Danskerne tror fejlagtigt at hud- og kontaktallergi kan behandles

13. juli 2017

Næsten halvdelen af de danske børnefamilier tror, at hud- og kontaktallergi kan behandles. Men der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Viden og oplysning om allergiforebyggelse er nødvendigt, mener Neutral som står bag undersøgelsen.

Rødmen, kløen, blærer, hud som skæller og er irriteret. Det lyder ikke rart, men det er hverdagen for 10 procent af befolkningen, som er ramt af hud- og kontaktallergi. I en ny undersøgelse anslår mere end halvdelen af de danske børnefamilier, at de regelmæssigt bruger produkter, der indeholder allergifremkaldende stoffer. Samtidig tror mange fejlagtigt, at hud- og kontaktallergi kan behandles, hvis reaktionen først skulle opstå.

Det er husholdnings- og plejeproduktsproducenten Neutral, der i samarbejde med analyseinstituttet YouGov står bag undersøgelsen, som tager udgangspunkt i 1.000 besvarelser fra personer i alderen 25-45 år med mindst ét barn i hjemmet.

Her anslår 28,6 procent, at de dagligt bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer, mens yderligere 28,3 procent angiver, at de tror, at de bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer på ugentlig basis.

Billede

Danskerne mangler viden om allergiforebyggelse

Det mest overraskende ved undersøgelse er dog, at 46,5 procent fejlagtigt tror, at hud-og kontaktallergi kan behandles, mens 25,4 procent ikke er klar over, om det kan behandles eller ej.

Det bekymrer Neutral, der arbejder for en fremtid uden allergi:

“For os signalerer det, at danskerne ikke er klar over de mulige konsekvenser ved at anvende produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Når du først har den, har du den for resten af livet. Forebyggelse af allergien er alfa omega", siger Emma Hall, der er Nordic Brand Manager hos Neutral.

Men også når det kommer til forebyggelse af allergi, kniber det med viden hos danskerne.

Af undersøgelsen fremgår det, at knap to ud af tre ikke ved, hvordan man forebygger hud- og kontaktallergi. 21 pct. ved kun i mindre grad, man forebygger hud- og kontaktallergi, mens hele 43 pct. ved i nogen grad, hvordan allergi forebygges.

“Hvis man vil forebygge hud- og kontaktallergi og minimere risikoen for rødmen, kløe, blærer, hud der skæller og er irriteret, skal man vælge produkter uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Mange tror fejlagtigt, at det er nok at undgå at sprøjte parfume direkte på huden eller købe økologiske produkter. Det bedste måde at forebygge hud- og kontaktallergi er at vælge produkter med Astma-Allergi Danmarks mærkning. Produkterne bygger på den seneste forskning og udgør en minimal risiko", slutter Emma Hall.


Flere artikler

FIFA turnering for 11-14 årige

19-02-2018
Vi skal også i år have kåret vinderen af bibliotekets traditionsrige turnering i FIFA 18 på PS4 pro, for de 11-14 årige.

Voksenkræmmermarked i Solrød Center

15-02-2018
Solrød Center har altid haft stor succes med sit børnekræmmermarked, så nu forsøger vi, om ikke vi kan skabe en lignende succes med et voksenkræmmermarked.

Solrød Gymnasiums spanskelever er gået videre til landsfinalen i Sprogolympiaden "ilcompetition"

15-02-2018
Der har i alt på landsplan deltaget 3000 elever i engelsk, spansk, fransk og tysk. På Solrød Gymnasium deltog alle spanskelever i henholdsvis "gymnasie- og modersmålskategorien".

Fitness med UngSolrød

15-02-2018
Kom i form i et professionelt motionscenter og få et træningsprogram tilpasset netop din krop!

Bøger om stærke piger

15-02-2018
I litteraturen så vel som i virkeligheden findes der heldigvis mange piger, der er modige, stærke og tager ansvar for at redde dem selv.

Tidlig integrationsindsats med bred tilgang batter

15-02-2018
Gennem et år har Køge Kommunes store integrationsprojekt Klar til Fremtiden kørt i samarbejde med CDI, Køge Handelsskole og EUC Sjælland. Torsdag den 8. februar besøgte borgmester Marie Stærke CAMPUS Køge for at se indsatsen med egne øjne.

Din tarm – Din sundhed

15-02-2018
Coach og virksomhedskonsulent Heidi Schønberg vil med udgangspunkt i den tyske mediciner Giulia Enders internationale bestseller "Tarme med charme" fortælle om en sund tarmfloras betydning for vores helbred, mandag d. 5. marts kl.19 på Solrød Bibliotek.

Udstilling på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Sjov udstilling fra Fri-Hobby, som startede med temaet garn, men med flere andre sjove ting.

Kropumulig banko på Solrød Bibliotek

12-02-2018
Har du helt styr på alle kroppens organer, muskler, knogler og kropsdele

Dario trak fuldt hus

12-02-2018
Dario Campeotto leverede et brag af en optræden


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online