Danskerne tror fejlagtigt at hud- og kontaktallergi kan behandles

13. juli 2017

Næsten halvdelen af de danske børnefamilier tror, at hud- og kontaktallergi kan behandles. Men der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Viden og oplysning om allergiforebyggelse er nødvendigt, mener Neutral som står bag undersøgelsen.

Rødmen, kløen, blærer, hud som skæller og er irriteret. Det lyder ikke rart, men det er hverdagen for 10 procent af befolkningen, som er ramt af hud- og kontaktallergi. I en ny undersøgelse anslår mere end halvdelen af de danske børnefamilier, at de regelmæssigt bruger produkter, der indeholder allergifremkaldende stoffer. Samtidig tror mange fejlagtigt, at hud- og kontaktallergi kan behandles, hvis reaktionen først skulle opstå.

Det er husholdnings- og plejeproduktsproducenten Neutral, der i samarbejde med analyseinstituttet YouGov står bag undersøgelsen, som tager udgangspunkt i 1.000 besvarelser fra personer i alderen 25-45 år med mindst ét barn i hjemmet.

Her anslår 28,6 procent, at de dagligt bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer, mens yderligere 28,3 procent angiver, at de tror, at de bruger produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer på ugentlig basis.

Billede

Danskerne mangler viden om allergiforebyggelse

Det mest overraskende ved undersøgelse er dog, at 46,5 procent fejlagtigt tror, at hud-og kontaktallergi kan behandles, mens 25,4 procent ikke er klar over, om det kan behandles eller ej.

Det bekymrer Neutral, der arbejder for en fremtid uden allergi:

“For os signalerer det, at danskerne ikke er klar over de mulige konsekvenser ved at anvende produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Der findes ingen behandling, der kan kurere allergien. Når du først har den, har du den for resten af livet. Forebyggelse af allergien er alfa omega", siger Emma Hall, der er Nordic Brand Manager hos Neutral.

Men også når det kommer til forebyggelse af allergi, kniber det med viden hos danskerne.

Af undersøgelsen fremgår det, at knap to ud af tre ikke ved, hvordan man forebygger hud- og kontaktallergi. 21 pct. ved kun i mindre grad, man forebygger hud- og kontaktallergi, mens hele 43 pct. ved i nogen grad, hvordan allergi forebygges.

“Hvis man vil forebygge hud- og kontaktallergi og minimere risikoen for rødmen, kløe, blærer, hud der skæller og er irriteret, skal man vælge produkter uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Mange tror fejlagtigt, at det er nok at undgå at sprøjte parfume direkte på huden eller købe økologiske produkter. Det bedste måde at forebygge hud- og kontaktallergi er at vælge produkter med Astma-Allergi Danmarks mærkning. Produkterne bygger på den seneste forskning og udgør en minimal risiko", slutter Emma Hall.


Flere artikler

Sov mææhgtigt godt

20-07-2017
Walisisk Lam har tænkt ud af boksen!

Ferietid er for mange børn lig med skærmtid

20-07-2017
En tredjedel af danske børn vil hellere sidde inde foran en skærm end lege udenfor

Gok, gok, gok: Nu har Spiren Vuggestue også fået høns

17-07-2017
vuggestuen Spiren, der er hoppet med på hønse-bølgen

Udviklingshæmmede jubler over køkkenskole-initiativ i Solrød

17-07-2017
God mad, godt selskab og sunde vaner

Solrød Bibliotek vil stadig gerne overraske dig!

17-07-2017
Mange har allerede gjort brug af Solrød Biblioteks tilbud om en overraskelsespose

Moonjam kommer til Solrød!

17-07-2017
Moonjam kommer til Solrød og spiller d 11. august kl. 16:30. Det bliver en festlig Fyraftens Fredag i Solrød Center.

Lær japansk med UngSolrød

17-07-2017
Undervisningen bygger på en japansk lærebog for begynderniveau. Du vil lære at tale og forstå japansk gennem korte dialoger. Ved at lære det japanske skriftsystem lærer du også at læse og skrive japansk.

Forening skyder nyt liv i træningslokaler

13-07-2017
Støttekroner og en masse frivilligt arbejde baner vejen for bedre forhold til de lokale skytter i Solrød.

Store badedag for byens hunde

13-07-2017
Lad hunden slå sig løs til Maxi Zoo Greves store badedag, hvor den vil have mulighed for at blive kølet ned sammen med sine firbenede venner. Her vil du samtidig kunne få gode råd til, hvordan du undgår, at din hund dehydrerer eller får solstik i sommervarmen samt stærke rabatter på alt i butikken.

Elefantvask i Greve på fredag

13-07-2017
Fredag den 14. juli kl. 11 afholder Cirkus Arena traditionen tro elefantvask i Greve. Greve Ungdoms Brandvæsenhar fået sig en ikke helt normal opgave. De skal nemlig vaske og bade vores tre afrikanske elefanter Lara, Jenny og Djungla på cirkuspladsen ved Cirkus Arenas telt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online