Fuldt hus til infomøde om efterskolevalget

7. september 2017

400 interesserede elever for forældre

Der var fuldt hus på Solrød Gymnasium med ca. 400 interesserede elever og forældre, da centerleder for UUV Køge Bugt – Mark Jensen – bød velkommen til infoaftenen. Der bør lyttes, spørges og undersøges inden valget af efterskole, da et år med det hele let kan løbe op i en pris på omkring 100.000 kr. var startudmeldingen.

Kirsten Jeppesen fra de Sjællandske Efterskoler henviste i sit oplæg til ”prisberegneren” på foreningens hjemmeside, hvor forældre kan beregne en nogenlunde præcis pris ud fra efterskolens pris og forældreindkomst.

Ellers var der mange gode råd og vink inden valget. Helt konkret var der præsentation af Tømmerup Fri- og efterskole, Gribskov Efterskole, New Nordic Youth – Efterskolen for iværksætteri, Efterskolen Lindenborg, Næsgård Efterskole, Vordingborgskolen, der er en fri fagskole og sidst Efterskolen Solbakken, hvis tilbud for unge med læse- og skrivevanskeligheder.
Den fælles præsentation var let og underholdende med enten lærere, elever eller forstander på podiet præsenterende en af de 7 efterskoler.

UUV vejlederne Birgitte Hybholt og Kirsten Rubæk Olsen var tilfredse med aftenen og de mange fremmødte, der allerede nu var i gang med at forberede et muligt efterskolevalg. På landsplan stopper ca. 3.000 elever deres efterskoleophold før tid og heraf bliver knap 1.000 elever bortvist.

Ved præsentationen blev det også oplyst, at et efterskoleophold både gav muligheder med også indebar fælles regler og konsekvenser.

Skulle man stoppe et efterskoleophold før tid, var udmeldingen fra UUV vejledningen i Køge Bugt, at verden ikke gik under og at det var vigtigt, at man selv opsøgte vejledningen og fik vendt situationen og sat en ny kurs.


Ungdommens UddannelsesVejledning
Greve - Køge - Solrød - Stevns
Sekretariat: Ølbycenter 53, 1. sal, 4600 Køge
Web: www.uuv.dkFlere artikler

Gymnasieelever skabte rammerne for ny ungdomsfestival

21-09-2017
Gymnasiets elever arrangerede festival for Solrøds ungdom

Biogas-quiz og rundvisning for hele familien

21-09-2017
Solrød Biogas inviterer til Åbent Hus lørdag den 30. september

Vi passer på Solrødsest markante naturperle!

21-09-2017
Komog gør en forskel på søndag den 24/9

Hvorfor bliver så mange par skilt?

21-09-2017
Foredrag med Torben Haugaard, onsdag 4. oktober, kl. 19:30 i Havdrup Sognehus.

Filmklub for børn på 8-13 år

21-09-2017
Torsdag 28. september kl. 15:45 til 17:15, viser børnebiblioteket en sjov eller spændende film for børn på 8-13 år. Kom og tag gerne dine venner med!

Tag et gratis kursus i ESPD og bliv klar til at byde på kommunale udbud

21-09-2017
Hvis du vil byde på offentlige udbud, skal du fremover også udfylde det fælleseuropæiske udbuds-dokument ESPD digitalt og korrekt i forhold til kravene. Torsdag den 12. oktober 2017 fra kl. 8.00-10.00 kan du som lokal virksomhed deltage i en workshop i ESPD i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve.

Kom og få en isvaffel
 og en politisk snak

21-09-2017
Hvad synes du, det nye byråd skal vægte højest? Er det børnepasningen, skolerne, fritiden – eller de ældre?

Borgere på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes på vej til livet og et job

21-09-2017
I udkanten af Håndværkerbyen i Greve, side om side med en automobilforhandler og et tømrer- og snedkerfirma, ligger virksomheden MATCHgruppen. I modsætning til håndværkerne i Greves ældste industriområde, arbejder MATCHgruppen ikke med mørtel og mursten men med mind-set og mennesker, der har brug for hjælp til at komme tilbage til livet og et job. Det blev Greves borgmester og Greves erhvervs- og turistchef orienteret om, da de for nylig aflagde besøg hos MATCH-gruppen som et led i Greve kommunes vækstpolitik.

Kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv

18-09-2017
Foredrag med Lizl Rand, torsdag d. 5. oktober kl.19.00 på Solrød Bibliotek.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online