Forening skyder nyt liv i træningslokaler

13. juli 2017

Støttekroner og en masse frivilligt arbejde baner vejen for bedre forhold til de lokale skytter i Solrød.

Der hamres og bankes i kælderen på Solrød Skole. Forårssæsonen er slut for Havdrup Solrød Skytteforening (HSS24) og henover sommeren arbejdes der på højtryk for at få optimeret forholdene for foreningens medlemmer, så rammerne bliver mere tidsvarende og børnevenlige.

De otte skydebaner, som foreningen har til rådighed, bliver blandt andet udstyret med hæve- sænkeborde til stor gavn for børneskytterne, fortæller foreningens formand, Lars Kristensen. - De plejer at stå på skamler, som vi har i alle mulige forskellige højder. Fremover vil de selv kunne indstille bordhøjden, så den passer præcis til deres skydestilling, fortæller han.

Det er et tilskud fra Idrætsanlægs Fonden på godt 38.000 kroner, der har givet foreningen råd til at købe nogle brugte hæve-sænkeborde. De mere fingrefærdige medlemmer har derefter udtænkt en løsning til at bygge dem sammen med det eksisterende skivetræk.

Billede

- Hen over sæsonen har vi kun kunnet arbejde på en bane ad gangen, men i sommerferien kan vi komme til på tværs af alle banerne, og vi er i gang med at lægge sidste hånd på det hele, så det bliver klar til den nye sæson og ikke mindst vores 150-års jubilæum, som vi fejrer den 27. oktober, siger Lars Kristensen.

Skyd uden knald og krudtrøg
Skydning med luft er fremtiden
-Vi blev stiftet i 1867 og dengang skød man med meget kraftige våben, der bragede højere end Rundetårn, sparkede bagud som en hest og ikke var noget man dengang gav kvinder og børn i hænderne, men det har forandret sig, siger formanden.

- Skydning som sport er under stadig forandring, og i dag kan vi også tilbyde skydning med luftvåben, som er meget mere miljøvenligt, og konkurrencer med luftvåben kan fx afholdes i en almindelig sportshal med adgang for tilskuer. Det er vigtigt, at vores medlemmer kan træne med det nyeste udstyr, fortsætter formanden.

Derfor råder foreningen i dag over en luftriffel og en luftpistol samt en speciel luftpumpe - alt sammen takket være økonomisk hjælp fra Rekvisitpuljen og Team Solrød Støtteforening.

- Vi er specielt glade for, at vi med den nye luftpistol kan tilbyde vores børneskytter at træne pistolskydning. Vi får behov for at investere i flere luftvåben fremover - ligesom det kun er et spørgsmål om tid, før vi skal have flere baner til skydning med luftvåben, fortæller Lars Kristensen om fremtidsudsigterne for foreningen, der blev dannet, før der var en jernbane eller en brugsforening i vores område.


Flere artikler

Indvielse af Strandvejstorvet

26-04-2018
Kom forbi og vær med til, at indvie vores nye Strandvejstorv d. 12. maj. Til stor glæde både for vores butikker og vores kunder, så kan vi endelig tage Strandvejstorvet i brug igen.

Jonna Balle – en kunstner med strikkepinde

26-04-2018
Jonna Balle fra Havdrup har haft strikkepinde i hænderne så længe hun kan huske. Hendes unikke mønstre i vævestrik har været udstillet på en kunstudstilling og er bl.a. eftertragtet på sociale medier.

Billedkunstneren Lone Zimino fra Snoldelev er maj måneds kunstner

26-04-2018
De fleste billedkunstnere maler med kendte materialer og teknikker i form af lærred, olie, akryl og knapt så ofte akvarel, hvilket er lig med vandfarver på bøttepapir eller lignende. Nogle af disse teknikker benytter Lone Zimino også, men hun eksperimenterer også med andre og ofte mere sjældne materialer.

Store Bededag

26-04-2018
Hvad er traditionerne bag Store Bededag og hvorfor spiser vi hveder på dagen?

Solrød Bibliotek og Kulturhus hviler på borgernes kreativitet

26-04-2018
Idéerne væltede ud på workshoppen tirsdag aften, hvor Solrød Bibliotek inviterede borgerne ind til en snak om fremtidens bibliotek og kulturhus.

Første spadestik til ’Greve Food Stop’ ved Greve Syd afkørsel 29

26-04-2018
Borgmester Pernille Beckmann har i dag taget det første spadestik til en ny fastfoodklynge på Mosede Landevej. Hvis byggeriet går efter planen, får Greve til efteråret fire nye fastfoodrestauranter og en tankstation lige ud til motorvejen ved Greve Syd afkørsel 29 på en 17.500 kvadratmeter stor grund. Projektet vil skabe mere end 100 nye arbejdspladser i kommunen, særligt til unge.

Bliv en haj til at holde kaffemøder og skab værdi for din forretning

26-04-2018
Vil du gerne blive bedre til at hilse på en fremmed over en kop kaffe og få en meningsfuld samtale ud af mødet, så den anden bliver en god ambassadør for dig og din forretning? Nu har du muligheden for at øve dig i at udvide dit netværk gennem kaffemøder og få tips og tricks til at møde nye, inspirerende erhvervsmennesker, som er relevante for dig og din forretning.

Onsdagsklub i Jersie Sognehus

23-04-2018
Har du et barn der går i 3.-5. klasse, som har lyst til at komme i Jersie Sognehus i noget vi kalder Onsdagsklub, så er de velkomne!

Lær spansk med UngSolrød

23-04-2018
Kast dig ud i sprogets verden med spansk for begyndere – eller næsten begyndere.

1. maj møde i Jersie Forsamlingshus

23-04-2018
Traditionen tro afholder Socialdemokratiet i Solrød 1. maj møde i Jersie Forsamlingshus. Kl. 7:00 hejses flaget med morgensang – hvorefter der bydes indenfor til morgenkaffe og brød.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online