Forening skyder nyt liv i træningslokaler

13. juli 2017

Støttekroner og en masse frivilligt arbejde baner vejen for bedre forhold til de lokale skytter i Solrød.

Der hamres og bankes i kælderen på Solrød Skole. Forårssæsonen er slut for Havdrup Solrød Skytteforening (HSS24) og henover sommeren arbejdes der på højtryk for at få optimeret forholdene for foreningens medlemmer, så rammerne bliver mere tidsvarende og børnevenlige.

De otte skydebaner, som foreningen har til rådighed, bliver blandt andet udstyret med hæve- sænkeborde til stor gavn for børneskytterne, fortæller foreningens formand, Lars Kristensen. - De plejer at stå på skamler, som vi har i alle mulige forskellige højder. Fremover vil de selv kunne indstille bordhøjden, så den passer præcis til deres skydestilling, fortæller han.

Det er et tilskud fra Idrætsanlægs Fonden på godt 38.000 kroner, der har givet foreningen råd til at købe nogle brugte hæve-sænkeborde. De mere fingrefærdige medlemmer har derefter udtænkt en løsning til at bygge dem sammen med det eksisterende skivetræk.

Billede

- Hen over sæsonen har vi kun kunnet arbejde på en bane ad gangen, men i sommerferien kan vi komme til på tværs af alle banerne, og vi er i gang med at lægge sidste hånd på det hele, så det bliver klar til den nye sæson og ikke mindst vores 150-års jubilæum, som vi fejrer den 27. oktober, siger Lars Kristensen.

Skyd uden knald og krudtrøg
Skydning med luft er fremtiden
-Vi blev stiftet i 1867 og dengang skød man med meget kraftige våben, der bragede højere end Rundetårn, sparkede bagud som en hest og ikke var noget man dengang gav kvinder og børn i hænderne, men det har forandret sig, siger formanden.

- Skydning som sport er under stadig forandring, og i dag kan vi også tilbyde skydning med luftvåben, som er meget mere miljøvenligt, og konkurrencer med luftvåben kan fx afholdes i en almindelig sportshal med adgang for tilskuer. Det er vigtigt, at vores medlemmer kan træne med det nyeste udstyr, fortsætter formanden.

Derfor råder foreningen i dag over en luftriffel og en luftpistol samt en speciel luftpumpe - alt sammen takket være økonomisk hjælp fra Rekvisitpuljen og Team Solrød Støtteforening.

- Vi er specielt glade for, at vi med den nye luftpistol kan tilbyde vores børneskytter at træne pistolskydning. Vi får behov for at investere i flere luftvåben fremover - ligesom det kun er et spørgsmål om tid, før vi skal have flere baner til skydning med luftvåben, fortæller Lars Kristensen om fremtidsudsigterne for foreningen, der blev dannet, før der var en jernbane eller en brugsforening i vores område.


Flere artikler

FIFA turnering for 11-14 årige

19-02-2018
Vi skal også i år have kåret vinderen af bibliotekets traditionsrige turnering i FIFA 18 på PS4 pro, for de 11-14 årige.

Voksenkræmmermarked i Solrød Center

15-02-2018
Solrød Center har altid haft stor succes med sit børnekræmmermarked, så nu forsøger vi, om ikke vi kan skabe en lignende succes med et voksenkræmmermarked.

Solrød Gymnasiums spanskelever er gået videre til landsfinalen i Sprogolympiaden "ilcompetition"

15-02-2018
Der har i alt på landsplan deltaget 3000 elever i engelsk, spansk, fransk og tysk. På Solrød Gymnasium deltog alle spanskelever i henholdsvis "gymnasie- og modersmålskategorien".

Fitness med UngSolrød

15-02-2018
Kom i form i et professionelt motionscenter og få et træningsprogram tilpasset netop din krop!

Bøger om stærke piger

15-02-2018
I litteraturen så vel som i virkeligheden findes der heldigvis mange piger, der er modige, stærke og tager ansvar for at redde dem selv.

Tidlig integrationsindsats med bred tilgang batter

15-02-2018
Gennem et år har Køge Kommunes store integrationsprojekt Klar til Fremtiden kørt i samarbejde med CDI, Køge Handelsskole og EUC Sjælland. Torsdag den 8. februar besøgte borgmester Marie Stærke CAMPUS Køge for at se indsatsen med egne øjne.

Din tarm – Din sundhed

15-02-2018
Coach og virksomhedskonsulent Heidi Schønberg vil med udgangspunkt i den tyske mediciner Giulia Enders internationale bestseller "Tarme med charme" fortælle om en sund tarmfloras betydning for vores helbred, mandag d. 5. marts kl.19 på Solrød Bibliotek.

Udstilling på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Sjov udstilling fra Fri-Hobby, som startede med temaet garn, men med flere andre sjove ting.

Kropumulig banko på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Har du helt styr på alle kroppens organer, muskler, knogler og kropsdele

Dario trak fuldt hus

12-02-2018
Dario Campeotto leverede et brag af en optræden


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online