup været på gader og stræder for at tale politik med borgerne.

Valg i øjenhøjde

20-11-2017
Eleverne i Elevrådet og debatklubben på Køge Handelsgymnasium tog initiativ til vælger- og debatmøde i øjenhøjde. Ungdomsboliger, offentlig transport, uddannelsesmuligheder, fritidsliv og væresteder var på dagorden. Én ting kunne de unge politikere være 100 pct. enige i: Brug din stemme – og stem ungt!

Data og AI former fremtiden

16-11-2017
Det er svært at spå om fremtiden, men det er umiddelbart det Steffen Witterseh Rasmussen gør i sit arbejde hos Microsoft. Han besøgte Køge Handelsgymnasium for at fortælle om sin karriere, siden han blev student fra innovationsretningen fra selvsamme sted i 2014.

Den ikoniske Coca-Cola julelastbil kommer til Havdrup

16-11-2017
or første gang i seks år kommer den ikoniske Coca-Cola julelastbil igen til Danmark for at sprede juleglæde. Havdrup er et af de udvalgte steder, som den verdenskendte rød-hvide julelastbil besøger på sin vej gennem Danmark. Det sker ved SuperBrugsen på Skovvej 3 den 17. december kl. 10-16, hvor alle inviteres til at komme og nyde iskold Coca-Cola i et hyggeligt og nostalgisk juleunivers.

Autoreservedelsforretning inviterede borgmesteren på rundvisning

16-11-2017
Solrødvirksomheden Brdr. Lambertsen ApS inviterede borgmester Niels Hörup til en tur rundt i virksomhedens 1000 m² store domicil, og samtidig blev der snakket om vækst og udvikling.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online