Solrød har succes med sundhedsplejerske-besøg

13. juli 2017

Familier med børn på ca. 3,5 år i Solrød kan få besøg af kommunens sundhedsplejerske, som kan rådgive og vejlede den enkelte familie.

Tidlig opsporing og indsats hos familier og småbørn er afgørende i arbejdet med forebyggelse og sundhedsfremme. Derfor tilbyder Solrød Kommune alle familier med et barn på ca. 3,5 år muligheden for hjemmebesøg af familiens sundhedsplejerske. Under besøget vil sundhedsplejersken rådgive og vejlede om nogle af de ting, som fylder i hverdagen.

"Vi oplever at have en god snak med forældrene ud fra deres ønsker og behov samtidig med, at vi fagligt vurdere barnet fysiske, psykiske og sproglig udvikling samt støtter forældrene omkring barnets opdragelse, renlighed, søvn og kost," siger sundhedsplejersker Anne-Mette Petersen.

Erfaringerne fra besøgene viser, at forældrene har stort udbytte af snakken med sundhedsplejersken, og at de er trygge ved at åbne sig op under besøgene.

Billede

"Det er et fantastisk besøg at komme i som sundhedsplejerske. Vi oplever, at vi gør en forskel ved at aflægge disse besøg i forhold til tidlig forebyggelse og sundhedsfremme. Vi får en rigtig god snak med forældrene om mange relevante emner, som for familien fylder i hverdagen. De har følt, at de har fået rigtig meget ud af besøget, da sundhedsplejersken tager udgangspunkt i de udfordringer familierne oplever i en travl hverdag med børn. Ligeledes fortæller forældrene, at det har været rigtig godt med en drøftelse om deres barns sundhed og trivsel, og om de udfordringer familier kan opleve. Forældrene har følt sig hørt, set og forstået," fortæller sundhedsplejerske Anne-Mette Petersen.

Fakta
Investering i børns tidlige udvikling giver en række gevinster i form af positive virkninger på børns udvikling i forhold til bl.a. mental og fysisk sundhed. Specielt peger forskningen på de positive ændringer i mor/fars holdning til barnet, bedre mor/far-barn-tilknytning samt tydelig effekt på barnets kognitive udvikling, barnets fysiske, psykiske og sociale helbred samt styrkelse af forældrekompetencerne. Der ses yderligere et bedre sovemønster hos barnet og tidlig opsporing af evt. fødselsdepression hos mor eller far.

Har I et barn på ca. 3,5 år og har I lyst til at få besøg af sundhedsplejersken, så kontakt ledende sundhedsplejerske Marthine Düring på tlf. 56182863

Kilde: Solrod.dk


Flere artikler

Solrød ønsker væksthæmmere fjernet fra Fingerplan

21-09-2017
Planen for udvikling af hovedstadsområdet, Fingerplan 2017, skal nu igen under luppen, og Solrød Kommune har flere forslag til ændringer – bl.a. har kommunen et ønske om at kunne bygge flere boliger.

Solrød Kommune fortsætter stor klima indsats

21-09-2017
For 6. år i træk har Solrød Kommune udledt mindre CO2, end kommunen har forpligtiget sig til.

Over 700 glade børn boltrede sig til Børnehavedag 2017

18-09-2017
Den blå himmel tittede frem for første gang i lang tid, da der fredag var Børnehavedag 2017. Dagen var en succes, hvor børnene havde en festlig og sjov dag med mere en 700 andre børnehavebørn.

Solrød Kommune er blandt landets bedste til at få flygtninge i arbejde

18-09-2017
Solrød har stor succes på flygtningeområdet, som bl.a. skyldes en integrationsstrategi, der har fokus på job og ordinær uddannelse. Kommunen har den ambition, at samtlige af de nyankomne jobparate flygtninge skal være i job inden årets udgang.

Ældrerådsvalg 21. november

18-09-2017
Kom til orienterings- og opstillingsmøder vedrørende Ældrerådsvalget.

Budgetforslag for Solrød Kommune afspejler vækst og udvikling

14-09-2017
Det nuværende serviceniveau i Solrød Kommune opretholdes

Kom og hør om mulighederne for en aktiv hverdag

11-09-2017
Åbent hus i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter tirsdag den 19. september kl. 10 til 12.

Lundgaard brænder for lærlingene

11-09-2017
Solrødvirksomheden Lundgaard Tømrer- & Snedkerfirma ApS inviterede borgmester Niels Hörup inden for til et kig på virksomheden, der har fokus på lærlinge og nærhed.

Kom til Åbent Hus hos Solrød Biogas

07-09-2017
D. 30/9 kl. 12-15 slår Solrød Biogas endnu engang dørene op til en spændende dag på biogasanlægget for hele familien.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online