Danskerne tror fejlagtigt at hud- og kontaktallergi kan behandles

13. juli 2017

Næsten halvdelen af de danske børnefamilier tror, at hud- og kontaktallergi kan behandles. Men der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Viden og oplysning om allergiforebyggelse er nødvendigt, mener Neutral som står bag undersøgelsen.

Rødmen, kløen, blærer, hud som skæller og er irriteret. Det lyder ikke rart, men det er hverdagen for 10 procent af befolkningen, som er ramt af hud- og kontaktallergi. I en ny undersøgelse anslår mere end halvdelen af de danske børnefamilier, at de regelmæssigt bruger produkter, der indeholder allergifremkaldende stoffer. Samtidig tror mange fejlagtigt, at hud- og kontaktallergi kan behandles, hvis reaktionen først skulle opstå.

Det er husholdnings- og plejeproduktsproducenten Neutral, der i samarbejde med analyseinstituttet YouGov står bag undersøgelsen, som tager udgangspunkt i 1.000 besvarelser fra personer i alderen 25-45 år med mindst ét barn i hjemmet.

Her anslår 28,6 procent, at de dagligt bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer, mens yderligere 28,3 procent angiver, at de tror, at de bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer på ugentlig basis.

Billede

Danskerne mangler viden om allergiforebyggelse

Det mest overraskende ved undersøgelse er dog, at 46,5 procent fejlagtigt tror, at hud-og kontaktallergi kan behandles, mens 25,4 procent ikke er klar over, om det kan behandles eller ej.

Det bekymrer Neutral, der arbejder for en fremtid uden allergi:

“For os signalerer det, at danskerne ikke er klar over de mulige konsekvenser ved at anvende produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Når du først har den, har du den for resten af livet. Forebyggelse af allergien er alfa omega", siger Emma Hall, der er Nordic Brand Manager hos Neutral.

Men også når det kommer til forebyggelse af allergi, kniber det med viden hos danskerne.

Af undersøgelsen fremgår det, at knap to ud af tre ikke ved, hvordan man forebygger hud- og kontaktallergi. 21 pct. ved kun i mindre grad, man forebygger hud- og kontaktallergi, mens hele 43 pct. ved i nogen grad, hvordan allergi forebygges.

“Hvis man vil forebygge hud- og kontaktallergi og minimere risikoen for rødmen, kløe, blærer, hud der skæller og er irriteret, skal man vælge produkter uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Mange tror fejlagtigt, at det er nok at undgå at sprøjte parfume direkte på huden eller købe økologiske produkter. Det bedste måde at forebygge hud- og kontaktallergi er at vælge produkter med Astma-Allergi Danmarks mærkning. Produkterne bygger på den seneste forskning og udgør en minimal risiko", slutter Emma Hall.


Flere artikler

Gymnasieelever skabte rammerne for ny ungdomsfestival

21-09-2017
Gymnasiets elever arrangerede festival for Solrøds ungdom

Biogas-quiz og rundvisning for hele familien

21-09-2017
Solrød Biogas inviterer til Åbent Hus lørdag den 30. september

Vi passer på Solrødsest markante naturperle!

21-09-2017
Komog gør en forskel på søndag den 24/9

Hvorfor bliver så mange par skilt?

21-09-2017
Foredrag med Torben Haugaard, onsdag 4. oktober, kl. 19:30 i Havdrup Sognehus.

Filmklub for børn på 8-13 år

21-09-2017
Torsdag 28. september kl. 15:45 til 17:15, viser børnebiblioteket en sjov eller spændende film for børn på 8-13 år. Kom og tag gerne dine venner med!

Tag et gratis kursus i ESPD og bliv klar til at byde på kommunale udbud

21-09-2017
Hvis du vil byde på offentlige udbud, skal du fremover også udfylde det fælleseuropæiske udbuds-dokument ESPD digitalt og korrekt i forhold til kravene. Torsdag den 12. oktober 2017 fra kl. 8.00-10.00 kan du som lokal virksomhed deltage i en workshop i ESPD i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve.

Kom og få en isvaffel
 og en politisk snak

21-09-2017
Hvad synes du, det nye byråd skal vægte højest? Er det børnepasningen, skolerne, fritiden – eller de ældre?

Borgere på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes på vej til livet og et job

21-09-2017
I udkanten af Håndværkerbyen i Greve, side om side med en automobilforhandler og et tømrer- og snedkerfirma, ligger virksomheden MATCHgruppen. I modsætning til håndværkerne i Greves ældste industriområde, arbejder MATCHgruppen ikke med mørtel og mursten men med mind-set og mennesker, der har brug for hjælp til at komme tilbage til livet og et job. Det blev Greves borgmester og Greves erhvervs- og turistchef orienteret om, da de for nylig aflagde besøg hos MATCH-gruppen som et led i Greve kommunes vækstpolitik.

Kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv

18-09-2017
Foredrag med Lizl Rand, torsdag d. 5. oktober kl.19.00 på Solrød Bibliotek.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online