Forening skyder nyt liv i træningslokaler

13. juli 2017

Støttekroner og en masse frivilligt arbejde baner vejen for bedre forhold til de lokale skytter i Solrød.

Der hamres og bankes i kælderen på Solrød Skole. Forårssæsonen er slut for Havdrup Solrød Skytteforening (HSS24) og henover sommeren arbejdes der på højtryk for at få optimeret forholdene for foreningens medlemmer, så rammerne bliver mere tidsvarende og børnevenlige.

De otte skydebaner, som foreningen har til rådighed, bliver blandt andet udstyret med hæve- sænkeborde til stor gavn for børneskytterne, fortæller foreningens formand, Lars Kristensen. - De plejer at stå på skamler, som vi har i alle mulige forskellige højder. Fremover vil de selv kunne indstille bordhøjden, så den passer præcis til deres skydestilling, fortæller han.

Det er et tilskud fra Idrætsanlægs Fonden på godt 38.000 kroner, der har givet foreningen råd til at købe nogle brugte hæve-sænkeborde. De mere fingrefærdige medlemmer har derefter udtænkt en løsning til at bygge dem sammen med det eksisterende skivetræk.

Billede

- Hen over sæsonen har vi kun kunnet arbejde på en bane ad gangen, men i sommerferien kan vi komme til på tværs af alle banerne, og vi er i gang med at lægge sidste hånd på det hele, så det bliver klar til den nye sæson og ikke mindst vores 150-års jubilæum, som vi fejrer den 27. oktober, siger Lars Kristensen.

Skyd uden knald og krudtrøg
Skydning med luft er fremtiden
-Vi blev stiftet i 1867 og dengang skød man med meget kraftige våben, der bragede højere end Rundetårn, sparkede bagud som en hest og ikke var noget man dengang gav kvinder og børn i hænderne, men det har forandret sig, siger formanden.

- Skydning som sport er under stadig forandring, og i dag kan vi også tilbyde skydning med luftvåben, som er meget mere miljøvenligt, og konkurrencer med luftvåben kan fx afholdes i en almindelig sportshal med adgang for tilskuer. Det er vigtigt, at vores medlemmer kan træne med det nyeste udstyr, fortsætter formanden.

Derfor råder foreningen i dag over en luftriffel og en luftpistol samt en speciel luftpumpe - alt sammen takket være økonomisk hjælp fra Rekvisitpuljen og Team Solrød Støtteforening.

- Vi er specielt glade for, at vi med den nye luftpistol kan tilbyde vores børneskytter at træne pistolskydning. Vi får behov for at investere i flere luftvåben fremover - ligesom det kun er et spørgsmål om tid, før vi skal have flere baner til skydning med luftvåben, fortæller Lars Kristensen om fremtidsudsigterne for foreningen, der blev dannet, før der var en jernbane eller en brugsforening i vores område.


Flere artikler

Gymnasieelever skabte rammerne for ny ungdomsfestival

21-09-2017
Gymnasiets elever arrangerede festival for Solrøds ungdom

Biogas-quiz og rundvisning for hele familien

21-09-2017
Solrød Biogas inviterer til Åbent Hus lørdag den 30. september

Vi passer på Solrødsest markante naturperle!

21-09-2017
Komog gør en forskel på søndag den 24/9

Hvorfor bliver så mange par skilt?

21-09-2017
Foredrag med Torben Haugaard, onsdag 4. oktober, kl. 19:30 i Havdrup Sognehus.

Filmklub for børn på 8-13 år

21-09-2017
Torsdag 28. september kl. 15:45 til 17:15, viser børnebiblioteket en sjov eller spændende film for børn på 8-13 år. Kom og tag gerne dine venner med!

Tag et gratis kursus i ESPD og bliv klar til at byde på kommunale udbud

21-09-2017
Hvis du vil byde på offentlige udbud, skal du fremover også udfylde det fælleseuropæiske udbuds-dokument ESPD digitalt og korrekt i forhold til kravene. Torsdag den 12. oktober 2017 fra kl. 8.00-10.00 kan du som lokal virksomhed deltage i en workshop i ESPD i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve.

Kom og få en isvaffel
 og en politisk snak

21-09-2017
Hvad synes du, det nye byråd skal vægte højest? Er det børnepasningen, skolerne, fritiden – eller de ældre?

Borgere på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes på vej til livet og et job

21-09-2017
I udkanten af Håndværkerbyen i Greve, side om side med en automobilforhandler og et tømrer- og snedkerfirma, ligger virksomheden MATCHgruppen. I modsætning til håndværkerne i Greves ældste industriområde, arbejder MATCHgruppen ikke med mørtel og mursten men med mind-set og mennesker, der har brug for hjælp til at komme tilbage til livet og et job. Det blev Greves borgmester og Greves erhvervs- og turistchef orienteret om, da de for nylig aflagde besøg hos MATCH-gruppen som et led i Greve kommunes vækstpolitik.

Kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv

18-09-2017
Foredrag med Lizl Rand, torsdag d. 5. oktober kl.19.00 på Solrød Bibliotek.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online