Forening skyder nyt liv i træningslokaler

13. juli 2017

Støttekroner og en masse frivilligt arbejde baner vejen for bedre forhold til de lokale skytter i Solrød.

Der hamres og bankes i kælderen på Solrød Skole. Forårssæsonen er slut for Havdrup Solrød Skytteforening (HSS24) og henover sommeren arbejdes der på højtryk for at få optimeret forholdene for foreningens medlemmer, så rammerne bliver mere tidsvarende og børnevenlige.

De otte skydebaner, som foreningen har til rådighed, bliver blandt andet udstyret med hæve- sænkeborde til stor gavn for børneskytterne, fortæller foreningens formand, Lars Kristensen. - De plejer at stå på skamler, som vi har i alle mulige forskellige højder. Fremover vil de selv kunne indstille bordhøjden, så den passer præcis til deres skydestilling, fortæller han.

Det er et tilskud fra Idrætsanlægs Fonden på godt 38.000 kroner, der har givet foreningen råd til at købe nogle brugte hæve-sænkeborde. De mere fingrefærdige medlemmer har derefter udtænkt en løsning til at bygge dem sammen med det eksisterende skivetræk.

Billede

- Hen over sæsonen har vi kun kunnet arbejde på en bane ad gangen, men i sommerferien kan vi komme til på tværs af alle banerne, og vi er i gang med at lægge sidste hånd på det hele, så det bliver klar til den nye sæson og ikke mindst vores 150-års jubilæum, som vi fejrer den 27. oktober, siger Lars Kristensen.

Skyd uden knald og krudtrøg
Skydning med luft er fremtiden
-Vi blev stiftet i 1867 og dengang skød man med meget kraftige våben, der bragede højere end Rundetårn, sparkede bagud som en hest og ikke var noget man dengang gav kvinder og børn i hænderne, men det har forandret sig, siger formanden.

- Skydning som sport er under stadig forandring, og i dag kan vi også tilbyde skydning med luftvåben, som er meget mere miljøvenligt, og konkurrencer med luftvåben kan fx afholdes i en almindelig sportshal med adgang for tilskuer. Det er vigtigt, at vores medlemmer kan træne med det nyeste udstyr, fortsætter formanden.

Derfor råder foreningen i dag over en luftriffel og en luftpistol samt en speciel luftpumpe - alt sammen takket være økonomisk hjælp fra Rekvisitpuljen og Team Solrød Støtteforening.

- Vi er specielt glade for, at vi med den nye luftpistol kan tilbyde vores børneskytter at træne pistolskydning. Vi får behov for at investere i flere luftvåben fremover - ligesom det kun er et spørgsmål om tid, før vi skal have flere baner til skydning med luftvåben, fortæller Lars Kristensen om fremtidsudsigterne for foreningen, der blev dannet, før der var en jernbane eller en brugsforening i vores område.


Flere artikler

Kommunalvalg 2017 - valgresultat

21-11-2017
Nu er alle stemmerne talt op

Kummunevalg Solrød Kommune - mens vi venter

21-11-2017
OPDATERES LØBENDE 21/11 2017

Vi holder hackerne ude

20-11-2017
En storstilet kampagne er i gang, så vi kan holde hackerne ude. En ny kampagne sætter spot på, hvordan vi som forbrugere selv kan gøre noget for at undgå hackning.

Dyreværnsenheden hos Midt- og Vestsjællands Politi kåret som Årets dyreven 2017

20-11-2017
Fredag eftermiddag modtog Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreværnsenhed prisen som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse.

JULETRÆ – GLÖGG OG KAKAO VED VINKELHUSET

20-11-2017
Lagkagehuset og Smeralda glæder sig til at byde børn og voksne velkommen i Vinkelhuset på Solrød Strandvej 66.

Helt nye muligheder for politisk samtale i Solrød

20-11-2017
Siden foråret har Solrøds borgmester Niels Hörup været på gader og stræder for at tale politik med borgerne.

Valg i øjenhøjde

20-11-2017
Eleverne i Elevrådet og debatklubben på Køge Handelsgymnasium tog initiativ til vælger- og debatmøde i øjenhøjde. Ungdomsboliger, offentlig transport, uddannelsesmuligheder, fritidsliv og væresteder var på dagorden. Én ting kunne de unge politikere være 100 pct. enige i: Brug din stemme – og stem ungt!

Data og AI former fremtiden

16-11-2017
Det er svært at spå om fremtiden, men det er umiddelbart det Steffen Witterseh Rasmussen gør i sit arbejde hos Microsoft. Han besøgte Køge Handelsgymnasium for at fortælle om sin karriere, siden han blev student fra innovationsretningen fra selvsamme sted i 2014.

Den ikoniske Coca-Cola julelastbil kommer til Havdrup

16-11-2017
or første gang i seks år kommer den ikoniske Coca-Cola julelastbil igen til Danmark for at sprede juleglæde. Havdrup er et af de udvalgte steder, som den verdenskendte rød-hvide julelastbil besøger på sin vej gennem Danmark. Det sker ved SuperBrugsen på Skovvej 3 den 17. december kl. 10-16, hvor alle inviteres til at komme og nyde iskold Coca-Cola i et hyggeligt og nostalgisk juleunivers.

Autoreservedelsforretning inviterede borgmesteren på rundvisning

16-11-2017
Solrødvirksomheden Brdr. Lambertsen ApS inviterede borgmester Niels Hörup til en tur rundt i virksomhedens 1000 m² store domicil, og samtidig blev der snakket om vækst og udvikling.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online