Solrød har succes med sundhedsplejerske-besøg

13. juli 2017

Familier med børn på ca. 3,5 år i Solrød kan få besøg af kommunens sundhedsplejerske, som kan rådgive og vejlede den enkelte familie.

Tidlig opsporing og indsats hos familier og småbørn er afgørende i arbejdet med forebyggelse og sundhedsfremme. Derfor tilbyder Solrød Kommune alle familier med et barn på ca. 3,5 år muligheden for hjemmebesøg af familiens sundhedsplejerske. Under besøget vil sundhedsplejersken rådgive og vejlede om nogle af de ting, som fylder i hverdagen.

"Vi oplever at have en god snak med forældrene ud fra deres ønsker og behov samtidig med, at vi fagligt vurdere barnet fysiske, psykiske og sproglig udvikling samt støtter forældrene omkring barnets opdragelse, renlighed, søvn og kost," siger sundhedsplejersker Anne-Mette Petersen.

Erfaringerne fra besøgene viser, at forældrene har stort udbytte af snakken med sundhedsplejersken, og at de er trygge ved at åbne sig op under besøgene.

Billede

"Det er et fantastisk besøg at komme i som sundhedsplejerske. Vi oplever, at vi gør en forskel ved at aflægge disse besøg i forhold til tidlig forebyggelse og sundhedsfremme. Vi får en rigtig god snak med forældrene om mange relevante emner, som for familien fylder i hverdagen. De har følt, at de har fået rigtig meget ud af besøget, da sundhedsplejersken tager udgangspunkt i de udfordringer familierne oplever i en travl hverdag med børn. Ligeledes fortæller forældrene, at det har været rigtig godt med en drøftelse om deres barns sundhed og trivsel, og om de udfordringer familier kan opleve. Forældrene har følt sig hørt, set og forstået," fortæller sundhedsplejerske Anne-Mette Petersen.

Fakta
Investering i børns tidlige udvikling giver en række gevinster i form af positive virkninger på børns udvikling i forhold til bl.a. mental og fysisk sundhed. Specielt peger forskningen på de positive ændringer i mor/fars holdning til barnet, bedre mor/far-barn-tilknytning samt tydelig effekt på barnets kognitive udvikling, barnets fysiske, psykiske og sociale helbred samt styrkelse af forældrekompetencerne. Der ses yderligere et bedre sovemønster hos barnet og tidlig opsporing af evt. fødselsdepression hos mor eller far.

Har I et barn på ca. 3,5 år og har I lyst til at få besøg af sundhedsplejersken, så kontakt ledende sundhedsplejerske Marthine Düring på tlf. 56182863

Kilde: Solrod.dk


Flere artikler

Miniatureheste er et kæmpe hit i sommerferien

20-07-2017
Morten Korch-idyl på gården på Yderholmvej

Nu afhentes de første miljøkasser

20-07-2017
Nu er de 7333 miljøkasser delt ud til alle enfamilieboliger og rækkehuse i kommunen. Derfor begynder vi nu at tømme dem.

Solrød Kommune skaber elevpladser til flygtninge

20-07-2017
Solrød Kommune tager socialt ansvar og støtter op om regeringens integrationsstrategi ved blandt andet at skabe elevpladser som et led i den såkaldte integrationsuddannelse.

7333 miljøkasser er på vej til Solrød

06-07-2017
Spraydåser, neglelak, små malerbøtter, tøj, syngende fødselsdagskort, sko med batterier og meget mere skal nu lægges i miljøkassen.

Nyt lægehus på vej i Solrød Kommune

06-07-2017
Byrådet har besluttet at godkende et tillæg til lokalplanen for området omkring Fasanvej i Solrød Strand og har dermed gjort det muligt at etablere en helt ny lægepraksis.

Husk betaling af ejendomsskat 2. rate

29-06-2017
Ejendomsskatten 2. rate forfalden til betaling, med sidste rettidige betalingsfrist den 10. juli 2017.

Daginstitution udvides for 25 mio. kr.

29-06-2017
Arkitektfirmaet BBP arkitekter A/S har vundet konkurrencen om en udvidelse af daginstitutionen Bølgen, der kommer til at kunne rumme 204 børn.

Ny rundkørsel på Tåstrupvej: Vestre Grænsevej spærres i kort periode

26-06-2017
Spærret på både øst- og vestsiden af Tåstrupvej

18 nye grunde udbydes i Havdrup

26-06-2017
Salg af grunde i Havdrup Vest sikrer Solrød Kommune ca. 15 mio. kr. til kommunekassen.

Aleris Omsorg A/S fortsætter med drift af Christians Have

26-06-2017
Sundhedsvirksomheden Aleris Omsorg A/S har vundet udbuddet af driften på den private del af Plejecenter Christians Have samt hjemmeplejeydelser på fritvalgsområdet.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online