Danskerne tror fejlagtigt at hud- og kontaktallergi kan behandles

13. juli 2017

Næsten halvdelen af de danske børnefamilier tror, at hud- og kontaktallergi kan behandles. Men der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Viden og oplysning om allergiforebyggelse er nødvendigt, mener Neutral som står bag undersøgelsen.

Rødmen, kløen, blærer, hud som skæller og er irriteret. Det lyder ikke rart, men det er hverdagen for 10 procent af befolkningen, som er ramt af hud- og kontaktallergi. I en ny undersøgelse anslår mere end halvdelen af de danske børnefamilier, at de regelmæssigt bruger produkter, der indeholder allergifremkaldende stoffer. Samtidig tror mange fejlagtigt, at hud- og kontaktallergi kan behandles, hvis reaktionen først skulle opstå.

Det er husholdnings- og plejeproduktsproducenten Neutral, der i samarbejde med analyseinstituttet YouGov står bag undersøgelsen, som tager udgangspunkt i 1.000 besvarelser fra personer i alderen 25-45 år med mindst ét barn i hjemmet.

Her anslår 28,6 procent, at de dagligt bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer, mens yderligere 28,3 procent angiver, at de tror, at de bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer på ugentlig basis.

Billede

Danskerne mangler viden om allergiforebyggelse

Det mest overraskende ved undersøgelse er dog, at 46,5 procent fejlagtigt tror, at hud-og kontaktallergi kan behandles, mens 25,4 procent ikke er klar over, om det kan behandles eller ej.

Det bekymrer Neutral, der arbejder for en fremtid uden allergi:

“For os signalerer det, at danskerne ikke er klar over de mulige konsekvenser ved at anvende produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Når du først har den, har du den for resten af livet. Forebyggelse af allergien er alfa omega", siger Emma Hall, der er Nordic Brand Manager hos Neutral.

Men også når det kommer til forebyggelse af allergi, kniber det med viden hos danskerne.

Af undersøgelsen fremgår det, at knap to ud af tre ikke ved, hvordan man forebygger hud- og kontaktallergi. 21 pct. ved kun i mindre grad, man forebygger hud- og kontaktallergi, mens hele 43 pct. ved i nogen grad, hvordan allergi forebygges.

“Hvis man vil forebygge hud- og kontaktallergi og minimere risikoen for rødmen, kløe, blærer, hud der skæller og er irriteret, skal man vælge produkter uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Mange tror fejlagtigt, at det er nok at undgå at sprøjte parfume direkte på huden eller købe økologiske produkter. Det bedste måde at forebygge hud- og kontaktallergi er at vælge produkter med Astma-Allergi Danmarks mærkning. Produkterne bygger på den seneste forskning og udgør en minimal risiko", slutter Emma Hall.


Flere artikler

Kommunalvalg 2017 - valgresultat

21-11-2017
Nu er alle stemmerne talt op

Kummunevalg Solrød Kommune - mens vi venter

21-11-2017
OPDATERES LØBENDE 21/11 2017

Vi holder hackerne ude

20-11-2017
En storstilet kampagne er i gang, så vi kan holde hackerne ude. En ny kampagne sætter spot på, hvordan vi som forbrugere selv kan gøre noget for at undgå hackning.

Dyreværnsenheden hos Midt- og Vestsjællands Politi kåret som Årets dyreven 2017

20-11-2017
Fredag eftermiddag modtog Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreværnsenhed prisen som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse.

JULETRÆ – GLÖGG OG KAKAO VED VINKELHUSET

20-11-2017
Lagkagehuset og Smeralda glæder sig til at byde børn og voksne velkommen i Vinkelhuset på Solrød Strandvej 66.

Helt nye muligheder for politisk samtale i Solrød

20-11-2017
Siden foråret har Solrøds borgmester Niels Hörup været på gader og stræder for at tale politik med borgerne.

Valg i øjenhøjde

20-11-2017
Eleverne i Elevrådet og debatklubben på Køge Handelsgymnasium tog initiativ til vælger- og debatmøde i øjenhøjde. Ungdomsboliger, offentlig transport, uddannelsesmuligheder, fritidsliv og væresteder var på dagorden. Én ting kunne de unge politikere være 100 pct. enige i: Brug din stemme – og stem ungt!

Data og AI former fremtiden

16-11-2017
Det er svært at spå om fremtiden, men det er umiddelbart det Steffen Witterseh Rasmussen gør i sit arbejde hos Microsoft. Han besøgte Køge Handelsgymnasium for at fortælle om sin karriere, siden han blev student fra innovationsretningen fra selvsamme sted i 2014.

Den ikoniske Coca-Cola julelastbil kommer til Havdrup

16-11-2017
or første gang i seks år kommer den ikoniske Coca-Cola julelastbil igen til Danmark for at sprede juleglæde. Havdrup er et af de udvalgte steder, som den verdenskendte rød-hvide julelastbil besøger på sin vej gennem Danmark. Det sker ved SuperBrugsen på Skovvej 3 den 17. december kl. 10-16, hvor alle inviteres til at komme og nyde iskold Coca-Cola i et hyggeligt og nostalgisk juleunivers.

Autoreservedelsforretning inviterede borgmesteren på rundvisning

16-11-2017
Solrødvirksomheden Brdr. Lambertsen ApS inviterede borgmester Niels Hörup til en tur rundt i virksomhedens 1000 m² store domicil, og samtidig blev der snakket om vækst og udvikling.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online