Danskerne tror fejlagtigt at hud- og kontaktallergi kan behandles

13. juli 2017

Næsten halvdelen af de danske børnefamilier tror, at hud- og kontaktallergi kan behandles. Men der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Viden og oplysning om allergiforebyggelse er nødvendigt, mener Neutral som står bag undersøgelsen.

Rødmen, kløen, blærer, hud som skæller og er irriteret. Det lyder ikke rart, men det er hverdagen for 10 procent af befolkningen, som er ramt af hud- og kontaktallergi. I en ny undersøgelse anslår mere end halvdelen af de danske børnefamilier, at de regelmæssigt bruger produkter, der indeholder allergifremkaldende stoffer. Samtidig tror mange fejlagtigt, at hud- og kontaktallergi kan behandles, hvis reaktionen først skulle opstå.

Det er husholdnings- og plejeproduktsproducenten Neutral, der i samarbejde med analyseinstituttet YouGov står bag undersøgelsen, som tager udgangspunkt i 1.000 besvarelser fra personer i alderen 25-45 år med mindst ét barn i hjemmet.

Her anslår 28,6 procent, at de dagligt bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer, mens yderligere 28,3 procent angiver, at de tror, at de bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer på ugentlig basis.

Billede

Danskerne mangler viden om allergiforebyggelse

Det mest overraskende ved undersøgelse er dog, at 46,5 procent fejlagtigt tror, at hud-og kontaktallergi kan behandles, mens 25,4 procent ikke er klar over, om det kan behandles eller ej.

Det bekymrer Neutral, der arbejder for en fremtid uden allergi:

“For os signalerer det, at danskerne ikke er klar over de mulige konsekvenser ved at anvende produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Når du først har den, har du den for resten af livet. Forebyggelse af allergien er alfa omega", siger Emma Hall, der er Nordic Brand Manager hos Neutral.

Men også når det kommer til forebyggelse af allergi, kniber det med viden hos danskerne.

Af undersøgelsen fremgår det, at knap to ud af tre ikke ved, hvordan man forebygger hud- og kontaktallergi. 21 pct. ved kun i mindre grad, man forebygger hud- og kontaktallergi, mens hele 43 pct. ved i nogen grad, hvordan allergi forebygges.

“Hvis man vil forebygge hud- og kontaktallergi og minimere risikoen for rødmen, kløe, blærer, hud der skæller og er irriteret, skal man vælge produkter uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Mange tror fejlagtigt, at det er nok at undgå at sprøjte parfume direkte på huden eller købe økologiske produkter. Det bedste måde at forebygge hud- og kontaktallergi er at vælge produkter med Astma-Allergi Danmarks mærkning. Produkterne bygger på den seneste forskning og udgør en minimal risiko", slutter Emma Hall.


Flere artikler

Indvielse af Strandvejstorvet

26-04-2018
Kom forbi og vær med til, at indvie vores nye Strandvejstorv d. 12. maj. Til stor glæde både for vores butikker og vores kunder, så kan vi endelig tage Strandvejstorvet i brug igen.

Jonna Balle – en kunstner med strikkepinde

26-04-2018
Jonna Balle fra Havdrup har haft strikkepinde i hænderne så længe hun kan huske. Hendes unikke mønstre i vævestrik har været udstillet på en kunstudstilling og er bl.a. eftertragtet på sociale medier.

Billedkunstneren Lone Zimino fra Snoldelev er maj måneds kunstner

26-04-2018
De fleste billedkunstnere maler med kendte materialer og teknikker i form af lærred, olie, akryl og knapt så ofte akvarel, hvilket er lig med vandfarver på bøttepapir eller lignende. Nogle af disse teknikker benytter Lone Zimino også, men hun eksperimenterer også med andre og ofte mere sjældne materialer.

Store Bededag

26-04-2018
Hvad er traditionerne bag Store Bededag og hvorfor spiser vi hveder på dagen?

Solrød Bibliotek og Kulturhus hviler på borgernes kreativitet

26-04-2018
Idéerne væltede ud på workshoppen tirsdag aften, hvor Solrød Bibliotek inviterede borgerne ind til en snak om fremtidens bibliotek og kulturhus.

Første spadestik til ’Greve Food Stop’ ved Greve Syd afkørsel 29

26-04-2018
Borgmester Pernille Beckmann har i dag taget det første spadestik til en ny fastfoodklynge på Mosede Landevej. Hvis byggeriet går efter planen, får Greve til efteråret fire nye fastfoodrestauranter og en tankstation lige ud til motorvejen ved Greve Syd afkørsel 29 på en 17.500 kvadratmeter stor grund. Projektet vil skabe mere end 100 nye arbejdspladser i kommunen, særligt til unge.

Bliv en haj til at holde kaffemøder og skab værdi for din forretning

26-04-2018
Vil du gerne blive bedre til at hilse på en fremmed over en kop kaffe og få en meningsfuld samtale ud af mødet, så den anden bliver en god ambassadør for dig og din forretning? Nu har du muligheden for at øve dig i at udvide dit netværk gennem kaffemøder og få tips og tricks til at møde nye, inspirerende erhvervsmennesker, som er relevante for dig og din forretning.

Onsdagsklub i Jersie Sognehus

23-04-2018
Har du et barn der går i 3.-5. klasse, som har lyst til at komme i Jersie Sognehus i noget vi kalder Onsdagsklub, så er de velkomne!

Lær spansk med UngSolrød

23-04-2018
Kast dig ud i sprogets verden med spansk for begyndere – eller næsten begyndere.

1. maj møde i Jersie Forsamlingshus

23-04-2018
Traditionen tro afholder Socialdemokratiet i Solrød 1. maj møde i Jersie Forsamlingshus. Kl. 7:00 hejses flaget med morgensang – hvorefter der bydes indenfor til morgenkaffe og brød.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online