Fuldt hus til infomøde om efterskolevalget

7. september 2017

400 interesserede elever for forældre

Der var fuldt hus på Solrød Gymnasium med ca. 400 interesserede elever og forældre, da centerleder for UUV Køge Bugt – Mark Jensen – bød velkommen til infoaftenen. Der bør lyttes, spørges og undersøges inden valget af efterskole, da et år med det hele let kan løbe op i en pris på omkring 100.000 kr. var startudmeldingen.

Kirsten Jeppesen fra de Sjællandske Efterskoler henviste i sit oplæg til ”prisberegneren” på foreningens hjemmeside, hvor forældre kan beregne en nogenlunde præcis pris ud fra efterskolens pris og forældreindkomst.

Ellers var der mange gode råd og vink inden valget. Helt konkret var der præsentation af Tømmerup Fri- og efterskole, Gribskov Efterskole, New Nordic Youth – Efterskolen for iværksætteri, Efterskolen Lindenborg, Næsgård Efterskole, Vordingborgskolen, der er en fri fagskole og sidst Efterskolen Solbakken, hvis tilbud for unge med læse- og skrivevanskeligheder.
Den fælles præsentation var let og underholdende med enten lærere, elever eller forstander på podiet præsenterende en af de 7 efterskoler.

UUV vejlederne Birgitte Hybholt og Kirsten Rubæk Olsen var tilfredse med aftenen og de mange fremmødte, der allerede nu var i gang med at forberede et muligt efterskolevalg. På landsplan stopper ca. 3.000 elever deres efterskoleophold før tid og heraf bliver knap 1.000 elever bortvist.

Ved præsentationen blev det også oplyst, at et efterskoleophold både gav muligheder med også indebar fælles regler og konsekvenser.

Skulle man stoppe et efterskoleophold før tid, var udmeldingen fra UUV vejledningen i Køge Bugt, at verden ikke gik under og at det var vigtigt, at man selv opsøgte vejledningen og fik vendt situationen og sat en ny kurs.


Ungdommens UddannelsesVejledning
Greve - Køge - Solrød - Stevns
Sekretariat: Ølbycenter 53, 1. sal, 4600 Køge
Web: www.uuv.dkFlere artikler

Kan vi stole på Rigspolitiet?

18-06-2018
Grundloven er gentagne gange blevet brudt

Urtetur i Karlstrup Mose

18-06-2018
Tag med på urtetur på jagt efter et udsnit af efterårets spiselige urter. Du vil få inspiration og forslag til simpel men lækker tilberedning af urterne.

Fyraftens Fredag – Waterline

18-06-2018
Solrød Center byder på endnu en festlig Fyraftens Fredag d. 22. juni, hvor bandet Waterline kommer og spiller.

Stadig afbrændingsforbud i Solrød

18-06-2018
Solrød Kommune har bedt os gøre opmærksom på afbrændingsforbuddet, herunder at det ikke er tilladt at bygge bål på stranden mens forbuddet er i kraft.

Hollandske KRANENDONK er i vækst og udvider det danske softwareteam i Greve

18-06-2018
Verdens førende svejserobotfirma KRANENDONK, der får udviklet al software til styring af højteknologiske industrirobotter fra et kontor i ErhvervsCentret i Greve, er i vækst og ekspanderer kraftigt. Derfor søger firmaet nu to softwareudviklere til det danske team. Robotterne anvendes af skibsværfter og andre stålproducenter til svejsning, skæring, montering og fræsning eksempelvis i Japan, USA, Singapore, Frankrig og Italien. Men hvorfor er det lige, at verdens førende svejserobotfirma får udviklet al software i Danmark, og hvordan trives virksomhedens medarbejdere i ErhvervsCentret i Greve?

Pas på falske festivals-billetter

14-06-2018
Leder du efter en billet til en af sommerens udsolgte festivaler eksempelvis Roskilde Festival? Så vær opmærksom på, at der bliver solgt falske billetter.

Dimission for studenterne

14-06-2018
Den 29. juni holdes den samlede dimission for alle afgangshold på STX og HF. Det sker kl. 10-12 i Solrød Idrætscenter, hvorefter eleverne samler sig glade og stolte ved rådhuset og springvandet.

FIFA 18 turnering for 1.-3. klasser

14-06-2018
Er du den bedste til FIFA18? Går du i 1.- 3. klasse, så tilmeld dig sommerens PS4 Pro turnering på biblioteket.

App til biblioteket

14-06-2018
Solrød Bibliotek har fået en app med et brugervenligt design. Med dén på mobilen eller tabletten har du altid dit bibliotek lige ved hånden.

Lederrollen er universel

11-06-2018
Hvad virker ens på store byggeprojekter og i tandlægeklinikken? Ledelse er umiddelbart svaret. Kristina Jensen-Mattebjerg og Michael Friis Grome, som henholdsvis er klinikassistentchef på tandklinikken Schiffs i Slagelse og elektriker og formand i Kemp & Lauritzen i Albertslund, går begge på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online