Forening skyder nyt liv i træningslokaler

13. juli 2017

Støttekroner og en masse frivilligt arbejde baner vejen for bedre forhold til de lokale skytter i Solrød.

Der hamres og bankes i kælderen på Solrød Skole. Forårssæsonen er slut for Havdrup Solrød Skytteforening (HSS24) og henover sommeren arbejdes der på højtryk for at få optimeret forholdene for foreningens medlemmer, så rammerne bliver mere tidsvarende og børnevenlige.

De otte skydebaner, som foreningen har til rådighed, bliver blandt andet udstyret med hæve- sænkeborde til stor gavn for børneskytterne, fortæller foreningens formand, Lars Kristensen. - De plejer at stå på skamler, som vi har i alle mulige forskellige højder. Fremover vil de selv kunne indstille bordhøjden, så den passer præcis til deres skydestilling, fortæller han.

Det er et tilskud fra Idrætsanlægs Fonden på godt 38.000 kroner, der har givet foreningen råd til at købe nogle brugte hæve-sænkeborde. De mere fingrefærdige medlemmer har derefter udtænkt en løsning til at bygge dem sammen med det eksisterende skivetræk.

Billede

- Hen over sæsonen har vi kun kunnet arbejde på en bane ad gangen, men i sommerferien kan vi komme til på tværs af alle banerne, og vi er i gang med at lægge sidste hånd på det hele, så det bliver klar til den nye sæson og ikke mindst vores 150-års jubilæum, som vi fejrer den 27. oktober, siger Lars Kristensen.

Skyd uden knald og krudtrøg
Skydning med luft er fremtiden
-Vi blev stiftet i 1867 og dengang skød man med meget kraftige våben, der bragede højere end Rundetårn, sparkede bagud som en hest og ikke var noget man dengang gav kvinder og børn i hænderne, men det har forandret sig, siger formanden.

- Skydning som sport er under stadig forandring, og i dag kan vi også tilbyde skydning med luftvåben, som er meget mere miljøvenligt, og konkurrencer med luftvåben kan fx afholdes i en almindelig sportshal med adgang for tilskuer. Det er vigtigt, at vores medlemmer kan træne med det nyeste udstyr, fortsætter formanden.

Derfor råder foreningen i dag over en luftriffel og en luftpistol samt en speciel luftpumpe - alt sammen takket være økonomisk hjælp fra Rekvisitpuljen og Team Solrød Støtteforening.

- Vi er specielt glade for, at vi med den nye luftpistol kan tilbyde vores børneskytter at træne pistolskydning. Vi får behov for at investere i flere luftvåben fremover - ligesom det kun er et spørgsmål om tid, før vi skal have flere baner til skydning med luftvåben, fortæller Lars Kristensen om fremtidsudsigterne for foreningen, der blev dannet, før der var en jernbane eller en brugsforening i vores område.


Flere artikler

Sov mææhgtigt godt

20-07-2017
Walisisk Lam har tænkt ud af boksen!

Ferietid er for mange børn lig med skærmtid

20-07-2017
En tredjedel af danske børn vil hellere sidde inde foran en skærm end lege udenfor

Gok, gok, gok: Nu har Spiren Vuggestue også fået høns

17-07-2017
vuggestuen Spiren, der er hoppet med på hønse-bølgen

Udviklingshæmmede jubler over køkkenskole-initiativ i Solrød

17-07-2017
God mad, godt selskab og sunde vaner

Solrød Bibliotek vil stadig gerne overraske dig!

17-07-2017
Mange har allerede gjort brug af Solrød Biblioteks tilbud om en overraskelsespose

Moonjam kommer til Solrød!

17-07-2017
Moonjam kommer til Solrød og spiller d 11. august kl. 16:30. Det bliver en festlig Fyraftens Fredag i Solrød Center.

Lær japansk med UngSolrød

17-07-2017
Undervisningen bygger på en japansk lærebog for begynderniveau. Du vil lære at tale og forstå japansk gennem korte dialoger. Ved at lære det japanske skriftsystem lærer du også at læse og skrive japansk.

Store badedag for byens hunde

13-07-2017
Lad hunden slå sig løs til Maxi Zoo Greves store badedag, hvor den vil have mulighed for at blive kølet ned sammen med sine firbenede venner. Her vil du samtidig kunne få gode råd til, hvordan du undgår, at din hund dehydrerer eller får solstik i sommervarmen samt stærke rabatter på alt i butikken.

Danskerne tror fejlagtigt at hud- og kontaktallergi kan behandles

13-07-2017
Næsten halvdelen af de danske børnefamilier tror, at hud- og kontaktallergi kan behandles. Men der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Viden og oplysning om allergiforebyggelse er nødvendigt, mener Neutral som står bag undersøgelsen.

Elefantvask i Greve på fredag

13-07-2017
Fredag den 14. juli kl. 11 afholder Cirkus Arena traditionen tro elefantvask i Greve. Greve Ungdoms Brandvæsenhar fået sig en ikke helt normal opgave. De skal nemlig vaske og bade vores tre afrikanske elefanter Lara, Jenny og Djungla på cirkuspladsen ved Cirkus Arenas telt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online